нет такого спора,п#здабол. но,для любителей передёргивать
если этнически они всегда были литвинами,то почему о них как о литвинах никто не говорил до середины 13 века?)))
Да 13стагоддзя?...
Мне невядомыя арыгінальныя дакументы да 13 стагоддзя...
Але што гэта даказвае?.. Мо, што продкаў летувісаў- жамойцаў менавалі літвінамі, або літоўцамі?...
З якога такога перапуду?.. Гэта толькі ў летувіскіх бедалаг, поўная адсутнасць фактаў, якраз нібыта і даказывае "прысутнасць"... напрыклад у Баранаўскаса пра "летувія калбос"...
Ведаеш ў чым розніца паміж намі?
Я гатовы шукаць і знайсці арыгінальныя княжацкія граматы ці дакументы да 13 стагоддзя. Хай яны будуць на любой мове, абы яны былі знойдзены - калі гэта магчыма.
Але я гатовы ставіць ТЫСЯЧУ Да АДНАГО, што калі яны адшукаюцца, яны толькі пацвердзяць маё меркаванне ... а не летувіскую жульгісторыю...
А вы – летувісы, проста не жадаеце іх шукаць, таму што вам выгодна сённяшні стан безпадстаўнай цямрэчы і невуцтва вакол ранняй гісторыі Літвы/ВКЛ, якую ты старанна падтрымліваеш на гэтым форуме, што дазваляе вам распаўсюджваць вашы выдумкі дзіцсадкоўскага ўзроўня...
Але факт застаецца фактам:
Што і ў 13 ст. на тэрыторыі сучаснай Беларусі была Літва з сталіцай у Навагрудку... і літвіны, якія былі пісьменнымі і паслугоўваліся правобразам той мовы, якая цяпер завецца беларускай.
Мне ўсёроўна, як гэта мова звалася ў Літве/ВКЛ - "русінска", "руська", "простая мова", "каралеўская" ці "літоўская мова"... мне важна, што ЯНА БЫЛА НАШАЙ УЛАСНАЙ!..
Кгароча, можа, табе вядомыя, ці навогул летувісам, якія-небудзь дакументы да 13ст... то давай каліся, а не ламайся, бы тая дзеўка ў "предбанніку"...