Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
13 Август 2025, 14:29:28
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Страниц  : 1 2 3 5 6 Далее»  Все   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Польша маштабирует Эстонский опыт.  (Прочитано 15132 раз)
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #90 : 07 Май 2007, 12:07:00 »

Дада... ключевое слово эссэры и комунисты... среди которых тех кто называл себя белорусами было процентов 10-20... остальные считали себя как ни странно евреями. Коммунистов и Эссеров можете не вспоминать это был российский механизм для разделения взглядов населения. православных натолкнуть на католиков... и вуаля... уже есть те когото "освобождают" и те от кого "освобождают" и вдруг все забыли как бок обок все 123 года они сражались против того кто их теперь делит. Я эту иторию знаю не из учебника... а из изстории своей же семьи.
Кіраўніцтва беларускіх эсэраў было скрозь беларускім... Мамонька, Бадунова, Грыб, Цвікевіч - я не бачу тут габрэйскіх прозвішчаў!! З камуністамі іншая сітуацыя, але як і эсэры, так і камуністы набіралі ў свае партызанскія фарміраванні пераважна вясковых жыхароў, сярод якіх наўрад ці можна было сустрэць габрэя. Што датычыцца вашых меркаванняў наконт "Праваслаўны vs каталік" магу сказаць толькі адно: рэлігія ў той час ужо не займала такіх значных пазіцый у жыцці народа, як гэта было напрыклад у ХVI ст.
Тады перш-наперш узнімалася пытанне "як жыць?" і "дзе жыць?", а ўжо потым "якой ты веры?". Між іншым Ластоўскі і Луцкевіч былі тымі ж каталікамі, аднак гэта не перашкаджала ім змагацца з Польшчай....

А Пілсудскага вы не лічыце беларусам? Ен ж с з Вільна! А па другое! Якое ад мора да мора? Гэта вымушаны дыктатар каторы прыйшоў да улады у складаны час ва ЎЛАСНАЙ краіне... Вы не лічыце яго сваім? Ну як найлепей вас характэрызуе афарызм... "Няма прарокаў ва ўласным краі"... ці ж не праўда?
А што, габрэі-сіяністы павінны лічыць сваім і шанаваць Троцкага, які стварыў савецкую дзяржаву, якая потым цкавала гэтых ж самых сіяністаў...?? Я лічу Пілсудскага спаланізаваным беларусам, ну і што..?? Што мне з гэтым рабіць..?Справа ўся ў тым, што "прарокі" та ёсць. Касцюшка, Міцкевіч, Манюшка, Траўгут - я паважаю іх за тое, што яны пакінулі станоўчы след у гісторыі майго народа, а што зрабіў Пілсудскі...?
« Последнее редактирование: 07 Май 2007, 12:08:21 от litwin » Записан

Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
Страниц  : 1 2 3 5 6 Далее»  Все   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить: