Вы пра 20-гадовую акупацыю?
а хто каго акупаваў?

Добавлено: [time]Чтв 29 Ноя 2012 12:40:53[/time]
Няўжо вы не ведаеце, што зараз адбываецца на Беларусі? Якая яшчэ дэмакратыя?? Я толькі ведаю дакладна, што калі ўвесці беларускую паўсюль, дзе зараз польская, то абурэнне гэта ні ў каго не выклікне, акрамя касцельных палякаў. І крыўды тут ні пры чым.
Няўжо вы не ведаеце, што зараз адбываецца на Беларусі? Якая яшчэ дэмакратыя?? я мяркую што гэта справа нейкай асобнай веткі на гэтым форуме, н.п. Паліт ізба. таму менавіта ў гэтай сітуацыі няварта блытаць справы палітычныя і справы мовы малітвы, яны ня маюць да палітыкі а ні якага дачынення.
толькі ведаю дакладна, што калі ўвесці беларускую паўсюль, дзе зараз польская, то абурэнне гэта ні ў каго не выклікне, акрамя касцельных палякаў як вы іх называеце "касцёльныя палякі" маюць права маліцца на той мове, на якой яны хочуць, і ніхто ўводзіць аднамоўе ў касцёле ня будзе. на прыкладзе раскладу Імшаў ў Гродна па беларуску мы бачым што беларускамоўныя католікі не пакрыўджаны. хто хоча, можа ісці на службу па польскі чы па беларускі, я неразумею вогуле сэнсу гэтай пагаданкі. хочаш маліцца па беларускі, маліся, у катэдры Першая Камунія адбываецца для беларускамоўных дзетак, хочаш маліцца па польскі, як кажуць прошэ бардзо. і прасіўбы на будучыню не мыляць што католік=паляк, католік можа быць і беларус, і рускі і габрэй і г.д.
Добавлено: [time]Чтв 29 Ноя 2012 13:43:16[/time]
Цитата: Aquinas от Сегодня в 00:36:16если большинство хотело бы молиться по беоарусски, то на этом языке молитва и была бы. и не говорите что людей никто не слушает. ибо желающие попасть на беларусскую службу на неё приходит, кто хочит попасть на польскую, приходят на неё, и не думю что стоит строить тут обиженное лицо, никто в данной ситуации не ущимлён, и нечего писать туфту от якобы обиженного лица.Няўжо вы не ведаеце, што зараз адбываецца на Беларусі? Якая яшчэ дэмакратыя??
колькі, калі і на якой мове ў касцёле маліцца ўлада не ўмешваецца, таму заклікаю не палітызіраваць гэтыя справы.
Добавлено: [time]Чтв 29 Ноя 2012 14:51:08[/time]
Ага. А яшчэ дадайце: а колькі ў Беларусі праваслаўных? Праваслаўныя- рускія, католікі- палякі. Вы гэтае хочаце сказаць? Беларусы- уніяты. І ўсе храмы (каталіцкія і праваслаўныя) ў Беларусі належаць нам. І спіхваць усіх беларусаў у адну праваслаўную веру (тут мала, што праваслаўная, дык яшчэ і маскоўскага ўзору), маўляў, беларусы- азіаты і ўвогуле ад рускіх нічым не адрозніваюцца не трэба. Мы заўсёды былі на скрыжаванні: каталіцтва і праваслаўе, лацінка і кірылліца. Вы, я гляджу, з усёй моцы імкнецеся выкарыстоўваць існуючае становішча дзеля паланізацыі.
я не супраць беларускай мовы, тым больш размаўляю з вамі на ёй, напэўна ні так шмат гэта могуць зрабіць тут форуме і не толькі на форуме.
але ў гэтакім выпадку мушу вам прыпомніць што касцёл з'аўляецца месцам, дзе беларуская мова жыве. дастаткова пріпомніць прозвішча кс Завальнюка, у Гродне так сама выдаецца шмат кніжак і літаратуры па беларуску, напэўна літаратуры релігійнай, у Менску і вершы і апавяданні беларускіх пісменнікаў.
што датычыць мяне, то я так сама выдатна валодаю польскай мовай, і мая пазіцыя, што беларуская мова павінна гучаць, но відаць або беларусаў зусім мала у беларусі, бо нават у заходнім Гродна гавораць па арсейску, або самыя жа беларусы сваёй мовы ня ведаюць, ёй не валодаюць і што горш, не імкнуцца да гэтага. таму я з тымі хто звяртаецца да мяне па беларуску, адказваю па беларускі, хто па польскі на польскам, ну а хто па рускі, на рускай мове. і шчыра кажучы аб якой паланізацыі вы кажыце, я ня ведаю. хто ставіць такі цэль? касцёл?? мяркую вы і самі ў гэта не верыце. хто тады?