О! Ізноў Зідан б'е Марка Матэраццы галавой у грудзі.
Нагадваю! Зайнетдзін Зідан - хранцуз арабскага паходжання, найлепшы хвутбаліст планеты. Некалі, кажа саракапяцігадовы Зізу, я саромеўся свайго алжырскага паходжання, зараз я ім ганаруся.
Некалі Зай зрабіў так, што Хранцыя не змагла стаць чэмпіёнам, з яго адзінага ўласнай волі.
Потым, праз гады, ён нават сышоў з каманды, каб яна змагла перамагчы.
Гэта круцелец!
Кінем
карты касога ў Заяў інстаграмчык па дапамогу. Арабска-хранцузскія пытанні - гэта да яго.

Там нейкія ёсць аскепкі інтэрв'ю (цалкам я не знайшла, узяла толькі тое, што ён выкінуў у інсту).
Зараз паспрабую перакласці хуценька.
Кожны рух (жэст), які зрабілі мы... кожнае слова, каторае прамовілі... ўсё гэта вонкі, дык кожны з вас заўважыць гэта і пачуе. Некалі гэтак не было. Нядаўна было трошкі больш ціхамірна. Але ўсё скончылася. Сучасныя гульцы знаходзяцца пад неймаверным ціскам.
Другі эпізод.
Я мусіў гэта зрабіць. Менавіта гэтак я мог парадаваць сваех бацькоў. Гэта пра мяне, гэта маё жыццё, але гэта таксама тое, што давала бацькам ганарыцца мною.
Што да чаго, скажаце вы. Але логікі тут не болей, чым у параўнанні Марока і Ўкраіны, акупанта-каланізатара і недарэчнага саюзніка. Несправядліва!

Мова не надта з'яўляецца тормазам адукацыі і развіцця, гэтаму павінны быць іншыя прычыны. Але тапелец спрабуе саломку злавіценькі.