А это ещё что за новая версия олбанецкого?
Если ты не заметил, litwin, то привел картинку с БУКОВКАМИ, которые можно написать какие угодно. Правда из-за безграмотности очередного сьвядового придурка новые языки не появляются. Так что положи-ка свою картинку туда, где взял. (что-то мне подсказывает, что взял ты её на каком-нибудь русофобском сьядомо-укровском сайте. я не ошибся?) Не смеши, короче, людей.
А по поводу собственно текста... Ну тут всё просто: то, что на Полесье могут жить подобные тебе сьвядомые литвины, любящие извращаться над русским языком, я допускаю. Предателями белорусская земля, конечно, никогда не была богата, но всё же говорить об их абсолютном отсутствии, к сожалению, пока не приходится.
Кстати, я был на Полесье...
Ну калі вы былі на Палессі, то вы павінны ведаць, што гэта - палеская гаворка (дакладней заходнепалеская)..

Тэкст узяты з газеты "Збудінне", якая выдавалася напрыканцы 80-х - пачатку 90-х грамадска-культурным таварыстам "Палессе"... Трэба прызнаць, што змест газеты быў даволі сепаратысцкім адносна беларускай нацыі, але заходнепалеская гаворка ў ёй пададзена даволі дакладна, на адсодкаў 95 адпавядае рэчаіснасці
И ещё по поводу родного языка. Для тех, кто смеет заявлять, что язык, который я впитал, как бы пафосно это не звучало, с молоком матери для меня не является родным, у меня определение одно - провокатор и недоумок.
Малако гэта было зрусіфікавана... і колер у яго быў не белы, а бела-чорна-жоўты..

А пока продублирую ещё раз свой вопрос: litwin, правильно ли я понял, что сьвядомость языка белорусов напрямую зависит от количества в этом языке полонизмов?
Это я по поводу "шкарпэтак"...
Я вам па-мойму ўжо пісаў, што акадэмік Карскі (які дарэчы быў прадстаўніком "заходнерусізму") вызначыў у беларускай мове каля 90 паланізмаў... У далейшым гэтая лічба толькі змяншалася.. А, напрыклад, у расейскай мове й то больш слоў, якія з французскай пайшлі.. Вынікі самі рабіце..
Дарэчы я дзесьці чытаў, што слова "шкарпэткі" пайшло з італьянскай..

У "вас"? Ну так это ваши литовские проблемы. Белорусы-то тут причем? У них с самоопределение всё в порядке. Завидно что ли?
Беларусы - гэта ліцьвіны, як і ліцьвіны - гэта беларусы...

Наконт самавызначэння: беларусы заўсёды сябе адасаблялі ад расейцаў, лічылі іх "чужынцамі", "іншымі".. Фактаў аб гэтым - больш чым дастаткова..

Слушай, а ты случаем не хочешь опровергнуть справедливость используемой мной формулы для определения принадлежности к нации: РАСА-ЯЗЫК-САМООПРЕДЕЛЕНИЕ? Может своё что-нибудь предложишь?
Раса не падыходзіць... Нацыі могуць складацца з розных расаў, тыя ж расейцы напрыклад...
litwin: Скажыце, Nеxus, а слова "зямля" будзе русізмам ва ўсіх славянскіх мовах..
? Ну почему "русизмом"? Здесь по-моему как раз-таки славянизм. Только каким место это относится к обсуждаемой теме?

НЕЕЕЕ...!!! Гэта будзе ПАЛАНІЗМАММММММ!!!!

Шчыра кажучы, чакаў ад вас такі адказ...
Кстати, а ты знаешь вообще, чем русизмы отличаются от славянизмов?
Працягласцю галосных....

У спадчыну ад продкаў засталося..

litwin: Аналагі некаторых слоў, што вы падкрэслілі, сустракаюцца ў чэшскай мове
Ну так польский язык сам по себе является солянкой из чешских, немецких, латинских и т.д. жаргонизмов. Чему тут удивляться?
Значыцца гэта "чэшызмы" ў беларускай мове..

?? Ці ўсе ж такі словы, якія маюць нейкую славянскую сувязь..?? Трэба ўжо гаспадзін Nеxus вызначыцца, а не пісаць розную хвігню пра "паланізмы"..
А пакуль дадам яшчэ некалькі прыкладаў, якія я не заўважыў у папярэднім адказе:
але - ale
мець - mit
не - ne
И последний вопрос тебе, litwin (если посчитаешь его несколько нескромным, то можешь не отвечать): как ты будешь себя определять на предстоящей переписи?
Беларус