to nailbombin
1. Ну наконт незалежнасьці Шатляндыі гэта ты канешне загнуў!!!
Ты не в теме.
У ёй дзейнічаюць агульныя зь усёй астатняй Вялікабрытаніяй законы, прававыя адзінкі, агульная паліцэйская й ваеная сістэма, маюць агульнага ўладара (парлямент).
[удивленно]
Да что ты говоришь!
Шатляндыя карыстаецца толькі пашыранай аўтаноміяй у склядзе Брытаніі. Гэта як Карэлія, Башкірыя, Дагестан у складзе Расеі. Ды ўвогуле калі ты лічаш Шатляндыю незалежнай, то атрымліваецца што й Паўночная Ірляндыя такая ж незалежная. Ня ведаю, але яны там толькі мараць пра гэту незалежнасьць:)
А я не знаю ничего про Северную Ирландию. Про Шотландию - знаю. Про Ирландию - не знаю.
2. Я не хачу тут усім даказаць, што мова з'яўляецца паказчыкам чагосьці, я толькі хачу каб яе паважалі, не забывалі!!! Хачу каб напрыклад наш дзяржаўны апарат перайшоў на нашу мову, каб яе выкарыстоўвалі ва ўсіх сродках эканомікі, адукацыі, культуры.
Зачем?
Каб яна не памерла ўвогуле. Дзякую табе, што ты прывёў добры прыклад "забыцьця" роднай мовы ў Шатляндыі. Так рабіць, як гэта адбываецца ў Шатляндыі, ня трэба. Мне асабіста ня хочацца каб мая мова зрабілася прататыпам гэльскай, "народным достоянием"
Эта... она недавно была "колхозной" по твоим словам. Ну, в смысле, ты считал, что народ в массе считает ее "колхозной". "Народное достояни" - не круто, нет?
3. Аніякага сацыяльнага канфлікту ў карыстаньні мной тарашкевіцы я ня бачу. Я карыстаюся сапраўднай беларускай мовай, а ня той мовай, якую перарабілі як каму хацелася ў 1932 г. Я проста хачу надаць ёй сапраўдны прыгожы сэнс!!
Люди говорящие и пишущие на современном белорусском языке либо "колхозники", либо "порабощенные Россией". Я правильно тебя понял?
А калі па-сапраўднаму, то граматыка Тарашкевіча лягчэй за сучасную "вэрсію" беларускай мовы. Да, яшчэ й ня трэба забываць і тое, што ў нас ёсьць яшчэ й лацінка. І наконт Расеі - калісьці ў сярэдзіне 90-х там распрацоўвалі плян пераходу да дарэвалюцыйнага правапісу. Гмм..штосьці не атрымалася
Ай!