1. Ну так.. адсюль усе з'ехалі...і нават сяляне.. І ў 19, і ў 20 стст..
Я не говорю, что все уехали, а говорю о всех, кто уехал. Уехали потомки практически всех, кого вы сегодня в беларусы насильственно записываете и чьими "нашчадками" себя называете.
Гэта ўжо робіцца смешным.. Вам што, пачаць выкладаць дакументы расейскай адміністрацыі аб "разборы шляхты" і пераводзе яе ў сялянства..?? І нікога я нікуды гвалтоўна не запісваю, называйце й запісвайце іх "палякамі" - усё роўна іх беларускае паходжанне й сутнасць вы не зменіце..

Я вам яшчэ раз кажу, сюды ў ЗБ у міжваенны час прыехала каля 300 тыс. палякаў, плюс яшчэ дадайце тысяч 10-20 хто прыехаў падчас нямецкай акупацыі.. Вось яны (тыя, у каго радзіма пад Познанню й Варшавай была) і вярталіся назад у 1945-1947 гг...
І яшчэ дарэчы..
Почти у каждого МЕСТНОГО поляка есть родственники уехавшие тогда в Польшу.
Зноў сафізм.. Я не думаю, што вы так добра ведаеце кожнага "мясцовага паляка", што можаце такое сцвярджаць..??
Не забудьте, что образованное мещанство малых городков тоже не смогло остаться, не забудьте о евреях, которые часто в городках преобладали. Что вам остается?
А каго вы адносіце да "адукаванага мяшчанства"..?? Тых, хто вышэйшую адукацыю меў, сярэднюю ці якую..?? Вышэйшую адукацыю ў такіх гарадах мелі тыя, хто прыехаў з Польшчы - настаўнікі, чыноўнікі, дый то не ўсе....