angler
|
Так почем нынче честь офицера? Даже в советские времена чиновник такого уровня (а тем более - генерал), попавшись на воровстве, пустил бы себе пулю в лоб. А впрочем, чему тут удивляться, когда коррупция изначально заложена в системе.
|
|
|
|
|
|
|
Viktor198000
Новенький
|
Повесить Лукашенко в туалете+.. В 2007 году я построил на участке у своих родителей туалет - из белого кирпича, кладка под расшивку, стилизовал его под "башню" (ну чем не "белый дом" , изнутри не поленился и всё оштукатурил и отшпатлевал - как мог, потолок гипсокартонном, а в шпатлёвку на стены добавил розовый краситель. Короче - подавляющее большинство гостей оценили его на "ура", самая лучшая оценка была (поверьте мне, пожалуйста) цитирую: "Такой срач может быть только у Майкла Джексона на даче" (это было сказано с восторгом!!) Некоторое время назад я попытался украсить одну из стен этого прекрасного помещения портретом Александра Лукашенко, тем более что он мне стоил недорого - 1 или 2 тысячи - и продаётся везде…..Ну - акция не удалась, видели его там 2-3 человека, затем туда вошёл мой отец, сразу содрал его со стены, и стал шипеть на тему "тебе за это сразу дадут 10 лет тюрьмы без права на переписку!!!" Ну я не стал упрямиться и вешать этот портрет повторно, поскольку туалет это всё же мне не принадлежит. Вот - через 5 - 6 лет построю свой дом, там повешу любые портреты. Тем более, что Саша уходить к тому времени никуда и не собирается, во всяком случае - до Коли. Только с той поры я иногда размышляю: кто тут прав, я или батька? Поначалу мне эта затея с портретом Луки в туалете казалась достаточно невинной: Да, милиция и/или городские власти могут плохо на это посмотреть. Но в том то всё и дело, что от того, что на тебя со злостью смотрят тебе не жарко и не холодно - и самое лучшее ходячее доказательство этому - наш Президент. Если бы ему становилось хуже от косых взглядов избирателей, он бы умер ещё в 2000 году, когда после 6 лет жизни страны под его руководством 1 доллар стоил 1 миллион (1 000 000,00) белорусских рублей, и точно уж Лукашенко умер бы 02 января 2009 года, после объявления девальвации рубля в один день на 30 процентов (с 2200 до 3015 руб.)….... Ладно. Поясню свою позицию по этому вопросу. У нас в Уголовном Кодексе есть целый набор статей, под которые можно подвести этот акт: Статья 367. Клевета в отношении Президента Республики Беларусь Статья 368. Оскорбление Президента Республики Беларусь (наказывается лишением свободы на срок до двух лет) Статья 369. Оскорбление представителя власти Статья 3691. Дискредитация Республики Беларусь Статья 370. Надругательство над государственными символами Однако, под какую из этих статей, и с какой именно формулировкой ? Хотелось бы посмотреть на обвинительное заключение прокурора.. Все знают, какие дела творятся в наших туалетах - но к примеру - если повесить портрет Лукашенко в спальне - вы знаете что творится в спальнях? Там голые люди ставят друг друга раком и на весь этот разврат с расстояния вытянутой руки будет взирать Александр Григорьевич….. Так где провести границу? Итак - мой вопрос народу: Как по вашему, если повесить портрет Лукашенко в своей личной уборной, в своём доме/квартире - будет ли возбуждено уголовное и ли административное дело, и если да, то по какой статье? Имеет ли значение тот факт, что в туалете чисто, паутину из углов регулярно сметают веником, портрет подвешен высоко и ничем не забрызган, на нём нет никаких надписей - а тем более – оскорбительных….?
|
|
|
|
|
|
|
Landwirt
|
Повесить Лукашенко в туалете+.. Это происки опповского КГБ и гнусная иво же провакация! Сколько вам платят, господин Гадзюкин? А дальше, поскольку от возмущения в зобу дыхание спёрло, выражусь словами уважаемого Антона из соседней ветки: выползай говняный гэбешник ! ФИО в студио с адресом. Писать анонимные обвинения на человека это нормально ? плюю те в лицо АНТИ(авт.)лукашыст.
|
|
|
|
|
|
|
dub
|
Молодежными активистами гражданской "Говори правду!" начата акция "Тупик Лукашенко", суть которой заключается в увековечивании имени Первого Всенародно Избранного Президента Республики Беларусь Александра Григорьевича Лукашенко. Как считают активисты, значительный вклад Александра Григорьевича Лукашенко в политическое, экономическое, социальное и культурное развитие Республики Беларусь, его достижения в области прав и свобод человека, постоянно растущий уровень жизни и благосостояния граждан Республики Беларусь и многие другие заслуги Александра Григорьевича Лукашенко должны оставить соответствующий след в истории нашей страны и общества. Поэтому в качестве первого шага молодые люди предлагают начать переименования многочисленных тупиков, которых полно по всей нашей стране, пишет сайт кампании "Говори правду". http://zapraudu.infoВ Минске ими направлено письмо-обращение в городской Совет депутатов с предложением переименовать Брилевский тупик (Октябрьский район) в тупик А.Г.Лукашенко. Активисты считают, что вывеска "Тупик Лукашенко" будет весьма гармонично вписываться в процветающий пейзаж Брилевского тупика, и, в качестве эксперимента, уже попробовали украситьею одно из зданий тупика. http://www.партизан/bp-forte/?page=100&backPage=13&news=98498&newsPage=0
|
|
|
|
|
|
|
|
AnVas
|
господин Наблюдатель - ваш ход
|
|
|
|
Громче всех лают дворняжки...... Молчаливость и выдержка - признак породы.....!!!!!!!
|
|
|
mister.apet
|
ещё не поступила команда как на это реагировать от первого в списке? 
|
|
|
|
 Пох.., в ком проблема, пох.., кто в ней виноват — если проблема есть у тебя, то и трахаться с ней все равно придется тебе самому.
|
|
|
dub
|
Я быў збіты ў дзень выбараў 19 снежня 2010 года, калі рухаўся ў складзе групы прыхільнікаў кандыдата на прэзідэнты Уладзіміра Някляева ў бок Кастрычніцкай Плошчы. На нас напалі прадстаўнікі сілавых структураў. Самога Някляева, моцна збітага, на “хуткай дапамозе” адвезлі ў больніцу. Пасля выніковага суду над Някляевым у траўні стала вядома, што бандыцкі напад учынілі супрацоўнікі спецназу. У гэтым прызналіся супрацоўнікі ДАІ, якія выступілі ў судзе сведкамі. Справу аб нападзе на прыхільнікаў Някляева выдзелілі ў асобную, і я з верай у правасуддзе падаў скаргу на дзеянні супрацоўнікаў праваахоўных структураў. Праз месяц з гакам (што ўжо ёсць парушэннем Закона аб звароце грамадзянаў) мне адказала Генеральная пракуратура, што справу перадалі ў гарадскую пракуратуру і тэрмін разгляду працягваецца на невызначаны тэрмін, аб якім мне паведамяць дадаткова. А вось У.Някляеву паведамілі, што па факце нападу і збіцця яго і ягоных прыхільнікаў адказ яму будзе дадзены 4 жніўня. Акурат 3 жніўня я быў запрошаны на тлумачальную размову па сваёй скарзе пракурорам Менгарпракуратуры М.Ермаковым. Што хацеў ад мяне пачуць Ермакоў за дзень да вынясення рашэння, для мяне дагэтуль загадка. На бяседзе Ермакоў доўга запаўняў шапку пратакола, забыўся растлумачыць мне мае правы і пачаў распытваць па зместу маёй скаргі. Запісаў у пратакол слова ў слова тое, што я пісаў у скарзе, і на гэтым уся працэдура скончылася. На развітанне я спытаў, што ён хацеў у мяне высветліць, калі заўтра ўжо павінен быць дадзены адказ? Ён адказаў пытаннем на пытанне: “А на што вы разлічвалі, падаючы гэтаую скаргу?” Вось табе і прыехалі. Ермакоў яскрава даваў зразумець, што ўся гэтая працэдура чысцютка фармальная, і ніхто не будзе займацца збіццём паэта, а тым больш ягоных шэраговых прыхільнікаў. Я нагадаў Ермакову адзін эпізод з жыцця суседняй краіны. Калі там пасля “памаранчавай рэвалюцыі” да суду прыцягнулі тых супрацоўнікаў органаў, каторыя выконвалі злачынныя загады, перашкаджалі законным працэдурам, парушалі правы грамадзянаў і фальсіфікавалі вынікі выбараў. Як уся тая свора пачала пісаць адзін на аднаго даносы: маўляў, я выконваў загад таго, а я таго – і так па ўсёй вертыкалі, па ўсяму ланцужку. Але ж судзілі іх УСІХ! І пасадзілі амаль усіх. Ермакоў моўчкі адводзіў погляд і пісаў свой фармальны пратакол. Час ад часу пракурор паварочваўся да манітора спіной, паказваючы, што наступнае пытанне не для пратакола, і пытаўся ў мяне: “Чаму Някляеў не даў ДАІшнікам агледзець аўтобус з гукаапаратурай?” Ермакоў вельмі хацеў давесці да мяне думку, што Някляеў сам справакаваў міліцыянтаў на прымяненне сілы. Пракурор сталічнай пракуратуры хацеў мяне пераканаць, што адмова пешахода Някляева паказаць, што знаходзіцца ў аўтобусе іншага чалавека, з’яўляецца падставай, каб збіць гэтага пешахода да страты прытомнасці, збіць людзей, якія яго суправаджалі, лаяцца брудным матам, кідаць у людзей шумавыя гранаты. Гэта пракурор Ермакоў лічыць дапушчальным? Шмат у мяне ўзнікала пытанняў да гэтага чына, які завецца камусьці мужам, бацькам, сябрам. Аб чым ён гаворыць з імі? Што распавядае жонцы ўтульнымі цёплымі вечарамі? Чаму вучыць дзяцей? Чыі вершы ім чытае? Думаю, што не вершы Някляева. У той дзень было шмат дапытана пацярпелых і сведак тых падзеяў. І ва ўсіх схема была аднолькавай. Для пракуратуры гэтыя допыты былі пустой фармальнасцю. Я пачаў цярпліва чакаць грунтоўнага і матываванага адказу ад Менскай гарадской Пракуратуры. 10 жніўня маё цярпенне трохі засумавала, і я патэлефанаваў пракурору Ермакову. Той запэўніў мяне, што акурат 5 жніўня перадаў у канцылярыю адказ для мяне і для ўсіх фігурантаў гэтай справы і здзівіўся, што я яшчэ не атрымаў адказ. Я патэлефоніў у канцылярыю і запытаўся, дзе яны падзелі мой ліст. Жаночы голас паведаміў наступнае: “Я нічога не ведаю! Ермакоў толькі ўчора (9 жніўня) перадаў мне ліст да вас, і я яго нядаўна адправіла. Атрымаеце праз дзень!” Я абурыўся і пазваніў Ермакову зноў: - Вы толькі ўчора перадалі адказ для мяне ў канцылярыю. А казалі, што перадалі 5 жніўня. - Дык аб чым размова? - Размова аб тым, што вы мне хлусіце! - Харашо… - Гэта для вас не харашо! Я кінуў слухалку і пачаў чакаць грунтоўны і матываваны адказ Ермакова. 12 жніўня я яго атрымаў. Вось ягонае рэзюмэ: “По результатам проверки 04.08.2011 принято решение об отказе в возбуждении уголовного дела по основанию, предусмотренному п.2 ч.1 ст.29 УПК Республики Беларусь. Принятое решение Вы вправе обжаловать прокурору города Минска либо в суд Центрального района г.Минска”. Вось такая жалкая адпіска. Заўважце, ні што гэта за такія “п.2 ч.1 ст.29 КПК”, ні матывавананага і грунтоўнага абаснавання адказу – нічога. Вось так цынічна, маўляў, рабі ты, што хочаш, а я выконваю тое, што мне скажуць зверху. Таму я нічога ня бачу, ніякага парушэння – я сляпы, як Феміда! Аднак Закон рэгулюе адмову ва ўзбуджэнні крымінальнай справы наступным чынам: “Падстава для адмовы ва ўзбуджэнні крымінальнай справы мае месца тады, калі правераная падзея была, аднак яна не з’яўляецца злачыннай. Таму ў пастанове кожны раз неабходна пазначаць, склад якога менавіта злачынства адсутнічае, са спасылкай на адпаведны пункт, частку, артыкул Крымінальнага Кодэкса… Пры наяўнасці падставы для адмовы ва ўзбуджэнні справы выносіцца матываваная пастанова. Матываванасць павінна ўстрымліваць ўказанне ў тэксце аналізу яго падстаў (доказаў, якія вызначаюць адно з акалічнасцяў, прадугледжаных арт.29 Крымінальна-працэсуальнага Кодэкса”. Я чалавек эмацыйны. Хапаю слухалку і набіраю пракурора Ермакова: - Я толькі што атрымаў вашую адпіску наконт бандыцкага нападу на калону Някляева 19 снежня 2011 года. Паўза. Ермакоў маўчыць. Працягваю: - Тут вось такая фраза: “По результатам проверки 04.08.2001 принято решение об отказе в возбуждении уголовного дела по основанию, предусмотренному п.2 ч.1 ст.29 УПК РБ”. Гэта што за личбы, скарачэнни? Як я магу ведаць, што гэта за законы, пункты, часткі? Чаму вы не расшыфравалі іх? - Я не ведаю, дзе напісана, каб я расшыфроўваў гэтыя законы для вас. Вазьміце Кодэкс і пачытайце. - Вы абавязаны расшыфраваць, і я вам гэта дакажу! І яшчэ. Калі адмоўлена ў завядзенні крымінальнай справы, дык значыць, і складу злачынства няма? Доўгае маўчанне. А потым: - Размова ідзе аб канкрэтным выпадку. - Значыць, калі я здзяйсню такое ў адносінах, скажам, да вас, то я ніякай адказнасці не панясу? Ці гэта будзе не канкрэтны выпадак? Паверце, тое, што зрабілі з Някляевым, было вельмі канкрэтна. Маўчанне. Я працягваю: - Ведаеце, я журналіст і нікому б не пажадаў патрапіць пад маё раз’юшанае пяро. - Хорошо. Спасібо. І ён паклаў слухалку. За 12 гадоў майго змагання за “разгул” дэмакратыі ва Ўсходняй Еўропе гэта быў недзе соты допыт. І пасля кожнага допыту я чарговы раз упэўніваюся: няма там ні чэсці, ні годнасці, ні спачування, ні мужнасці. Ігар Сімбіроў http://zapraudu.info/2011/08/%D0%B7%D0%B1%D1%96%D1%86%D1%86%D1%91-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BB%D1%8F%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D0%BC%D1%83-%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%9E-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BE/
|
|
|
|
|
|
|
|
confidentially
Free_Sky_Blues
Гродненец
top sekret
|
говори правду как то звучит не интересно  говорю правду охраняю правду чту правду ... за правду 
|
|
|
|
FSB
|
|
|
vgorb
|
Вот она, ПРАВДА : "Не винаватая я ! ОН сам пришёл !!!"
|
|
|
|
|
|
|
dub
|
Гродна славіцца сваёй старажытнай гісторыяй, помнікамі архітэктуры, знакамітымі і выдатнымі імёнамі ўладароў, палкаводцаў, навукоўцаў, асветнікаў і дзеячаў культуры. Але, на жаль, памяць не пра ўсіх гістарычных асоб належным чынам шануецца ў нашым горадзе. Прыкладам такога стаўлення з’яўляецца існаванне мемарыяльнага пакоя славутага пісьменніка Васіля Быкава.
У Гародні Васіль Быкаў пражыў больш 25 гадоў, працаваў у мастацкіх майстрэрнях, затым у “Гродзенскай праўдзе”, дзе і пачаў свой творчы шлях. У Гродне Быкаў напісаў свае самыя знакамітыя творы: “Жураўліны крык”, “Трэццяя ракета”, “Альпійская балада”, “Мёртвым не баліць” ды іншыя. У сваіх успамінах “Доўгая дарога да дому” пісьменнік з замілаваннем, гумарам, але адначасова і з боллю апісаў сваё жыццё ў Гродне. Бо цкаванне і пераслед з боку органаў бяспекі пачаліся менавіта тут. Але Гродна “грунтоўна і на шмат год прычыніўся” да лёсу самага вядомага пісьменніка горада над Нёманам.
Музей В.Быкава быў створаны ў 2004 г. па ініцыятыве ветэранаў вайны і працы начале з верэранам інвалідам вайны 1941–1945 гг. сябрам саюза беларускіх пісьменнікаў Мікалаем Мельнікавым. Экспазіцыя фарміравалася дзякуючы энтузіазму і зацікаўленнасці неабыякавых да творчасці Быкава людзей. У час калі ад улад нельга было чакаць нейкай дапамогі, шмат прыйшлося перажыць М.А.Мельнікаву, А.С. Дземідовічу, Д.Я.Бічэль, А.П.Госцеву, каб стварыць і зберагчы музей. Але сёння музей знаходзіцца ў занядбанным стане. Невялічкае памяшканне не адпавядае глыбіні, шчырасці і самаадданасці асобы Быкава.
На працягу мінулага года актывісты кампаніі “Гавары праўду” не толькі ў Гродне, але і па ўсёй краіне праводзілі шэраг мерапрыемстваў, накіраваных на ўшанаванне імя В.Быкава. Было сабрана больш за 100 тыс. подпісаў за перайменаванне адной з вуліц Менска і Гродна ў гонар пісьменніка. Звярталіся з афіцыйнымі лістамі ў гарвыканкам Гродна з патрабаваннем дапамогі музею, усталяванню ганаровай шыльды на доме дзе жыў Быкаў, і надання назве адной з вуліц яго імя. Лідар кампаніі “Гавары праўду” Уладзімір Някляеў асабіста дапамагаў музею, сустракаўся з ветэранамі, збіраў подпісы за з’яўлення вуліцы В.Быкава. 19 чэрвеня 2011 г. у роднай вёсцы пісьменніка ва Ўшацкім раёне Някляеву была ўручана прэмія “За свабоду думкі”, якую Уладзімір Пракопавіч перадаў музею. У гэты ж дзень у Гродне ўсе жадаючыя маглі прагуляцца “Гарадзенскімі шляхамі Быкава”. Экскурсія распавядала пра гарадзенскі перыяд жыцця і дзейнасці Быкава, амаль каля кожнага дома, дзе ён жыў былі пастаўлены шыльды з напамінам гараджанам, што тут жыў выдатны літаратурны дзеяч.
У выніку ўсіх праведзеных мерапрыемстваў мясцовае кіраванне ўзварухнулася. Гродзенскі гарвыканкам прапанаваў для пашырэння музейнай прасторы новае памяшканне, за арэнду якога нават на льготных умовах ветэранская арганізацыя не змагла плаціць і таму адмовілася ад яго. Зараз міністр адукацыі Сяргей Маскевіч, міністр культуры Павал Латушка, гродзенскі кіраўнік аблвыканкама Сямён Шапіра запэўніваюць на словах Мікалая Мельнікава аб перадачы музея у памяшканне Гродзенскага дзяржаўнага універсітэту ім. Я. Купалы. А таксама ў бліжэйшы час універсітэт павінен выдаць кнігу аб гісторыі стварэння самаго музея. І ўсе гэтыя рашэнні і адпаведныя ім мерапрыемствы ўлады пачалі праводзіць толькі пасля згуртавання грамадства вакол праблемы музея В. Быкава.
У гэтым і заключаецца сутнасць грамадскай супольнасці. Дзяржава існуе для вырашэння праблемаў, якія ставіць перад ёй грамадзяне. І менавіта ад грамадства залежыць дакладнасць, глыбіня і тэрмін вырашэння пастаўленных пытанняў. Будзем спадзявацца, што музей у новым статусе, пад новым кіраўніцтвам будзе працаваць на поўную моц, прыцягваць увагу грамадства ўжо з асветніцкіх мэтаў. А памяць самога Быкава залежыць толькі ад саміх гарадзенцаў і беларусаў, у тым ліку і тых, хто зараз займае крэслы ва уладзе.
|
|
|
|
|
|
|
|
dub
|
Dоggy если не хватает собственных мыслей- приходится делиться чужими??? но тогда и ответ должен быть аналогичным.... кто такой Быков- надо спрашивать не у идеологов и пропагандистов настоящего, а у тысяч или миллионов читателей и почитателей, прошлого и будущего. кстати интересная заметка дня похорон 25/06/2003: " Около восьми утра прибыл министр культуры Белоруссии Леонид Гуляко. Он распорядился убрать крест у изголовья гроба и установить на это место красное знамя. Но вдова писателя Ирина Михайловна потребовала знамя удалить, что и было сделано... Вскоре гроб накрыли бело-красно-белым флагом. Министр культуры снова потребовал убрать «опальную символику». Но ему ответили: «Только с разрешения вдовы, а она - против». Тогда Гуляко и другие официальные лица покинули церемонию прощания. А военный караул у гроба сняли. Кстати, президент страны, который накануне неодобрительно отозвался о том, как российские СМИ рассказали о непростых взаимоотношениях Василя Быкова с белорусскими властями, на панихиде не был. Вчера утром Александр Лукашенко улетел на вертолете в рабочую поездку в Светлогорский район..." проститься с Быковым пришло до 20 000 Человек.
|
|
|
|
|
|
|
fireatwill
|
глянь-ка, мудак ублюдка цитирует. идиллия у вас.
|
|
|
|
Если ты споришь с идиотом,вероятно то же самое делает и он. Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
|
|
|
Сабачка
|
Дык бурьяк не лукашыст, а аппарылы.
|
|
|
|
|
|
|
dub
|
3 жніўня, адбылася прэсавая канферэнцыя Уладзіміра Някляева, які агучыў стратэгію «Гавары Праўду» на палітычную кампанію да канца 2011 года. Сутнасць стратэгіі: актывісты кампаніі будуць не толькі падтрымліваць ініцыятыву аб’яднаных дэмакратычных сіл па падрыхтоўцы 8 кастрычніка Народнага Сходу, але разам з тым збіраць подпісы з патрабаваннямі да дэпутатаў парламента прыняць законы, адпавядаючыя інтарэсам беларускага народа. Назва новай стратэгіі «Зратуем Беларусь». Ніжэй прапануем тэкст зварота да грамадскасці: Грамадзянская кампанія “Гавары праўду” дамагалася і дамагаецца аднаго: справядлівасці. Дзеля гэтага мы, актывісты кампаніі “Гавары праўду!”, у адпаведнасці з Канстытуцыяй, якая гарантуе грамадзянам Рэспублікі Беларусь права рыхтаваць і прапаноўваць парламенту законапраекты, пачынаем збор подпісаў у падтрымку наступных заканадаўчых ініцыятываў. 1. Не дадзім чыноўнікам красці! Дзеля гэтага падпішымся пад патрабаваннем да дэпутатаў парламента прыняць закон, які абавязвае чыноўнікаў і ўсіх іх сямейнікаў публічна дэклараваць даходы і расходы. Усе грошы, якія ёсць у краіне, зарабляюцца народам, і справядлівасць патрабуе, каб у народа іх было не меней, чым у чыноўнікаў. 2. Не дадзім распрадаць краіну! Дзеля гэтага падпішымся пад патрабаваннем да дэпутатаў парламента прыняць закон, які не дазваляе ўладзе прыватызаваць дзяржаўныя прадпрыемствы, народную ўласнасць без удзелу народа. Прыватызацыя прадпрыемстваў і вытворчасцяў, якія ўтвараюць бюджэт, магчымая толькі пасля ўсенароднага абмеркавання і рашэння. Падтрымаем кампанію “Гавары праўду!” Падпісацца у Гародні можна звярнуўшыся да актывістаў ці заставіць свае каардынаты па кантактах: info@zapraudu.infohttp://www.facebook.com/zaprauduhttp://twitter.com/#!/pravda_by http://vkontakte.ru/id3942947#/club15967028зы или в личку)
|
|
|
|
|
|
|
dub
|
В Гродненской и Брестской области кампания «Говори правду» начинает реализацию программы "Шаг в Европу". Целью программы является скорейшая реализация действий по малому приграничному движению. В прошлом году 12 февраля 2010 года в г. Варшаве подписан Договор между Правительством Республики Беларусь и Правительством Республики Польша о правилах приграничного движения. Польский Сейм ратифицировал соглашение о малом приграничном движении год назад. В июне 2010 года его подписал нынешний президент Польши. Палата Представителей Беларуси ратифицировала межправительственный договор с Польшей 11 ноября прошлого года, а спустя шесть дней его одобрил Совет Республики. Президент Беларуси подписал Закон РБ № 201-3 "О ратификации Договора между Правительством Республики Беларусь и правительством Республики Польша о правилах приграничного движения" 1 декабря 2010 года. Однако, белорусская сторона до сегодняшнего времени не направляла уведомительную ноту польским коллегам. Через 30 дней после обмена сторонами дипломатическими нотами Договор о малом приграничном движении вступит в силу. Договор подписан, Закон принят, а реальных действий по их реализации нет. Задача кампании «Говори правду» привлечь внимание граждан, общественности, органов государственной власти региона к наличию этой проблемы. Для этого запланирован ряд мероприятий, чтобы жители приграничных территорий Беларуси смогли свободно посещать приграничные территории Республики Польша без виз в 50-ти километровой полосе. В рамках программы «Шаг в Европу» планируется сбор подписей под обращением к местным властям за содействие реализации на практике действий по малому приграничному движению. Будут подаваться заявки на пикетирование по привлечению внимания к этой проблеме, проводиться круглые столы, образовательные семинары, пресс-конференции. В приграничных регионах планируется распространение информационных материалов. Практическая реализация малого приграничного движения действительно станет реальным нашим шагом в Европу и будет способствовать налаживанию культурных, туристических, экономических связей пограничных территорий двух стран, продвижению европейских ценностей и принесет взаимную выгоду белорусскому и польскому народам.
Добавлено: 01 Сентябрь 2011, 22:39:18 У Гародні заклікалі студэнтаў гаварыць праўду! Гродзенскія актывісты ”Гавары праўду” правялі чарговую акцыю віншавання студэнтаў трох гарадскіх універсітэтаў з пачаткам навучальнага года. Гэта ўжо стала добрай традыцыяй. У мінулым годзе падарункам для студэнтаў філалагічнага факультэта быў зборнік вершаў Уладзіміра Някляева “Кон”. Сістэмны крызіс у краіне - гэта тыя рэаліі, пад час якіх трэба будзе маладым людзям вучыцца, займацца навукай, станавіцца спецыялістамі, каб пасля рэалізаваць свае веды ў барацьбе з наступствамі крызісу. Улада зараз кажа шмат пра дапамогу для студэнтаў. Для бюджэтнікаў абяцаюць павелічэнне стыпендый, але на некаторых факультэтах такіх студэнтаў не больш 20 %, астатнія самі аплачваюць вучобу, толькі чамусьці ім не абяцаюць прапарцыйнага зніжэння кошту вучобы, працэнту павелічэння стыпендыі. Праўда, кажуць, што на 1 верасня не будзе павялічана аплата за вучобу – акрамя, як на філалагічным!, фізічным! і факультэце матыматыкі! Тым больш ніхто не ведае ці не зменіцца сітуацыя ўжо пасля зімовай сесіі. У тым годзе былі кнігі Някляева, а ў гэтым сімвалічная гуманітарная дапамога, каб палепшыць матэрыяльную базу ў сувязі са скарачэннем рэальных даходаў студэнтаў, падарункамі сталі сшыткі “Гавары праўду”. Гэта дапамога, якой можна будзе скарыстацца кожнаму студэнту ў роўнай ступені, бюджэтнік ён, ці плаціць за навучанне, выдатнік студэнт сёння ці яшчэ не рэалізаваў свой патэнцыял, сябра БРСМ, або Маладых Дэмакратаў, а мо і Маладога Фронту - гэта не важна, бо жыццё пакажа хто лепш скарыстаецца сваімі ведамі для будучыні сваёй краіны, але ўсім давалі адну параду: “Гаварыць праўду”. Як адзначыў Дзмітрый Бандарчук: “Студэнты з вялікай падзякай успрымалі віншаванні, і выказвалі словы падтрымкі ў бок кампаніі і асобна Уладзіміра Некляева і абяцалі пад час сваёй вучобы трымацца праўды” Сённяшнюю акцыю правялі актывісты кампаніі, якія ў мінулым годзе збіралі подпісы, праводзілі агітацыю ў вольны час, але паспявалі і не закінуць асноўную занятасць – працу, вучобу. Але улада не забылася пра іх інтарэсы і палітычныя погляды і знайшла спосаб помсты. Напрыклад, Таццяне Касатай не прадлілі кантракт з Гродзенскім дзяржаўным гісторыка-археалагічным музеем, адзначыўшы, што не сумняюцца ў яе прафесійных якасцях. А студэнткі, будучыя дактары, Вольга Багданкевіч ды Кацярына Герасімчык даведаліся 31 жніўня, што ў іх больш не будзе магчымасці жыць у студэнцкім інтэрнаце. Вось такі выбарчы падыход “па партыйных спісах”да спецыялістаў.
|
|
« Последнее редактирование: 01 Сентябрь 2011, 22:39:19 от dub »
|
|
|
|
|
Ал Grаffy
Гость
|
Читал я вашу ''зратуем беларусь". Интересно, познавательно. Но не более того. Особенно смущает первый пункт о декларировании доходов. Попалась мне на глаза на тутбае декларация о доходах кандидатов в президенты на выборы 2010 года. Выдержки: зампредседателя ОГП Я. Романчук заработал в 2009 году 6млн 930тыс 765 рублей, что составляет около 500 тыс в месяц. И это человек, написавший труды по экономике!!! Лидер кампании 'европейская беларусь' А.Санников ДОХОДОВ НЕ ИМЕЛ! Спрашивается, за что тогда содержал Опель Вектра 1996 г.в. и Тойота Камри 2005г.в. не говоря про товары первой необходимости(стоимость авто не уточняется)? Лидер оргкомитета по созданию БСДП Н.Статкевич -8млн 199тыс 960 рублей- скромно,ниже средней зарплаты! И на десерт: экономисты (!!!) В.Терещенко с женой ДОХОДОВ В 2009 ГОДУ НЕ ИМЕЛИ!!! За что семья жила??! Зато в собственности имеется Додж Караван 2008 г.в.!!! Так с кого стоит начинать тянуть правду и декларацию о доходах???
|
|
|
|
|
|
|
Nаблюдатель
|
Читал я вашу ''зратуем беларусь". Интересно, познавательно. Но не более того. Особенно смущает первый пункт о декларировании доходов. Попалась мне на глаза на тутбае декларация о доходах кандидатов в президенты на выборы 2010 года. Выдержки: зампредседателя ОГП Я. Романчук заработал в 2009 году 6млн 930тыс 765 рублей, что составляет около 500 тыс в месяц. И это человек, написавший труды по экономике!!! Лидер кампании 'европейская беларусь' А.Санников ДОХОДОВ НЕ ИМЕЛ! Спрашивается, за что тогда содержал Опель Вектра 1996 г.в. и Тойота Камри 2005г.в. не говоря про товары первой необходимости(стоимость авто не уточняется)? Лидер оргкомитета по созданию БСДП Н.Статкевич -8млн 199тыс 960 рублей- скромно,ниже средней зарплаты! И на десерт: экономисты (!!!) В.Терещенко с женой ДОХОДОВ В 2009 ГОДУ НЕ ИМЕЛИ!!! За что семья жила??! Зато в собственности имеется Додж Караван 2008 г.в.!!! Так с кого стоит начинать тянуть правду и декларацию о доходах???
Дружище ! Спасибо за пост, очень познавательно ! Теперь понятно кто съел наше мясо , а внутренний государственнный долг достиг 70 000 000 000 000 ( эта цифра называяется семьдесят триллионов рублей) а внешний 36 000 000 000 ( а эта цифра - тридцать шесть миллиардов) долларов .
|
|
|
|
http
|
|
|
Ал Grаffy
Гость
|
Перестаньте мыслить желудками! Прочувствуйте саму суть вопроса! Это не мясной магазин, а политика:)
|
|
|
|
|
|
|
|
Nаблюдатель
|
Перестаньте мыслить желудками! Прочувствуйте саму суть вопроса! Это не мясной магазин, а политика  Ты чо инвалид на голову ? Или святым духом питаешься ? Какая нах политика если масло подсолнечное 20 000 а колбаса уже 80 000
|
|
|
|
http
|
|
|
Nаблюдатель
|
Дружище ! Спасибо за пост, очень познавательно ! Теперь понятно кто съел наше мясо , а внутренний государственнный долг достиг 70 000 000 000 000 ( эта цифра называяется семьдесят триллионов рублей) а внешний 36 000 000 000 ( а эта цифра - тридцать шесть миллиардов) долларов . Цитата из вашей же методички 3.1. Дискредитация тезиса Приемы этой группы имеют цель "доказать", что тезис плох, вместотого, чтобы разбирать, истинен он или ложен. Далее демагог может либосовершать подмену "если тезис плох, значит, он ложен", либо отстаиватьпозицию "даже если тезис истинен, он плох, а значит, неприемлем" (напоследнем целиком построено такое явление, как "политкорректность"). По поднятому Ал Grаffy вопросу сказать нечего? Вот ссылочка для любителей ****** на большие цифры: http://usdebtclock.org/Сказать могу , что голод не тётка  И добавить для из методички Здесь как известно обсуждался тезис Зратуем Беларусь 2.4. Инверсия презумпции
Презумпция определяет, какой из противоположных тезисов считается верным по умолчанию, а какой надлежит доказывать (так, презумпция невиновности гласит, что человек считается невиновным по умолчанию, а его вина должна быть доказана). Соответственно, инверсия презумпции состоит в том, что демагог вместо того, чтобы доказывать свой тезис, требует (вопреки принятой презумпции), чтобы его оппонент доказывал обратный. Этот вид демагогии особенно любим верующими: "Почему это мы должны доказывать, что бог есть? Это вы докажите, что его нет!" Опасность этого приема в том, что, даже если демагог не может обосновать, почему его презумпция правильней общепринятой, он может, по крайней мере, настаивать, что она ничуть не хуже, и что выбор одной из этих презумпций есть чистая условность. Соответственно, оппоненту нужно уметь обосновать, почему это не так. Так, принятие "презумции существования" означало бы, что все, абсолютно все и любые объекты, включая кем угодно вымышленные и взаимоисключающие, существуют, пока не доказано обратное; более того, любое утверждение является верным, ибо (пока не доказано обратное) существует его доказательство - что есть очевидный абсурд. Демагог, прижатый к стенке таким образом, может предпринять еще одну попытку инверсии через жонглирование терминами - например, согласившись, что доказывать надо наличие, а не отсутствие, потребует доказать "наличие отсутствия".
|
|
|
|
http
|
|
|
|
Nаблюдатель
|
Ну, моё дело предложить...
Кстати интересно - как только арестовали Беляцкого, вы почти сразу начали упоминать о голоде... Ещё в июле от вас таких откровений не слышал. Совпадение?
А вот тоже думаю , неужели у Лукадрищей остался тот же рацион ? Ты глянь , при следующем кормлении в корытцо, есть ли там мясо !? И не пропадай надолго мне очень интересно
|
|
|
|
http
|
|
|
vetka12,7
Гость
|
Перестаньте мыслить желудками! Прочувствуйте саму суть вопроса! Это не мясной магазин, а политика  Разъясняю. Базис, те экономика, те желудок - первичен. Надстройка, те политика, те мозг вторичны. Мозгом руководит желудок.
|
|
|
|
|
|
|
dub
|
Кстати интересно - как только арестовали Беляцкого, вы почти сразу начали упоминать о голоде... После ареста Алеся Беляцкого правозащитный центр "Весна " не прекратил своего существования и даже не приостановил свою деятельность, и это как ничто иное показывает что засвеченные суммы на счетах, открытых на имя самого Беляцого расходовались не по его личному усмотрению. Не стоит всю деятельность "Весны " сводить только к деньгам на штрафы. В этой структуре участвует огромное количество правозащитников, которые на территории всей Беларуси проводят мониторинг нарушений(и когда то эти все нарушения будут предъявлены в НАСТОЯЩЕМ суде), даются юридические консультации и осуществляется адвокатская поддержка, на учебных семинарах сотни активистов Беларуси знакомятся с правоприменительной практикой. На всё это необходимы деньги, но и без Беляцкого эта деятельность продолжается. Правду Говорю.
|
|
|
|
|
|
|
Ал Grаffy
Гость
|
Смею не согласиться с тем, что желудок руководит мозгом. Человек есть существо прежде всего социальное, т.е. первейшей его потребностью является общение, а это означает руководство мозга, в противном случае это уже не человек, а homo erectus-человек прямоходящий. И по поводу дела Беляцкого. Эти правозащитные организации больше напоминают 'общак' для финансирования расходов избранного круга сьвядомых, попавших в поле зрения компетентных органов. Организация семинаров на тему 'что делать, если вас задержали за пропаганду цветной революции' , 'правовые аспекты неповиновения' и т.п. консультации, адвокатская поддержка, мониторинг правонарушений для последующего привлечения к НАСТОЯЩЕМУ СУДУ! А СУДЬИ КТО??? P.S. Говорите правду! Чего вы так агрессивно нападаете на сторонников власти, переходите на оскорбления, унижаете их достоинство? вы же проповедуете свободу слова, равенство, ценность каждой личности, или все же есть исключения из принципа свободы?
|
|
|
|
|
|
|
Nаблюдатель
|
Эти правозащитные организации больше напоминают 'общак' для финансирования расходов избранного круга сьвядомых,
Ну так давай и ты к нам ! Грантик распилим какой , и должность какую-нибудь присмотрим в теневом правительстве . А то завтра вдруг революция , а пустующие кабинеты надо же будет кому то занимать.
|
|
|
|
http
|
|
|
|