Сярбы, у мяне ёсць пытанне: на акварыўм 50+ літраў якую лепей ставіць лямпу дзённага святла?
Памер акварыўма 61*30 см..
Цікавіць: колькі ватт хопіць на такі памер, які вырабнік лепей, кошт і дзе можна набыць?

Датэрмінова дзякуй!

Накольки я зразумеу 61 - гэта даужыня, а 30 - вышыня - цикавыя памеры - мне заусёды падабалися доугия аквы.
Ваты различваюцца у залежнасци ад абъёму - для трауника минимальна ад 0,5 да 1 В/литр. Гэта значыцца для вас минимальная сума ват лямп - 25.
Як вы правильна зауважыли - лепей ставиць лямпу дзённага святла. Можна канешне ставиць ужо гатовыя прафесийныя свяцильники, як раиць
Poetry, але па першае вы их не знойдзеце, а па другое - дорага.
таму лепей купить звычайныя у любой спецыялизаванай краме (я раю зазирнуць на Савецкай плошчы).
Вам нужно приобрести два патрона под маленький цоколь, метра 3 электрокабеля, вилку и две энергосберегающих лампочки по 15Вт. с малым цоколем
HeOH згоден з падыходам, не згодзен с вырашэннем. Слоик дауги - дзве маленькия энэргаашчадныя лямпачки будуць даваць кропкавае святло, што для трауника нязручна. Я так сабе зрабиу у маленьких акварыумах, тут я бы раиу адразу набыць дзве даугия свяцильни и шнуры з вилкай для их там жа. Яны лёгка умацоуваюцца на пластыкавай накрыйцы щрубами.
Дзве свяцильни па 46 см у даужыню будуць давать 30 ват святла - гэтага дастаткова.
Прашу прабачэнне за "и" расейскае и у кароткае.
Добавлено: 29 Февраль 2012, 15:05:02
Так - и яшчэ у працяг:
Выробник тут не так важны (Philips канешне будзе найлепш), як падбор колеру святла.
я бы раиу для трауника адну лямпу цёплага белага святла и адну жоутага (лепш халоднага)