Я этого не писала. Были в истории люди, которые называли себя БЕЛАРУСАМИ и которыми можно гордится. Я Быкава, Купалу, Коласа, Караткевича и др. поляками не называю и не говорю, что они должны в земле копаться.
Але яны з'явіліся ў 20 ст.. А да 20 ст..?? Ну, sabi, давайце, пакажыце сваё сапраўднае аблічча.. Паладзін з кактусам вам у гэтым дапамогуць..

Если вы о словах “Litwo, ojczyzno moja...”, то поймите, что для Мицкевича «Литва» понятие географическое.
Наўрад ці.. Міцкевіч добра ведаў, што такое Літва, а што такое Польшча..

"Аднак, як гаварыў Міцкевіч у сваіх парыжскіх лекцыях, "краіна, якая займае вялікую прастору паміж Дняпром, Чорным морам, Бугам і Нёманам, даўно згубіла агульную назву" (Філаматы і філарэты - Мн.: 1998 С.121)
"Так, у адным з лістоў з Коўна, запрасіўшы да сябе сяброў, Міцкевіч піша, што тут недалёка
граніца з Польшчай"(Гайба М. Вобраз Радзімы ў перапісцы А.Міцкевіча // Беларусіка=Albaruthenica; Кн.11 С. 143)
А может вам лучше доказать словами Мицкевича?
DO JOACHIMA LELEWELA
...
A tak, gdzie si[ch281] obrоcisz, z ka[ch380]dej wydasz stopy,
[ch379]e[ch347] znad Niemna, [highlight][ch380]e[ch347] Polak[/highlight], mieszkaniec Europy.
...
LELEWELU! rzeteln[ch261] ka[ch380]dy chlub[ch281] wyzna,
Ze ciebie takim [highlight]polska[/highlight] wyda[ch322]a [highlight]ojczyzna[/highlight].
...
Wyr[ch281]czaj mi[ch281], bo w [highlight]polskim[/highlight] dziejopisоw kole
Wynios[ch322]y jeste[ch347]l stan[ch261][ch263] maj[ch261]cy na czole.
A. Mickiewicz
DO MATKI POLKI
O matko [highlight]Polko[/highlight]! gdy u syna twego
W [ch378]renicach b[ch322]yszczy genijuszu [ch347]wietno[ch347][ch263],
Je[ch347]li mu patrzy z czo[ch322]a dziecinnego
Dawnych [highlight]Polakоw duma i szlachetno[ch347][ch263][/highlight];
A. Mickiewicz
PAN TADEUSZ
Wpadam do Soplicowa, jak w centrum [highlight]polszczyzny[/highlight];
Tam si[ch281] cz[ch322]owiek napije, nadysze [highlight]Ojczyzny[/highlight]!
A. Mickewicz
[highlight]Mazur i Litwin[/highlight] s[ch261] bratankami, a obojgu na imie [highlight]Polak[/highlight].
A. Mickiewicz "Ksiegi pielgrzymstwa polskiego"
Дальше приводить примеры или хватит? Их просто ОЧЕНЬ много.
Ну і дзе тут Міцкевіч кажа, што "Польшча - мая айчына"..

?
Гэтую спасылку выкладалі тут ужо процьму разоў - прачытайце яе яшчэ й вы
http://knihi.com/spadczyna/9305mic.htmlДарэчы, знаходзячыся ў эміграцыі Міцкевіч не пра Польшчу думаў, а пра Літву..!! Брату Францішку ў 1844 г. ён пісаў: "Спадзяючыся, што мы яшчэ ўбачымся з табой на зямлі і ў лепшыя часы, і быў бы рады, калі б і ты пранікся верай у тое,
што мы яшчэ ўбачым Літву, ужо нашу Літву, а не Маскоўскую. Гэтым я жыву, дзеля гэтага жыву, і дасць Бог, дачакаюся гэтага..."(A.Mickiewicz. Dzie[ch322]a. T.15. S.391)
УСЁ..!!! Пытанне наконт Міцкевіча ўжо вычарпана..

3. А вам вядома, што Агінскія паходзяць са Смаленшчыны..??
А прадед Пушкина из Африки и чей по-вашему Пушкин?
Мне да Пушкіна ніякай справы няма (хаця і яго продкі паходзілі з ВКЛ..

) Я вам канстатую факт - уся мясцовая шляхта была мясцовага паходжання, то бок ліцьвінамі, этнічныя палякі тут меншасць заўсёды складалі..

Аднак чамусьці вы заўсёды ў гэтую меншасць спрабуеце ўпхнуць Міцкевіча, Баршэўскага, Агінскага і іншых..