Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
24 Февраль 2026, 21:12:47
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Голосование
Вопрос: .
Закрыть - 25 (30,9%)
Не закрывать - 56 (69,1%)
Всего голосов: 71

Страниц  : 1 ... 17 18 20 21 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Цi размауляете вы на роднай мове?  (Прочитано 78464 раз)
lenin
Гость
« Ответ #540 : 08 Май 2008, 11:36:32 »

молодые люди, уважаеые защитники мертвых языков, хотялось бы вам напомнить.
ХАчу табе толькі прыгадаць, што беларуская мова не мертвая, на ей размаўляе шмат людзей на цэлым свеце.

патриот не тот кто громче кричит "я размауляю на беларускай мове!" а тот, кто понимает смысл этого слова. тот, кто готов трудится на благо своей страны (не государства) и народа.
Але напэўна патрыет і ня той хто крычыць на родную мову свайго народа(але нешта мне здаецца, што не роднага народа, а народа ў чыей краіне ен жыве).

для меня патриотизм даеко не пустой звук. я люблю свою страну и народ.  просто потому что это противно.
Калі любішь свой народ і сваю краіну, то трэба любіць(хаця бы шанаваць) іх традыцыю, гісторыю і культуру.

но я не стану кричать "инакомыслящих - на кол!" и не уйду в сопливый национализм.
Пане, дык гэта ж вашы словы
а автора - на кол. потому что далекооо не для всех родной язык - белорусский.

утверждаете что мы должны перестать понимать всю росию и солидную часть снг?
Ведаючы беларускую мову ты заўседы зразумеешь рускіх, палякаў, украінцаў, магчыма нават чэхаў. А з адной русскай мовай сапраўды цяжка зразумець суседзкія славянскія народы. Дый не трэба тут у якасці паказальніка прыводзіць СНД. Украіна з'яўляецца адной з краін-утваральнікаў СНД, але неўваходзіць у гэты саюз.
в то время как весь мир тихонько стремиться к объединению и удобству коммуникаций вы стремитель отгородиться высоким забором никму непонятного языка, потому что он "красивый"Непонимающий??  Шокирован Шокирован Шокирован
Як гэта нікому не зразумела? Я тут пішу па беларуску - ты разумеешь, людзі якія гэта чытаюць таксама разумеюць. Людзі на вуліцы Гродна або іншага беларускага города таксама мяне зразумеюць, пра вескі дык і ўспамінаць нятрэба. Заеду да Беластока, зайду ў краму, папрашу піва(або хлеба) на беларускай мове - таксама мяне зразумеюць і прададуць)
 Ды і не ўвесь сьвет імкнецца аб'яднацца, ой не ўвесь. Прыкладаў шмат калі невялічкія краіны адстаялі сваю незалежнасць, культуру і мову.
 А  Для выгоды камунікацыі трэба вучыць ангельскую мову, а хутка яшчэ і кітайскую.
Страниц  : 1 ... 17 18 20 21 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт