britun тебе знатоку географии вопрос: Жамойтское староство находится выше или ниже по течению Немана относительно Тракайского воеводства?

А што тутака незразумелага???
Раней Нёман працякаў праз Жмудзь... а цяперыча НЕ ЦЯЧЭ!
Я і пытаюся:
Мо, жмудзіны, новае русла вырылі, каб Нёман амінаў Жмудзь???
Мо, жмудзіны, перасялілі жмудзінаў з "нізіны" на іншыя тэрыторыіі... ажно на Куршскую зямлю усперлі???Цікава, як летувіскія мудрацы ўмудрылася на сучасных картах Літвы намаляваць Жмудзь у іншым месц дзе Нёман не цячэ... Мабыць - сляпыя...
Так ці інакш, але Нёман праз Жмудзь НЕ ЦЯЧЭ... пічальна...
Скажу больш таго:
З сучаснага калбос нібыта (происходит от слова "жемас" - низко)... можа і так... але да слоў Вітаўта, гэта якім боком?
Мне застаецца толькі параіць табе працерці шары, кроплі ў іх, ці што закапаць. Ці купі акуляры з патрэбнымі дыяптрыямі...... але ў словах Вітаўта "Жемас" - німа!... Жемайтия таксама ж - НІМА!!!!
Вітаўт гаварыў пра "Жомойдзь"...
Дарэчы, а цябе ніколі не здіўляла, якой халеры Вітаўт піша – "
SzОmoyth"
Летувіскія бедалагі баяць, нібыта Вітаўт жа быў «напуўжмудзін», што ён не ведаў, як яго народ мянуецца, або не ведаў мовы сваёй маці???
AnVas, адкажы на трошачкі наіўнае пытанне: Ты мову сваёй маці ведаеш?..
Бо, хоць крыкам у нябёсы крычы, але слово Вітаўта -
Szomoyth (Жомойть)... летувія калбос тутака аніякім бокам стопудова... не клеіцца...
Значыцца, простае пытанне, для знаўцы латыні, чаму "inferior" - "ніжняя"...не ў косьць!?
Зліваем пытанне, бо лабуснёўцам - не падёмнае!?
Дзякуй!!!
Тады, табе братка, AnVas, зададзім, яшчэ
прасцейшае пытанне... пра слова не з "нэшанал джіаграфік", а з палітычнага дакуманта, запісанага Вітаўтам (ці яго КАНЦЕЛЯРІЯЙ) -
Auxstote...
Успоміні, як пісаў Вітаўт - Auxsto(te)... якое перакладаецца амаль слова ў слова, як з калбас так і з латыні...
Кгароча, а цяпер я цябе запытаю знаўца -
А ЯКІЯ ЯШЧЭ АЗНАЧЭННІ МАЕ СЛОВА "Aukštojo" У КАЛБАС