Laila
|
стащила игрушку нашей собаки и благополучно распотрошила её на ковре в гостиной. Стресс прошел  Ещё чуть-чуть поучить и можно рекламировать. Вечером я выложу всё, что нашла по обучению слепых собак, нужно разобрать.
|
|
|
|
|
|
|
@mega@
Общение с четвероногим другом заряжает положительной энергией,
Гродненец
Кошка-это загадка,у которой нет отгадки!
|
А с вашей собачкой она играет? Как ходит на поводке послушно? Улица и другие собаки ее не пугают? Вас она еще опасается?
|
|
|
|
|
|
|
Andrey-g
|
Так шмат пытанняў, ажно жонка не можа адысці ад кампутара  . Выгнаў яе, зараз сам засеў  )). Дрэсіраваць... Штось ці вельмі скептычна адношуся да гэтага. Калі сваю Мілку дрэсіраваў у малым узросце (3-9 мес.), то Хісці ўжо не менш года. Хісці вельмі разумная (з 2 раза навучылася спускацца ўніз па лесвіцы), але і вельмі ўпартая. Калі яе накіроўваеш ланцугом, ідзе ў супрацьлеглым накірунку ад таго, у якім трэба. Але калі не цягнуць, а стаяць на месцы, то асцярожна абнюхваецца і ходзіць у межах дазволенага. Гуляць з нашай Мілкай яна не можа, бо зусім сляпая. Яны пазнаёміліся і зараз адносяцца адна да другой з раўнавагай. толькі на прагулцы Хісці спрабуе хадзіць услед за Мілкай, бо так бяспечней (менш верагоднасць трапіць носам у стоўб). Добра адчувае іншых сабак, часам іх палохаецца. Ад чужых людзей хістаецца. Ці асцерагаецца яна нас - да, крыху. Па кватэры яна пры нас амаль не гуляе (можа, каб не трапіць пад ногі). Аднак калі гладзім, яна часам выцягваецца і падымае лапы, падстаўляючы жывот. Тады ўсім сваім выглядам паказвае, што ёй гэта падабаецца. Калі-некалі спрабуе віляць хвастом.
|
|
|
|
|
|
|
Laila
|
Калі яе накіроўваеш ланцугом, ідзе ў супрацьлеглым накірунку ад таго, у якім трэба. Але калі не цягнуць, а стаяць на месцы, то асцярожна абнюхваецца і ходзіць у межах дазволенага. Ну вот тут все выложено , что смогла в интернете найти сегодня, про то как со слепыми собаками обращаться: http://forum.predannoeserdce.org/viewtopic.php?f=7&t=37По мере успешных поисков буду добавлять!  Мне кажется, возраст не помеха науке, тем более год для собаки - ещё нормальный возраст чтобы учиться. Во всяком случае попробовать можно.
|
|
|
|
|
|
|
Sveta_g
|
Спасибо за информацию - обязательно воспользуюсь. Этой ночью лишилась своего игрушечного мед. набора наша дочь, но и днём Хисти периодически прогуливалась по квартире, заигрывала со мной, выполняла хоть и нерешительно команду "ко мне", "общалась" (обнюхивалась) с нашей собакой, та её даже пыталась воспитывать. Ад чужых людзей хістаецца.
Выходит, с кличкой Татьяна угадала  .
|
|
|
|
Желающий человек находит 1000 возможностей, нежелающий - 1000 причин.
|
|
|
Laila
|
лишилась своего игрушечного мед. набора наша дочь Хисти сам себе доктор?  Оказывается она разбойница!
|
|
|
|
|
|
|
Silence_666
|
Хисти сам себе доктор? ей просто наверное надоело отгрызать только головы игрушкам,теперь будет приспосабливать обратно..анструменты как никак есть.. 
|
|
|
|
|
|
|
isara
|
дрэсіраваў у малым узросце (3-9 мес.), то Хісці ўжо не менш года заблуждение, взрослая собака скорее соображает, меньше дурноватой энергии. Тут больше от породы зависит. Чау-чау часто заторможены-для врубания в команду надо 50-80 повторений(чуть не удушилась пока он понял "сидеть"), доберам, немцам и 5-7 часто хватает. Дворики чаще всего сообразительны-им из покаления в покаление выживать надо.
|
|
|
|
|
|
|
Andrey-g
|
Ўчора раззлаваўся на жанчыну, што выгульвала свайго сабаку. Пабег ён да Хісці, каб пазнаёміцца. Хісці спужалася, уцякаючы, не ведала, куды хавацца, нават апісалася ад страху. Сабака ж - услед. На маю заўвагу жанчыне, каб адазвала сабаку, яна стала разважаць, што ў яе добры сабака, ніколі не кусаецца і хоча пайграць (а Хісці пасля гэтых гульняў доўга не магла супакоіцца).  Людзі, будзьце больш уважлівы да клопатаў іншых! дрэсіраваў у малым узросце (3-9 мес.), то Хісці ўжо не менш года заблуждение, взрослая собака скорее соображает, меньше дурноватой энергии. Можа быць. Улічваючы, як хутка Хісці вывучылася хадзіць па прыступках лесвіцы, можа і насамрэч, яна вывучыць каманды і будзе добра іх выконваць. Сёння раніцай, пакуль збіраўся выгульваць псоў, Хісці ўскочыла і стала хадзіць па калідоры, час ад часу натыкаючыся на Мілку. Радасна павільвала хвосцікам, як адчыніў дзверы. Аднак спусціўшыся ўніз, на вуліцу выходзіць не хацела. Дала зразумець, што пры такім надвор'і добры спадар толькі што Мілку на вуліцу і вывядзе.  (Мілка пры любым надвор'і любіць гуляць на вуліцы). Лічу, што трэба рэкламаваць Хісці, бо мы зможам яе трымаць толькі да ліпеня. Вядома, дагэтуль будзем вывучаць яе камандам і паводзінам, але ў ліпені на 3 тыдні паедзем адпачываць на мора. Найлепш будзе знайсці ёй новых гаспадароў да гэтага часу.
|
|
« Последнее редактирование: 02 Апрель 2012, 12:40:02 от Andrey-g »
|
|
|
|
|
Silence_666
|
ёння раніцай, пакуль збіраўся выгульваць псоў, Хісці ўскочыла і стала хадзіць па калідоры, час ад часу натыкаючыся на Мілку. Радасна павільвала хвосцікам, як адчыніў дзверы. Аднак спусціўшыся ўніз, на вуліцу выходзіць не хацела. Дала зразумець, што пры такім надвор'і добры спадар толькі што Мілку на вуліцу і вывядзе. як прыемна такія навіны чытаць 
|
|
|
|
|
|
|
Dina
|
В туалет ходит исключительно на улице. Kakaya molodec! A ved' prozhyla vsuu zimu v domike! Umnaya sobaka.  такие качества проявляла и на домике у игрушки что ей привезла на след. день головы уже не было..  Добавлено: 02 Апрель 2012, 22:14:24
Аднак калі гладзім, яна часам выцягваецца і падымае лапы, падстаўляючы жывот. Тады ўсім сваім выглядам паказвае, што ёй гэта падабаецца. Калі-некалі спрабуе віляць хвастом. Takogo ne bylo v domike... eto nastoyashchee chudo...
|
|
« Последнее редактирование: 02 Апрель 2012, 22:14:24 от Dina »
|
|
|
|
|
Sveta_g
|
Можно сказать, что процесс адоптации Хисти у нас дома закончился. Уже с понедельника она ведёт дневной образ жизни и причём более активный,чем наша собака. Сейчас у Милки есть дублёрша в совершении обряда встречи, когда я прихожу с работы домой: скоки-скоки, облизлаки и при этом повиливание хвостовой частью тела, т. е. стараются девчата показать, что очень рады моему возвращению. Так что на одну вертихвостку у нас дома стало больше. 
|
|
|
|
|
|
|
Laila
|
 Быстро, однако! Видно совсем ей надоело в домике под столом сидеть! А слушается она хоть? Света, напиши, что она делает/умеет - можно будет рекламный текст составлять.
|
|
|
|
|
|
|
Andrey-g
|
Паглядзеў на Хісці і яна крыху паведаміла пра сабе. Для рэкламы не вельмі падыходзіць, затое інфарматыўнае: Прывітанне ўсім. Я Хісці.   Я зусім не маю зроку, але не ад нараджэння я стала сляпой, не хвароба мяне зрабіла такой. А тыя, каму я давярала - людзі. Цяжка было без зроку выжываць, шукаць ежу, невядома, што б здарылася, калі не знайшлі бы мяне добрыя рукі валанцёраў. Дзікая я была тады, баялася, не мела даверу да людзей. Вядома, як жа давяраць, калі спачатку скалечылі, а пасля яшчэ забралі дзіця? Вядома, што дзіця адабралі з добрых намераў, але было вельмі цяжка і сумна... Пакрыху клопат добрых рук дапамог паверыць людзям. З'явіўся давер да людзей, але не да ўсіх, толькі да тых, хто даглядае за мной, клапоціцца. Як і ўсе маладыя сабакі, вельмі люблю гуляць з цацкамі. Захапіўшыся гульнёй, магу ўмомант разарваць цацкі з тканіны, таму каштоўныя і патрэбныя рэчы ля мяне лепш не застаўляць, я ж іх не бачу, не ведаю іх кошту і магу прыняць за цацкі. Жыву пакуль з Мілкай, якая да мяне адносіцца цярпіма. Час ад часу бегаючы па кватэры, ці сустракаючы гаспадароў я трапляю ў яе, ды яна не зважае гэтага.   Калі гаспадары штось-ці кажуць, я іх не вельмі разумею. Час ад часу магу падысці да гаспадыні, калі яна кажа "Ка мне!". Затое добра чую, які настрой у гаспадароў, і што яны робяць. Асабліва натхняе, калі яны збіраюцца на вуліцу. Тады я пачынаю з нецярпеннем круціцца ля іх, бо ведаю, што яны абавязкова возьмуць с сабой. Мабыць, я ніколі больш не падыду да незнаёмага чалавека, чужых увогуле баюсь. Вельмі ціхая, не памятаю калі рыкнула, ці забрахала на кагось-ці. Толькі аднойчы, калі мяне падчас прагулкі ўкусіў сабака, я пішчала. Выгульваць мяне на ланцугу зараз лягчэй, чым якую іншую сабаку. Напачатку, адчуўшы, што далей ланцуг не пушчаў, я ўпіралася і з усіх сіл цягнула менавіта ў той бок. Зараз жа, толькі адчуўшы лёгкі нацяг, я зварочваю. Толькі нельга мяне кудысь-ці цягнуць, бо я не разумею, куды мяне цягнуць, тады ўпіраюся і кладуся долу. Лепш проста накіроўваць, тады я, адчуўшы нацяг ланцуга ў адным накірунку, разумею, што туды нельга ісці і зварочваю ў іншы. І так паступова, асцярожна, разведваючы па паху іду туды, куды трэба.   Вельмі хутка вучуся. Зараз добра ведаю кватэру, дзе жыву, і двор. Калі заходзім у пад'езд, гаспадары могуць адчапляць ланцуг і ісці ўперад, адчыняць дзверы. Пакуль дастаюць ключы, і адчыняюць, я падымаюся па лесвіцы і заходжу ў кватэру.  
|
|
|
|
|
|
|
FLina
|
Вот такой текст я и хотела  А можно просьбу: вот все то же самое, только на русском) я ей рекламку хочу сделать.
|
|
|
|
|
|
|
Stelsi
|
|
|
|
|
Помогите брошеным.. http://forum.grodno.net/index.php?board=161.0«И плоть умерщвленных тварей в теле его станет его собственной могилой. Ибо говорю Я вам истинно: тот, кто убивает, – убивает себя, поедающий плоть убиенную – вкушает от тела смерти».
|
|
|
Laila
|
Ой, а фотографии какие! Она в шлейке такая красотуля и деловая 
|
|
|
|
|
|
|
Bellydance
|
Девочки, я опять по поводу глазок Хисти влезаю. У нее же явные раны в глазах еще...  Нужно ее долго мазать и противовосполительными и заживляющими мазями, плюс промывать фурацилином 2 раза в день. подумайте , как долго требует восстановительное лечение у человека после ожегов и травм, кто терпеливо мажет у того и следов почти не остается, нам тогда летом еще говорили врачи ( человеческие ) по поводу котенка : нужно настроиться на длительное лечение и возможно глаза хоть чуточк у регенирируются и начнет видеть . Он видет плохо , но видет и глазки стали голубые и прозрачные, а была очень долго сплошная рана и месиво и в ветеринарке глазной врач сказал , что от глаз там ничего не осталось ... Моя мама ему до сих пор промывает глазки и помоему мажет еще чем то , я спрошу у нее позже точно
|
|
|
|
|
|
|
Laila
|
как долго требует восстановительное лечение у человека после ожегов и травм Больше года! Проверено!
|
|
|
|
|
|
|
Sveta_g
|
Девочки, я опять по поводу глазок Хисти влезаю. У нее же явные раны в глазах еще...  Нужно ее долго мазать и противовосполительными и заживляющими мазями, плюс промывать фурацилином 2 раза в день. Ежедневно протираю глазки Хистюле противовоспалительным ласьоном с шалфеем. Ещё раньше интересовалась у девчат, которые консультировали Хисти у специалиста, что тот рекомендовал, но, думаю, что повторный визит к специалисту не помешает. Напишите, пожалуйста, к кому лучше обратиться. Кстати, давно хотела написать, что Хисти можно не учить подавать лапки, она сама это делает, а вот что касается на счёт остальных команд, то с этим пока проблематично.
|
|
|
|
|
|
|
Bellydance
|
На Суворова есть один офтальмолог , но он " человеческий" . Я бы не сказала , что в восторге от его компетентности мы были .. Может к Эдвину ее завести? Или уже водили к нему?
Но кроме противовоспалительных ей нужно заживляющее и восстанавливающее роговицу, а это солкосерил глазной и актовегин . Я у мамы своей спросила , она котенку и сейчас еще время от времени мажет тетрациклиновой глазной мазью... ну и солкосерилом мазали более полугода, потом курсами антибиотики капали. Просто хуже чем есть у нее глазки не будут , а так есть шанс , что хоть что то восстановится...
|
|
|
|
|
|
|
Silence_666
|
На Суворова есть один офтальмолог , но он " человеческий" возили скорее всего к нему раз в неделю в течение месяца,записывались предварительно. солкосерил и капли(которые Bellydance раньше вы советовали) лежат на домике(если вдруг решите Света опять начать лечение,потому как цены теперь на солкосерил думаю ещё веселее чем раньше  ) если кто-то знает ещё хорошего офтальмолога было бы неплохо проконсультироваться..  потому что "суворовский" смотрел на меня как на дуру когда я просила назначить ей самое лучшее и действенное лечение-мол девушка что вы хотите тут уже ничем не поможете,но если хотите мажьте, капайте,но в эффекте сомневаюсь(читалось у него на )
|
|
|
|
|
|
|
Dina
|
я просила назначить ей самое лучшее и действенное лечение +
|
|
|
|
|
|
|
Bellydance
|
актовегин , по моему дешевле , чем солкосерил. да и людям после травм и ожогов лечат очень длительно этими мазями.. другого ничего нет вроде
А насчет офтальмолога, то у нас точно так же было...
|
|
|
|
|
|
|
erywer
Гродненец
берегите братьев наших меньших
|
Как там Хисти? Чем порадуете? 
|
|
|
|
|
|
|
Sveta_g
|
Всем, кому не равнодушна судьба этой собаки, большой привет от неё! Судя по всему, этой "девчонке" сейчас живётся неплохо. Очень любит гулять на улице: стоит нам только открыть дверь, Хисти уже тут как тут. С нашей собакой у неё получилось найти "общий язык": частенько заигрывает с Милушкой, пытаясь у последней откусить какую-либо часть тела (особенно "носовая" приходится ей по вкусу), при этом Милка сохраняет поразительное спокойствие и лишь иногда вздыхает, мол "молодо-зелено". Проказничать Хистюля, к сожалению, не перестала  : по зубам пришёлся и ковёр и обои в гостиной (она у нас не закрывается - там арка), и майка мужа (поработала лучше всякой моли), хоть и стараемся периодически призентовать ей что-нибудь для этих дел. Ей очень нравится, когда мы её ласкаем, и сама время от времени норовит на получение очередной порции нежности.
|
|
« Последнее редактирование: 24 Апрель 2012, 08:18:11 от Sveta_g »
|
|
|
|
|
|
Bellydance
|
Какая благородная ваша Милка !!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
Sveta_g
|
Уже несколько раз выгульвалась без поводка (первоначально негативно отнеслась, когда муж мне рассказал о своих таких попытках, а затем сама последовала его примеру): хорошо ориентируется - местность запомнила, чувствует себя спокойно, гуляет с виляющим хвостиком, устремлённым в небо, при этом прислушивается и принюхивается ко мне и к Милке, старается идти за ней, команду "ко мне" выполняет исправно, далеко не отходит. Конечно, боездно, но вижу, что Хисти нравится такая "самостоятельность".
|
|
|
|
|
|
|
|