Ну дык Чэхія гэта не які-небудзь ГрДУ) Цудоўна, што цяжка, потым гэта толькі ў плюс будзе. Дарэчы, ён па чэску умее размаўляць?
Tak, ju[ch380] nawuczy[ch322] si[ch281].... За зерувку ён навучыуся размауляць па чэшску...
Вось-вось)) Я ўжо на другім годзе чыста гуманістычнай спэцыяльнасьці, а ня ведаю, што гэта такое)) больш за тое, няведаньне гэтага два гады таму не перашкодзіла мне лепш за ўсіх здаць тыя экзамэны)) Праўда мне тыя кан'югацыі і ня трэба ведаць, я ж мову ведаю як родную.
Вось халера... Ма быть твае бацьки дома добра размауляли па-польску... А у мяне-нет! Батька хоть и паляк, але па-польску размауляць не умее. А матуля ведала польскую мову, а ле кали вывучыла грэчаскую, польскую забыла. бабуля крыху размауляе, але яна жыве далека...
Карацей, увесну кожны год пачынаецца прыманьне дакумантаў у консульстве. Трэба даказаць, што ты поляк, да таго пачку мэдыцынскіх справак (СНІД і іншае), адзнакі са школы, спэцыяльная анкета, яшчэ напэўна нешта... Вельмі карысныя ўсялякія рэкамэндацыі, ня толькі польскіх арганізацый. У прынцыпе я хадзіў два гады ў мяцеж, каб мне далі рэкамэндацыю. Потым недзе ў траўні экзамэны. Трэба добра валодаць мовай, бо будзе суразмова. Ну і профільныя прадметы. Гуманітарыям звычайна паступіць лягчэй, тэсты прасьцейшыя. Апошнія два гады бяруць абы-каго з апэляцыі (можна ня здаць, напісаць апэляцыю і возьмуць). Ёсьць падазрэньні, што ў гэтым годзе такой халявы можа ня быць. Палюбому вучыцца трэба.
Ты маеш на увазе, што гуманитарыям трэбы ттоки тэст па языку и потым суразмоа, а тэхнарам трэба язык и ящэ матэматыку и другие прадметы, а потым суразмова и гэтым павяличваецца колькасць экзаменау?
Народ, а ели в матежи сдавать экзамен на гуманитариеа, можно ли потом менять профиль?