Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
18 Июль 2025, 15:41:34
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Голосование
Вопрос: Кто мы?
Русские люди(ФСБ-МП) - 35 (45,5%)
Узбеки. - 9 (11,7%)
Канадцы. - 12 (15,6%)
Песдатые Украинцы. - 21 (27,3%)
Всего голосов: 69

Страниц  : 1 ... 5 6 8 9 ... 87 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Беларусь ці Літва, беларусы ці літвіны? Хто мы  (Прочитано 303779 раз)
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #180 : 19 Май 2008, 18:37:31 »

Прежде всего, ты сказал, что литовцы - это жемайты. Требую доказательства этого тезиса. Все твои псевдоисторические передёргивания меня не интересуют. Как и собственно история вообще.

Ответ должен выглядеть так: "я считаю, что литовцы - это жемайты потому, что... "
Далее идёт доказательство тезиза.

Да, ты ещё забыл рассказать, на каком основании ты заявляешь, что "Аднак жамойт гэта той жа самы літовец, так што гэты этнонім можна пашырыць і на ўвесь этнас.."? Про рыбу и селёдку ещё раз рассказать?
Ды таму што жамойты й аўкштайты, з'яўляючыся блізкімі этнаграфічна й краніялагічна плямёнамі, былі асновай стварэння літоўскага (у сучасным разуменні гэтага слова) этнаса... І мова ў іх амаль аднолькавая (за выключэннем некаторых уплываў куршаў, земгалаў і немцаў).. Калі б ты Nеxus яе ведаў, у цябе б пытанняў не ўзнікала б... Так што назву "жамойт" можна перанесці й на ўвесь этнас (тут падыходзіць яшчэ прыклад субэтноніма "франкі - французы".. Подмигивающий)

А это твои проблемы. А у меня всё на самом деле просто, ибо это очевидно - жемайты называют себя литовцами по политическим мотивам.
Да ты што... І якія гэта матывы..?? Якая ім карысць..?? Ты тут пішаш пра нейкія пашпарты, рэкламу жамойцкую (дадам яшчэ сюды старонку Вікіпедыі).. Дык навошта гэта рабіць і адначасова вызначаць сябе "літоўцамі"..??

Ага, как же! Чуть ранее ты говорил, что на предстоящей переписи будешь называть себя белорусом. И это при том, что здесь ты себя признаёшь литовцем...
Я прызнаю, што продкамі маімі (як і ўсіх беларусаў) былі ліцьвіны.. Так, сёння я называю сябе беларусам, бо нацыятворчы працэс нашага этнаса адбываўся менавіта пад гэтым этнонімам..

Не всегда, конечно, но не важно. Вопрос в том, называли ли литовцы себя жемайтами?
Глядзі адказ №191  Каб ні было потым пытанняў пра "Літву" вось табе цытата: "Усё пагарэла ў Ліцьве, а злашче вокала Менску, вокала Вільні" (Баркулабаўскі летапіс)"
"Мова народу Літвы славянская. Яна вельмі распаўсюджаная і падзеленая на шмат гаворак. Некаторыя з славянаў, а менавіта дальматы (Dalmatae), харваты (Croatini), карнійцы (Carni) і палякі (Poloni) трымаюцца рымскай царквы. Другія прытрымліваюцца памылак грэкаў, як баўгары (Bulgari), русіны (Rutheni) і шмат хто зь ліцьвінаў (Lituanis)." (Aeneae Sylvii historia de Europa с XXVI. Edit. Basileae 1551. f. 417)

« Последнее редактирование: 19 Май 2008, 20:29:01 от litwin » Записан

Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
Страниц  : 1 ... 5 6 8 9 ... 87 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить: