AnVas, ламаю галаву - ты ілжэш свядома ці па сваёй глупоце?...
Тыцні ў тое месца, прылюдна... дзе я, асабіста пра герцагства плёў

Я ж тебе даже ссылку на твои слова дал:
Цытата: britun ад 11 Октябрь 2018, 22:43:29
Прапаную летувіскім гыцлям напружыць сваю мазгаўню і пракаменціць пытанне, якой халеры напісаны раздзелна "Grand Duche le Lithuanie & de Samogitie"
Или "великим литвинам" в методичке текст не считают нужным переводить? Достаточно, чтобы они умели копипастить?
AnVas, навошта так дробненька мухлюеш?..
"Grand Duche le Lithuanie & de Samogitie"... гэта яскравае сведчанне таго, што Samogitie (Жмудзь) НЕ Літва...
Ну і дзе тутака я гаварыў пра нейкае герцагства

Ёсцека тысячы дзяржаўных дакументаў ВКЛ/Літвы... і НІМА нават намёка не нейкае герцагства - ні гу-гу... ні мур-мур... - факт-каленкор!
Скажу больш таго... не лічачы адзіна-аднаго выпадаку ( Контовт)... жамойцаў да стараства ў Жмудзі ніколі не дапускалі... і гэта ФАКТ!
Хоць ты крыкам у нябесы крычы - аніякіх герцагаў НІБЫЛО!.. Нават ваяводаў у Жмудзі НІБЫЛО... а былі "Жамойцкія старасты"... і ФСЁ!
"У мяне ёсць Статут ВКЛ"... гэта што... гістарычны факт з дакуметаў Літвы/ВКЛ, ці літаратурная праца

А чым табе не падабаецца Жмудзь са сваім гербам -
зацугляным мядзьведзем
Інакш кажучы, усе твае тутака "выкрутасы" - нічога наовага, нават няўзброеным вокам бачна - гэта звыклы летувіскі мухлёж... каб усё перакручваць на свой (летувіскі) капыл...
Кгароча, нават вожыку зразумела: ЖМУДЗЬ - гэта ваенны луп ЛІТВІНАЎ у Грунвальдскай бітве...