to litwin, www:
Вы не ответили на мой вопрос, какую версию и трактовку истории вы принимаете?
Не буду адказваць за йншых, але для мяне гэта нацыянальная канцэпцыя гісторыі Беларусі, дзе галоўнай меркай з'яўляецца [highlight]беларускі нацыянальны інтарэс.[/highlight].

Если беларусы не признают того, что принесла советская власть, то и не должны признавать сегодняшних границ РБ,

Шукаеце за што ўхапіцца..

??
не должны пользоваться разворованным польским имуществом и тд итп.
Я думаю вы маеце на ўвазе тую маёмасць, якую палякі захапілі тут пасля 1921 г. А якое ў іх было права ёй карыстацца..?? За што польскім асаднікам раздавалі беларускія землі..?? І хто іх раздаваў: беларускі ці польскі ўрад..? Возьмем вытрымку з 2 Устаўной граматы БНР: "У рубяжох Беларускай Народнай Рэспублікі права прыватнае ўластнасьці на зямлю касуецца. Зямля перадаецца бяз выкупу тым, што самі на ёй працуюць. Лясы, вазёры і нутро зямлі абвяшчаюцца ўластнасьцю Беларускай Народнай Рэспублікі."..
Разумееце, будзе тое ж самае, калі немцы пачнуць патрабаваць правы ўласнасці на хату, дзе жыў у 1939-1944 гг варшаўскі генерал-губернатар..

;)
Такая же различная трактовка одних и тех же фактов наблюдается и по отношению к шляхте, магнатам, деятелям науки, искусства и ко всем тутэишым полякам.
Пра якіх тутэйшых палякаў вы кажаце..?? Да 17-18 стст. тут іх адзінкі былі.. Усе астатнія - спаланізаваныя ліцьвіны
Если говорится о шляхте (зачастую выходит здесь тема А. Мицкевича) то начинаются утверждения, что все это были беларусы (только они об этом еще не знали).
Ну а хто ж яшчэ..?? Ні галандцамі ж яны былі..
Иногда создается впечатление, что от Адама и Евы все беларусы,
Ну калі прытрымлівацца хрысціянскага крэацыянізму, што ад Адама і Евы пайшлі ўсе людзі, а беларусы - гэта людзі, то, натуральна, продкамі беларусаў будуць Адам і Ева..
A так мне сейчас приписываете польскую "шляхоцка-сармацкую пыху" (явно для вас негативная черта), а на этом же форуме с пеной у рта доказваете, что шляхта - это беларуская интеллигенция, которой вы так гордитесь.
Так где ваша ОДНОЗНАЧНАЯ версия истории?
Паўтаруся яшчэ раз: была шляхта й польская, але большасць шляхты на канец 18 ст. была спаланізаванымі ліцьвінамі/беларусамі... Што вам яшчэ трэба..