Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
24 Август 2025, 11:51:09
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Беларусь пад акупацыяй

Страниц  : 1 ... 53 54 56 57 ... 92 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Беларусь пад акупацыяй  (Прочитано 410657 раз)
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1620 : 16 Февраль 2009, 00:42:50 »

Выбіўшы дзверы, акупанты ўварваліся ў кватэру грамадзяніна Беларусі...

http://www.svaboda.org/content/Article/1493081.html
Ператрусы да дня Сьвятога Валянціна.

Людзі ў цывільным ўварваліся ў менскую кватэру, у якой знаходзяцца актывісты “Маладога фронту” Мікола Дземідзенка, Валер Мацкевіч і Вадзім Ханяўка...

...Невядомыя забралі з сабой налепкі з заклікам далучыцца да сьвяткаваньня Дня сьвятога Валянціна, а таксама ноўтбук, друкарку, сканэр і відэакамэру...
House M.D.
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #1621 : 17 Февраль 2009, 10:00:47 »

Без оффтопа, пожалуйста!

Хамство - это имитация силы.
Vladimir1
Я люблю Беларусь!
Настоящий гродненец

Слава Иисусу Христу!

Просмотр профиля
« Ответ #1622 : 17 Февраль 2009, 10:37:32 »

Без оффтопа, пожалуйста!
Да пожалуйста! Можете и дальше читать как СВОЯ милиция СВОИХ нарушителей закона разгоняет и облачать это в одежды оккупации.
Рассказывать как СВОЁ КГБ в советские времена СВОИХ дессидентов гнобило.
Я сомневаюсь конечно что такая пропаганда может достич уровня украинских инсинуаций, приведших к небывалому разобщению и ненависти м-у простыми людьми в стране, к ситуации, когда любая "искра" может вызвать "незатухающее пламя".
Думаю что восхваление быбушек, которые тепло вспоминают немцев, которые угощали шоколадом а их отцу давали лошадь не способно возбудить ненависть в Беларуси, как бы не старались отрабатывать свои средства некоторые недалёкие личности. А если они это делают бесплатно, то они просто идиоты и враги своей страны!

Русскому человеку, бедному и приниженному, здесь в мире красоты, богатства и свободы не трудно сойти с ума. Хочется здесь навеки остаться, а когда стоишь в церкви и слушаешь орган, то хочется принять католичество.
© Чехов А. П., 24 марта 1891 г., Италия
zloy kak @
Кандидат в депутаты

я всё вижу

Просмотр профиля
« Ответ #1623 : 17 Февраль 2009, 10:49:43 »

Владимир, мне тоже не нравится название и развитие темы. Но нельзя запрещать выражать мнение, как это часто делают в РФ.
Между прочим (специально для енн)
Оккупация (от лат. occupatio — захват, занятие) в общем случае — занятие вооружёнными силами государства не принадлежащей ему территории, не сопровождающееся обретением суверенитета над ней, обычно временное.
Критерии:
Временность миссии, непостоянный статус
Обязательное наличие государства-жертвы
Обязательное нахождение в состоянии войны
Обязательное принятие на себя функций управления
Обязательное соответствие нормам международного права.

Excess reading can lead to personality disorders. L’homme
Vladimir1
Я люблю Беларусь!
Настоящий гродненец

Слава Иисусу Христу!

Просмотр профиля
« Ответ #1624 : 17 Февраль 2009, 17:54:07 »

Владимир, мне тоже не нравится название и развитие темы. Но нельзя запрещать выражать мнение, как это часто делают в РФ.
Во-первых - я ничего, никогда, никому не запрещаю высказывать! Здесь удалили мой пост где я постебался по-доброму над Энн. И после этого я счёл возможным выразить свою точку зрения на всё это. Ну считает Энн что Беларусь оккупирована - да ради Бога! Есть такие места где  есть люди которые и Россию в 1812 захватывали и приказы о введении войск в Афган отдавали, перед этим смачно поцеловав взасос друга Эрика...  Подмигивающий
А по-поводу частого делания в России... Это вы про что?
Такой вакханалии и вседозволенности я уже давно не помню.
Даже Валерии Ильинишне, которая мечтает развесить на фонарных столбах в Москве "коммуняк"(как красиво она проговаривает это слово! Смеющийся ) разрешают везде говорить о кровавой гебне, которая спит и видит как её, великую революционерку, повести на эшафот или закрыть в психушке. Или может уже запретили выражать т.н. мнение Юличке Латыниной? Интересно, она представляет сколько людей мечтают ей проломить череп? Мне вот кажется что её негласно охраняет ФСБ, чтобы она и дальше могла нести свой бред. Или уже заткнули рот Каспарышу, который должен молиться на русского тсолдата, который спас его и его семью от вырезания в Баку, но который сейчас предпочитает даже на митингах говорить на английском, если видит рядом камеры западных информ агентств. И что-то я не слышал чтобы заткнули рот людям на митингах, которые перерастали в антиправительственные.
К сожалению у нас не Америка, где главных редакторов вызывают на ковёр в гос.деп. и объясняют как надо освещать те или иные события, в которых требуется сохранить лицо Штатов.
И к счастью мы не в "свободной" Европе, где полицейский позволяет себе девочку лицом об асфальт потереть или попрыгать на голове мальчика!

Русскому человеку, бедному и приниженному, здесь в мире красоты, богатства и свободы не трудно сойти с ума. Хочется здесь навеки остаться, а когда стоишь в церкви и слушаешь орган, то хочется принять католичество.
gregF
good old fashioned lover-boy
Мэр города

Never again

Просмотр профиля
« Ответ #1625 : 17 Февраль 2009, 20:23:41 »

по убийства журналистов и адвокатов в России

Si vis pacem, para bellum
sol
Почетный гродненец

И снова бой, покой нам только снится!

S Просмотр профиля
« Ответ #1626 : 17 Февраль 2009, 21:38:49 »

А что в других странах у журналистов и адвокатов иммунитет перед убийцами? Кстати с чего это ты выделил особо именно эту группу лиц?

Вместе мы сильнее!
lenin
Гость
« Ответ #1627 : 17 Февраль 2009, 21:49:48 »

И к счастью мы не в "свободной" Европе, где полицейский позволяет себе девочку лицом об асфальт потереть или попрыгать на голове мальчика!
факты? подверждающие ссылки?
gregF
Мэр города

Never again

Просмотр профиля
« Ответ #1628 : 17 Февраль 2009, 21:58:15 »

А что в других странах у журналистов и адвокатов иммунитет перед убийцами? Кстати с чего это ты выделил особо именно эту группу лиц?
потому что в последнее время они особенно часто гибнут

Vladimir1
Я люблю Беларусь!
Настоящий гродненец

Слава Иисусу Христу!

Просмотр профиля
« Ответ #1629 : 17 Февраль 2009, 22:28:18 »

А вы не смотрите Евроньюс? Я так полагаю что видеоряд российских каналов вас не устраивает. Сейчас в ЕС часто демонстрации молодёжи проходят. Смотрите и запоминайте как там борются с антиглобалистами, противниками действий правительства и просто протестным населением. Я сначала думал что зверствовать только эстонцы могут. Оказывается это общая европейская беда - несоразмерность применяемой силы и зверств. 

Vladimir1
Я люблю Беларусь!
Настоящий гродненец

Слава Иисусу Христу!

Просмотр профиля
« Ответ #1630 : 17 Февраль 2009, 22:31:26 »

потому что в последнее время они особенно часто гибнут
"Особенно часто" - это сколько человек за год? Подмигивающий

gregF
Мэр города

Never again

Просмотр профиля
« Ответ #1631 : 17 Февраль 2009, 22:44:29 »

Годовой отчет Press Emblem Campaign был составлен за период с 15 декабря 2007 года по 14 декабря 2008 года. В декабре прошлого года погибли 5 журналистов, в январе этого - 7, в феврале - 9. Март унес жизни 4 журналистов, среди которых были корреспондент Первого канала Ильяс Шурпаев и глава ГТРК "Дагестан" Гаджи Абашилов. В апреле погибли 8 журналистов, в мае - 10, в июне - 7. Июль с 3 смертями предварил рекордный август, убивший 15 журналистов, в том числе - владельца "Ингушетии.ру" Магомеда Евлоева. В сентябре погибли 8 репортеров, включая дагестанского журналиста Тельмана Алишаева. Октябрь также унес жизни 8 человек, ноябрь - 10. Декабрь стал самым спокойным месяцем в году - погиб 1 журналист.

Вы, вероятно, мыслите глобальными категориями - и вам эти цифры покажутся маленькими
пусть каждый форумчанин осмысливает это сам

lenin
Гость
« Ответ #1632 : 18 Февраль 2009, 09:43:47 »

А вы не смотрите Евроньюс? Я так полагаю что видеоряд российских каналов вас не устраивает. Сейчас в ЕС часто демонстрации молодёжи проходят. Смотрите и запоминайте как там борются с антиглобалистами, противниками действий правительства и просто протестным населением. Я сначала думал что зверствовать только эстонцы могут. Оказывается это общая европейская беда - несоразмерность применяемой силы и зверств. 
вообще телевизор не смотрю. да и никогда не поверю, что в Европе зверствуют сильнее чем в Беларуси или России.
Vladimir1
Я люблю Беларусь!
Настоящий гродненец

Слава Иисусу Христу!

Просмотр профиля
« Ответ #1633 : 18 Февраль 2009, 11:22:09 »

вообще телевизор не смотрю. да и никогда не поверю
Я его книгу не читал, но категорически осуждаю(с) Смеющийся

lenin
Гость
« Ответ #1634 : 18 Февраль 2009, 17:36:53 »

кроме телевіденія есть і другіе істочнікі інформаціі.
Doctor_Haider
Гродненец
**

Просмотр профиля Email
« Ответ #1635 : 18 Февраль 2009, 18:18:30 »

Хватит смотреть на мир глазами Сенкевича © Смеющийся
Вы Владимир никогда в Европе не были, но твёрдо убеждены, что негров в Америке линчуют. Уж про уголовную ответственность за участие в незарегестрированных организациях вы то знаете. Может по вашему ящику показывают аналогичные статьи в Европе?
Vladimir1
Я люблю Беларусь!
Настоящий гродненец

Слава Иисусу Христу!

Просмотр профиля
« Ответ #1636 : 18 Февраль 2009, 20:33:26 »

кроме телевіденія есть і другіе істочнікі інформаціі.
А как вы в газете увидите или по радио услышите зверства полиции?
Хватит смотреть на мир глазами Сенкевича (с) Смеющийся
Вы Владимир никогда в Европе не были, но твёрдо убеждены, что негров в Америке линчуют. Уж про уголовную ответственность за участие в незарегестрированных организациях вы то знаете. Может по вашему ящику показывают аналогичные статьи в Европе?
Сам-то понял что сказал?(с)  Подмигивающий

lenin
Гость
« Ответ #1637 : 19 Февраль 2009, 02:40:07 »

А как вы в газете увидите или по радио услышите зверства полиции?
в польских газетах кстати видел очень часто осуждение действий власти  и иногда даже осуждение попыток полиции принять меры против несогласных. у нас же идилия: корова ателилась 4 каравятами и пох, что сотня человек получила дубиной по мозгам, а ктото даже умер.
Vladimir1
Я люблю Беларусь!
Настоящий гродненец

Слава Иисусу Христу!

Просмотр профиля
« Ответ #1638 : 19 Февраль 2009, 20:10:14 »

у нас же идилия: корова ателилась 4 каравятами и пох, что сотня человек получила дубиной по мозгам, а ктото даже умер.
Вы не представляете как достала уже вся та чернуха и правда-матка, льющаяся на нас в России. Хочу новости об увеличении поголовья коров,чтобы уйти от зависимости импортной говядины, хочу новости о строительстве новых перерабатывающих мощностей в сельском хозяйстве, чтобы крестьянам не приходилось сокращать посевы и стада коров. Хочу информацию о строительстве крупных деревообрабатывающих комплексов, чтобы мы не гнали кругляк за рубеж. Хочу позитива! Улыбка

zloy kak @
Кандидат в депутаты

я всё вижу

Просмотр профиля
« Ответ #1639 : 20 Февраль 2009, 09:54:29 »

у нас же идилия: корова ателилась 4 каравятами и пох, что сотня человек получила дубиной по мозгам, а ктото даже умер.
Вы не представляете как достала уже вся та чернуха и правда-матка, льющаяся на нас в России. Хочу новости об увеличении поголовья коров,чтобы уйти от зависимости импортной говядины, хочу новости о строительстве новых перерабатывающих мощностей в сельском хозяйстве, чтобы крестьянам не приходилось сокращать посевы и стада коров. Хочу информацию о строительстве крупных деревообрабатывающих комплексов, чтобы мы не гнали кругляк за рубеж. Хочу позитива! Улыбка
Не дождетесь... Работать с европейскими нормами прибыли может заставить только кризис. Только на него надеюсь, что в России возьмутся за голову и розничные продавцы не будут делать от 40% наценку, пропуская товары через n-количество посредников. Когда покупая огурцы у фермеров по 8 рублей/кг (где же тут фермер заработает) продают их по 50-100 (где же люди денег наберутся на продукты).
Может из кризиса узнают, что можно и самим работать. К сожалению, все привыкли только "отдыхать" на работе, решая в основном свои личные проблемы.
Но это уже не по теме, извините.

Excess reading can lead to personality disorders. L’homme
yri_2
Почетный гродненец

Предупреждения: 7

люблю поппер, особенно зимний!

Просмотр профиля
« Ответ #1640 : 20 Февраль 2009, 21:07:00 »

Вы не представляете как достала уже вся та чернуха и правда-матка, льющаяся на нас в России. Хочу новости об увеличении поголовья коров,чтобы уйти от зависимости импортной говядины, хочу новости о строительстве новых перерабатывающих мощностей в сельском хозяйстве, чтобы крестьянам не приходилось сокращать посевы и стада коров. Хочу информацию о строительстве крупных деревообрабатывающих комплексов, чтобы мы не гнали кругляк за рубеж. Хочу позитива! :)
хочешь позитива - скинь телик с балкона, нет балкона - смотри БТ, нет БТ - скинь телик.  третьего не дано.

.
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1641 : 21 Февраль 2009, 23:55:02 »

Jazep Barejka напiсаў(ла)
Люты 21, 2009 у 19:25

...Як "стучаў" Булька, так і "стучыць"! Раскрывае ўладам таямніцу споведзі! Збірае ўсялякія бабскія плёткі пра беларускамоўных ксяндзоў. Нібыта яны заляцаюцца да маладых дзяўчатаў.А ўсё дзеля таго, каб такіх выпіхнуць з парафіі. Мосарскі касцёл мусіць заставацца і надалей польскамоўным.
Вось такая супярэчлівая асоба -- кс. Ё. Булька: супэр-агент МГБ, ксёндз, архітэктар і садоўнік, стукач і барацьбіт з беларушчынай!

http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=24001
Агент «Бімба».

...Незалежная Літва не прызнала законнасці савецкай акупацыі 1940 году. Больш за тое, з улікам колькасці ахвяраў і памеру шкоды, нанесенай краіне, падзеі тых гадоў трактуюцца як генацыд літоўскага народу. Адпаведна, згодна з літоўскімі законамі, супрацоўніцтва з савецкімі карнымі органамі разглядаецца як злачынства, якое не мае тэрміну даўнасці.
Калі чалавек проста «стукаў» у КГБ у 1970-я, гэта пазбаўляе яго права займаць дзяржаўную пасаду. Калі ж у яго на руках кроў людзей — гэта фармальна можа быць нават падставай для судовага разбіральніцтва. Гісторыя агента «Бімбы» адносіцца да апошняга варыянту...

* Bulka1950.jpg (13,57 Кб, 146x198 - просмотрено 439 раз.)
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1642 : 22 Февраль 2009, 00:21:13 »

http://www.svaboda.org/content/Article/1497140.html
За сьвяткаваньне Дня роднай мовы — у пастарунак.

У Гомелі затрымалі сем актывістаў незарэгістраванай арганізацыі “Малады фронт”, якія прыйшлі да помніка Кірылу Тураўскаму, каб ускласьці ўскласьці кветкі з нагоды Міжнароднага дня роднай мовы.

Добавлено: 22 Февраль 2009, 12:37:36
Такое могуць рабіць толькі акупанты...

...на працягу ўсёй гісторыі чалавецтва не было выпадку, каб якая-небудзь дзяржава свядома займалася культурна-моўнай асіміляцыяй свайго народа...
Леанід ЛЫЧ, доктар гістарычных навук, прафесар

http://www.nv-online.info/index.php?c=ar&i=13067
Ратуйцеся, беларусы!
"Народная Воля", 13.02.2009   №23-24
http://www.nv-online.info/index.php?c=ar&i=13103
"Народная Воля", 17.02.2009   №25-26
http://nv-online.info/index.php?c=ar&i=13172
"Народная Воля", 20.02.2009   №27-28
« Последнее редактирование: 22 Февраль 2009, 20:29:59 от enn » Записан
nana
Настоящий гродненец

Я люблю Гродненский форум!

Просмотр профиля
« Ответ #1643 : 23 Февраль 2009, 00:40:31 »

Jazep Barejka напiсаў(ла)
Люты 21, 2009 у 19:25

...Як "стучаў" Булька, так і "стучыць"! Раскрывае ўладам таямніцу споведзі! Збірае ўсялякія бабскія плёткі пра беларускамоўных ксяндзоў. Нібыта яны заляцаюцца да маладых дзяўчатаў.А ўсё дзеля таго, каб такіх выпіхнуць з парафіі. Мосарскі касцёл мусіць заставацца і надалей польскамоўным.
Вось такая супярэчлівая асоба -- кс. Ё. Булька: супэр-агент МГБ, ксёндз, архітэктар і садоўнік, стукач і барацьбіт з беларушчынай!

http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=24001
Агент «Бімба».

...Незалежная Літва не прызнала законнасці савецкай акупацыі 1940 году. Больш за тое, з улікам колькасці ахвяраў і памеру шкоды, нанесенай краіне, падзеі тых гадоў трактуюцца як генацыд літоўскага народу. Адпаведна, згодна з літоўскімі законамі, супрацоўніцтва з савецкімі карнымі органамі разглядаецца як злачынства, якое не мае тэрміну даўнасці.
Калі чалавек проста «стукаў» у КГБ у 1970-я, гэта пазбаўляе яго права займаць дзяржаўную пасаду. Калі ж у яго на руках кроў людзей — гэта фармальна можа быць нават падставай для судовага разбіральніцтва. Гісторыя агента «Бімбы» адносіцца да апошняга варыянту...

Зависть, зависть....
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1644 : 24 Февраль 2009, 01:50:27 »

http://www.svaboda.org/content/Transcript/1497096.html
Самаравічы: акупацыя, сьвіньні, крызіс і “беспаролька”.

... “Яна была калека, а ён стройны быў. І ў іх атрымалася так, што дзіцё атрымалася. А потым ужо, як браць яе, дык ён не хацеў. Братавая пайшла да немца. Той немец яму як улімоніў добра, што нават у касьцёле шлюб узяў. І забраў яе”.
Вось так, дзякуючы нямецкім акупантам, зьявілася яшчэ адна сям’я. Што цікава, пасьля вайны гэтая пара не разьбеглася. Жылі, кажуць, доўга і шчасьліва.
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1645 : 01 Март 2009, 23:35:03 »

Гэты індывідыум падпадае пад растрэльны артыкул крымінальнага кодэксу Рэспублікі Беларусь...  А глядзі ж ты, пачаў “пнуцца” у Эўропу...

http://nn.by/index.php?c=ar&i=24136
Новы прыхільнік інтэграцыі ў Еўропу.

...Цікава прасачыць за рыторыкай генерала Жадобіна. Яшчэ крыху больш за год таму былы кіраўнік КДБ заяўляў пра актывізацыю замежных спецслужбаў у перыяд выбарчай кампаніі 2008 год, а таксама 1767 апазіцыйных дэструктыўных элементаў у краіне.

Добавлено: 01 Март 2009, 23:54:32
http://www.svaboda.org/content/Article/1500613.html
Затрымаць! Абшукаць! Адабраць!

...Артур Фінькевіч цяпер знаходзіцца ў Варшаве. Ён паведаміў, што надгляд стаў для яго нечаканым. Амаль дзьве гадзіны мытнікі запаўнялі неабходныя паперы, каб пакінуць на мяжы ноўтбук Артура. Тым часам у купэ цягніка, у якім ехаў апазыцыянэр, мытнікі ператрэсьлі ўсе матрацы і бялізну.
“Яны запатрабавалі, каб я ўсё вывернуў з кішэняў. Перагледзелі ўсе мае рэчы на наяўнасьць сродкаў запісу і носьбітаў інфармацыі. Усё гэта працягвалася рэальна каля дзьвюх гадзін. Цягнік стаяў. Мяне ўсе былі вымушаныя чакаць"...

Добавлено: 03 Март 2009, 23:29:12
http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=24223
Беларускае адраджэнне фінансавалася японскай разведкай.

Некаторыя лукашэнкаўскія ідэолагі працягваюць даказваць, што беларуская нацыя — штучная прыдумка.
Гэтак, выкладчык БДУІР і актыўны аўтара прэзідэнцкага рупара, часопіса «Беларуская думка» апублікаваў чарговы артыкул, у якім ізноў выстаўляе беларусаў гістарычным непаразуменнем. Фантазіяй групкі маргіналаў. Інтрыгай, выгаднай польскіх сепаратыстам...

Алесь напiсаў(ла)
Сакавiк 3, 2009 у 21:55
Спампаваў артыкул. Пасься слова "Белоруссия" й камэнтарыя да яго жаданьне чытаць далей адпала.

« Последнее редактирование: 03 Март 2009, 23:29:12 от enn » Записан
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1646 : 22 Март 2009, 16:06:26 »

http://www.svaboda.org/content/Article/1514436.html
Утрыманьне Хведарука ў турме – нязначнае парушэньне закону

Добавлено: 22 Март 2009, 16:14:50
http://www.svaboda.org/content/Transcript/1514088.html
Аляксей Марачкін: “Мастацтва хістае троны!”

...Беларусі, дыктатар нават блазна не дапускае блазна гаварыць праўду, не дапускае творцу, таму што ён адчувае: трон пахісьнецца, бо сьмех, іронія — гэта магутная зброя. Калі я стварыў карціну «Расейская частушка», то яе не прымалі на выставы, я меў непрыемнасьці з боку чыноўнікаў, таму што на карціне — яўныя асацыяцыі з тым, што робіцца ў Беларусі сёньня...

Добавлено: 22 Март 2009, 16:24:05
http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=24627
Ворагі народу, пятая калона, вашывая апазіцыя

...«як толькі мы паспрабавалі дамовіцца з еўрапейцамі і працэс гэты пайшоў у патрэбным кірунку, то гэта выклікала ў іх істэрыю.
У іх ці то па п’яні, ці ад нейкай дурноты ўсё гэта палезла праз вушы, праз іншыя месцы, праз усе дзіркі. Некаторыя вялікія дзеячы, якіх мы з турмаў павыпускалі, вызвалілі, ажно верашчаць у адкрытую, што трэба патрабаваць ад уладаў, ад Лукашэнкі, ціснуць, цкаваць у гэты час крызісу»...

«Ім нехта падкідае ідэю, і яны пачынаюць плявузгаць. Вось гэта пазіцыя нашай вашывай апазіцыі».
«Гэта не апазіцыя, гэта «пятая калона», гэта ворагі беларускага народа».

Добавлено: 22 Март 2009, 16:59:43
http://www.svaboda.org/content/Article/1509060.html
Скрадзеная краіна

...замах на сваю асабістую прастору беларус успрымае балюча. Вядзецца не пра абстрактныя дэмакратычныя правы чалавека, а пра тое, што належыць мне пэрсанальна. Уяўляеце, напрыклад, што вы вяртаецеся дахаты, а там пабываў бяз вашага ведама нехта чужы? Можа, і ня скраў нічога. Мо й не было чаго красьці. Але адчуваньне апаганенасьці сваёй прасторы, свайго маленькага сусьвету балюча адбіваецца ў людзкім сэрцы.

У маю электронную паштовую скрыню, што на Тут, непрачытаныя лісты не прыходзяць. То бок новыя лісты, не чытаныя мною, пазначаюцца як ужо чытаныя. Ня мною. Хіба кожны ўжо беларус сутыкаўся з ускрытымі паштовымі капэртамі, перагледжанымі пасылкамі. Паштаркі толькі вінавата ўсьміхаюцца, просячы ўсё ж расьпісацца за бандэроль, якую ўжо нехта ператрос ды крыва заклеіў назад, нават ня дбаючы пра супадзеньне штэмпэляў… Спачувальна ўздыхаючы, яны аддаюць табе пасылачку. Усім усё ясна. Адчуваньне, што ў цябе нешта скралі, застаецца.

Як ня выкрасьліш, не перапішаш у нашай гісторыі і таго, што ў нас скралі амаль усё, што было магчыма — людзкія жыцьці і сьвятыя абразы, музэйныя і архіўныя скарбы, памяць і славу. У нас адабралі, зьнішчылі, пусьцілі парахном амаль усё, што нам было дарагім — геніяльныя творы, храмы, палацы, курганы. Дзіва, што ёсьць яшчэ што й сёньня апаганьваць, рабуючы храмы і музэі. Што можа біць мацней у беларускае сэрца? Дзіва — ня тое, якое мы займаем сёньня месца. Дзіва — тое, што мы наогул ёсьць.

Мне спачуваюць на мытнях, у паліклініцы, у падатковай інспэкцыі, у пад’ездах. Бо мною паўсюль ужо шматкроць пацікавіліся. Застаецца ўсьміхацца, адводзячы вочы. Спачуваюць беларусы. Бо гэта цалкам супраць нашай прыроды — зазіраць цераз плячо, чытаць чужыя лісты, здаваць на аналіз палітычнае добранадзейнасьці сваю сьліну, здымаць адбіткі пальцаў у людзей. Тыя, хто руліць, хочуць пераламаць саму нашую натуру й натуральную гідлівасьць да зграйнага йснаваньня. Але ўсім усё ясна…

Усё ўсім ясна — чаму, напрыклад, у нашым краі нішчацца бязьлітасна й несупынна памяткі мінуўшчыны. Бо начальства прадае дзялкі, на якіх яны стаяць, тым, хто болей заплаціць. Яму, начальству. Усім ясна, чаму ў такім ганебным стане нашая мова. Ясна, дзеля чаго няможна ў нашай краіне голасна ўслаўляць Беларушчыну. Ясна, чаму не раскрытыя справы пра выбухі ў Віцебску і ў Менску. Ясна, чаму ня могуць уздыхнуць вольна тыя, хто жыве сваім одумам і сваёй ініцыятываю.

Часам здаецца, што ўжо прайграна ўсё. Не застаецца ў Беларусі тэмаў, у якіх бы гучала нота аптымізму. Чаго б тое ні тычылася — месца мастацтва ў беларускім грамадзтве, ролі асьветы і адукацыі, помнікаў старасьветчыны ці лёсу нашага лесу. У нас скрадаюць і нашую спадчыну, і нашую будучыню.

« Последнее редактирование: 22 Март 2009, 16:59:44 от enn » Записан
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1647 : 25 Март 2009, 11:31:09 »

http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=24844
Лукашэнка павіншаваў з Днём незалежнасці грэкаў

якія 25 сакавіка таксама святкуюць свой Дзень Волі.
Кіраўнік беларускай дзяржавы Аляксандр Лукашэнка павіншаваў Прэзідэнта Грэцкай Рэспублікі Кароласа Папуліяса з нацыянальным святам - Днём незалежнасці.
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1648 : 27 Март 2009, 15:28:58 »

http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=24967
Прыйшоў настаўнік і забраў куртку.

...Каб не пусціць Андуся Тычыну ў Мінск на Дзень Волі настаўнікі 24 сакавіка забралі ў яго куртку...

...А ўласна 25 Сакавіка ўжо ў палову на восьмую раніцы да Тычыны дадому прыйшлі міліцыянты, якія пад канвоем і завялі хлопца ў школу. Потым цэлы дзень дзяжурылі ў навучальнай установе, каб не збег.

Добавлено: 27 Март 2009, 15:34:27
Пятая калона не дрэмле...

http://www.svaboda.org/content/article/1562574.html
Выкладчыцу звольнілі з-за БНР

Выкладчыца адукацыйнага цэнтру SOL Minsk Марыяна Грузьдзіловіч звольненая з працы за тое, што распавяла навучэнцам пра Дзень волі...

На наступны дзень са спадарыняй Грузьдзіловіч сустрэліся кіраўнікі цэнтру, якія заявілі пра яе звальненьне. Як выявілася, дзяўчына, якая падала рэпліку пра “адмарозкаў”, паскардзілася бацьку, палкоўніку МУС.

Імя:: Лявон Горад:: Oulu
26.03.2009 21:04
Хлусьня бацькоў перадаецца дзецям. Становячыся бацькамі, былыя дзеці хлусяць сваім дзецям і так, шэрагамі крочым у Пекла. Д'ябльская дзяржава на чале са здольным вучнем Сатаны. Як парваць тое д'яблава кола?

Імя:: JK Горад:: Менск
26.03.2009 21:37
трындзец ды й толькі! вось так яно адбываецца: інтэлігентныя людзі "крычаць на вуліцах", а сапраўдныя адмарозкі сядзяць у сваіх кабінетах пры гальштуках ды пагонах...

Добавлено: 29 Март 2009, 00:07:53
http://www.svaboda.org/content/article/1563136.html
“SOL Minsk” чакае ад Марыяны Грузьдзіловіч “кампэнсацыі”.

Імя:: Белорус
27.03.2009 18:27
Нет, ну вы только посмотрите какая наглая эта Дармоян! как врёт, изворачивается теперь и придумывает всякие небылицы на ходу.. Неужели вы думаете, что это дело рано или поздно не раскрутят, не опросят всех до единого свидетелей и не установят откуда растут ноги?? О каком глумлении над убеждениями ребёнка может идти речь? О тех, которые вложил этому несчастному ребёнку в уши его папа? О том, что День Воли- День создания независимого белорусского государства - это праздник отморозков? Так вы меня простите, что вы делаете тогда в Беларуси, если выбираете сторону оскорбления великого прошлого нашего народа?? Этим увольнением вы оскорбили не только Мариану, но и всех белорусов. Эта наглость меня просто окончательно вывела из себя. И я предлагаю всем не оставлять этого просто так. Пора становится один за одного и начинать ставить на место всю эту зарвавшуюся лукашенковскую челядь. Тоже мне решили услужиться перед каким-то, простите, засранцем, который сам не уважает наш народ и ребёнка своего ещё этому учит. Боюсь, на вашем центре и непосредственно на вашей карьере будет поставлен жирный крест и ещё истребованы компенсации за пособничество антибелорусской политике, иначе случившееся назвать нельзя.

Імя:: Лявон Горад:: Oulu
27.03.2009 19:09
А потым яны крыўдзяцца на ЧАМАДАН - ВАКЗАЛ - РАСЕЯ?

« Последнее редактирование: 29 Март 2009, 00:07:54 от enn » Записан
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1649 : 31 Март 2009, 22:04:54 »

http://www.svaboda.org/content/article/1563218.html
Затрымаць. Пабіць. Запалохаць.

...“Па лесе мяне доўга цягнулі два чалавекі за рукі. Там зноў зьбілі. Дасталі ўсе рэчы з кішэняў, тэлефоны… Праз шапку бачыў, што дасталі грошы з гаманца. У мяне была купюра ў 100 000 беларускіх рублёў і нейкая драбяза. Доўга раіліся паміж сабой, браць ці не. Усё ж забралі. Зноў зьбівалі… Я падаў, яны мяне падымалі. Потым пачалі рэзаць джынсы. Потым іх рвалі. Паставілі мяне на калені і сказалі, каб я так стаяў 20 хвілін...

http://www.svaboda.org/content/article/1563106.html
Злачынцаў не знайшлі, затое знайшлі мабільнік

Лідэр руху “Маладая Беларусь” Артур Фінькевіч наведаў міліцыю Першамайскага раёну, дзе яму ўручылі мабільны тэлефон, адабраны раней людзьмі ў цывільным падчас зьбіцьця...
Страниц  : 1 ... 53 54 56 57 ... 92 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт