Хэд, я не могу понять, почему вы пытаетесь взрослых состоявшихся людей агитировать на основе методов геббельсовской пропаганды? У вас ничего не выйдет, хотя бы потому, что геббельсовская пропаганда была рассчитана на работу с толпой, а здесь вы работаете в индивидуальном режиме. Бросьте вы это, идите на улицу, там от ваших слов будет больше толку.
Прыклад гэбэльсаўскай прапаганды бачны вышэй гэтай цытаты. Такое беларусам уціраюць ужо 18 гадоў...
Канечне, трэба лінкі даваць на цытаты, але ладна...
В. Может ли Беларусь существовать как самодостаточное государство независимо от России или Евросоюза?
О. Нет, не может. Причины. Маленькая страна, плохие условия для сельского хозяйства, зависимость от энергоресурсов, ориентация промышленности на экспорт. Внутренний рынок страны не может дать достаточное количество денег. В услових изоляции от мира Беларусь существовать не может. В военном плане защитить себя от армии РФ или от армии Евросоюза - не может. Изоляция приведёт к уничтожению промышленности и возврату к натуральному хозяйству. Отсюда вывод - Белорусь должна присоединится либо к России либо к Евросоюзу.
Трэба цьвяроза ўсьведамляць на ўзроўні адказнасьці за будучыню нацыі (ня слухаць розных пустых і купленых дэмакратычных балаболаў), што пасьля ліквідацыі рэжыму на доўгі час (пакуль не станем на ногі і ня створым моцны ўнутраны рынак) шлях ў Эўразьвяз для нас павінен быць зачынены (тут табу). Інакш мы імгненна страцім палову працаздольнага насельніцтва, ато і больш. Яно выедзе з краіны. Тым больш, што ў часы пераменаў эканамічныя цяжкасьці і пагаршэньне жыцьця непазьбежныя (і мы ведаем, што гэта за цяжкасьці і хто можа прыехаць замест сваіх). Не выпадкова часам чуюцца, здавалася б дзіўныя заявы на Захадзе, што пасьля ліквідацыі рэжыму Беларусь, маўляў, могуць хутка прыняць ў Эўразьвяз. Мы ведаем цану такіх спадзяваньняў і ведаем, каму выгадны свабодны рух капіталаў і рабочай сілы ў той час, калі мы, зьнясіленыя рэжымам і яго даўгамі, будзем ляжаць. Аддток «мазгоў» (галоўнай цяпер вытворчай сілы) і вынікі гэтага адтоку мы адчуваем ўжо зараз і ўвесь час. Я не кажу ўжо пра амаральнасьць агрэсіўнай лявацкай ідэалёгіі Эўразьвязу, накіраванай на разбурэньне Хрысьціянства, сям’і, маральнай сутнасьці чалавека. © Пазьняк
В. К кому надо присоединятся: к России или Евросоюзу?
О. Ответ комплексный:
- в энергетическая сфера. В россии есть ресурсы, в Евросоюзе нет ресурсов. Россия лучше;
- в сфере промышленности. В России промышленность СССР уничтожена за годы "реформ". В евросоюзе есть развитая промышленность в Германии. Для Германии белорусская промышленность - прямой конкурент, в результатте "конкурентной" борьбы белорусская промышленность будет уничтожена, как это было в России. В россии есть огромный рынок для белорусской промышленной продукции, из-за отсуствия своих товаров. Вывод: для белорусской промышленности выгоднее присоединение к России;
- в сфере образования. В Евросоюзе - болонская система, в Беларуси - советская. Я приверженец советской системы образования. Европейское "образование" убьёт белорусское - это плохо;
- в военной сфере. Различие в вооружениях фундаментальное. При присоединении к Евросоюзу наши оборонные предприятия умрут. В самой Беларуси будет сокращена армия, приведена контрактной основе. Фактически, от армии оставят пару оккупационных сухопутных бригад для участия в международных "миротворческих" операциях. ПВО и ВВС будут уничтожены, чтобы не возникло проблем у НАТО в Беларуси, воздушное пространство будет контролироваться авиацией НАТО. В общем, аналог армий Литвы, Латвии и Эстонии. Россия: рынки сбыта для нашей оборонки, поставки современного вооружения нам, одинаковая система вооружения, РВСН. Выбор - Россия;
- в идеологической сфере. Россия - нас общая Великая Отечественная война. Общая победа, общие жертвы. С Евросоюзом у нас общей идеологии нет. Идеология Евросоюза - белоруси преступники, жертвы тирании, наша родина - "империя зла". Я за идеологию "дружбы народов".
- в цивилизационном плане. Евросоюз сформирован на основе т. н. "западной" цивилизации. "Западная" цивилизация сформирована на основе протестантизма, на основе которого сформировался капитализм. Суть протестантизма и капитализма - ссудный процент, прибыль, деньги. Это значит, что морально всё, что приносит деньги. Грубо говоря - это отказ от догматов христианства. Белорусь же развивалась в формате православной ортодоксальной цивилизации. В соответствии с догматами христианства, и эти догманы никто не может изменить ( у протестантов догматы были измнены в пользу денег и прибыли, у католиков Папа может много чего изменить). Православная цивилизация была заменена на советскую, однако "Кодекс строителя коммунизма" мало отличался от заповедей христианства. Лукашенко сейчас тоже проводит политику "морального" общества. То что сейчас Польша входит в "западную" цивилизацию, это подмена понятий. Польша - католическое государство, оно ближе по мировоззрению к христианским православным ценностям. Капитализм привёл к кризису морали, семьи, общества. Я против ценностей "протестантской этики". Я воспитан в христианских ценностях, причём на основе их коммунистических убеждений. Выбор - в цивилизационном плане Беларусь входит в "восточную", а не "западную" цивилизацию.
- энэргетычная сьфера: ў ЗША ёсць тэхналёгіі, ў Расеі- няма тэхналёгій. ЗША лепш (я ужо не кажу пра тое, што з ЗША будуць проста цесныя стасункі, Расея жа хоча паглынуць Беларусь).
- у сьферы прамысловасьці: чытайце цытату Пазьняка, што вышэй. Да таго ж дадам, што супрацоўніцтва будзе грунтавацца ў саюзе з Украінай і Прыбалтыкай (Балта-Чарнаморская супольнасць). І хачу сказаць, што гэта сур'езна паўплывае на растаноўку сіл у Эўропе.
- у сьферы адукацыі: нават камэнтаваць ня хочацца. Асабліва " Я приверженец советской системы образования. Европейское "образование" убьёт белорусское - это плохо". Галоўна, "
Я-пріверженец".
Я ]Ага.[/url]

Ему лепш б лячыцца ад імпэрскага сіндрому, чым вучыць беларусаў як ім жыць.
- у ваеннай сьферы: Беларусь увойдзе ў НАТА (пра Эўразьвяз ужо сказана вышэй), аб'яднае свае тэхналёгіі і прывядзе сваю армію з вышэйшымі сусьветнымі стандартамі. У нас будзе адна з мацнейшых армій Эўропы. З Расеяй ж бачна ўжо зараз- пад Лідай хочуць усталяваць свае войскі, а не дапамоч саюзьніку (як яны Беларусь называюць) мець свае.
- у цывілізацыйным пляне: калі Вы хочаце пагаварыць пра грамадзкую сьвядомасць, то скажу, што ў Амэрыцы яна прававая, ў Беларусі- праваслаўная. Але праваслаўе гэта не расейская рэлігія. Наадварот, у Расеі сымбіёз іслама і праваслаўя. З Масквы пачынаецца Азія, а іх рэлігія, як правіла, іслам. Праваслаўе ж рэлігія ўсходняй Эўропы. Ў Расеі праваслаўе толькі для стварэння міта аб яе эўрапейскасьці. Далей, пратыстантызм у Беларусі таксама існуе, але яго пастаянна прыцясьняюць. Але ўсё роўна, напрыклад, у Гародні на вул. Цітова нядаўна пабудавана царква эвангелістаў. Да таго ж, пратэстантызм калі ў Эўропе як і адзначыўся, то толькі ўплывам, але не дамінаваньнем. Калі дзе і ёсць дамінаванне, то толькі ў Амэрыцы. "Я воспитан в христианских ценностях, причём Смеющийся на основе их коммунистических убеждений." У псіхіатрыі такое называецца шызоіднай амбівалентнасьцю. Беларусь і геаграфічна і цывілізацыйна знаходзіцца на Захадзе. Эўропа гэта Захад. Азія- Ўсход. Масква цывілізацыйна на Ўсходзе, гэта Азія. Цікава ён "засунуў" хрысьціянства ва Ўсход.

Дарэчы, а ці вядома яму, што й пратэстанты- хрысьцяне?))
Прашу не скідваць больш хворых разважанняў...