Шурка, каб цябе больш не лічылілі ў прыстойным таварыстве, недарэкай... на, дзівіся, якія асаблівасці мела мова літвінаў (католікаў і ўніятаў) на Віленшчыне, часткі Гродзенскага і Мінскага ваяводстваў з XVI стагоддзя...
Правильно, поляки проводили полонизацию русского населения. Если бы не Россия, сейчас бы были православные поляки, как на Подляшье или грекокатолики, как в рагульской Галиции. От поляков в русскую речь пришло много польских слов. Поэтому соременне диалекты на Беларусиотличаются от чисто русского языка.
Я просто не могу понять наших литвинистов - они вроде за независимость бБелоруссии, только вот говорят, что
русификация - плохо, а полонизация - хорошо! 
Отсюда вывод -
белорусизация проводится для отрыва Белоруссииот рРоссии и ГЛАВНОЕ! для последующей смены белорусизации полонизацией!
Не, не так... твой падыход да пытання дэлетанцкі - і пры гэтым, які не мае абгрунтавання ў навуковых колах...
Пад "навуковым падыходам" я разумею абгрунтаванне сваіх словаў спасылкамі на працы навукоўцаў, цытатнік і старажытныя дакуманты - у маіх постах хоць нешта, з пералічаннага, прысутнічае - ты жа л'еш вадзіцу...
Я ўжо некалі прасіў цябе паказаць, навуковую працу аб "ополячіваніі" беларускай мовы... хоць нейкую... хоць задрыпаную!?
Але сумняваюся ў тваёй стараннасці... об "ополячіваніі" да гэтага часу ні то што крыніц, але і нават прац навукоўцаў ЁК! - НІМА!..
Дык вось, гэты тэкст напісаны Сапегай -
беларуская мова лацінкай - гістарычны ФАКТ!
Ты, Паладзінка, пэўна не адну варону ўжо з'еў, а неведаеш, што польская мовы на пісьме зафіксавана
першы раз толькі ў 1540 годзе...
Кгароча, не можаш навукова абгрунтаваць свой ТРОП - не мучай "клаву"...
Добавлено: [time]Птн 24 Фев 2017 18:59:55[/time]
От 200 лет на территории Беларуси принимает жестокой и безжалостной русификации
А полонизацию Польша на землях русских проводила с 1385 по 1795 г. 400 лет полонизации. В 1700 году запретили использовать государственный язык в ВКЛ - русский, ккоторый потом назвали "старобелорусским". Полное ущемление в правах православныхи протестантов со стороны католиков. Инквизиция, сожжение ведьм, убийство инакомыслящих.
Не нужно современным белорусам ирассказывать, как хорошо под Польшей - мы знаем, мы помним. Мы помним и пацификацию, и геноцид белорусов...
Кажаш, паланізацыя была з
1385 года?..
Трэба разумець, што нейкая "польская эпоха паланізацыі" пачалася задоўга да таго, як сама польская мова стала панаваць у самой Польшчы - бо на пісьме зафіксавана першы раз толькі ў
1540 годзе?..
Кгароча, Paladin'ка, я вось дзіву даюся... ты насамрэч такі "адораны".. ці справачку ад лекараў маеш, што можаш вуліцу на чырвоны пераходзіць... і за буйкі заплываць!?.