Гэта большая частка каталікоў на Беларусі. Ў праваслаўнай- руская. Мабыць, яшчэ спытаеце- дзе гэтыя беларусы-праваслаўныя?
неа, мне цікавіць чаму католікі беларусы ходзяць на польскамоўную Імшу?? проста дайце адказ.
Добавлено: 29 Ноябрь 2012, 16:15:28
Фэнамэнальна дурное пытанне. Таму, што беларускіх імшаў амаль няма. Я вось толькі зараз і то прыкладна даведаўся дзе і калі ёсць беларускія набажэнствы. Затое вядома дакладна, што калі хочаш польскую- ідзі куды заўгодна, не памылішся. Шукаў аднойчы ў інтэрнэце-не знайшоў. І пасля гэтага вы пытаеце??
Парафія св. Францішка Ксаверыя. Катэдральны касцёл.
Св. Імша ў буднія дні: 7.00, 8.00, 9.00, 12.00, 17.30 (па-беларуску)
Св. Імша ў нядзелі:12.00, 15.00 (па-беларуску)
Парафія Найсвяцейшага Адкупіцеля - Дзевятоўка
Св. Імша ў нядзелі: 7.30, 9.00, 10.30 (па-беларуску)
Парафія Божай Міласэрнасці - Вішнявец
Св. Імша ў нядзелі: 7.30, 9.00, 11.00, 13.00 (па-беларуску)
Таму, што беларускіх імшаў амаль няма. Я вось толькі зараз і то прыкладна даведаўся дзе і калі ёсць беларускія набажэнствы.вы жартуеце?? чы я пішу няпраўду, чы вы нехачыце глянуць паданы мной расклад. а цяпер адкажыце сколькі людзей прыходзяць на беларускамоўную Імшу і сколькі на польскамоўную??
таму чаму маё пытанне аб скіраванні католікаў беларусаў на польсамоўную Імшу вы называеце
"Фэнамэнальна дурное пытанне."
Шукаў аднойчы ў інтэрнэце-не знайшоў. І пасля гэтага вы пытаеце??--няведаю што і дзе вы шукалі, но я даю вам разклад які вісіць афіцыйна і па катораму ідуць Набажэнствы у касцёлах Гродна. мне здаецца што вы пачынаеце ўмысна казаць няпраўду.
Добавлено: 29 Ноябрь 2012, 17:21:36
Вядома, што ў перыяд польскай акупацыі ўсіх "тутэйшых" запісалі як палякаў. І што далей? Не трэба трызніць, ніколі сюды палякі не ехалі і ніколі тут ня было "царства польскага".
падчас польскай акупацыі

а гэта калі?? а вось цікава шляхецкія роды польскія на Гродзеншчыне, гэта так сама беларусы?? Ну можаце напрыклад паехаць у Глебавічы, Індуру чы Заневічы і сказаць што яны так сапраўды беларусы)))))
і вось яшчэ што, падчак т.з. вамі польскай акупацыі, ўвогуле нікога незапісывалі, і як вядома небыло гэткай тэндэнцыі каб кагосці запісывалі на сілу палякамі. калі глянеце архівы метрыкальных кніг, то ўбачыце, што было шмат габрэяў, былі рускіе і беларусы, і ніхто іх не запісываў палякамі)))
Добавлено: 29 Ноябрь 2012, 18:23:55
Калі этнічных, то дастаткова няшмат (зрэшты, я ўжо вышэй адзначыў).
гэта нямае значэння, галоўнае што ёсць свядомасць. продку таго чы іншага чалавека могуць і не мець радаводу з тэрыторыі сучаснай польшчы, але маюць н.п. за часоў Рэчы Паспалітай. а там жылі і беларусы і палякі і літоўцы, хаця тыя сапраўдныя жылі ў жмудзіі.
Добавлено: 29 Ноябрь 2012, 19:27:02
Ну, дык прэм'ер- 2-я асоба ў дзяржаве. Ўсё гэта не выпадкова.
ну дык наша першая асоба мат чаго кажа, то што цяпер на прамовы палітыкаў звяртаць ўвагу?? як паводле нашай ўлады мы былі, ёсць і будзем часткай расеі. але што кажуць і што ёсць, бачым самі, ну і што было. спытайцеся ў расейскага гісторыка, калі з'явіліся беларусы і беларусь?

мяркую шмат цікавага даведаешся())