А зачем его учить? Все мои знакомые, которые в молодости говорили на литеретурном белорусском, к 25 годам перешли на русский. Трудно быть белой вороной в Беларуси, люди не понимают таких. Учите лучше английский, китайский, немецкий.
Если бы вы были беларусом, вы бы не задавались таким вопросом.
Я не учёный. Забавно, специалистом в области языка признан физик!

Я прочитал названия его работ, ничего не понял. Зато уяснил, что данный уважаемый учёный не филолог. Ссылка на неспециалиста в филологии - это несерьёзно в разговорах о языке.
Нет, Капитан Генс, вы передёргиваете. Вы утверждали, что "
в белорусском языке не разработаны слова-научные термины, научная терминология... В белорусском языке вообще ничего не разработано... Смеющийся". Я вам показал, что вы элементарно лгали. Довольно известный беларуский учёный утверждал, что в физико-математической области в беларуском языке всё давно есть и разработано. Богуш писал свои статьи на английском, немецком, беларуском и русском. Он писал на беларуском статьи о физике в большую беларускую энциклопедию (ещё советскую). А вы, Капитан Генс, действительно не учёный, вы повторили распространённую стереотипную ложь о беларуском языке ...
Здесь сказано про физику, но ведь кроме физики есть другие сферы: военное дело, медицина, сфера ИТ и прочие.
Ну так вы и начали говорить о "запретить использовать русскую научную терминологию в научной и производственной деятельности". Если уж на то пошло, то процентов 90 научной литературы (журналов, а не учебников) издаётся на английском. В беларуском есть терминология под разные сферы, давно есть учебники по всем предметам, а касательно ИТ, то русский тут не намного впереди беларуского ... лично я предпочитаю, по возможности, пользоваться англоязычными версиями программ (оригиналами, а не переводами)
Зразумела, што ва ўсiх гэтых працэсах нельга было абысцiся без беларускай навуковай фiзiчнай тэрмiналогii — яна распрацоўвалася, iснавала, выкарыстоўвалася.
Разработана - возможно, существовала - частично - возможно, использовалась - нет!, здесь я не соглашусь.
А кому интересно ваше несогласие? ... вы же заявили "Я не учёный", так откуда вам знать? Я вот считаю, что в балете ногой дрыгать надо совсем подругому ... но почему-то никого это не интересует

... вы хоть какой-нибудь физмат журнал хоть раз в жизни в руках держали?
Причина проста - зачем в СССР использовать терминологию на белорусском языке?
Какой СССР? Мы о Беларуси говорим.
С кем на ней разговаривать, кроме националистов? Зачем?
Вы не поймёте, капитан ... так же как и никогда не станете майором. Смиритесь

Что-то ты по белоруски не пишешь!

Это феномен белорусов - отстаивать свой белорусский язык используюя для этого русский.

Ты не первый такой мой знакомый.
А тебе какая печаль?
Гэта, сапраўды вельмi прыгожа i пафасна гучыць ... але не больш таго. Нават калi ты моцны чалавек з непахiснай воля, паставiш сабе мэту i сапраўды пачнеш гаварыць па беларскi (ў што я асабiста ня веру), без адпаведнай дзяржаўнай палiтыкi, беларускай адукацыi i беларускiх масмедыя i г.д., табе будзе наканаваны лес "астатняга з магiкан". Бо такiх як ты будзе вельмi мала. I нават тыя, што ўжо есць, сто разоў падумаюць як выхоўваць дзяцей у такiх умовах, цi захочуць яны каб iх дзецi былi белымi варонамi.
Дык вось, калi якаясь доля працэнта насельнiцтва будзе пачынаць з себе, а адпаведнай дзяржаўнай палiтыкi ня будзе, то аб беларусах можна будзе забыць ужо праз адно пакаленне. Бо нацыяналныя каштоўнасцi па сваей прыродзе - iррацыянальныя. Яны фармуюцца ў працэссе выхавання i сацыялiзацыi. А калi асяродзе будзе рускiм, адукацыя будзе рускай, выхаванне па сутнасцi будзе рускiм, то ўжэ праз адно пакаленне нiхто не зможа адказаць - а навошота трэба размаўляць па беларускi? Бо на гэтае пытанне няма рацыянальнага адказа - аб гэтым павiнна балець сэрца. ... а пры рускiм выхаваннi балець аб гэтым яно нiкому ўжо не будзе.
Таму калi я чую: "не гаварыце аб русiфiкатарскай палiтыцы ўладаў - пачнiце з сябе", я разумею, што альбо гэты чалавек вельмi наiўны i недальнабачны, альбо крывадушны i знiкненне беларусаў з твару зямлi яго цалкавiта задавальняе.
не. Тут не дапамогуць найлепшыя выкладчыкi. Мова - зъява сацыяльная, а не рэч прыватнага карыстання. Каб вывучыць мову, каб мова жыла i развiвалася, патрэбнае моўнае асяроддзе. Для яго стварэння патрэбная дзяржаўная праграмма падтрымкi мовы, патрэбны беларуская сярэдняя i вышэйвая адукацыя, шырокая сфера ўжытку. Iнакш мова згiне. Калi хтось гаворыць: "говорите, вам же никто не запрещает", трэба разумець, што гэта ханжы, якiя спяць i бачаць, што мова згiнула. Бо энтузiясты-адзiночкi не зробяць пагоды, не змогуць стварыць паўнакроўнага моўнага асяроддзя. Сення разбуральныя працэссы зайшлi так далека, што гэта немагчыма без шырокай дзяржаўнай падтрымкi.
От природы у человека нет ничего
не надо обобщать свой опыт на всех

Вопросом надо задаваться всегда. Это не болезнь - задавать вопросы...
Случай случаю рознь:
"Катается поручик Ржевский на лодке с Наташей Ростовой. В разговоре повисла неловкая пауза и тут поручик спрашивает:
- Наташа, вас веслом по ... били?
- ... поручик, да как вы смеете?!!!!!
- ... да, нет. Это я так ... чтобы разговор поддержать."