Ну так поляки отобрали у литвиньских ёлупней Подляшье и Волынь с Галицией и стало - Факт!))
БС, тутака ты маеш рацыю...
Яснавяльможныя развялі літвінаў, як апошніх лахоў. Літвіны меркавалі, што за такі падарунак, ім дапаможуць у Лівонскай вайне.
Спачатку нібыта дапамагалі... але не прайшло і сто год, як яснавяльможныя схітрылі і вікінулі фарцель...
Дык вось:
"
26 апреля (6 мая) 2016 года исполнилось 330 лет с подписания Вечного мира 1686 года (Мир Гжимултовского) между Российским царством и Речью Посполитой, согласно положениям которого Киев и другие города Малой России признавались навечно принадлежащими Российскому царству за небольшую компенсацию:
- 100 тыс. руб. аванс
- 46 тыс. руб. постоплата в январе следующего года.
Договор заключен во время регентства царевны Софьи Алексеевны."Полное собрание законов Российской Империи с 1649 года" том 2, 1830 год"
Кароча, усё таемнае становіцца відавочным...
Ве́чны мі́р (у польскай гістарыяграфіі вядомы як Мі́р Гжымулто́ўскага (польск.: pokój Grzymułtowskiego)) — дагавор аб раздзеле Гетманшчыны, заключаны Рэччу Паспалітай і Маскоўскай дзяржавай у Маскве 6 мая 1686 года. Тэкст дагавора складаўся з прэамбулы і 33 артыкулаў.
Перамір'е скончыла вайну Расіі з Рэччу Паспалітай, якая працягвалася з 1654 года на тэрыторыі сучасных Беларусі і Украіны і часткова была выклікана ў тым ліку падзеямі ва Украіне.
Дамова пацвярджала пастановы Андрусаўскага перамір'я 1667 года, акрамя наступнага:
Кіеў (Русь) ужо назаўжды прызнаваўся прыналежным да Маскоўскай дзяржавы (у адрозненне ад часовага характару папярэдняе дагаворы) з выплатай 146 тысяч рублёў кампенсацый Рэчы Паспалітай, якая таксама адмаўлялася ад сумеснага пратэктарату над Запарожскай Сеччу.З боку Рэчы Паспалітай дамова падпісаная ваяводам Пазнаньскім, дыпламатам Кшыштафам Гжымултоўскім, з маскоўскага — канцлерам і начальнік Пасольскага прыказу князем Васілём Галіцыным.
Кароча, за спіной літвінаў, яснавяльможныя ганебна прадалі, за неблагія грошы, тэрыторыю Украіны (Русі) - Масковіі, дарэчы якую некалі атрымалі ад Літвы за абяццанні дапамогі ў вайне з Масковіяй...