sergeyart
Гость
|
3.683.000 - это глубокое меньшинство.
Ну па-першае не глыбокая, а па-другое глядзіце адказ №607 (другая частка) і адказ 611 (першыя сказы)  вернитесь в реалии жизни, мы не хотим вас терять  и все же меньшинство.....
|
|
|
|
|
|
|
lenin
Гость
|
будьте внимательны, непериверайте слова вось-вось! у цябе найбольшыя заганы ў уважлівасці і любіш прыпісваць людзям тое, чаго яны не казалі.
|
|
|
|
|
|
|
litwin
|
Это патриотизм, но если вы перекрикиваете здравый смысл, то это сопливый национализм. Вашыя з IIS вызначэнні нацыяналізму знаходзяцца па-мойму дзесьці ў віры савецкай тэрміналогіі, для якой нацыяналізм - гэта нейкая жахлівая з'ява, дробнабуржуазная ідэалогія, небяспечная для савецкага чалавека.. Аднак ёсць іншая версія трактоўкі гэтага тэрміну, паводле якой нацыяналізм - гэта сінонім слова патрыятызм, гэта адданасць сваёй нацыі і яе каштоўнасцям, праца на яе карысць... І што вы тут дрэннага, жахлівага бачыце..   ? а вот тут, в выражениях окуратно............в национализме плохого не чиго нет, а вот в том когда под словом национализм скрывается бональная мечтательность (сказки про дела минулых лет), неподтвержденная реальными действиями в жизни, именно это я подразумивал под сапливым (несерьездным, незрелым, фанатичным) национализмом будьте внимательны, непериверайте слова  Прабачце, магчыма я не так гэта зразумеў...
|
|
|
|
Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
|
|
|
sergeyart
Гость
|
все нормально, просто мы не поняли друг друга 
|
|
« Последнее редактирование: 09 Май 2008, 17:50:06 от sergeyart »
|
|
|
|
|
litwin
|
(сказки про дела минулых лет) Магу вас запэўніць, беларускіх казак на такую тэму амаль што няма, а вось польскіх ці расейскіх - колькі заўгодна
|
|
« Последнее редактирование: 09 Май 2008, 17:51:13 от litwin »
|
|
|
|
|
sergeyart
Гость
|
(сказки про дела минулых лет) Магу вас запэўніць, беларускіх казак на такую тэму няма, а вось польскіх ці расейскіх - колькі заўгодна полностью согласен. Правда, это хорошо, главное не жить прошлым. А правда и правильные действия в реальной жизни и будет проявлением здорового национализма.
|
|
|
|
|
|
|
sergeyart
Гость
|
будьте внимательны, непериверайте слова вось-вось! у цябе найбольшыя заганы ў уважлівасці і любіш прыпісваць людзям тое, чаго яны не казалі. ну должен у меня быть какойто недостаток L3N!N, согласись что Ответ #657 это жесть  одно слово у меня такое ощущение, что мы пришли к гармонии и согласию. получается реальный мир на стр 23.......даже предьявить друг другу нечего. во как в жизни бывает если серьездно обсуждать темы, а не бросаться лозунгами с одной или другой стораны  предлагаю тост: за достойное развитие нашей родины и нашего народа [smiley=11.gif] ура! с праздником всех никогда не думал что во мне есть патриотические чувства 
|
|
« Последнее редактирование: 09 Май 2008, 18:05:56 от sergeyart »
|
|
|
|
|
IIS
Гость
|
ура! ура! ура! [smiley=11.gif] ;-)
а вообще. да. все. мир. главное не принуждать друг-дргуа к чему-то там.
хотите говрить по белорусски - говрите. нет - не надо.
надо знать хоть один государственный язык - это да. а уж который - не важно.
|
|
« Последнее редактирование: 09 Май 2008, 18:21:01 от IIS »
|
|
|
|
|
litwin
|
ура! ура! ура! [smiley=11.gif] ;-)
а вообще. да. все. мир. главное не принуждать друг-дргуа к чему-то там.
хотите говрить по белорусски - говрите. нет - не надо.
надо знать хоть один государственный язык - это да. а уж который - не важно. Хочаце размаўляйце на ідзіш, на афрыкаанс, на кечуа - і атрымаем такі каламбур, што ніхто нікога не зразумее... Наўпрост будзе нейкая моўная анархія.. Усё ж такі ад сваёй пазіцыі я не адступлюся - чалавек павінен ведаць (і не толькі ведаць, але і карыстацца й натхняць сваім карыстаннем астатніх) мову таго народа, разам з якім ён жыве, больш таго, калі яна з'яўляецца яго роднай..
|
|
|
|
|
|
|
IIS
Гость
|
эм... еще раз. я не понял.
а кому я это должен?
|
|
|
|
|
|
|
lenin
Гость
|
Усё ж такі ад сваёй пазіцыі я не адступлюся - чалавек павінен ведаць (і не толькі ведаць, але і карыстацца й натхняць сваім карыстаннем астатніх) мову таго народа, разам з якім ён жыве, больш таго, калі яна з'яўляецца яго роднай.. Ну а калі ня вядае(часам у людзей з валоданне хацябы адной мовай выклікае клопаты), то хацябы шанаваць. Бо неяк дзіўна і нязручна атрымліваецца, мову тога краю дзе жывуць высмейваюць, але за мяжой, на чужую мову нічога не скажуць. Ды і калі вы прыходзіце ў чужую хату, то вы не пачынаеце плеваць на кульутуру гаспадара. Таму я і ўжываю слова павінен/павінны.
|
|
« Последнее редактирование: 10 Май 2008, 04:02:57 от lenin »
|
|
|
|
|
Tutanhamon
|
Хорош демагогию разводить!!! Кто, кого, куда, зачем? Напомню что тема называется "Цi размауляете вы на роднай мове?" Всё что не по теме обсуждайте в личке!
|
|
|
|
Закат,рассвет,здесь готов нет!
|
|
|
IIS
Гость
|
Tutanhamon не разводи демагогию. твою правильность читать противно.
|
|
|
|
|
|
|
Tutanhamon
|
Tutanhamon не разводи демагогию. твою правильность читать противно. Предупреждение тебе Сообщение не соответствует общей тематике. Не втыкают мои действия? Милости прошу в личку!!! Меня не цитировать.
|
|
|
|
Закат,рассвет,здесь готов нет!
|
|
|
IIS
Гость
|
Tutanhamon не разводи демагогию. твою правильность читать противно. Предупреждение тебе Сообщение не соответствует общей тематике. Не втыкают мои действия? Милости прошу в личку!!! Меня не цитировать. о многоуважаемое зазнавшееся сущуство, возможно вещество, не мешай диаллогу.
|
|
|
|
|
|
|
*Scarlett*
|
Вельми прыгожы верш. вось я таксама трошки спрабую писаць: Беларусь Жывем у краіне блакітных азёраў, Зялёных лясоў і ўрадлівых палёў. Але не зважаем як ў небе над домам Ляціць і курлыча клін жураўлёў.
Не бачым мы прыгажосці прыроды, Не звяртаем увагі на спеў салаўёў, Нас не цікавяць вандроўкі, прыгоды Сярод беларускіх лугоў і дуброў.
Прывыклі мы бачыць стромкія сосны, Бярозкі ў зялёных сукенках, дубы-сілачы, Не радуюць вока цудоўныя вёсны І хочацца нам за мяжу ўцячы.
Бо ўсім нам здаецца, што там нас чакаюць, Што добра ў іх, што лепш там жывуць, І марым усе і ўсе мы жадаем Што грошы ў кішэні ракой пацякуць.
Але ж як мы будзем там, на чужыне Без мовы, без родных ступаць па жыцці? Ці зможам сваю мы краіну пакінуць І за мяжою радзіму знайсці?
Давайце ж паглядзем навокал і ўбачым, Што ўсё ж такі добра мы з вамі жывем У роднай краіне блакітных азёраў, Якую ўсе Беларуссю завем!
17 лістапада 2007г.
Вам спадабалася?
|
|
|
|
|
|
|
Заводная птица
|
зразумела....ведаем!
|
|
|
|
В небе....закладывая немыслемые, словно вычерчивая какие-то закодированые письмена....металась птица.....и вдруг...исчезла....
|
|
|
*Scarlett*
|
Вельки дзякуй за падтрымку.  Буду спрабаваць яшчэ 
|
|
|
|
|
|