Вчерась посмотрел фильм "Война в прямом эфире" о событиях 08.08.08. Правильно там была высказана мысль о том, что эта 5-дневная война была своего рода пробным экзаменом для НАТО и США в изучении своих возможностей прямой военной конфронтации с РФ (без применения ОМП). Только прообразом армий США и НАТО выступила "профессиональная" грузинская армия долгие годы обучаемая и оснащаемая своими покровителями по типично НАТОвским стандартам. Кстати, накануне войны амеры искренне считали, что грузинская армия самая боеспособная из всех бывших, недавних и нынешних претендентов на вступление в НАТО. Грузинскую армию американские генералы холили и лелеяли, как единственного и долгожданного младенца. Чем все закончилось общеизвестно: чувак влезший в дерьмо (причем явно не по своей воле) в итоге чуть свой галстук не сожрал. Однозначно, в этой войне обосралась не Грузия и ее руководство, а Вашингтон с Брюсселем. Программа подготовки иностранных войск по стандартам НАТО, в частности для Грузии Georgia Train and Equip Program (GTEP), а после революции роз Georgia Sustainment and Stability Operations Program - GSSOP, показала свою неэффективность. Короче, против России не проканала. Вывод: если генералы США и НАТО и своих солдат также готовят, что лезть на прямое боестолкновение с РФ (без применения ОМП) им также не стоит. ОТГРЕБУТ.
А я вось паглядзеў фільм "Лябатамія" Хашчавацкага і там казалася пра тое, што адразу пасля развалу СССР і атрымання Грузіяй незалежанасьці на тэрыторыі Абхазіі (гэта тэрыторыя Грузіі) былі расейскія базы, якія яны вывадзіць не хацелі, што моцна нервавала кіраўніцтва Грузіі. Што зрабіла Расея далей? Выгналі з тэрыторыі Абхазіі ўсіх грузін- каля 300 тысяч (грузіны ўцякалі па-рознаму, ў тым ліку на самалётах, напрыклад, адзін з самалётаў (напоўнены людзьмі) растралялі прама на ўзлётным поле, другі падбілі ў воздухе...), астатнія ішлі цераз горны перавал... Дарэчы, 300 тыс. гэта было 3/4 усяго насельніцтва Абхазіі... Яны набралі розных наёмнікаў, "салдатаў поспеху", тэрарыстаў (генэралы ГРУ зьбіралі іх каб раздуць і падтрымаць ідэю сэпаратызма і дзейнчаць любымі мэтадамі, ў тым ліку і тэрарыстычнымі актамі) і аб'явілі ўсіх грузін закладнікамі. Правакацыі былі пастаянныя, напрыклад, асецінам выдавалі расейскія пашпарты... Што да канфлікту 2008 года я нават працытую : Сьвятлана Латыніна:"Пры ўважлівым аналізе становіцца ясна, што гэта вайна, да якой Расея рыхтавалася некалькі гадоў і бачна, што ў апошні тыдзень перад вайной ішла абсалютна зламыснае нагнятанне сітуацыі, прыкладна такое ж, як паміж Ізраілем і ХАМАС, г.зн. ХАМАС атакуе ракетамі Ізраіль і кажа, што Ізраіль ва ўсім вінаваты... Южная Асеція пастаянна нападала на Грузію, пастаянна яе абстрэльвала, ў тым ліку і за артэлерыйскім сістэм і ў адказ заяўляла, што гэта Грузія адкрывае агонь." Павел Фелькэнгауэр: "Я, як ваенны аналітык, ужо ў пачатку ліпеня прошлага году быў практычна ўпэўнены, што вайна будзе непазьбежнай і што будзе яна ў жніўні, паколькі было зразумела, што Расея сплянавала ўварванне ў Грузію" Хашчавацкі: "А з чаго гэта было зразумела?" Фелькэнгауэр: "Ну, я ведаю шмат людзей у нашым (расейскім, прым.) міністэрстве зам. спраў, у тым ліку і тых, хто працуе па Грузіі- яны перасталі з грузінамі размаўляць. Грузіны мелі іншыя прапановы- іх, проста, не слухалі. Перамовы былі скончаныя, паколькі было рашэнне пачынаць баявыя дзеянні ўжо ў пэўны тэрмін." "Мой калега Снегіроў расказвае: мы паехалі глядзець 7 жніўня, як асеціны абстрэльваюць Нуры (грузінскае сяло)... за нядзелю перад гэтым (баявымі дзеяннямі, прым.) спадар Какойты эвауяваў увесь Цхінвалі, што зараз пачнецца вайна, за нядзелю перад гэтым пачалі завазіцца дабраахвотнікі і калі паглядзець на тое, што адбывалася ў асецінскіх блогах 7-га раніцай тут я некалькі працытую запісі на сайце "ОС радыё":"Асеціны, даеш звышплянавае запаўненне буйнейшага ва Эўропе горадзе Горы, мірны Тбілісі мы ячшэ не бамбілі, але хутка будзем. Трэба аднім залпам зьнішчыць Грузію. 58-я ўжо ў горадзе." Г.зн. вайна пачалася і 58-я ўжо ў горадзе- пішацца 7-га днём, а 7-га вечарам "пракляты фашыст Саакашвілі" нанёс удар па мірна сьпяшчаму Цхінвалі..." Вось так, банальная правакацыя. Такая ж як і ў другую вайну ў Чачэніі. Гэта я пра тое, што амэраканцы калі і рабілі нешта, то ўсяго-толькі дапамагалі Грузіі ў гэтым канфлікце, а не "камандавалі" ёй. І тое, што Вы пішыце,
BAZlighter- банальная палітычная агітацыя. Дадам яшчэ: Хашчавацкі: "Тым, хто абураны прапаную рашыць задачу "Вось, вы- ўлада, ў вашай краіне рэгулярна, мэтадычна абстрэльваюць вашых грамадзян, перамовы не дапамагаюць, а расейскія міратворцы гэтаму не супрацьдзейнічаюць, наадварот, з даху іхняй базы вядзецца карэктыроўка агню". Дарэчы, ўсе навіны, якія датычыліся канфлікту былі ўжо пераданы да самога канфлікту, яшчэ да прыезду афіцыйных журналістаў і, напрыклад, тыя пашкоджанні, якія прадставілі ў СМІ не супадалі нават з афіцыйнымі дадзенымі... Дадзены канфлікт- помста за рэвалюцыю ў Грузіі... І, думаю, што аб тым, што будзе канфлікт было зразумела адразу пасля яе- пагэтаму і быў настолькі павялічаны ваенны бюджэт і амэраканцы дапамагалі... А чаму Расея захапіла Абхазію і Асецію? Грузіны не захацелі гінуць за тэрыторыю, на якой іх амаль не было (ўсе былі выселеныя раней); суадносіны сілаў былі, мякка кажучы, няроўнымі. І тое, Расея панесла больш стратаў, чым Грузія.