Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
26 Октябрь 2025, 06:48:46
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Все концерты "Ляписа Трубецкого" в Беларуси отменены

Страниц  : 1 ... 8 9 11 12 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Все концерты "Ляписа Трубецкого" в Беларуси отменены  (Прочитано 45142 раз)
Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #270 : 04 Июнь 2012, 22:14:51 »

Альбомчик хорош, ничего не скажешь! Я даже KULT отложил на время  Улыбка
Valera
Настоящий гродненец

Всегда рад помочъ

Просмотр профиля
« Ответ #271 : 05 Июнь 2012, 01:38:47 »

После победы "над режимом" нужно будет "Броненосца" Михалка в школьную програму по пению включить, для 4, 5 классов. Будут хором петь на мероприятиях разных и на годовщины победы над АГЛ -ом.
Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #272 : 05 Июнь 2012, 06:22:45 »

Хватит, ёрничать. Сказать нечего - промолчи. На пении найдётся что петь. Здесь разговор о творчестве почему-то ЗАПРЕЩЁННОЙ в этой стране беларуской группе.
Valera
Настоящий гродненец

Всегда рад помочъ

Просмотр профиля
« Ответ #273 : 06 Июнь 2012, 23:43:59 »

Хватит, ёрничать. Сказать нечего - промолчи. На пении найдётся что петь. Здесь разговор о творчестве почему-то ЗАПРЕЩЁННОЙ в этой стране беларуской группе.

Так тут о творчестве, а я думал о культуре...
Head
Гость
« Ответ #274 : 10 Июнь 2012, 15:59:09 »

Пазняк пра Міхалка: Яго твор ўвойдзе ў скарбонку сучаснай музыкі

Зянон Станіслававіч разважае пра трансфармацыю «Ляпісаў» ад пацяшальнікаў публікі да будзіцеляў нацыі.
Зянон Пазняк, радыё «Свабода» | 18:11, 21 кастрычнiка 2011

З усіх ціскаў і зьняваг асобы, на якія прышлося мне наглядзецца за сваё жыцьцё, ці ні найбольшую агіду выклікае хамскі зьдзек цёмных людзей з творчага чалавека, з таленту мастака. Талент — гэта дар Божы, а мастак ёсьць падарунак народу і ўсім людзям; такое трэба цаніць, і нават аберагаць.

Тыя, хто праводзілі антынародную палітыку, генацыд, этнацыд, тыя ў першую чаргу стараліся заткнуць рот (вочы, вушы, душу) людзям таленавітым, творчым і адукаваным, а то і зьнішчыць іх фізычна.

Напісаць гэтыя радкі мяне вымусіла сытуацыя, якая ўзьнікла вакол асобы вядомага музыкі і выканаўцы Сяргея Міхалка. Што здарылася, чаму раптам музычны гурт «Ляпісаў», які буфонна плаваў недзе далёка за абсягам беларускай культуры, апынуўся ў чорным сьпісе антыбеларускага рэжыму, а ягоным кіраўніком зацікавілася рэпрэсіўная пракуратура?
Прычына ляжыць на паверхні.

Гурт стаў выходзіць на дарогу сур’ёзнага нацыянальнага мастацтва і за апошні год стварыў шэраг высокакласных твораў, а ягоны кіраўнік Сяргей Міхалок, які раней пацяшаў публіку сваімі анархічна-бурлескнымі маналогамі, выявіў цяпер неардынарныя якасьці асобы і творчага патрыятычнага (беларускага) думаньня. І гэта, відаць, сур’ёзна. І гэта, відаць, зразумелі дарадцы цемры, што сядзяць у Менску.
Пра апошнія творчыя здабыткі гэтай музычнай групы і новы паварот у творчасьці, спадзяюся, нехта напіша. Я не прыхільнік і не аматар такой музыкі (року). Але творчы ўзьлёт не залежыць ад жанру, стылю і накірунку. Ён узьдзейнічае ўнівэрсальна.

Гэтая ўнівэрсальнасьць у мастацтве дасягаецца тады, калі яно ў эстэтычнай форме выяўляе перажываньні чалавечага духу на прыкладзе чалавечага лёсу. І вышэйшай ступені такой формулы адпавядаюць творы, дзе праз лёсы чалавечыя выяўляюцца лёсы народныя.

У творчасьці спадара Міхалка ўжо ёсьць твор, які набліжаецца да такіх азначэньняў. Гэта знакамітая ўжо песьня і кампазыцыя «Грай!».

Сацыяльна-мэтафізычная сутнасьць таго, што адбываецца ў Беларусі, выяўлена мовай мастацтва ёмка, вобразна і дакладна:

Напілісь быкі,

Скачуць па краіне,

Топчуць ручнікі,

Капытамі ў гліне.

Скачуць па дварах,

Адчыняюць хаты.

Хто не пахаваўся —

Будзе вінаваты.

Тут выкарыстана зразумелая беларусу (і клясычная ў літаратуры) народная алегорыя цёмнай разбуральнай сілы ў вобразе чарады агрэсіўных жывёлін. У 50-х гадах мінулага стагодзьдзя такую фабулу і алегорыю ў тэатры дасканала скарыстаў Эжэн Іянэску (яго знакамітая п’еса «Насарог»). У Міхалка — па Айчыне скачуць «шэрыя быкі».

Ім ня трэба сонца,

Цемры ім багата.

Ім вясны ня трэба.

Ім — зімы паболей,

Каб ты, хлопец, спаў быў

На пячы ў няволі.

Па прынцыпах клясычнай эстэтыкі ў гэтым творы гарманічна дапасаваныя ўсе складнікі: вобразная ідэалёгія (зьмест) і сюжэт (тэкст), музыка і аранжыроўка, кампазыцыя, стыль і выкананьне (у тым ліку і гучаньне інструмэнтаў — сінтэзацыя дуды).

Добра ўплывае на ўспрыняцьце моцная аптымістычная энэргетыка сьпяваньня і энэргічны рытм, дзе кульмінацыяй зьяўляецца рэфрэн:

Грай!

Сьпявай дружна

Песьні райскай волі.

Грай! Грай!

Гані быкоў — вярнецца доля!

На гэтым моцным апошнім радку песьня, як бы трохі нечакана, абрываецца, і мэлёдыя заканчваецца доўгай кодай з гучаньнем дуды (відаць, праз сурдзінку). Выдатная акцэнтацыя і завяршэньне.

Спадар Міхалок стварыў твор, які ўвойдзе ў скарбонку беларускай сучаснай музыкі. Тым часам рэальныя (палітычныя) «шэрыя быкі», што топчуць Радзіму, адчулі ягоны беларускі патэнцыял і заблякавалі выступы мастака ў Беларусі, фактычна, выкінулі яго з Айчыны на творчае паміраньне. А ён узьняўся — і засьпяваў беларускім голасам.
Шлях беларускага нацыянальнага мастацтва, на які ступае спадар Міхалок, вядзе да вяршынь і творчага ўзьлёту. Ён (гэты біты шлях) ужо шматкроць адмераны і пройдзены іншымі. Але ток яго не пасыпаны ружамі. Гэта надзвычай цяжкі шлях у нашых умовах. Мастак, магчыма, нават не ўяўляе, якія пачвары — нянавісьць і здрада — вылезуць на яго, калі ён пойдзе па гэтай дарозе.

Ня буду тут выказваць сваіх меркаваньняў. Думаю, яны непатрэбныя, тым больш, што спадар Міхалок добра разумее, што ў змаганьні з «шэрымі быкамі» — усё ёсьць палітыка: і мова, і песьня, і мараль, і адзеньне, і думкі, і словы, і нават простая прыналежнасьць да добрага свайго народу — усё стала палітыкай.

Гэта ня мы — гэта «быкі» так думаюць. Зь імі немагчыма дыскутаваць, бо яны не гавораць, не разумеюць па-чалавечаму.

Нельга даказваць гонару свайго на зборышчы дрэняў. Той, хто ігнараваў гэта, — рабіў фатальную памылку.

Мастацтва — гэта хараство. Але для цемры, што нішчыць сьвятло, — гэта палітыка. Стаць апалітычным тут ня ўдасца. У такіх абставінах у беларускага мастацтва ёсьць толькі два шляхі. Першы — лёгкі, але нікчэмны: адмовіцца ад роднай мовы, забыцца пра годнасьць, гонар, талент і прызначэньне — сьпяваць «слушай батьку».
Другі шлях — годны, але цяжкі: змагацца,

зьберагчы свой талент і пакліканьне, вярнуцца ў пачатак, ушанаваць свой народ, яго мову і праўду, і калі паўстане выбар — лепей стацца выгнаньнікам, чым зрабіцца «насарогам», «быком» і — страціць душу. Творца мусіць застацца творцам і чалавекам сваёй зямлі. «Гані быкоў! Вярнецца доля!».

У гэтым сэнсе спадар Міхалок — татуяваны анархіст, увесь ў наколках, што ўдаваў з сябе блазна, — чалавек зь нялёгкім мінулым, які ўзьняўся, адбіўся ад самага дна, які зьбярог свой розум, талент, сумленьне і гонар, ён якраз аказаўся больш надзейнай і вартай павагі асобай, чым тыя, што былі на Парнасе і — спусьціліся ў стойла «быкоў».
Якраз ён можа стварыць (і ўжо стварае) новы, надзённы, сучасны і змагарны беларускі рок. І гэта справядліва.

Палітыка — дык палітыка!
Ва ўсіх беларусаў цяпер адна перашкода — цемра, здрада і нянавісьць у адной асобе, што засела на троне.

І жыць так далей, цярпець — стае немагчыма.

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=62175
Сквиртослав Кунифистов
иной
Кандидат в депутаты

Просмотр профиля WWW
« Ответ #275 : 17 Июль 2012, 17:13:25 »

Ляпис Трубецкой - Железный
INTREPID
Настоящий гродненец

Я люблю Гродненский форум!

Просмотр профиля
« Ответ #276 : 29 Июль 2012, 21:59:16 »

Был на трех последних концертах ЛТ в Гродно, последний - мега!!!!

riba
Молодой Гродненец
*

Просмотр профиля
« Ответ #277 : 30 Июль 2012, 00:16:36 »

а кто такой бездельник?
drug@n
ненавижу все эти американизмы: Oops! Wow! есть же исконно русские синонимы: Бля! Хуясе!
Депутат горсовета

Предупреждения: у пользователя 1 предупреждение

МТС и Viber +375 29 789 65 83

Просмотр профиля Email
« Ответ #278 : 30 Июль 2012, 09:18:06 »

Был на трех последних концертах ЛТ в Гродно, последний - мега!!!!

Когда в Гродно в последний раз ЛТ были  Непонимающий Строит глазки
kaktus
Флеймер

Предупреждения: у пользователя уже 2 предупреждения

Просмотр профиля WWW
« Ответ #279 : 30 Июль 2012, 23:39:29 »

Года два назад.

Head
Гость
« Ответ #280 : 25 Август 2012, 03:23:03 »

Head
Гость
« Ответ #281 : 25 Август 2012, 17:47:42 »

Ён лекка прабегае 10 кілямэтраў. Так, што гэтым дзеўкам лепш пакажы свае дрышчы.

Калі рабіць грошы на палітычных песнях, то грошы-та будуць ісці, але калі пачнуць капаць каб пасадзіць- народ не ўступіцца. Яго творчасць нешта большае. Ён, проста, зразумеў, што калі хата гарыць- яе трэба ратаваць.

"А самае прыемнае, што б мне хацелася рабіць... Вось што мне прыемна рабіць — гэта пісаць вершы і рабіць фотаграфіі. У народзе гэта называюць "хобі", але гэта — не "хобі". Гэта творчасьць, якой бы я заняўся, калі б Беларусь была вольная дзяржава. Калі б гэта была нармальная нацыянальная дзяржава, з нармальнай дэмакратыяй, з нармальнай уладай, калі б ёй не пагражалі ні з усходу, ні з захаду, каб яна жыла, як усе эўрапейскія народы. Напэўна, тады б можна было займацца творчасьцю, іграць на скрыпцы, на фартэпіяна, на дудзе, на чым хочаш. Але калі дом гарыць, калі полымя шугае — няможна іграць на скрыпцы. Трэба кідаць усё і ратаваць дом. Другія будуць іграць, якія будуць жыць у іншым часе." © Зянон Пазьняк

Смеющийся

Head
Гость
« Ответ #282 : 27 Январь 2013, 00:58:18 »

У Мінску забаронены выступ гродзенскага гурту Dzieciuki
Каля клуба дзяжурыў аўтазак.

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=103891
kaktus
Флеймер

Просмотр профиля WWW
« Ответ #283 : 27 Январь 2013, 10:12:42 »

Если бы на сиськи 5-го размера ходило ещё больше народу
Т.е. лучше пить москальскую водовку под сосиски, чем заниматься спортом? Нихто, да ты идиот!

fireatwill
Почетный гродненец

Я бы уничтожил весь мир, но я уже в пижаме.

Просмотр профиля
« Ответ #284 : 27 Январь 2013, 11:56:29 »

отечественном шоу-бизнесе.
московит, какое отношение имеет Михалок  к вашему "отечественному" бизнесу? слушай филиппа и борю.

А если завтра стадионы начнут собирать исполнители с сиськами
да вроде собирают :-  а он чой-та не наращивает.

Добавлено: 27 Январь 2013, 11:57:29
стали популярны песенки про политику и змагарства

ппц, ну ты и фееричен.... Смеющийся

Если ты споришь с идиотом,вероятно то же самое делает и он.
     Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
Сабачка
Фэнкі й клёны ад гаўцы ДОЛЛІ
Депутат горсовета

ГАВЭЧКУ ДОЛЛІ ПРЫШЛОСЯ ЎСЬНІЦЬ

Просмотр профиля Email
« Ответ #285 : 27 Январь 2013, 12:23:06 »

А дзе масьці?

kaktus
Флеймер

Просмотр профиля WWW
« Ответ #286 : 27 Январь 2013, 14:19:49 »

Сергей Михалок
Десять лет тому назад? Человек взялся за голову и себя:

А ты способен поднять свою жопу от компа и заняться собой?
ПыСы: мамка платит 100% по коммуналке?

Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #287 : 27 Январь 2013, 18:38:23 »

Нихто, а где же мегапопулярные сраколизы ''рокер-джокер''? Ведь следуя твоей логике ''саня останься'' минимум 70% должны слушать. А в реале как-то наоборот - этим опусом они себя похоронили.
Smeagorl
Почетный гродненец

Si vis pacem para bellum

Просмотр профиля Email
« Ответ #288 : 27 Январь 2013, 19:24:29 »

И че?

Быстро и качественно пишем работы для студентов! 11 лет на рынке образовательных услуг!  тел. 523-77-44 (МТС)
e-mail: 5237744@mail.ru
fireatwill
Почетный гродненец

Я бы уничтожил весь мир, но я уже в пижаме.

Просмотр профиля
« Ответ #289 : 27 Январь 2013, 19:49:21 »

Кто-то приходит, кто-то уходит, кто-то вовремя успевает сменить имидж
вот читаю и не могу понять - какие у тя претензии к ляписам, холоп? В замешательстве

Если ты споришь с идиотом,вероятно то же самое делает и он.
     Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
Head
Гость
« Ответ #290 : 27 Январь 2013, 21:18:35 »

Калі была здабыта Незалежнасць, то чаму б не паспяваць пра яблыні? Але з'явілася небяспека і Ляпіс Трубецкой рэагуе адэкватна. Напрыклад, песня "Грай" з'явілася яшчэ да жудасных падзей 19 снежня. Так, што Міхалок аказаўся нібыта прарокам гэтых падзей.
« Последнее редактирование: 27 Январь 2013, 21:51:09 от Head » Записан
qwerty-vit
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #291 : 08 Февраль 2013, 13:30:33 »

«Рабкор Live» - премьера музыкального фильма «Ляписов» http://www.чарт.org/ru/news/2013/2/8/65041/

Добавлено: 08 Февраль 2013, 13:59:58
Вот с тех пор я его терпеть не могу...
Плачущий
« Последнее редактирование: 08 Февраль 2013, 13:59:58 от qwerty-vit » Записан

Сабачка
Фэнкі й клёны ад гаўцы ДОЛЛІ
Депутат горсовета

ГАВЭЧКУ ДОЛЛІ ПРЫШЛОСЯ ЎСЬНІЦЬ

Просмотр профиля Email
« Ответ #292 : 08 Февраль 2013, 21:02:41 »

«Ляпис Трубецкой» прервал турне ради запоя

«Мы, участники группы «Ляпис Трубецкой», встретили начало тура «Рабкор Live» массовым запоем. В Великом Новгороде запой вошел в кульминационную фазу - все музыканты вышли на сцену пьяные. Абсурдность этой ситуации заключается в том, что программу «Рабкор» нельзя исполнять ни в алкогольном, ни в каком ином бреду. В связи с этим концертные выступления в Туле и Калуге мы вынуждены перенести. Просим извинения у фанов и помощи у высших сил», - говорится в «объяснительной», опубликованной на сайте lyapis.com и страничках группы в социальных сетях.
Вот до чего доводит людей дыктатура...
Ёсьць надзея, што Міхалок не гукае, бо спартовец.

Head
Гость
« Ответ #293 : 09 Февраль 2013, 12:36:15 »

«Ляпис Трубецкой» прервал турне ради запоя

«Мы, участники группы «Ляпис Трубецкой», встретили начало тура «Рабкор Live» массовым запоем. В Великом Новгороде запой вошел в кульминационную фазу - все музыканты вышли на сцену пьяные. Абсурдность этой ситуации заключается в том, что программу «Рабкор» нельзя исполнять ни в алкогольном, ни в каком ином бреду. В связи с этим концертные выступления в Туле и Калуге мы вынуждены перенести. Просим извинения у фанов и помощи у высших сил», - говорится в «объяснительной», опубликованной на сайте lyapis.com и страничках группы в социальных сетях.
Вот до чего доводит людей дыктатура...
Ёсьць надзея, што Міхалок не гукае, бо спартовец.
З інтэрв'ю Rolling Stone.

- Послушайте, у вас на официальном сайте висело заявление о том, что октябрьские концерты в Калуге и Туле отменены по причине запоя. Получается, это шутка была?

- Не совсем. У нас в группе разные парни: есть те, кто не пьет никогда, есть, как я, завязавшие алкоголики, которые раз в полгода, но все-таки могут сорваться, а есть и такие, кто выпивает постоянно, хотя и не представляет опасности для социума. В октябре часть из нас, включая меня, сорвалась в коллективное пике и превратилась в музыкантов из фильма «Андеграунд» Кустурицы. Такое крайне редко, но случается. Вообще я не придерживаюсь, как многие думают, схе-философии, и не являюсь пропагандистом здорового образа жизни. Мне вообще не нравится упертость в чем бы то ни было, она всегда попахивает позерством и лицемерием. Знаешь, когда у человека спрашивают: «какие у вас недостатки?», а он отвечает: «я - трудоголик», или «я очень сильно доверяю людям». Не отвечает, например, «я – ссыкло», или «бухаю постоянно». Так что когда я говорю, что не пью – это просто значит, что мне, как бывшему алкоголику, нельзя. Это может плохо кончиться.
****Олег Савоневич****
Кладоискатели
*

привезу аллегро viber +48736347887

Просмотр профиля
« Ответ #294 : 09 Февраль 2013, 17:48:34 »

Он не только "бывший" алкоголик, но ещё и бывший наркоман
Лет 20 назад даже вроде чуть не помер от передоза
лучше ответь почему концерты под запретом а не мути тут воду
Smeagorl
Почетный гродненец

Si vis pacem para bellum

Просмотр профиля Email
« Ответ #295 : 09 Февраль 2013, 18:52:13 »

Он не только "бывший" алкоголик, но ещё и бывший наркоманЛет 20 назад даже вроде чуть не помер от передоза

Ключевое слово здесь БЫВШИЙ. И речь собственно идет о том, что сегодня. А сегодня по факту ЛТ не дает концерты в РБ. И реально непонятно, лично мне, на каком основании государство решает, что мне слушать и какой выбор концертов мне предоставить. Непонятно, почему культура моих детей должна формироваться под преданной власти прилизанной попсой. Мы же вроде, официально, свободная страна. Так почему в этой стране "культура" формируется властью, а не народными предпочтениями? И зачем нужна такая культура, в которой нет места никакому протесту? Зачем это отредактированное мычание ни о чем?

Быстро и качественно пишем работы для студентов! 11 лет на рынке образовательных услуг!  тел. 523-77-44 (МТС)
e-mail: 5237744@mail.ru
qwerty-vit
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #296 : 21 Февраль 2013, 00:20:42 »

http://news.Тут/culture/335702.html В новом клипе "Ляписов" встретились Гагарин, Ганди и Хеллбой

Petja
Почетный гродненец

Предупреждения: 7

Во всём виноват пан Бузек и тётка егоная- Катерина

Просмотр профиля Email
« Ответ #297 : 21 Февраль 2013, 01:41:59 »

В новом клипе "Ляписов" встретились Гагарин, Ганди и Хеллбой
ну ещё бы.  Сам по себе Ляпис полный 0.

Совсем чуть-чуть со мной побудь. Ведь я иду в кругосветное плаванье. В твой дальний край идёт трамвай. И весь твой рейс до 16-цатой станции. Придёшь домой, махнёшь рукой, выйдешь замуж за Васю-диспетчера. Мне ж бить китов у кромки льдов, рыбьим жиром детей обеспечивать.
Head
Гость
« Ответ #298 : 21 Февраль 2013, 05:05:50 »

Эка цябе куды панесла...
kaktus
Флеймер

Просмотр профиля WWW
« Ответ #299 : 21 Февраль 2013, 09:09:56 »

это тактика "против всех". Если в соседней будут поливать Ляписа говном, он будет его восхвалять. Паршивенькая натура неудачника по жизни.

Страниц  : 1 ... 8 9 11 12 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт