mrs.freeman
Скорей ныряй в мой тихий омут. Ты нравишься моим чертям.(c)
Молодой Гродненец
|
Усё проста - хочаш жыць як усе, хварэць і паміраць як усе, то рабі усё як усе - спаць, есці, піць, размнажацца ды храніць традыцыі...ды і задаваць паменьш пытанняў. І не забываць верыць усёй інфармацыі, якую нясуць "Достоверные" і "Недостоверные" крыніцы. Жыццё і цела у кожнага сваё, і належыць толькі яму аднаму, таму і вынікі кожны зробіць сам.
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
А тут няма прамой сувязі з палітыкай. Проста, тое, што народнае- сьвятое. Нават вегетарыянцам (цалкам адмовіцца ад мяса) ў Беларусі стаць амаль немагчыма- тут іншае культурнае асяродзя і тая ж нацыянальная кухня бяз мяса немагчыма. Максімум гэта адмовіцца ад сьвініны і гавядзіны. Аставіць курыцу і рыбу... Астатняе складана. А Вы кажыце сыраедзтва...
Ок. А эти самые традиции кто то передавать потомкам будет, если мужская смертность еле до 60 дотягивает  На Ваш взгляд, если белорусская кухня была основана на традициях питания бедного сельского населения, да и в принципе сейчас такой и является, то ради сохранения той самой нации не подлежит реформам ? Если большую часть истории население выживало питаясь подножным кормом, и страдало от того что еда была важнее любой культуры и развлечений, значит и сейчас нужно вернуться к истокам ? Давайте вместе посмеемся над логикой, здравым смыслом, и соседними западными странами, которые успешно меняют свои более устоявшиеся традиции в угоду сохранения здоровья 
|
|
|
|
|
|
|
philosof
|
Проста, тое, што народнае- сьвятое. Везде есть свои национальные кухни, они если и берут то от других, то не выходя за рамки своих принципов национальной кухни, адаптируя чужое под них. народная мудрость учитывает и особенности антропологии, и особенности природных условий.
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Усё проста - хочаш жыць як усе, хварэць і паміраць як усе, то рабі усё як усе - спаць, есці, піць, размнажацца ды храніць традыцыі...ды і задаваць паменьш пытанняў. І не забываць верыць усёй інфармацыі, якую нясуць "Достоверные" і "Недостоверные" крыніцы. Жыццё і цела у кожнага сваё, і належыць толькі яму аднаму, таму і вынікі кожны зробіць сам.
Цікава, а чаму тады на мове беларускай размаўляеце? Навошта выконваць традыцыі? Ў нас жа "новае", "моднае"- расейшчына! Далоў традыцыі! Ок. А эти самые традиции кто то передавать потомкам будет, если мужская смертность еле до 60 дотягивает Я кажу пра тое, што здароўе берагчы трэба, але не трэба пры гэтым упадаць у крайнасьці. На Ваш взгляд, если белорусская кухня была основана на традициях питания бедного сельского населения, да и в принципе сейчас такой и является, то ради сохранения той самой нации не подлежит реформам ? Если большую часть истории население выживало питаясь подножным кормом, и страдало от того что еда была важнее любой культуры и развлечений, значит и сейчас нужно вернуться к истокам ? Тут вы выказалі ўсяго-наўсёга сваё асабістае стаўленне да беларускага народа, якое не мае нічога агульнага з рэчаіснасьцю. Давайте вместе посмеемся над логикой, здравым смыслом, и соседними западными странами, которые успешно меняют свои более устоявшиеся традиции в угоду сохранения здоровья Гэта якія? Везде есть свои национальные кухни, они если и берут то от других, то не выходя за рамки своих принципов национальной кухни, адаптируя чужое под них. народная мудрость учитывает и особенности антропологии, и особенности природных условий. Аднак, філосаў.  Толькі там у выдзеленым нейкае супярэчанне, здаецца))
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Гэта якія? По всем странам ЕС сейчас активно внедряют программы питания для детей, состоящие приемущественно из сырых овощей и фруктов. Во всех более-менее нормальных компаниях, в офисах всегда в наличии бесплатные свежие фрукты. В германии и голландии на улицах в виде рекламных компаний раздают банальные яблоки. Сеть молочных автоматов, где всегда в наличии свежее молоко из ферм, непастеризованное, и не из порошка. Автоматы которые сами делают свежевыжатые соки. Дотации на выращивание региональных овощей и фруктов на всей территории ЕС. Из того что я заметил за последние годы - в обычных жилых районах Дании, Швеции, Германии, Бельгии, Франции - резко повысился спрос именно на фрукты и овощи, понизился на хлеб и мясо. Я не говорю что все поголовно становятся сыроедами - просто тенценции здравомыслящих государств явно не в сторону соблюдений традиций национальной кухни  Добавлено: 27 Июль 2013, 10:28:55
Тут вы выказалі ўсяго-наўсёга сваё асабістае стаўленне да беларускага народа, якое не мае нічога агульнага з рэчаіснасьцю. Я был бы рад, чтобы у каждого была своя особая действительность 
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
По всем странам ЕС сейчас активно внедряют программы питания для детей, состоящие приемущественно из сырых овощей и фруктов. Во всех более-менее нормальных компаниях, в офисах всегда в наличии бесплатные свежие фрукты. В германии и голландии на улицах в виде рекламных компаний раздают банальные яблоки. Сеть молочных автоматов, где всегда в наличии свежее молоко из ферм, непастеризованное, и не из порошка. Автоматы которые сами делают свежевыжатые соки. Дотации на выращивание региональных овощей и фруктов на всей территории ЕС. Из того что я заметил за последние годы - в обычных жилых районах Дании, Швеции, Германии, Бельгии, Франции - резко повысился спрос именно на фрукты и овощи, понизился на хлеб и мясо. І якое гэта мае дачыненне да нацыянальнай кухні? Я тут больш казаў пра "блюдаманства". Больш садавіны і агародніны? Добра! Будзе ў нацыянальнай кухне больш рэцэптаў з імі... Вы ж не разумееце, што ўсё лепшае, што можна паесьці (блюда, маецца на ўвазе) гэта нацыянальная кухня. Калі прыбраць нацыянальную кухню, то толькі і застанецца, што грызьці садавіну і агародніну.  Якія? Хімічныя эўраяблыкі?  Ну, тэндэнцыі ў эўропе вядомыя: пэдэрастыя, мусульманства і сыраедзтва.  Толькі колькі часу прастаіць вашая "эўропа" (маецца на ўвазе ЭЗ)? Я был бы рад, чтобы у каждого была своя особая действительность Дык і ёсць... Толькі не заўсёды супадае з рэальнасьцю. 
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Якія? Хімічныя эўраяблыкі? Ну, тэндэнцыі ў эўропе вядомыя: пэдэрастыя, мусульманства і сыраедзтва. Толькі колькі часу прастаіць вашая "эўропа" (маецца на ўвазе ЭЗ)? Теряете адекватность, или это такой "традиционный" юмор тухлый ?  Серьезно, ну смешно даже что-то пытаться довести до таких "лаптей" (не в обиду, это завуалированный уклон в исконную традиционность)
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Тое, што гэта- збочаннасць на здаровай ежы- зразумела. Тое ж самае, як і пэдэрастыя- збочаннасць на сэксуальнай свабодзе. Вось такая вось "неадэкватнасць". Серьезно, ну смешно даже что-то пытаться довести до таких "лаптей" (не в обиду, это завуалированный уклон в исконную традиционность) Не зразумеў?
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Тое, што гэта- збочаннасць на здаровай ежы- зразумела. Тое ж самае, як і пэдэрастыя- збочаннасць на сэксуальнай свабодзе. Вось такая вось "неадэкватнасць". Какая озабоченность едой ? Вы ее сами придумали  Тут вопросы только здоровья которое напрямую зависит от того чем люди питаются, если Вы хотите спорить на эту тему, то своих "педерастов" бросайте в другую яму  Добавлено: 27 Июль 2013, 16:07:14
Не зразумеў? Не удивительно, это такая разница в понимании реальности 
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Давайце зараз паглядзім на нашых сыраедаў.  І справа і злева- хворыя людзі. На фотцы справа бачна, што шмят мяса, тлустага, салодкага- ўвесь цяжкі такі- ў агульным, хворы чалавек. Справа- скура нацягнутая, ўвесь як пружына- само ўражанне даволі дзікае- тут таксама ў агульным чалавек ён хворы (канечне, не ў медыцынскім значэнні гэтага тэрміна).  Сыраед №2.      Не вельмі здаровы колер твару. Калі б не ведаў, што сыраед, то, напэўна, сказаў бы, што ён курыць і п'е. Там на заднім пляні твар "тоўстай" прадавачкі- яна выглядзіць лепей. Да таго ж ствараецца ўражанне нейкага напору, нават агрэсіі... ў вачах такая "іскрынка", як ад бляску ляза нажа. Не хачу нічога сказаць асабіста, але калі той від быў дзікі, то гэты агрэсіўны. (  ) І што самае цікавае (!)- мой вывад пацьвярджаецца словамі ягонай сястры! "Кстати, говорят, что все сыроеды становятся агрессивными, это правда. (Саша улыбается) раньше он был таким большим, добрым, а теперь какой-то напористый стал чтоли, это сейчас сидит улыбается. А не было бы вас уже какие-нибудь советы мне начал давать." Толькі заўважу, што ён быў не тое, што добрым, а такім, млявым, друзлым, можа быць, падыдзе характарыстыка пэрсанажу з аднаго школьнага твора (не памятаю дакладна з якога), што я чытаў- "цюфяк".  Далей, пры наведваньні доктара (не навук, лекара  ): Врач обращает внимание на ногти Александра. На них много белых пятен.
- Вы знаете о чем это говорит? О нехватке железа в организме. Раней у артыкуле: Про себя отмечаю рассказ Саши про сон с гвоздями.
- Ну я ем яблоки, чтобы удовлетворить потребность в железе. Например, мне однажды снились гвозди, значит нужно железо, а это яблоки.Гэта ж які павінен быць недахоп жалеза, каб ажно цьвікі пачалася сьніцца!  Не зьдзіўлюся, што ён пра гэта думаў, што стаў настолькі "прасьвятлёным", што мала, што, а яму ўжо сон "заўтра будзе сонечнае надворье, з пераменнай воблачнасьцю".  Некаторыя камэнтары: finish-drug –Плитой тоже не пользуемся, раньше у нас была собака, для нее приходилось готовить, а сейчас плита просто занимает место на кухне,–
по ходу бедная собачка, не выдержала сыроедения… бедные дети будут, если будут.. у матери молока точно не будет, а если начнут заморачиваться, доведут детя до анарексии…(да сыраеда №1) vvk174: А че он так злобно лыбится с фото?А вось і дасьледаваньне:В Германии с 1996-го по 1998-ой год под руководством Клауса Лейцманна (Claus Leitzmann) Гисенским университетом (Justus-Liebig-Universität Giessen) было проведено крупное исследование сыроедов. В ходе его было выявлено, что треть обследованных женщин в возрасте до 45 лет страдали аменореей, у 45 % всех обследованных мужчин и у 15 % женщин была обнаружена железодефицитная анемия, при чём тем чаще, чем больше был стаж сыроедения. В крови у всех обследованных был выявлен недостаток кальция, железа, магния, йода, цинка, витаминов E, D и B12, причём количества магния, железа и витамина E, поступавшего с пищей, было достаточно, что свидетельствует о том, что эти вещества усваивались плохо. Количества поступавшего с пищей бета-каротина было больше, чем рекомендуется, а в крови у обследуемых был обнаружен недостаток витамина А, из чего можно сделать вывод о том, что бета-каротин также усваивался плохо. У 57 % обследованных вес тела был значительно ниже нормы. Среди обследованных были как сыроеды-строгие вегетарианцы (веганцы), так и сыроеды-нестрогие вегетарианцы и сыроеды-мясоеды. Якое сыраеды так і аставілі па-за ўвагай. Яшчэ момант: 589 в оригинале статьи сказано что дети тоже обязательно будут сыроедами >< А в курсе, что за это могут и родительских прав лишить?І адказ: Asken 27.02.2013, 17:34 Лишить родительских прав могут, да, а что нить нормальное они могли когда нибудь?Што называецца "бяз камэнтароў".  Далей піша: А знаете ли вы в чем вообще идея сыроедения? Думаете в похудении? в продолжительности жизни? или может кто то подумает, что в самоутверждении? я так думал, пока не попробовал.Толькі што гэта ён так адказаць і ня змог... Добавлено: 27 Июль 2013, 11:44:33
Какая озабоченность едой ? Вы ее сами придумали Тут вопросы только здоровья которое напрямую зависит от того чем люди питаются, если Вы хотите спорить на эту тему, то своих "педерастов" бросайте в другую яму Вы тут мне не так даўно "тыкалі" на неадукаванасць, а самі нават не паспрабавалі паглядзець, што ж гэта за слова такое "збочанасць". Гм. Я ведаю, якія тут пытанні абмяркоўваюцца, але часам трэба правадзіць некаторыя паралелі... Не зразумеў? Не удивительно, это такая разница в понимании реальности  Я так разумею, "разуменне рэальнасьці" тут заключаецца ў яго адсутнасьці.  Добавлено: 27 Июль 2013, 14:52:36
Як жа вы, "сыраеды", не зразумееце, што кідацца ў крайнасьці не трэба, гэта ўдзел прастачкоў... Трэба харчавацца хоць напалову гатаванай ежай і не проста гатаванай, а разнастайнай, вясьці актыўны вобраз жыцця і ўсё будзе добра. Дарэчы, а калі чалавек толькі сырам харчуецца, як ён будзе называцца? 
|
|
« Последнее редактирование: 27 Июль 2013, 19:38:09 от Head »
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Давайце зараз паглядзім на нашых сыраедаў. Каких ваших ? Вообще-то этого человека на форуме многие знают лично, а еще это мой друг и активный участник этой темы. Я думаю он будет не в восторге, что Вы копипастите тот материал, который опубликовали в газете и многих сайтах, естественно после хорошей редакции Я хочу посмотреть на этих здоровых среднестатистических мужчин белорусов 35 лет, которые выглядят лучше 
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Каких ваших ? Вообще-то этого человека на форуме многие знают лично, а еще это мой друг и активный участник этой темы. Я думаю он будет не в восторге, что Вы копипастите тот материал, который опубликовали в газете и многих сайтах, естественно после хорошей редакции Ну, добра, хай будзе "вашых".  А скапіпасціў я ж з публічных крыніц і як Вы кажыце, тэкст не рэдагаваў. Я хочу посмотреть на этих здоровых среднестатистических мужчин белорусов 35 лет, которые выглядят лучше Ну, як Вам сказаць... Дык, а навошта Вы тады прапагандуеце вобраз жыцця, які, аказваецца, ўсяго-наўсёга "ня горш" за сярэднястатычных "хворых" мужчын-беларусаў 35 гадоў? З Вашага дазволу, прывяду палітычную асацыяцыю на гэты конт: уход ад "звычайнага вобраза жыцця" ў сыраедзтва гэта тое ж самае, што ўход ад Расеі з яе несвабодай, базамі і інш. у Эўразьвяз з яго "галубой" хваробай і жудаснай міграцыйнай палітыкай... Трэба недзе пасярэдзіне...
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Як жа вы, "сыраеды", не зразумееце, што кідацца ў крайнасьці не трэба, гэта ўдзел прастачкоў... Трэба харчавацца хоць напалову гатаванай ежай і не проста гатаванай, а разнастайнай, вясьці актыўны вобраз жыцця і ўсё будзе добра. А на мой взгляд этим просточком вы себя сдесь во всей красе проявили  Не понимаете о чем речь, приводите странные аргументы - а смысл дискуссии совсем не в этом, и еще впариваете свои националистические ценности. Как и чем питаться и для чего, это как выбор одежды, страны отдыха, или личного тренера - на вкус и цвет  Это индивидуальные потребности каждого человека, его семьи, сохранения здоровья. По поводу исследований - они еще не проводились вообще, слишком мало реальных сыроедов было зафиксировано а массово эта культура появилась только после 2000-х, а то что Вы привели - это утка которая давно ходит по интернету. Свои особые белорусские традиции, стадный инстинкт, и культурный картофель с калорадскими жуками сохраните своим потомкам, а потом пусть они уже сравнивают кто был прав, а кто под капельницей Добавлено: 27 Июль 2013, 19:43:27
Дарэчы, а калі чалавек толькі сырам харчуецца, як ён будзе называцца? Лакто-вегетарианец 
|
|
|
|
|
|
|
mrs.freeman
Молодой Гродненец
|
Як жа вы, "сыраеды", не зразумееце, што кідацца ў крайнасьці не трэба, гэта ўдзел прастачкоў... Трэба харчавацца хоць напалову гатаванай ежай і не проста гатаванай, а разнастайнай, вясьці актыўны вобраз жыцця і ўсё будзе добра. Менавіта таму сыраеды і робяць шмат памылак, не ужываюць у ежу праросткі, зеляніну і травы, а таксама вельми шмат прадуктаў з жорсткай клятчаткай, якія трэба тэрмічна апрацоўваць пры невысокіх тэмпературах(40-70 С) на працягу 3-15 хвілін! Фанатызм і дурноцце ў сыраядзенні толькі ад недахопу інфармацыі і недасведчанасці ў гэтых пытаннях. У аснове усе кідаюцца сюды, як на модную з'яву, не усведамляючы важнасці вывучэння інфармацыі ў гэтай вобласці! P.S.: Не лічу веданне беларускай мовы і размову на ёй данінай нацыянальным традыцыям. Пішу на ёй, бо мне так зручней.
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Вы тут мне не так даўно "тыкалі" на неадукаванасць, а самі нават не паспрабавалі паглядзець, што ж гэта за слова такое "збочанасць". Гм. Я ведаю, якія тут пытанні абмяркоўваюцца, але часам трэба правадзіць некаторыя паралелі... Извините, думал это опечатка такая  А кто Вы такой чтобы эти параллели проводить ? Тут хватает медиков, практикующих сыроедов, людей с разным подходом к здоровому образу жизни, их мне интересно читать. Но не Вашу политагитическую ересь 
|
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
А на мой взгляд этим просточком вы себя сдесь во всей красе проявили Не понимаете о чем речь, приводите странные аргументы - а смысл дискуссии совсем не в этом, и еще впариваете свои националистические ценности. Как и чем питаться и для чего, это как выбор одежды, страны отдыха, или личного тренера - на вкус и цвет Это индивидуальные потребности каждого человека, его семьи, сохранения здоровья. По поводу исследований - они еще не проводились вообще, слишком мало реальных сыроедов было зафиксировано а массово эта культура появилась только после 2000-х, а то что Вы привели - это утка которая давно ходит по интернету. Свои особые белорусские традиции, стадный инстинкт, и культурный картофель с калорадскими жуками сохраните своим потомкам, а потом пусть они уже сравнивают кто был прав, а кто под капельницей Сумленна кажучы, хацеў гэта азначыць болей дакладным тэрмінам- "лох". Крайнасьці для лохаў. Бяз крыўд. Ды наздароўе, выбар за вамі. Ў касу скапіюю адзін камэнт адтуль, адкуль і астатнія, што скапіяваў папярэдне: Виталик 01.04.2013, 22:53 Сыроеды выходит? Ну пусть будут сыроедами, лишь бы налоги платили, да детей не насиловали."Впаріваете" вы тут сыраедзенне, а не я нацыяналізм. Дарэчы, там жа адзначыў, што "з Вашага дазволу"... Свои особые белорусские традиции, стадный инстинкт, и культурный картофель с калорадскими жуками сохраните своим потомкам, а потом пусть они уже сравнивают кто был прав, а кто под капельницей Калі казаць ужо пра статкавы інстынкт, то ён зараз праяўляецца менавіта ў Вас, напрыклад, у непавазе да ўсяго беларускага, што зараз навязваецца прамаскоўскім рэжымам. А пра "культурный картофель с калорадскими жуками" вы ў бабулі з вёскі спытайце, якая 80 гадоў пражыла і яшчэ вас перажыве... Дарэчы, не "к алорадскими", а "к олорадскими". Разумееце? Не ад слова "кал", а ад слова "колорадо" (на расейскай), як бы Вам не хацелася.))) Дарэчы, і Вы тут не цемрашальце, я не кажу, каб харчавацца аднім мясам ды бульбай, а дзяліць ежу 50 сырога/50 гатаванага і абавязкова выключыць сахар (нават з батонамі...). Але вы, як я пагляджу акрамя крайнасьцей нічога больш не ведаеце... Лакто-вегетарианец Я кажу толькі пра сыр, а не малочныя ўвогуле.  Менавіта таму сыраеды і робяць шмат памылак, не ужываюць у ежу праросткі, зеляніну і травы, а таксама вельми шмат прадуктаў з жорсткай клятчаткай, якія трэба тэрмічна апрацоўваць пры невысокіх тэмпературах(40-70 С) на працягу 3-15 хвілін! Фанатызм і дурноцце ў сыраядзенні толькі ад недахопу інфармацыі і недасведчанасці ў гэтых пытаннях. У аснове усе кідаюцца сюды, як на модную з'яву, не усведамляючы важнасці вывучэння інфармацыі ў гэтай вобласці! P.S.: Не лічу веданне беларускай мовы і размову на ёй данінай нацыянальным традыцыям. Пішу на ёй, бо мне так зручней. Во-во. Я таму і кажу, а то зайдуць сюды і ўсё! Панацэя!  Апельсінаў, бананаў набраў і хоць трава не расьці.  Мода так... менавіта дурная мода... P.S.:бог не разьбірае. На беларускай? Прахадзі.  А кто Вы такой чтобы эти параллели проводить ? Тут хватает медиков, практикующих сыроедов, людей с разным подходом к здоровому образу жизни, их мне интересно читать. Но не Вашу политагитическую ересь Хто я такой? Ну, дык Вы аргумэнтавана дакажыце, што гэта не збочанасць. Тады і будзеце ўказваць. А чытаць я Вас не застаўляю.
Па тэлевізіі паказваюць... Мы вельмі рады. Дарэчы, а што гэта з тварам на аватары такое? Памятаю, раней нейкі нармальны быў (не скажоны)... А на выяве салата белае- гэта не брынза выпадкова? 
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Калі казаць ужо пра статкавы інстынкт, то ён зараз праяўляецца менавіта ў Вас, напрыклад, у непавазе да ўсяго беларускага, што зараз навязваецца прамаскоўскім рэжымам. Я вообще с Вас не могу  Еще "кровавый режим" сюда приплели  В очередной раз усомнился в Вашей компетентности модерирования этого раздела. Еще будете тыкать носом меня что я не уважаю "все белорусское" ? А может давайте еще в автоветке всех упрекните, что ездят на иномарках, а не на традиционных телегах. Или в строительной ветке котеджи строят из кирпича, а не из бревен. Крайнасьці для лохаў. Ваш тугой мозг просто видимо не усваивает, что помимо всего бреда который Вы откровенно пишете не по теме, сами ушли в такую националистическую крайность, что диагноз на лицо  Думаю стоит задуматься над созданием темы, о лишении Вас модераторских полномочий, из-за постоянного флуда который льется не по теме. Добавлено: [time]Вск 28 Июл 2013 12:02:03[/time]
Дарэчы, і Вы тут не цемрашальце, я не кажу, каб харчавацца аднім мясам ды бульбай, а дзяліць ежу 50 сырога/50 гатаванага і абавязкова выключыць сахар (нават з батонамі...). Але вы, як я пагляджу акрамя крайнасьцей нічога больш не ведаеце Я думаю Вы просто не внимательно читали предыдущие мои посты Моя позиция относительно сыроедения далеко не однозначная, и я писал выше про свой опыт. Опять же, просто очередной раз замечаю что Вы не понимаете сути дискуссии. Смысл ее не в том, чтобы сказать что правильно, а что нет. Изначально это тема, в которой разные люди делятся своим опытом и замечаниями, побочными эфектами, смыслом всего этого, изменениями здоровья и самочувствия. Без навязывания, без упреков, без разного рода нравоучений, и тем более без политики. Задача темы не в том чтобы навязать свои взгляды обществу, а поделится другими ощущениями в жизни. Поверьте, тут намного больше здравомыслящих людей чем Вы думаете, которые пришли к этому не из-за фанатизма, а из очень разных побуждений и опыта.
|
|
« Последнее редактирование: 29 Июль 2013, 20:00:05 от Head »
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Я вообще с Вас не могу Еще "кровавый режим" сюда приплели В очередной раз усомнился в Вашей компетентности модерирования этого раздела. Еще будете тыкать носом меня что я не уважаю "все белорусское" ? А может давайте еще в автоветке всех упрекните, что ездят на иномарках, а не на традиционных телегах. Или в строительной ветке котеджи строят из кирпича, а не из бревен. Прычым тут аўтамабілі? Кожны езьдзіць на чым падабаецца, хоць, напрыклад, у Нямеччыне калі чалавек езьдзіць на айчынным раскошным гэта з'яўляецца прыкметай патрыятызму, што не так дрэнна. А наконт бярвенняў- зараз будуюцць шмат такіх дамоў- іх перавага ў тым, што яны "дыхаюць", няма "экраніроўкі". Такія справы... Добра, магу па-іншаму. Статкавы інстынкт менавіта ў вас таму, што вы сьлепа кіруецеся модай, а яна заўсёды цякучая і часовая... Падабаецца? Ваш тугой мозг просто видимо не усваивает, что помимо всего бреда который Вы откровенно пишете не по теме, сами ушли в такую националистическую крайность, что диагноз на лицо
Думаю стоит задуматься над созданием темы, о лишении Вас модераторских полномочий, из-за постоянного флуда который льется не по теме.
Крайнасць гэта фашызм ці камунізм, калі ўжо так. Так, што сыраед- гэта харчовы фашыст. Спадзяюся, па тэме?  Вы мяне, адзначае, папракаеце ў флудзе, а самі абражаеце- "Ваш тугой мозг"? Можа лепш мне падумаць над тым, каб выдаць Вам картку? Я думаю Вы просто не внимательно читали предыдущие мои посты Моя позиция относительно сыроедения далеко не однозначная, и я писал выше про свой опыт. Опять же, просто очередной раз замечаю что Вы не понимаете сути дискуссии. Смысл ее не в том, чтобы сказать что правильно, а что нет. Изначально это тема, в которой разные люди делятся своим опытом и замечаниями, побочными эфектами, смыслом всего этого, изменениями здоровья и самочувствия. Без навязывания, без упреков, без разного рода нравоучений, и тем более без политики. Задача темы не в том чтобы навязать свои взгляды обществу, а поделится другими ощущениями в жизни. Поверьте, тут намного больше здравомыслящих людей чем Вы думаете, которые пришли к этому не из-за фанатизма, а из очень разных побуждений и опыта. Добра б калі так, хоць я ўспрымаю дадзеную з'яву не як масавае харчаванне, а толькі як тып ежы, якога можа быць занадта ці не хапаць. Вось вы пішыце так, але, відаць, не разумеце, што напрамак тэмы вызначае не толькі назоў, але й сабж. А там так і напісана "Короче, все до ужаса просто, кушайте фрукты и овощи, орехи и семечки. И будьте на 100% здоровы." і ўся інфармацыя да гэтага- аднабаковая. Самая, што ні на ёсць прапаганда.
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Вось вы пішыце так, але, відаць, не разумеце, што напрамак тэмы вызначае не толькі назоў, але й сабж. А там так і напісана "Короче, все до ужаса просто, кушайте фрукты и овощи, орехи и семечки. И будьте на 100% здоровы." і ўся інфармацыя да гэтага- аднабаковая. Самая, што ні на ёсць прапаганда. Это не пропаганда а личное мнение топикстартера, не косите под дурачка  Написано далее: "Могу писать много и долго на эту тему, но чтобы ознакомится, я думаю хватит. " Демагогией занимаетесь, человек создал тему, потому что имеет опыт, и хочет поделиться этим опытом с другими. А вот то что у Вас в подписи и аватарке оформлено, это явная пропаганда несуществующего национализма  Несуществующего, потому что словам Позняка, который уже давно не живет в Беларуси и занимается не делом, а такой же демагогией и популизмом, многие не верят, и считают этого человека националистом. Суммируя сказанное я и Вас считаю пропогандистом-националистом, который провоцирует и флудит в теме совершенно не имеющей отношения к политике и к чему либо культурно-национальному  Предлагаю отстранить Вас от модерации ветки "Здоровье" за предвзятую пропаганду национализма, и ищу "сподвижников". Высказывайтесь кто за Абмеркаванне дзеянняў мадэратара. Уснае папярэджаньне.
|
|
« Последнее редактирование: 29 Июль 2013, 20:02:08 от Head »
|
|
|
|
|
soleris
|
я все жду, кто их вас окажется мудрее и остановит этот бессмысленый диалог. Прекращайте.
|
|
|
|
|
|
|
ИП Сенько
|
А на мой взгляд этим просточком вы себя сдесь во всей красе проявили Не понимаете о чем речь, приводите странные аргументы - а смысл дискуссии совсем не в этом, и еще впариваете свои националистические ценности. Как и чем питаться и для чего, это как выбор одежды, страны отдыха, или личного тренера - на вкус и цвет Это индивидуальные потребности каждого человека, его семьи, сохранения здоровья. По поводу исследований - они еще не проводились вообще, слишком мало реальных сыроедов было зафиксировано а массово эта культура появилась только после 2000-х, а то что Вы привели - это утка которая давно ходит по интернету. Свои особые белорусские традиции, стадный инстинкт, и культурный картофель с калорадскими жуками сохраните своим потомкам, а потом пусть они уже сравнивают кто был прав, а кто под капельницей Сумленна кажучы, хацеў гэта азначыць болей дакладным тэрмінам- "лох". Крайнасьці для лохаў. Бяз крыўд. Ды наздароўе, выбар за вамі. Ў касу скапіюю адзін камэнт адтуль, адкуль і астатнія, што скапіяваў папярэдне: Виталик 01.04.2013, 22:53 Сыроеды выходит? Ну пусть будут сыроедами, лишь бы налоги платили, да детей не насиловали."Впаріваете" вы тут сыраедзенне, а не я нацыяналізм. Дарэчы, там жа адзначыў, што "з Вашага дазволу"... Свои особые белорусские традиции, стадный инстинкт, и культурный картофель с калорадскими жуками сохраните своим потомкам, а потом пусть они уже сравнивают кто был прав, а кто под капельницей Калі казаць ужо пра статкавы інстынкт, то ён зараз праяўляецца менавіта ў Вас, напрыклад, у непавазе да ўсяго беларускага, што зараз навязваецца прамаскоўскім рэжымам. А пра "культурный картофель с калорадскими жуками" вы ў бабулі з вёскі спытайце, якая 80 гадоў пражыла і яшчэ вас перажыве... Дарэчы, не "к алорадскими", а "к олорадскими". Разумееце? Не ад слова "кал", а ад слова "колорадо" (на расейскай), як бы Вам не хацелася.))) Дарэчы, і Вы тут не цемрашальце, я не кажу, каб харчавацца аднім мясам ды бульбай, а дзяліць ежу 50 сырога/50 гатаванага і абавязкова выключыць сахар (нават з батонамі...). Але вы, як я пагляджу акрамя крайнасьцей нічога больш не ведаеце... Лакто-вегетарианец Я кажу толькі пра сыр, а не малочныя ўвогуле.  Менавіта таму сыраеды і робяць шмат памылак, не ужываюць у ежу праросткі, зеляніну і травы, а таксама вельми шмат прадуктаў з жорсткай клятчаткай, якія трэба тэрмічна апрацоўваць пры невысокіх тэмпературах(40-70 С) на працягу 3-15 хвілін! Фанатызм і дурноцце ў сыраядзенні толькі ад недахопу інфармацыі і недасведчанасці ў гэтых пытаннях. У аснове усе кідаюцца сюды, як на модную з'яву, не усведамляючы важнасці вывучэння інфармацыі ў гэтай вобласці! P.S.: Не лічу веданне беларускай мовы і размову на ёй данінай нацыянальным традыцыям. Пішу на ёй, бо мне так зручней. Во-во. Я таму і кажу, а то зайдуць сюды і ўсё! Панацэя!  Апельсінаў, бананаў набраў і хоць трава не расьці.  Мода так... менавіта дурная мода... P.S.:бог не разьбірае. На беларускай? Прахадзі.  А кто Вы такой чтобы эти параллели проводить ? Тут хватает медиков, практикующих сыроедов, людей с разным подходом к здоровому образу жизни, их мне интересно читать. Но не Вашу политагитическую ересь Хто я такой? Ну, дык Вы аргумэнтавана дакажыце, што гэта не збочанасць. Тады і будзеце ўказваць. А чытаць я Вас не застаўляю.
Па тэлевізіі паказваюць... Мы вельмі рады. Дарэчы, а што гэта з тварам на аватары такое? Памятаю, раней нейкі нармальны быў (не скажоны)... А на выяве салата белае- гэта не брынза выпадкова?  На выяве явно брынза, а в желудке мандарины. А у вас в голове живут микробы и мешают вам ясно мыслить. Не факту явно приятна ваша реакция, и вообще тролить таких как вы святое дело. "Хочу кукожусь, хочу не кукожусь, хочу в телевизоре снимаюсь, что хочу то и делаю" (Ленин).
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
На выяве явно брынза, а в желудке мандарины. А у вас в голове живут микробы и мешают вам ясно мыслить. Не факту явно приятна ваша реакция, и вообще тролить таких как вы святое дело. А што на ізображеніі? Вось, так, "лучшій сыроед Гродно" судзіць- "у вас у галаве мікробы". Адразу перайшоў на асобы... Можаце больш нічога не казаць. Гэта ўжо сказала пра тое, хто Вы і што вашае харчаванне. Якая мая рэакцыя? Ну, а мне яго.  Вас гэта зачапіла, ці не так?  "Хочу кукожусь, хочу не кукожусь, хочу в телевизоре снимаюсь, что хочу то и делаю" (Ленин). О! "Папу" працытаваў.  Рабіце, што хочаце- я нідзе не пісаў каму і што рабіць. І напісаў ж, дарэчы, "Мы вельмі рады." Ці не зразумела? Аднак думаю, што гэта адзінае добрае, што Вы атрымаеце за такі вобраз жыцьця. І нават тыя пытаньні, што задаў пасьля цытаваньня Вашага паведамленьня адрасаваны не асабіста. А ў папярэдняга "суразмоўцы" гумару пабольш. Відаць, яшчэ не сыраед. 
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Абмеркаванне дзеянняў мадэратара. Уснае папярэджаньне. Этот юмор мне больше по душе  Добавлено: 30 Июль 2013, 11:56:31
А што на ізображеніі? Вось, так, "лучшій сыроед Гродно" судзіць Провокатор из Вас некудышный 
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Абмеркаванне дзеянняў мадэратара. Уснае папярэджаньне. Этот юмор мне больше по душе  Імкнуся рэагаваць адэкватна, як люстэрка... А што на ізображеніі? Вось, так, "лучшій сыроед Гродно" судзіць Провокатор из Вас некудышный  А што? Ну, як бы нават па тэлевізіі здымаюць, туды-сюды, можна меркаваць, што гэта "одін із лучшіх" і калі нават такі адказаць не можа нармальна (пераходзіць на абразы), то, што казаць пра астатніх? 
|
|
|
|
|
|
|
mrs.freeman
Молодой Гродненец
|
Працягваючы тэму сыраядзення з пазіцыі аюрведы. Толькі адэкватнае, непрадузятае, бесстаронняе меркаванне сапраўднага адэпта аюрведычных ведаў, які проста адказвае на пастаўленныя яму пытанні. Без усялякіх ужымак і фанатызму.
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Імкнуся рэагаваць адэкватна, як люстэрка... Насчет адекватности я бы поспорил  Добавлено: 30 Июль 2013, 15:02:01
Працягваючы тэму сыраядзення з пазіцыі аюрведы. Толькі адэкватнае, непрадузятае, бесстаронняе меркаванне сапраўднага адэпта аюрведычных ведаў, які проста адказвае на пастаўленныя яму пытанні. Без усялякіх ужымак і фанатызму. Ничего нового, много воды конечно в основном. В контексте аюрведы, или без него - рациональное зерно в рассуждениях просматривается, но иногда опять же попахивает коммерческой деятельностью. Процедуры, мази, травы. Зачем ?
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Імкнуся рэагаваць адэкватна, як люстэрка... Насчет адекватности я бы поспорил  Гэта абраза? Бачу. На большае Вы ж ня здольны. 
|
|
|
|
|
|
|
Не факт...хотя...
|
Гэта абраза? Бачу. На большае Вы ж ня здольны. Кругом мерещатся хамы и кровавая гэбня ? Есть и этому диагноз  Добавлено: 30 Июль 2013, 19:05:07
Срочно в номер, правительство постепенно готовит страну для внедрения сыроедения как основы питания http://lenta.ru/news/2013/07/30/pigs/
|
|
« Последнее редактирование: 30 Июль 2013, 19:05:07 от Не факт...хотя... »
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Кругом мерещатся хамы и кровавая гэбня ? Есть и этому диагноз Ну, а чаго Вы мяне так неадэкватным называеце? А пра Вашую адэкватнасьць я б нават і спрачацца не стаў... Давольны, што рэжым зьнішчае сельскую гаспадарку? Столькі сьвіней ліквідавалі... Хоць б ужо не сьмяяліся так.
|
|
|
|
|
|
|
|