Ну нет так нет. Об одном только прошу: только не говори ты об этом литовцам Засмеют же. Получится, что из-за твоейтакой сьядомнутости на белорусов смотреть будут как на дебилов...
Ага.. канешне.. Было б што засмейваць, бо ўсе летувісы лічуць жамойтаў летувісамі
Аднак напэўна мы не разумеем адзін аднаго:
litwin, а тебя правда не сущают столь явные противоречия в твоих постах или ты их не замечаешь?
Чёрт возьми, litwin, ты уж определись наконец, какую точку зрения ты защищаешь... Всё, что ты сейчас сказал свидетельствует о том, что литовцы и жемайты - не одно и то же. О чём я сразу и говорил.
Очень долго ржал. Вот так новость: я - литовец, оказывается! Ха-ха! А это к тому же, по словам litwin'a, значит, что я к тому же ещё и жемайт. Еще раз ха-ха!
Трохі праясню сваю пазіцыю, бо вы яе не зразумелі
1. Калі мы размаўляем пра сучаснае становішча жамойтаў і літоўцаў, я маю на ўвазе сучасных жыхароў Літоўскай Рэспублікі, то бок людзей, якіх сёння называюць літоўцамі... Гэта я адлюстраваў у адказе №178 "Жамойтаў сёння лічаць асобнай этнічнай групай
сучасных літоўцаў... Вылучаюць жамойцкі дыялект літоўскай мовы.. Аднак жамойт гэта той жа самы літовец, так што гэты этнонім можна пашырыць і на ўвесь этнас.. Дарэчы, калі я не памыляюся, традыцыйна ліцьвіны-беларусы называлі "жмудзінамі", "жамойтамі" усіх літоўцаў
(у сучасным разуменні гэтага слова)"
Не хочацца проста паўсюль пісаць словы "сучасны", "у сучасным разуменні" і г.д.
2. Калі мы размаўляем пра ВКЛ, я маю на ўвазе этнонім "ліцьвіны", "літоўцы" ў адносінах да сучасных беларусаў, а не сучасных літоўцаў, якіх тады называлі "жмудзінамі".. Ліцьвіны - гэта беларусы, гэта наш гістарычны этнонім, якім мы маем права карыстацца.. Аднак, дзякуючы намаганням расейскай каланіяльнай адміністрацыі, ў 19 ст на гэтых землях быў пашыраны этнонім "беларусы", пад якім і праходзіў наш нацыятворчы працэс..
litwin: Вам так цалкам усе літоўцы казалі..
Только не надо заниматься демагогией. Не люблю.
Дэмагогіяй..?? Ні ў якім разе.. Мне казалі адно, вам - іншае... З чаго вы ўзялі, што праўда менавіта на вашым баку..??

Кстати, какой вывод ты сделал по поводу жемайтской рекламы с литовскими субтитрами? Разреши поинтересоваться.
Ну я вас спытаў: ці ведаеце вы жамойцкі дыялект і літоўскую літаратурную мову..?? Адказу не атрымаў.. Можа там рэклама па-латышску была..?? Ці субтытры для глухіх былі..?? Дый нават калі й было так, як вы пішаце, то нічога дзіўнага тут няма.. Зноў жа праявы "краёвага патрыятызму"...
Справедливость моего "миража" подтверждается моим же опытом. Да и не только моим. Как по-твоему могло произойти так, что я прекрасно понимаю людей, которые всю свою жизнь прожили в Сибири? И не просто "понимаю", а тупо не слышу разницы в своём и их говорах. Правда справедливости ради надо отметить, что сами сибиряки всё же отмечают некоторую растянутость гласных звуков в речи белорусов. Впрочем, на этом различия заканчиваются...
Кстати, litwin, а ты когда-нибудь смотрел российское телевидение? А радио российское слушал? На каком языке там говорят? Случаем не на том же, что и белорусы?
Калі б, шаноўны, у нас хаця б з 1918 г. была незалежная беларуская дзяржава з адзінай дзяржаўнай беларускай мовай, то ў вас цяжкасці з разуменнем былі б не толькі ў Сібіры, але нават і ў Падмаасакоўі... А так сёння з вышыні вашай зрусіфікаванй галавы вам гэтага не зразумець..
Між іншым, я нават і ў наш час бачыў расейцаў, якія прыехаўшы ў нашу глыбінку, не маглі зразумець, што такое адрына, столя, хортка, кірля і г.д....