А вы гэта ў палякаў спытайце, чаму яны такія ўпартыя..? Можна называць гэтую дзяржаву напрыклад Каралеўства Польшча, Карона ці г.д... Праўда ж можна...

.. а не называць яе формай кіравання, і больш таго той назвай, якая даўно ўжо прыстасавалася да назвы асобнай канфедэратыўнай дзяржавы..
уточним.. Беларусы прыстасавалася да "назвы асобнай канфедэратыўнай дзяржавы." Полякам это перевод из латыни слова Res Publica. Приводить еще раз почему ? Ну и что ? Будем плакать ?
Будешь воевать ?
Упэўненага адказу я тут не ўбачыў... Яшчэ раз вяртаюся да вашага выраза: "С праздником Победы Речи Посполитой, ВКЛ и Польши !" Я думаю, што тут вы мелі на ўвазе ўсё ж такі дзяржаву, а не форму кіравання (калі нават і так, то гэта яшчэ больш абсурдней..) А калі дзяржаву, то да 1569 ВКЛ і Польшча былі незалежнымі дзяржавамі (нават і пасля ВКЛ мела пэўную незалежнасць).. Гэты факт па-мойму моцны й пацверджаны, як кітайская сцяна..
я имел в виду форму керования)) (повторяю) Почему: во в многих странах Европы, ну и конечно в Москве, ХVI век был эпохой абсолютных монархией. Своеобразная демократия при Ягеллонах, та же Речь Посполитая, которая народилась в конце XV - начале XVI вв, должна по сей день быть примером для всех. Это была победа самых демократических держав того времени ВКЛ и Польши (национальный аспект, не забывать

Rex Poloniae Magnus Dux Lituaniae, Russiae, Prussiae) над самом кровавой тираней.
А эта своеобразная демократия сформировалась, ну было, Конституцей Nihil Novi (1505).
Я уверен Литвин, что говорить об этом в Беларуси , важно не только истори ради.
Большинство Литовские под Литовским командованием. Точка.
Неет. смотри выше. Сказать что победило ВКЛ это забыть что Жигизмонд был Rex Poloniae Magnus Dux Lituaniae.
Ну і... Была дынастычная ўнія і...?? Трохі падобны да гэтага прыклад: Канада сёння залежная ад Англіі..??
Канада сёння не залежная ад Англіі. Но не говори об этом Губернатору
http://www.gg.ca/menu_e.asp Там есть больше чем залежнасць, если хочешь мое мнение. Там есть семья