tony_tosh
Гость
|
Не пакiдайце ж мовы нашай, каб не памерлi...
|
|
|
|
|
|
|
Shneider
|
Вось гэта залатыя словы! Давайте размаулять на роднай мове, нават кали ты i кепска яе ведаешь, але ж спрабавать трэба.
|
|
|
|
|
|
|
SMUTA
|
Калі б гэта было магчыма - зрабіў бы так, каб у нашай краіне да русскай мовы людзі адносіліся б як да астатніх замежных моў, накшталт англіцкай, нямецкай і гэтак далей. Каб асноўнай і адзінай была толькі беларуская.  Cana, ХТО ТЫ  ...каб была у першую чаргу рэклама на беларускай мове, гэтаб i стала вялiкiм [highlight]таучком для беларусизацii[/highlight]. А потым ящэ i праграмы, кiно i гэтык далей. А зачем? людзи размауляюць на трасянцы ... беларуская мова... дзе яна? Если мне не изменяет память, только 8% от всех, кто (как считает) говорит на белорусском, на самом деле на нём говорят. А у остальных родная речь - отвратительная "трасянка", оскорбляющая слух.
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
сапу пахакали апазицынеры!!!
|
|
|
|
|
|
|
M@dMax
|
кто бы что не говорил-я за продвижение и укрепление русского языка.Тем более что намечается явная тенденция к выделению основных языков пользования и отсеиванию сторонних.
|
|
|
|
В этом вашем интернете хрен поймешь, кто прикалывается, а кто реально дебил.
|
|
|
LK
|
у гродне усіх хто размауляе на беларускай мове счытают крыжамі таму і не размауляю!
|
|
|
|
|
|
|
LORD-BY
Гость
|
размауляю, кали добры настрой.
|
|
|
|
|
|
|
RO™
|
вообще не разговаривал с 11-го класса
|
|
|
|
|
|
|
maclean
Гость
|
толькi на вуроке беларускай мовы
|
|
|
|
|
|
|
LORD-BY
Гость
|
на парах рускай литаратуры не размауляю
|
|
|
|
|
|
|
DedMOro3
Гость
|
Я стесняюсь своего белорусского. Поэтому не использую. Стыдно, но английский я знаю куда лучше, чем родной язык. 
|
|
|
|
|
|
|
LK
|
очень редко и то по приколу
|
|
|
|
|
|
|
®[Mac9l]®
|
на уроках бел языка !
|
|
|
|
 +375295899929
|
|
|
Terroristka
Гость
|
обычно нет. хотя иногда проскакивает. когда со мной говорят на белорусском, машинально переключаюсь, хотя у меня это какая-то жуткая "трасянка"
|
|
|
|
|
|
|
Monia
Циничная сволочь. :-)
Гродненец
Бессилие - лишь повод к бездействию!
|
нет и терпеть ее не могу. даже не скэу точно почему. то ли потому что белорусский - мертвый язык... то ли потому что искусственный))
|
|
|
|
хочешь знать правду? Читай таблицу умножения!
Боже, избавь нас от идиотов... Что? Занят? Ладно, тогда я сам
иметь голову не значит е##ть мозги!!!
чувство юмора у меня развито заметно сильнее чувства жалости
минучы радуют больше чем плюсы. они несут информаци
|
|
|
SandS
Гродненец
Хочешь стать портретом - держи себя в рамках
|
Ведаю бел.мову добра (гэта пацвярджаюць алімпіяды), але чамусьці не размаўляю па-беларуску. Зараз ўсе тыя, хто размаўляе па-беларуску, прыраўноўваюцца да апазіцыянераў.  У лагеры "Навука" была маладая важатая, якая заўсёды гаварыла на бел.мове. У яе спыталі: "Чаму?", і яна адказала: "Таму што мне так падабаецца". Вось як.
|
|
|
|
Мы просим чтобы нас оставили одних, когда нуждаемся в чьей-то поддержке... Мы надеемся, когда нет никаких шансов... Мы ждем, когда знаем что о нас уже забыли... Мы мечтаем, зная что это никогда не случится...
|
|
|
Zhu4a
Гродненец
в начале сделай, а потом подумай!
|
я не разгавариваю на белорусском , меня он бесит
|
|
|
|
#лыsае фен клоб# Директор УП БЕЛГОВНПРОМБАНКА
|
|
|
|
|
m.che
|
нет, совсем не размауляю
|
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Беларуская мова - гэта вялікі скарб, які застаўся нам ад нашых продкаў. Напомню, што менавіта беларуская мова была дзяржаўнай мовай ВКЛ. За тое, каб мы зарас маглі на ей размаўляць некаторыя людзі не пашкадавалі свайго жыцця. Таму хацяб дзеля іх мы павінны шанаваць родную мову, спадчыну, культуру... Беларуская мова - гэта неад"емлімая частка беларускага народу, яго гонару. Менавіта я не разумею тых людзей якія кажуць, што ім і руская радная і пачынаюць даказываць гэта на трасянцы. Ну не смешна такімі быць? Тым хто кажа, што беларуская мова - вясковая мова, я адкажу так, у Рассеі ў весках па руску гутараць, у Англіі па англіканску, дык што, кожную мову можна аднесці да вясковай? Гэта не так! Тым больш, што першы ва ўсей Еўропе статут быў падпісаны на беларускай мове, а гэта ужо нешта значыць. Тым хто кажа, што па беларуску шмат апазіцыянераў размаўляе. А што тут кепскага??? Палова БДУ апазіцыянеры, дык што, гэта дрэнна??? Не мае даражэнькія сябры, усе наадварот. Шануйце родную мову, не адракайцеся ад яе, бо хутка страціце краіну 
|
|
|
|
|
|
|
pdenisoff
|
НЕТ!! русский красивее и приятней к восприятию 8-)
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Ну дык п*здуй у Рассею!!! Сярод славянскіх моў беларуская - другая па мяккасці і лагоднасці. THeCMeX, як ты высветліў, што руская мова прыгажэйшая, табе гэта АГЛ па БТ сказаў?
|
|
|
|
|
|
|
DedMOro3
Гость
|
Вот читаю, читаю.. Не покидает меня уверенность, что защитники мовы используют её в реальной жизни. Не будьте лицемерами, господа.
|
|
|
|
|
|
|
pdenisoff
|
Ну дык п*здуй у Рассею!!! Сярод славянскіх моў беларуская - другая па мяккасці і лагоднасці. THeCMeX, як ты высветліў, што руская мова прыгажэйшая, табе гэта АГЛ па БТ сказаў? сам пездуй в Россию, умник!!! это было мое мнение я вообще не смотрю БТ
|
|
« Последнее редактирование: 20 Июль 2007, 14:59:03 от thecmex »
|
|
|
|
|
DedMOro3
Гость
|
Ну дык п*здуй у Рассею!!! Сярод славянскіх моў беларуская - другая па мяккасці і лагоднасці. THeCMeX, як ты высветліў, што руская мова прыгажэйшая, табе гэта АГЛ па БТ сказаў? сам пездуй в Россию, умник!!! это было мое мнение я вообще не смотрю БТ Ну дык п*здуй у Рассею!!! Сярод славянскіх моў беларуская - другая па мяккасці і лагоднасці. THeCMeX, як ты высветліў, што руская мова прыгажэйшая, табе гэта АГЛ па БТ сказаў? ай-яй. кому куда переезжать, решайте в личке.
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Не абавязкова на ей размаўляць, я вось на ей пад настрой і па святам размауўляю, але паважаць мы яе павінны!
|
|
|
|
|
|
|
Donn Black
|
Вось гэта залатыя словы! Давайте размаулять на роднай мове, нават кали ты i кепска яе ведаешь, але ж спрабавать трэба. КОМУ ТРЭБА?   ?
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Вось гэта залатыя словы! Давайте размаулять на роднай мове, нават кали ты i кепска яе ведаешь, але ж спрабавать трэба. КОМУ ТРЭБА?   ? Усім, хто паважае сваю радзіму, усім, хто ведае сваю культуру, свой быт, [highlight]усім, хто лічыць сябе беларусам[/highlight]
|
|
|
|
|
|
|
|