Прежде всего, ты сказал, что литовцы - это жемайты. Требую доказательства этого тезиса. Все твои псевдоисторические передёргивания меня не интересуют. Как и собственно история вообще.
Ответ должен выглядеть так: "я считаю, что литовцы - это жемайты потому, что... "
Далее идёт доказательство тезиза.
Да, ты ещё забыл рассказать, на каком основании ты заявляешь, что "Аднак жамойт гэта той жа самы літовец, так што гэты этнонім можна пашырыць і на ўвесь этнас.."? Про рыбу и селёдку ещё раз рассказать?
Ды таму што жамойты й аўкштайты, з'яўляючыся блізкімі этнаграфічна й краніялагічна плямёнамі, былі асновай стварэння літоўскага (у сучасным разуменні гэтага слова) этнаса... І мова ў іх амаль аднолькавая (за выключэннем некаторых уплываў куршаў, земгалаў і немцаў).. Калі б ты Nеxus яе ведаў, у цябе б пытанняў не ўзнікала б... Так што назву "жамойт" можна перанесці й на ўвесь этнас (тут падыходзіць яшчэ прыклад субэтноніма "франкі - французы"..

)
А это твои проблемы. А у меня всё на самом деле просто, ибо это очевидно - жемайты называют себя литовцами по политическим мотивам.
Да ты што... І якія гэта матывы..?? Якая ім карысць..?? Ты тут пішаш пра нейкія пашпарты, рэкламу жамойцкую (дадам яшчэ сюды старонку Вікіпедыі).. Дык навошта гэта рабіць і адначасова вызначаць сябе "літоўцамі"..??
Ага, как же! Чуть ранее ты говорил, что на предстоящей переписи будешь называть себя белорусом. И это при том, что здесь ты себя признаёшь литовцем...
Я прызнаю, што продкамі маімі (як і ўсіх беларусаў) былі ліцьвіны.. Так, сёння я называю сябе беларусам, бо нацыятворчы працэс нашага этнаса адбываўся менавіта пад гэтым этнонімам..
Не всегда, конечно, но не важно. Вопрос в том, называли ли литовцы себя жемайтами?
Глядзі адказ №191 Каб ні было потым пытанняў пра "Літву" вось табе цытата:
"Усё пагарэла ў Ліцьве, а злашче вокала Менску, вокала Вільні" (Баркулабаўскі летапіс)"
"
Мова народу Літвы славянская. Яна вельмі распаўсюджаная і падзеленая на шмат гаворак. Некаторыя з славянаў, а менавіта дальматы (Dalmatae), харваты (Croatini), карнійцы (Carni) і палякі (Poloni) трымаюцца рымскай царквы. Другія
прытрымліваюцца памылак грэкаў, як баўгары (Bulgari), русіны (Rutheni)
і шмат хто зь ліцьвінаў (Lituanis)." (Aeneae Sylvii historia de Europa с XXVI. Edit. Basileae 1551. f. 417)