|
|
|
|
МАРУСЯ
Гродненец
аккуратней с мыслями, они начало поступков
|
Pozosta[ch322]e zdj[ch281]cia poka[ch380]ecie przy osobistym spotkaniu? 
|
|
|
|
|
|
Мир- это зеркало, и оно возвращает каждому его собственное изображение.
|
|
|
wp
Гродненец
Lubi[ch281] grodnie[ch324]skie forum. GG 587217
|
Widz[ch281], [ch380]e wystarczy jede[ch324] dzie[ch324] nie by[ch263] na forum, a ju[ch380] nie trenujecie polskiego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wp
Гродненец
|
Nauka b[ch281]dzie skuteczna, je[ch347]li ca[ch322]y czas b[ch281]dziecie u[ch380]ywac tu j[ch281]zyka polskiego. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PiLulka
|
Ale fajne zdj[ch281]cia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
МАРУСЯ
Гродненец
|
Ale fajne zdj[ch281]cia Zgadzam si[ch281]  Pilulka idziesz jutro na polski o 19-00
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wp
Гродненец
|
Brawo PiLulka - znów polski  Ale mo[ch380]e opis tez napisz po polsku  Kiedy jedziecie do Cz[ch281]stochowy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-LONE_WOLF-
|
Pozosta[ch322]e zdj[ch281]cia poka[ch380]ecie przy osobistym spotkaniu? Nie wiem czy zd[ch261][ch380]ymy pokaza[ch263] te zdj[ch281]cia... Ale jeszcze nie wszyscy zdj[ch281]cia s[ch261]! Widz[ch281], [ch380]e wystarczy jede[ch324] dzie[ch324] nie by[ch263] na forum, a ju[ch380] nie trenujecie polskiego To nie od was zalie[ch380]y i nie od Elis... To zale[ch380]y od nas samich....  В ЭТОЙ ТЕМЕ ВСЕ МОГУТ ИСПОЛЬЗОВАТЬ ЯЗЫК КАТОРЫЙ ИМ ХОЧЕТСЯ! Ale ja b[ch281]d[ch261] u[ch380]ywa[ch263] j[ch281]zyk polski bo on mnie podob[ch261] si[ch281]. Nie trzeba niekogo przymusza[ch263] pisa[ch263] po polsku... Bo z tego nic nie b[ch281]dzie...  Poprostu w takich warunkach temat zaczynaj[ch281] ginu[ch263]... Bo tutaj my chciemy wolno rozmawia[ch263]... Nauka b[ch281]dzie skuteczna, je[ch347]li ca[ch322]y czas b[ch281]dziecie u[ch380]ywac tu j[ch281]zyka polskiego. Zgadzam si[ch281]! Ale niektory osoby raniej nie u[ch380]ywali forumu i teraz studjuj[ch261] w Polsce... Trzeba w[ch281]cej czyta[ch263] ksi[ch261][ch380]ek... Brawo PiLulka - zn[highlight]ó[/highlight]w polski Ale mo[ch380]e opis tez napisz po polsku Pan Wojciech, pom[ch281]tajcie, [ch380]e forum nie podtrzymliwaje wszystkich liter polskich...  Kiedy jedziecie do Cz[ch281]stochowy? Mi te[ch380] cikawie takie patanie& Bo ja te[ch380] chc[ch261] zjezdzi[ch263] do Cz[ch281]stochowa... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wp
Гродненец
|
Pozwol[ch281] sobie na zyczliwy komentarz. Ale jeszcze nie wszyscy zdj[ch281]cia s[ch261]! Prawid[ch322]owo: "nie wszystkie" To nie od was zalie[ch380]y i nie od Elis... To zale[ch380]y od nas samich.... В ЭТОЙ ТЕМЕ ВСЕ МОГУТ ИСПОЛЬЗОВАТЬ ЯЗЫК КАТОРЫЙ ИМ ХОЧЕТСЯ! Ale ja b[ch281]d[ch261] u[ch380]ywa[ch263] j[ch281]zyk polski bo on mnie podob[ch261] si[ch281]. Nie trzeba niekogo przymusza[ch263] pisa[ch263] po polsku... Bo z tego nic nie b[ch281]dzie... Poprostu w takich warunkach temat zaczynaj[ch281] ginu[ch263]... Bo tutaj my chciemy wolno rozmawia[ch263]... Zgadzam si[ch281] z t[ch261] opini[ch261]: В ЭТОЙ ТЕМЕ ВСЕ МОГУТ ИСПОЛЬЗОВАТЬ ЯЗЫК КАТОРЫЙ ИМ ХОЧЕТСЯ! Niczego nie narzucam  bo nie mam takiego prawa nawet, sadze tylko, [ch380]e warto potraktowac ten temat jako miejsce do cwiczen. A moja wypowiedz nie w pe[ch322]ni zacytowa[ch322]es. Zapomniales o jednym znaku na koncu zdania, który czyni[ch322] je lagodnym i zartobliwym, a taka byla moja intencja Janku. Masz tez racje, ze nie od forum zaleza Wasze studia w Polsce. To prawda, ale czy nie warto i tu pocwiczyc. Odnosnie polskich znakow. Zapytalem nieco wczesniej, czy uzywac polskich znakow i kilka osob napisalo, ze lepiej, zebym takich uzywal. Ja czesto widze inaczej niz Wy na swoich komputerach i dlatego pytalem. Od tej pory nie bede uzywal polskich znakow, chyba ze przez nieuwage. I rada j[ch281]zykowa w sprawie zwrotu "Pan Wojciech, pomi[ch281]tajcie" powinno sie powiedziec "Panie Wojciechu, prosz[ch281] pami[ch281]ta[ch263]" Podkreslam, ze wszystkie moje uwagi sa pelne zyczliwosci, zrozumienia, braku przymusu dla kogokolwiek i mam nadzieje, ze tak je kazdy bedzie odczytywal 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-Freelancer-
|
... do Cz[ch281]stochowa... 14-16 декабря 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-LONE_WOLF-
|
Prawid[ch322]owo: "nie wszystkie"  :-[ Zgadzam si[ch281] z t[ch261] opini[ch261]: В ЭТОЙ ТЕМЕ ВСЕ МОГУТ ИСПОЛЬЗОВАТЬ ЯЗЫК КАТОРЫЙ ИМ ХОЧЕТСЯ! Niczego nie narzucam bo nie mam takiego prawa nawet, sadze tylko, [ch380]e warto potraktowac ten temat jako miejsce do cwiczen. A moja wypowiedz nie w pe[ch322]ni zacytowa[ch322]es. Zapomniales o jednym znaku na koncu zdania, który czyni[ch322] je lagodnym i zartobliwym, a taka byla moja intencja Janku. Masz tez racje, ze nie od forum zaleza Wasze studia w Polsce. To prawda, ale czy nie warto i tu pocwiczyc. Odnosnie polskich znakow. Zapytalem nieco wczesniej, czy uzywac polskich znakow i kilka osob napisalo, ze lepiej, zebym takich uzywal. Ja czesto widze inaczej niz Wy na swoich komputerach i dlatego pytalem. Od tej pory nie bede uzywal polskich znakow, chyba ze przez nieuwage. I rada j[ch281]zykowa w sprawie zwrotu "Pan Wojciech, pomi[ch281]tajcie" powinno sie powiedziec "Panie Wojciechu, prosz[ch281] pami[ch281]ta[ch263]" Podkreslam, ze wszystkie moje uwagi sa pelne zyczliwosci, zrozumienia, braku przymusu dla kogokolwiek i mam nadzieje, ze tak je kazdy bedzie odczytywal Ugu! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elis
Гродненец
|
Pozwol[ch281] sobie na zyczliwy komentarz. Ale jeszcze nie wszyscy zdj[ch281]cia s[ch261]! Prawid[ch322]owo: "nie wszystkie" To nie od was zalie[ch380]y i nie od Elis... To zale[ch380]y od nas samich.... В ЭТОЙ ТЕМЕ ВСЕ МОГУТ ИСПОЛЬЗОВАТЬ ЯЗЫК КАТОРЫЙ ИМ ХОЧЕТСЯ! Ale ja b[ch281]d[ch261] u[ch380]ywa[ch263] j[ch281]zyk polski bo on mnie podob[ch261] si[ch281]. Nie trzeba niekogo przymusza[ch263] pisa[ch263] po polsku... Bo z tego nic nie b[ch281]dzie... Poprostu w takich warunkach temat zaczynaj[ch281] ginu[ch263]... Bo tutaj my chciemy wolno rozmawia[ch263]... Zgadzam si[ch281] z t[ch261] opini[ch261]: В ЭТОЙ ТЕМЕ ВСЕ МОГУТ ИСПОЛЬЗОВАТЬ ЯЗЫК КАТОРЫЙ ИМ ХОЧЕТСЯ! Niczego nie narzucam  bo nie mam takiego prawa nawet, sadze tylko, [ch380]e warto potraktowac ten temat jako miejsce do cwiczen. A moja wypowiedz nie w pe[ch322]ni zacytowa[ch322]es. Zapomniales o jednym znaku na koncu zdania, który czyni[ch322] je lagodnym i zartobliwym, a taka byla moja intencja Janku. Masz tez racje, ze nie od forum zaleza Wasze studia w Polsce. To prawda, ale czy nie warto i tu pocwiczyc. Odnosnie polskich znakow. Zapytalem nieco wczesniej, czy uzywac polskich znakow i kilka osob napisalo, ze lepiej, zebym takich uzywal. Ja czesto widze inaczej niz Wy na swoich komputerach i dlatego pytalem. Od tej pory nie bede uzywal polskich znakow, chyba ze przez nieuwage. I rada j[ch281]zykowa w sprawie zwrotu "Pan Wojciech, pomi[ch281]tajcie" powinno sie powiedziec "Panie Wojciechu, prosz[ch281] pami[ch281]ta[ch263]" Podkreslam, ze wszystkie moje uwagi sa pelne zyczliwosci, zrozumienia, braku przymusu dla kogokolwiek i mam nadzieje, ze tak je kazdy bedzie odczytywal   Kiedy bylam na wymianie w Warszawie za swoich czasow, pojechalam sama i jako pierwsza. Wrocilam stad z duzym bagazem dobrych wrazen i bezcennego doswiadczenia. Moj polski zupelnie nie byl perfekcyjny, ale dzieki uwagom Pana Wojciecha w mailach i podczas rozmow na pewno sie naprawil. Do tej pory pamietam niektore z nich  . Przez dlugi czas pisalysmy maile do siebie z kolezanka, ktora poznalam na wymianie. Dzieki temu poszerzylam swoje slownictwo i uniklam uzywania niektorych nieprawidlowych zwrotow... TYLKO PRAKTYKUJAC mozna nauczyc sie unikac bledow, poszerzyc swoja wiedze i zwiekszyc swoj poziom jezykowy... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elis
Гродненец
|
в Чэнстохов с заездом в Краков : 52 руб. 60 коп. и страховка 2Elis: Rzeczywi[ch347]cie [ch380]e ty Elwira, a nie Piani Ela... Bo nazywa[ch263] si[ch281] Pani Ela mo[ch380]e tylko Pani Ela...  Iniedojebi[ch347]inieibiod! Iniedojebi[ch347]inieibiod!- Wypowiadaj wprost co masz na mysli, jesli tego nie mozesz zrobic po polsku na forum albo nie chcesz, mozesz napisac w liczku i po rosyjsku co tak naprawde myslisz... Ok? Tylko nie trzeba tych wieloznacznych rieplik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elis
Гродненец
|
Pozosta[ch322]e zdj[ch281]cia poka[ch380]ecie przy osobistym spotkaniu? Nie wiem czy zd[ch261][ch380]ymy pokaza[ch263] te zdj[ch281]cia... Ale jeszcze nie wszyscy zdj[ch281]cia s[ch261]! Widz[ch281], [ch380]e wystarczy jede[ch324] dzie[ch324] nie by[ch263] na forum, a ju[ch380] nie trenujecie polskiego To nie od was zalie[ch380]y i nie od Elis... To zale[ch380]y od nas samich....  В ЭТОЙ ТЕМЕ ВСЕ МОГУТ ИСПОЛЬЗОВАТЬ ЯЗЫК КАТОРЫЙ ИМ ХОЧЕТСЯ! Ale ja b[ch281]d[ch261] u[ch380]ywa[ch263] j[ch281]zyk polski bo on mnie podob[ch261] si[ch281]. Nie trzeba niekogo przymusza[ch263] pisa[ch263] po polsku... Bo z tego nic nie b[ch281]dzie...  Poprostu w takich warunkach temat zaczynaj[ch281] ginu[ch263]... Bo tutaj my chciemy wolno rozmawia[ch263]... Nikt nie probuje nic narzucic. Jedynie pomoc, ale niektorzy tego nie widza i odbieraja to jak niby ktos chce zmusic go sila do czegos... Spoko, chlopcze... P.S. Jesli ktos nie moze sie wyslowic po polsku, niech oczywiscie uzywa jezyka rosyjskiego czy bialoruskiego. Nikt nie chce, zeby ten temat byl tylko dla polskomowiacych. Jest jeszcze mozliwosc pisania w dwoch jezykach jednoczesnie. W wypadku braku jakiegos slowa polskiego, napiszcie go w innym jezyku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elis
Гродненец
|
Nauka b[ch281]dzie skuteczna, je[ch347]li ca[ch322]y czas b[ch281]dziecie u[ch380]ywac tu j[ch281]zyka polskiego. Zgadzam si[ch281]! Ale niektory osoby raniej nie u[ch380]ywali forumu i teraz studjuj[ch261] w Polsce... Trzeba w[ch281]cej czyta[ch263] ksi[ch261][ch380]ek... Nieobrazajac, czesto czytasz ksiazki w jezyku polskim? Ile juz przeczytales?? Pewnie caly swoj czas wolny na to poswiecasz...
|
|
|
|
« Последнее редактирование: 21 Ноябрь 2007, 15:10:21 от Elis »
|
|
|
|
|
|
Vol4en0k
|
Элис, przepraszam bardzo, ale 4 wypowiedzi na raz , prowokuja zolta kartke, i maja nazwe nie inaczej jak флейм. Wszystko moze byc umieszczone w 1 message czy jest jeszcz specjalne miejsce- nazywa sie ЛИчное сообщение.  pozdrawiam) Niestety nie pojade w zadne z miast =\ Mam sesje i musze troche popracowac, ostatni rok как никак...  А вам удачной поездки! 
|
|
|
|
|
|
born to be wild
|
|
|
|
|
|
PiLulka
|
Jan jaka Wieranika? Ona chodzila do letniej szkoly? Jezeli tak,to onamoja znajoma
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-LONE_WOLF-
|
Jan jaka Wieranika? Ona chodzila do letniej szkoly? Jezeli tak,to onamoja znajoma Nie pomientam czy chdzila ona do letniej szkoly, ale byla z nami w [ch379]ytkiejmach. Ona chodzi do 10 "C" Maje siostru Wiku. Я говорю о Веронике Овсейчик. В матежи в высшеупомянутом классе уучятся 2-е сестры Виктория и Вероника Овсейчик, так вот мне дужо понравилась Вероничко... Они были с нами в Варшаве на вицэчке, лазили ещё втроём: она сестра её и ещё какаето баба с ними. Помниш Пияльню Чёколадову? Возле меня сидела баба которая шоколадом обляпалась дальше малая какаето и там потом та самая троица, ты сидела как раз на против меня...  Когда я в ВАВЕ орал "Шукаю ЩАСЬЦИЕ!" (не употреблял алк. и не курил). Вообщето я имел ввиду именно её, но не торопилсо с действиями. Как грится сто раз подумай, узнай есть ли у неё парень, а потом действуй...  Подумать, подумал. Про парня тож узнавал и меня заверили что нету... Вот и осталось... Nieobrazajac, czesto czytasz ksiazki w jezyku polskim? Ile juz przeczytales?? Pewnie caly swoj czas wolny na to poswiecasz... Czas na czasownik (podr[ch281]cznik j.p.)  Przeczytal krzychu... Na wakacjach zaczn[ch281] czyta[ch263] co[ch347] cikawego... Хатиш са мною паругатся, то тада в АСЬКУ или ЛИЧКУ, минусы не ставить! БЕзполезно и к таму же если я начну боротся теми же методами.... Нормальный человек всегда попытается поговорить, чем делать резкие движения... 
|
|
|
|
« Последнее редактирование: 22 Ноябрь 2007, 00:35:37 от Napoleon_Bonaparte »
|
|
|
|
|
|
Мил@шка
|
ммм...
|
|
|
|
|
|
[size=12]Какой бы грех вы не совершили, держитесь как можно невозмутимее, и окружающим останется только примириться со случившимся.[/size]
|
|
|
|
-LONE_WOLF-
|
Co si[ch281] dzieje& Co si[ch281] sta[ch322]o? Co to znaczy: ммм... O co chodzi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PiLulka
|
Помню,мы ещё всегда улыбаемся,када друг друга видем,это у нвс свое! Она ходила в летнюю школу!
Ян действуй
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BOSSY
|
Czy jest tut kto z 11a ci z 10b??? Pani Irena oswiadczyc sie hodzic na historju razaz z imi. Ale z ne bardzo dobrze wiem jenzyk polski. Czy ne bedze bardzo zlozna?  ?
|
|
|
|
|
|
Дура с сердцем и без ума такая же несчастная дура, как и дура с умом без сердца
|
|
|
|
BOSSY
|
na jedniej z fotografij jest moja kolezanka - Hania
|
|
|
|
|
|
Дура с сердцем и без ума такая же несчастная дура, как и дура с умом без сердца
|
|
|
|
PiLulka
|
Помню,мы ещё всегда улыбаемся,када друг друга видем,это у нвс свое! Она ходила в летнюю школу!
Ян действуй Угу! Тока осталось найти момэнт... И обдумывать свой каждый шаг... Шоб не запароть сё... Кароч будю у вас тута советофф спрашивадЬ?  Юлько, так она твой подруга? :-? неа,просто знакомы! А че ты в Ваве моросил,ну и тормоз(не в обиду)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vol4en0k
|
Niestety nie pojade w zadne z miast =\ Mam sesje i musze troche popracowac, ostatni rok как никак... А вам удачной поездки! Сашко, а ты в лицее? пока да... 
|
|
|
|
|
|
born to be wild
|
|
|
|
Chikotilo
|
неа,просто знакомы! А че ты в Ваве моросил,ну и тормоз(не в обиду) дура, я до вавы о ней и не думал...  а в ВАВЕ они как по расписанию в 22.00 закрывались и спали и даже чуть раньше. И что я должен был делать? Мы с Димой бухими ломались в их дверь пол-ночи и всёравно спали... Плохо ломались!!!! Вот мы к Рафаэлю два часа ломались и он не выдержал и открыл.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
МАРУСЯ
Гродненец
|
Янок я и не могла предположить счто одна из этих сестричек те понравится  Но я не помню точно кто из них Вероника? Я знаю одно, что [highlight]Pilulka[/highlight] говорит правильно [highlight]действуй[/highlight].
|
|
|
|
« Последнее редактирование: 22 Ноябрь 2007, 20:17:12 от pani_dyrektor »
|
|
|
|
|
|