Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
17 Ноябрь 2025, 15:27:22
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню

Новости блога metasalon.by:
Страниц  : 1 ... 13 14 16 17 ... 28 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Встречи рукодельниц  (Прочитано 53875 раз)
0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Беларусачка
Настоящий гродненец
****

Репутация: +932/-5
Offline Offline

Пол: Женский
Сообщений: 902


Просмотр профиля WWW
« Ответ #420 : 28 Август 2011, 00:44:02 »

Вось рэцэпт майго хлеба. Напішу тут, можа яшчэ каго зацікавіць.

25 г. свежых дрожжаў (альбо 15 г. сухіх)
2 ст. л. цукру
2 ст.л. алею
2 ст.л. солі
1,4 кг мукі (я кладу палову пшанічнай, палову жытняй).

Развесці дрожжы і 1 ст. л. цукру ў 900 мл. цёплай вады і паставіць у цёплае месца на 15'. Затым дадаць астатні цукар, соль, алей. Усыпаць 90% колькасці мукі. Замясіць цеста і вымешваць 10', падсыпаючы астатак мукі. Кладзем шар у змазаную алеем ёмістасць, накрываем і даем падыйсці - павялічыцца ўдвая. Вымясіць яшчэ раз, падзяліць на 3 часткі. На гэтым этапе у кожнаю можна падмяшаць сваю "начынку": вотрубі, насенне, травы... Кожны з шароў укладваем у ёмістасць для выпякання, папярэдне змазаўшы алеем і пасыпаўшы мукой. Зверху таксама змазаць алеем ад перасыхання. Хлеб асабліва смачны свежы, з корачкай, таму я 1 выпякаю адразу, а 2 астатніх стаўлю ў лядоўню ў сваіх формах. яны там усё роўна будуць падыходзіць, таму потым зручна проста дастаць і паставіць у цёплае месца падыходзіць перад выпячкай. У мяне электрапліта, таму я стаўлю ў духоўку на 50 градусаў на 45-60' каб паднялося. Выпякаю пры 200 градусах 45'.

Я ўвогуле хлеб не ем. Але гэты.... свежы, салёненькі.......... (слюнкі пацяклі  Улыбка) уходзіць за вечар. Што не ёсць карысна, але гасцей здзівіць можна.

Смачна есці! Будуць якія пытанні - звяртайцеся, і дзяліцеся вопытам! А вось і фота майго сённяшнега:


* Хлеб.jpg (55,4 Кб, 575x431 - просмотрено 503 раз.)
Записан

Страниц  : 1 ... 13 14 16 17 ... 28 Далее»   Вверх
  Печать  
 
Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт
Powered by MySQL Powered by PHP Мобильная версия
Powered by SMF 1.1.20
SMF © 2006-2025, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
| Sitemap
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Страница сгенерирована за 0,074 секунд. Запросов: 20.