Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
19 Август 2025, 12:01:48
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Альтэрнатыва рэжыму

Страниц  : 1 ... 13 14 16 17 ... 20 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Альтэрнатыва рэжыму  (Прочитано 54528 раз)
Head
Гость
« Ответ #420 : 01 Ноябрь 2012, 20:25:58 »

Зянон Пазьняк кажа, што мае крыніцы ў КДБ
Як ставіцца старшыня КХП-БНФ да таго, што ягоная крытыка на адрас апазыцыі так шырока цытуецца дзяржаўнымі СМІ?

31 кастрычніка дзяржаўнае агенцтва БелТА, а потым і галоўныя дзяржаўныя тэлеканалы працытавалі вытрымкі з інтэрвію старшыні Кансэрватыўна-хрысьціянскай партыі БНФ Зянона Пазьняка сайту InterPolitTV, у якім ён рэзка скрытыкаваў беларускую апазыцыю, у прыватнасьці заявіўшы, што тая цалкам фінансуецца і кантралюецца Захадам, і ня мае ўласных ідэяў і мэтаў.

Мы спыталіся ў Зянона Пазьняка ці чакаў ён такога цытаваньня з боку дзяржаўных мэдыяў і як ён да гэтага ставіцца.

З.Пазьняк пра цытаваньне яго на БелТА

ПлэйлістСпампаваць

Зянон Пазьняк: Мне абсалютна ўсё роўна — хто мяне будзе цытаваць і колькі мяне будуць цытаваць. Я сказаў, таму што павінен быць чалавек, які гаворыць праўду. Бо калі не гаварыць праўду, то яе ўвогуле ня будзе. Дык вот тут сказана праўда. Гэта першае.

Па-другое, гэтыя мэдыі могуць мяне цытаваць сто разоў — упоперак, па дыяганалі, могуць станавіцца на галаву, што хочуць — ім ужо нічога не дапаможа. Ім нічога не дапаможа, яны поўныя банкруты, яны сядзяць у галёшы. І таму гэтая іхная прапаганда выклікае толькі сьмех. Нічога яны гэтым не дасягнуць, акрамя толькі таго, што людзі, якія ня ведалі, пачытаюць мяне альбо паслухаюць мае выказваньні і зразумеюць тое, што трэба зразумець. Вот гэта адзіны добры вынік гэтай прапаганды — што людзі, якія ня ведаюць, яны даведаюцца.

Тое, што яны цытуюць там у сваім кантэксьце, што апазыцыя там несамастойная, якая кіруецца на грошы Захаду — усё правільна, там пра гэта ўсё дакладна сказана. Але гэтая апазыцыя зьяўляецца таксама структурай гэтага рэжыму. Гэтая апазыцыя выканала ўсе праекты гэтага рэжыму. І апошні праект — гэта 2010 год, калі па гэтаму праекту захавалі практычна... зрабілі клаўнаду, з гэтай самай выбарчай кампаніі зрабілі правакацыю і далі магчымасьць гэтаму рэжыму ўсіх здушыць і захавацца ва ўладзе. Вот апошні іхны праект. Супольны. Таму што ўсё ім было сказана, у тым ліку і з майго боку. Усё растлумачана — што гэта за палітыка, чаму нельга ісьці на гэтыя выбары, чаму іх трэба байкатаваць, чаму трэба здымацца. Усё было сказана дакладна, і ўсё яны чулі. Ім далі грошай, пры тым вядома нават якая колькасьць. Магу вам сказаць дакладна: на «ГовПравду» было дадзена 4,5 мільёны даляраў. Гэта дакладна, гэта яны самі сказалі на допытах у КГБ...

РС: Прабачце, Зянон Станіслававіч, але калі Вы гаворыце пра допыты ў КДБ, адразу паўстае пытаньне — адкуль гэтая інфармацыя?

ЗП: Гэта яшчэ ня ўсё. Наконт гэтай апазыцыі... Якая інфармацыя?

РС: Наконт 4,5 мільёнаў...

ЗП: Гэта інфармацыя, якая мне вядомая, і я вам яе кажу.

РС: Але тады паўстае пытаньне — вось Вы гаворыце: гэта на допытах у КДБ. Значыць, гэта інфармацыя з крыніцаў у КДБ? Чаму ёй можна верыць?

ЗП: Менавіта з крыніцаў у КДБ...

РС: А чаму ім можна верыць?

ЗП: Хай яны ня думаюць, што ўвесь рэжым працуе на гэтага вусатага сатрапа. Хай яны ня думаюць. Вакол яго, у бліжэйшым асяродзьдзі ёсьць людзі, якія яго закладаюць, якія працуюць зусім на другіх, якія працуюць на будучыню. Хай яны ня думаюць, што гэта маналітная банда, якая ўселася на беларускі народ і будзе яго ціснуць да канца. Як толькі ён хісьнецца, яго ўсе кінуць, ад яго ўсе адыдуць. Дык вот, перш чым мяне цытаваць, гэтыя мэдыі і гэтая публіка — няхай яны падумаюць пра будучыню, можа ім і лепш мяне падтрымліваць, а не таптаць.

Гэта адзін момант. І другі момант, пра які вы сказалі — наконт гэтай так званай апазыцыі. Гэтая апазыцыя, якая была ўтворана Гансам Вікам, пра што я кажу, на якую былі патрачаныя пэўныя сумы дакладныя, якія агучыў Ганс Вік — гэтая апазыцыя за 13 гадоў праваліла ўсё, што можна было праваліць, не зрабіла нічога. Яны выступілі за раскол Народнага Фронту, супраць Пазьняка, каб Пазьняка не было — от тады яны зробяць як трэба, у іх усё будзе. Ну, Пазьняк зрабіў усё, што мог, нават вышэй сваіх сіл. Вынікі ёсьць: ёсьць незалежнасьць, ёсьць незалежная дзяржава, ёсьць дэмакратычнае заканадаўства, нават да гэтага часу яно ня зьнішчанае. Адкрытыя таямніцы гэтых кэгэбоўскіх генацыдных аналаў, Курапаты адкрытыя. Гэта ёсьць. Чарнобыль падняты, заканадаўства па Чарнобылю зроблена, грамадзянства зроблена — усё! І да гэтага часу гэта існуе. Гэта ўсё я запісваю на Народны Фронт, якім я кіраваў, і гэта ўсё відавочна, ёсьць вынікі, і да гэтага часу мы жывём тымі вынікамі.

Што зрабілі яны? Дамовіліся зь Вікам, прынялі Пазьняка, 13 год мелі. Што яны зрабілі? Першая прэзыдэнцкая кампанія, 2001 год, выставілі члена Бюро ЦК...

РС: Зянон Станіслававіч, я выбачаюся, у нас у эфіры абмежаваны час...

ЗП: ... пачакайце, не-не-не, стоп, выставілі члена Бюро ЦК Ганчарыка — правалілі. Знайшлі Мілінкевіча ў 2006 годзе — правалілі з трэскам. Потым выступілі самі супраць Мілінкевіча. 2010 год — зрабілі клаўнаду, правалілі ўсё. Значыць, гэтай апазыцыі, усёй гэтай публіцы, якая нешта яшчэ гаворыць, трэба вымятацца з палітыкі, выбірацца, гэта поўныя банкроты. Ім трэба каяцца, пасыпаць галаву попелам. Акрамя шкоды для беларускага народа яны нічога не прынесьлі. І тыя грошы, якія яны бралі з Захаду, яны пусьцілі ў трубу. І цяпер атрымліваецца, што Захад, робячы сваю палітыку, шукае непасрэдныя кантакты з Лукашэнкам, а ня зь імі. Вот вынік гэтых банкротаў! Так што хай яны там не камэнтуюць, а проста робяць вывады.

Паўтараю: гэтай апазыцыі, якая абанкроцілася, якая стлуміла грошы Захаду, якая нарабіла столькі шкоды беларускаму народу, трэба вымятацца з палітыкі, да аднаго чалавека, каб іх духу там не было!

http://www.svaboda.org/content/article/24757877.html
Head
Гость
« Ответ #421 : 03 Ноябрь 2012, 00:11:24 »

А вось і пайшло! Пара ствараць рэальны фронт барацьбы з рэжымам. Байкот стварыў падставу, а для таго, каб, напрыклад, паклікаць людзей на плошчу і за адзін раз знішчыць рэжым трэба зачысціць інфармацыйнае поле, г.з. разбіць усіх псэўдаапазіцыйных блазнаў, што зараз і пайшло рабіцца. Народ бачыць, што адзіны правільны шлях- які прапанаваў Пазьняк і таму на яго робіцца стаўка, дакладна так жа глядзяць ужо і ў міжнароднай палітыцы.

Пазняк: Хай не пілікаюць, што КДБ злівае, а Пазняк не разабраўся
02.11.2012, 17:45 Политика
Зміцер Лукашук, Еўрарадыё           

Ці выкарыстоўваюць Зянона Пазняка спецслужбы ў змаганні з апазіцыяй, расказвае сам лідар КХП-БНФ.

Еўрарадыё: Ці чакалі вы такога рэзанансу ад свайго інтэрв’ю з выкрыццём апазіцыі?

Зянон Пазняк: Я чалавек незалежны ад журналістыкі. Але павінен быць чалавек, які будзе казаць праўду. Інакш праўда знікне. Сказана праўда, гэта ўсё пацвярджаецца, гэта ўсё відавочна — яны лямантуюць. Хай лямантуюць, што з таго?! Ім нічога ўжо не дапаможа, ім канец, яны поўныя банкруты! Не кажучы пра тое, якую вялікую шкоду яны зрабілі для Беларусі. Гэты рэжым трэба змятаць, разам з яго апазіцыяй. І ён будзе змецены разам з гэтымі прадажнымі людзьмі, якія прадалі і Беларусь, і палітыку, і Народны фронт, і нават Еўропу, якая ўсадзіла ў іх столькі мільёнаў. Раскралі, праелі, прафукалі і нічога не зрабілі. І Еўропа ад іх адвярнулася. Гэта — адпрацаваны матэрыял.

Еўрарадыё: Вы заклікаеце апазіцыю сысці з палітыкі. Але хто прыйдзе на іх месца, адкуль хто возьмецца?

Зянон Пазняк: Вось, да іх не пойдзе ніхто, бо яны смярдзяць. Але людзі ёсць — Беларусь жыве, Беларусь жывая! Байкот адбыўся — народ падтрымаў. Чые ідэі падтрымаў народ — іх?! Мае падтрымаў ідэі, нашы — 10 гадоў працавалі. А народ выказаўся ясна: ён гэты рэжым не падтрымлівае, ён гэтаму рэжыму не верыць. Вось вынік!

Еўрарадыё: Чаму менавіта зараз вы ўсе свае прэтэнзіі выказалі, чаму не ўчора?

Зянон Пазняк: Гэта гаварылася ад самага пачатку, як толькі была ўтвораная гэтая псеўдаапазіцыя — у канцы 1999 года, калі з’явіўся Вік. Гэта ўсё было сказана, усё было надрукавана, пра гэта нават выпушчаныя кніжкі. Гэта не новае, але звярнуліся да гэтай тэмы, таму што грамадства мяняецца. Байкот паказаў, што гэтых людзей народ не падтрымлівае, народ падтрымлівае нашы ідэі. Бо мы народ не абзываем “чаркай і шкваркай”, мы народ не абзываем “дурны”. Мы на народ па-іншаму глядзім, спадзяемся на наша грамадства. А гэтыя людзі вычарпалі свой рэсурс. Яны ўвесь час падтрымлівалі рэжым, яны клікалі на ўсе выбары людзей — калі хадзіць было немагчыма. У 2004 годзе, калі Лукашэнка задумаў рэферэндум аб сваіх вечных паўнамоцтвах, ні ў якім разе не можна было падтрымліваць гэтыя выбары і гэты рэферэндум — гэта было злачынства. А яны прыдумалі лозунг: “Ідзі і скажы яму сваё “Не”. Яны са скуры вылузваліся, каб прыйшлі людзі на рэферэндум. Бо задача была — каб прыйшлі людзі галасаваць. А фальсіфікатарская машына зробіць сваю справу. Хто зрабіў гэтага вечнага прэзідэнта? Яны! І яны нясуць палітычную адказнасць за гэтую дыктатуру.

Еўрарадыё: Не думаеце, што інфармацыю пра 4,5 мільёна долараў, якія нібыта “Гавары праўду!” атрымала на прэзідэнцкія выбары 2010 года, вам спецыяльна злілі з КДБ, каб скарыстаць вас у змаганні рэжыму з апазіцыяй?

Зянон Пазняк: У 1990-х гадах яшчэ да мяне прыязджалі кіраўнікі раёнаў і ў жаху расказвалі пра ўсю сітуацыю: яны даведваліся, што на кожнага з іх ёсць дасье. На кожнага бюракрата! І ў выпадку чаго яго шантажуюць. Гэта сутнасць рэжыму. Таму ён не мае ніякай апоры, як толькі нешта хіснецца — яны ад яго адвернуцца. І калі гэтыя людзі могуць неяк бараніцца, даваць некуды інфармацыю — яны даюць. Халуі прадаюць сатрапа ў першую чаргу. І яны ўжо прадаюць.

Я прыгадваю, як у 1994 годзе была прэзідэнцкая кампанія. Была сфармавана група Лукашэнкі, у якой былі Булахаў, Лябедзька, Ганчар, Сініцын. У тым ліку і Фядута. Так, Фядута прысылаў да мяне двойчы ці тройчы сваіх прадстаўнікоў — ён хацеў перадаць дасье на Лукашэнку. Ён не ведаў, хто будзе прэзідэнтам, і гуляў на два бакі. Я не стаў з ім ні гаварыць, ні браць — усё, што трэба, пра Лукашэнку я ведаў і без яго. Але я паказваю псіхалогію гэтых людзей. І цяпер яны пайшлі ў апазіцыю! Яны ўжо сто разоў прадаліся і яшчэ нешта пілікаюць! Яны будуць на галаву станавіцца, казаць, што КДБ злівае, а Пазняк не разабраўся...

Еўрарадыё: ...Пазняк у эміграцыі адарваўся ад рэчаіснасці...

Зянон Пазняк: Нічога я не адарваўся! Усё, што я кажу, усе мае палітычныя ініцыятывы спраўджваюцца. Я не адарваўся — я пра байкот казаў 10 гадоў таму! Тое самае — пра расійскую палітыку, тое самае — пра заходнюю палітыку, пра двайныя стандарты. Яны (апазіцыя. — Еўрарадыё) гэта самі цяпер убачылі, пасля таго яе Еўропа іх выкінула. А чаму выкінула? Бо ўбачыла, што няма толку: грошы даюць, і грошы крадуць. Хто пра гэта сказаў першы? Аляксандр Фядута! Ён кажа пра 24 мільёны долараў — пра гэта ўсё напісана імі ж! Таму ўвесь іх вэрхал... Хай лепш маўчаць і дзе-небудзь сядзяць на пенсіі — іх час заканчваецца!

Еўрарадыё: А не таму што Зянон Пазняк пакрыўдзіўся на тую ж “Гавары праўду!”, што яны распачалі кампанію па абароне Курапатаў? А гэта ж яго, тое, з чаго Пазняк пачынаўся?

Зянон Пазняк: Мы ведаем, з кім маем справу, і ведаем, што такое Курапаты. І хто змагаецца супраць Курапатаў. І хай яны лепш маўчаць, такія абаронцы, як Дзмітрыеў! Мы ведаем тэхналогію гэтай абароны. Як толькі ўзнікае складанае пытанне з Курапатамі, як толькі ідзе навал на Курапаты — кантора адразу пачынае ствараць свае арганізацыі, якія змагаюцца за Курапаты. Яны адразу пачынаюць дасылаць сваіх спецоў, якія пачынаюць агітаваць за Курапаты — каб вылезці наперад і даваць каментары. Гэта тэхналогія, якую мы прайшлі ў 2001 годзе, калі аўтастраду вялі праз Курапаты. Дарогу зрабілі, але Курапаты засталіся. Але ўсе гэтыя арганізацыі прайгралі, і пасля гэтага духу іх не засталося — усе абаронцы выпарыліся. Толькі аднаго спеца пакінулі — Кузняцова. Але і ён цяпер праваліўся.
Valera
Настоящий гродненец

Всегда рад помочъ

Просмотр профиля
« Ответ #422 : 03 Ноябрь 2012, 01:07:43 »

Пока не уйдут все эти Позьняки, Лебедьки, Шушкевичи, Статкевичи и прочие вместе со сворами прихвостней, со всеми своими склоками, сплетнями, враньем, злобой, отчаяньем. Заберут с собой выдрессированных безмозглых малолеток, шатающихся по тюрьмам, сизо, суткам в перерывах между расклеиванием идиотских листовок, флагов. Альтернативы существующей власти нет. Не свяжет население свое будущее с этим прогнившим стадом. До последнего за АГЛ держаться будут.

А пока есть единственный человек, который своим видом, судьбой и взглядами олицетворяет нашу оппозицию. Я бы за него проголосовал как за единого кандидата от оппозиции. Это Сергей Коваленко. После выборов его можно отправить в космос с бело-красно-белым флагом. На каком нибудь одноразовом китайском корабле.

* 1348828637_1.jpg (36,37 Кб, 600x400 - просмотрено 239 раз.)
Head
Гость
« Ответ #423 : 03 Ноябрь 2012, 23:46:04 »

Добавлено: 04 Ноябрь 2012, 14:35:18

Добавлено: 04 Ноябрь 2012, 15:38:25
Пока не уйдут все эти Позьняки, Лебедьки, Шушкевичи, Статкевичи и прочие вместе со сворами прихвостней, со всеми своими склоками, сплетнями, враньем, злобой, отчаяньем. Заберут с собой выдрессированных безмозглых малолеток, шатающихся по тюрьмам, сизо, суткам в перерывах между расклеиванием идиотских листовок, флагов. Альтернативы существующей власти нет. Не свяжет население свое будущее с этим прогнившим стадом. До последнего за АГЛ держаться будут.

А пока есть единственный человек, который своим видом, судьбой и взглядами олицетворяет нашу оппозицию. Я бы за него проголосовал как за единого кандидата от оппозиции. Это Сергей Коваленко. После выборов его можно отправить в космос с бело-красно-белым флагом. На каком нибудь одноразовом китайском корабле.

Пазьняк адрозніваецца ад астатніх тым, што мае сумленне.

А Каваленка, да! Віцебскія "ўлады" да гэтай пары ўздрыгваюць ад адной толькі думкі: "Што там Сярожа на гэты раз прыдумаў?". Громкий смех
« Последнее редактирование: 04 Ноябрь 2012, 15:38:25 от Head » Записан
Valera
Настоящий гродненец

Всегда рад помочъ

Просмотр профиля
« Ответ #424 : 04 Ноябрь 2012, 17:24:21 »

Пазьняк адрозніваецца ад астатніх тым, што мае сумленне.

Рассажу Вам, Head,  одну историю от 1990-91 года. У одной молодой женщины родилась смертельно больная дочь. Ребенку требовалась операция за рубежом, на которую естественно средств не было. Женщина обьездила кучу разных мест с надеждой на помощь. Всевозможные фонды, организации, посольства... Была на приеме у тогдашнего министра здравоохранения, который посоветовал попробовать поэкспериментировать над ребенком местным хирургам, у которых опыта соответствующего не было.
В американском посольстве готовы были оплатить проезд, проживание, но без оплаты самой операции.
Ребенка не стало в 1991 году.

К тогдашнему руководителю фракции  «Оппозиция БНФ» в ВС БССР эта история тоже имеет отношение.  Как думаете, что он сказал, выслушав женщину?

БЕЛОРУССКИЙ УЧИТЬ НАДО!

Вот такая вот сумленность...  

Думаете поменялось что-то с годами?    
fireatwill
Почетный гродненец

Я бы уничтожил весь мир, но я уже в пижаме.

Просмотр профиля
« Ответ #425 : 04 Ноябрь 2012, 18:20:48 »

опять мантры и камлание.  Смеющийся юродивый все ждет пришествия ангела с еще более чистыми крыльями, чем у вышечембога. Смеющийся ведь не дай бог, помрет светоч, лукасеки в массовом порядке пойдут вешаться в лесопосадку. ибо альтернативы нет. Смеющийся

Если ты споришь с идиотом,вероятно то же самое делает и он.
     Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #426 : 05 Ноябрь 2012, 09:31:26 »

Нет, вешаться не будут, зачем? Он его канонизируют, а Кольку коронуют и будут лобзать стопы сына своего святого.
Head
Гость
« Ответ #427 : 09 Ноябрь 2012, 01:03:41 »

А вось гэта ўжо цікава. Добрая ідэя аб'яднацца пад эгідай Рады БНР.

Пазняк і АГП далучыліся да Мемарандуму, прапанаванага Радай БНР
ЗП | 16:39, 8 лiстапада 2012
Мемарандум аб абароне суверэнiтэта, iнiцыяваны Радай БНР, сёння быў ухвалены Палiтрадай АГП.
Пра гэта паведаміў кіраўнік партыі Анатоль Лябедзька.

У другой палове дня стала вядома, што да Мемарандума далучыўся таксама лідар КХП-БНФ Зянон Пазняк. Пра гэта напісана на старонцы Рады БНР у Фэйсбуку.

3 лістапада ў Вільні прайшла сустрэча кіраўніцтва Рады БНР з лідарамі палітычных партый і грамадскіх арганізацый. Вынікам сустрэчы стаў Мемарандум, дзе былі вызначаныя накірункі сумеснай дзейнасці.

Дакумент у Вільні падпісалі: Уладзімір Барадач (Аргкамітэт Рады нацыянальнага адраджэння), Вінцук Вячорка (Аргкамітэт «Беларускага Руху)», Аляксандр Дабравольскі (АГП), Мікола Дземідзенка («Малады Фронт»), Уладзімір Колас (Рада беларускай інтэлігенцыі), Вольга Карач (грамадзянская кампанія «Наш Дом»), Аляксандр Мілінкевіч (Рух «За свабоду»), Станіслаў Шушкевіч (БСДГ), Аляксей Янукевіч (партыя БНФ), ад імя Рады БНР — Івонка Сурвіла.

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=83324
Head
Гость
« Ответ #428 : 09 Ноябрь 2012, 12:16:03 »

Не, не ён флюгер...

Добавлено: 09 Ноябрь 2012, 12:42:32
Хрысціянская дэмакратыя далучаецца да віленскага Мемарандуму Рады БНР
ЗП | 11:36, 9 лiстапада 2012
Аргкамітэт партыі Беларуская Хрысціянская Дэмакратыя далучаецца да Мемарандуму, падпісанага прадстаўнікамі беларускіх дэмакратычных сілаў і Радай БНР. Пра гэта сёння паведаміла прэс-служба БХД.

На віленскай сустрэчы не маглі прысутнічаць лідары партыі Павел Севярынец (адбывае пакаранне ў Купліне) і Віталь Рымашэўскі (знаходзіцца пад умоўным турэмным пакараннем).
3 лістапада ў Вільні прайшла сустрэча кіраўніцтва Рады БНР з лідарамі палітычных партый і грамадскіх арганізацый. Вынікам сустрэчы стаў Мемарандум, дзе былі вызначаныя накірункі сумеснай дзейнасці.

Дакумент у Вільні падпісалі: Уладзімір Барадач (Аргкамітэт Рады нацыянальнага адраджэння), Вінцук Вячорка (Аргкамітэт «Беларускага Руху)», Аляксандр Дабравольскі (АГП), Мікола Дземідзенка («Малады Фронт»), Уладзімір Колас (Рада беларускай інтэлігенцыі), Вольга Карач (грамадзянская кампанія «Наш Дом»), Аляксандр Мілінкевіч (Рух «За свабоду»), Станіслаў Шушкевіч (БСДГ), Аляксей Янукевіч (партыя БНФ), ад імя Рады БНР — Івонка Сурвіла.

Пазней да ініцыятывы далучыўся лідар КХП-БНФ Зянон Пазняк. Таксама Мемарандум быў ухвалены Палітрадай АГП.

Пакуль не далучыліся да Мемарандуму «Гавары праўду» і партыя «Справядлівы свет».

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=83361
« Последнее редактирование: 09 Ноябрь 2012, 12:42:32 от Head » Записан
Head
Гость
« Ответ #429 : 09 Ноябрь 2012, 15:32:14 »

Оказывается, что это они, фронтовцы-поздняковцы, добились того, что народ не пошел на выборы в сентябре этого года, что это только они совершили недавно марш на Куропаты, что это именно они… Впрочем, зачем я буду перечислять все заслуги сторонников Зенона Позняка, вы можете сами услышать первоисточник. Правда, вам может показаться, что нечто очень похожее говорит первое лицо государства, но вы гоните от себя сомнения, так говорить по-белорусски Лукашенко точно не сможет.
Так і ёсць. Тут дзве стараны каўгасны рэжым і беларускі народ. Каўгасны рэжым- Лукашэнка, а беларускі народ- Пазьняк. Канечне, ўсё дасягненні, якія датычацца беларусаў дасягнуты самімі беларусамі, а ўсё беды- маскалямі.

А свабода ніколі ні на каго так не звальваецца і нічога Масква не дарыла. Ўсяго толькі разваліўся Савецкі саюз, але беларусы ўзнялі ўласны сьцяг над Беларуссю. Каб не праўда пра Курапаты і Чарнобыль- маральнай перамогі не было б, каб не дзянні ў Вярхоўным савеце, то не было б і матэрыяльнай... А калі б перамогі не было, то паехалі б нашыя хлопцы ваяваць у Чачэнію і былі б якойскі рэспублічкай у складзе Расеі.

Добавлено: [time]Птн 09 Ноя 2012 15:21:00[/time]
Пазьняк: Трэба ствараць паралельныя структуры грамадзтва
На нашым сайце адбываецца онлайн-канфэрэнцыя. На вашы пытаньні адказвае старшыня Кансэрватыўна-Хрысьціянскай партыі БНФ Зянон Пазьняк.

Добавлено: [time]Сбт 10 Ноя 2012 11:10:29[/time]

Спэцыяльна для Ніхто.

Імя:: Пятрусь
09.11.2012 08:43

Паважаны Зянон Станіслававіч.
Вы жудасна не любіце Захад, яго культуру, яго каштоўнасці.
Ці не здаецца вам, што калі б на Захадзе не панавалі яго каштоўнасці, якiя завуцца правамі чалавека (а для Захаду чалавек гэта і Пазьняк і гомасэксуаліст і апазіцыя прадаўшаяся Захаду), то вам бы ніхто не даў там прытулак і не вылучыў бы фінансавую дапамогу як пацярпеламу ад дыктатуры якая парушала вашы правы?
Захад даў вам прытулак і аказаў дапамогу не таму, што вы заўзяты нацыяналіст, а таму што вы чалавек і вашы правы быць нацыяналістам, парушаюцца ў вашай краіне.
Чаму вы не папрасілі прытулак у Іране? Або якой іншай мусульманскай краіне.
Там таксама ненавідзяць заходнія каштоўнасці, правы чалавека і Прэзідэнт Ірана заявіў што ў іх гамасэксуалістаў няма.
Пажыўшы ў Іране, вы змаглі б набрацца вопыту барацьбы з заходнімі каштоўнасцям і пазбавіцца ад штодзённага кашмара маральнага разлажэння Захаду.
Дарэчы, камуністы таксама змагаліся з iм.
У вашу маладосць працэс маральнага разлажэння Захаду праходзіў у выглядзе сэксуальнай рэвалюцыі, доўгавалосых хіпі, стыляг. І тых жа гомасэксуалістаў.
Колькі ўжо гадоў прайшло з тых часоў?
Вы хоць памятаеце?
А Захад усё не разлажыўся.
І, разлагаючыся, дапамог вам калі вы ўцяклі ад Лукашэнкі. Які таксама як і вы ненавідзіць заходнія каштоўнасці. І змагаецца з імі.
Галоўнай сілай у барацьбе з уплывам маральнага разлажэння Захаду на наша насельніцтва быў i ёсць КДБ. Галоўны санітар і дэзінфектар.
Ці ёсць яшчэ што аб'ядноўвае вас, камуністаў, мусульман і Лукашэнку?
Імя:: Пазьняк
09.11.2012 19:28
Паважаны Пятрусь, розьніца паміж намі ў тым, што я – чалавек заходні, а Вы – савецкі, бо думаеце Вы па-савецку. Тое, што я крытыкую Захад і яго дэмакратыю, гэта ня значыць, што мяне трэба аб'явіць ворагам Захаду, і што я ня маю на гэту крытыку права, як Вы, відаць, мяркуеце. Карэнныя заходнія людзі яшчэ больш востра крытыкуюць Захад, чым я. Нават дысэртацыі абараняюць па гэтым пытаньні.

Што датычыць фінансавай дапамогі, у Вас таксама вельмі «савецкае» ўяўленьне. Злучаныя Штаты Амэрыкі нікому з азылянтаў-уцекачоў не даюць аніякай фінансавай дапамогі. Атрымліваеш свабоду, права на пражываньне і права на працу. На гэтым усё. Круціся, як умееш. Нікому да цябе справы няма. Ад Амэрыкі ні я, ні мой паплечнік Сяргей Навумчык не атрымалі ні цэнту. Трэба,спадар Пятрусь, пазбаўляцца ад такіх фантазіяў.

Імя:: Iван Грозны Горад:: Мiнск
08.11.2012 22:12

Два пытаннi. На якiя грошы усе гэтыя годы жыве пан Пазняк? Калi ён вернецца у Беларусь для змагання с Лукашенко?
09.11.2012 17:08
1. На свае.

2. Просьба глядзець адказ Севу.

Добавлено: [time]Сбт 10 Ноя 2012 11:37:17[/time]
Імя:: Костусь Горад:: Менск
08.11.2012 22:18

На ваш взгляд кому выгодна власть Лукашенки? Какие цели преследовали белорусские депутаты выдвигая его на президентский пост? Нет ли у вас чувства аномалии в Беларуси и что нами руководит другая сила которая делает за Лукашенко всю черновую работу?
09.11.2012 17:12

1. Улада Лукашэнкі выгадная яму самому і Маскве.

2. Лукашэнка зьбіраў подпісы насельніцтва.

3. Уплыў Масквы на рэжым адчуваецца ў вайсковай сфэры, у ідэалёгіі і антыбеларускай палітыцы, у сфэры адукацыі і культуры. Астатняе – мяшанка інтарэсаў, і асабістае кіраваньне Лукашэнкі. Зрэшты, Вы маеце рацыю. Адчуваньне такое, што ўлада сатанінская.
« Последнее редактирование: 10 Ноябрь 2012, 12:37:40 от Head » Записан
VLADMIH
Кандидат в депутаты

Я люблю этот Форум!

Просмотр профиля
« Ответ #430 : 11 Ноябрь 2012, 18:25:40 »

Какая "альтернатива", уважаемые ? Откуда ей взяться, если все напрочь забыли как произносится слово  "НЕТ"...
Russy
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #431 : 11 Ноябрь 2012, 21:27:34 »

Head, так на какие "свои" деньги живет поздняк?
Источник дохода, пожалуйста

Иначе считаем, что его словно марионетку кормят и танцуют
Не вяжыся ты да яго, адкуль яму ведаць, калі ні мовы, ні гісторыі беларускай не шануе.
 Гэта й гэдак зразумела, што яго харчуюць і танчаць, і нават хто. Каб Станіслававіч быў шчыры й адкрыты да беларускага народу, то й расказаў бы б ужо даўно, што ды як. А гэдак, вось за гэта й не прызнаюць беларусы яго за беларуса, толькі купка замбаваных грамадзян Беларусі.

Head
Гость
« Ответ #432 : 11 Ноябрь 2012, 22:38:10 »

niXto, а якая табе справа? Ў чужую кішэнь заглядваць ня добра. Вось хто табе плаціць і Russy- усім вядома.
« Последнее редактирование: 12 Ноябрь 2012, 01:17:02 от Head » Записан
Russy
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #433 : 11 Ноябрь 2012, 23:26:05 »

niXto, а якая табе справа? Ў чужы карман заглядваць ня добра. Вось хто табе плаціць і Russy- усім вядома.
Заглядваць у кішэнь гэта па сапраўднаапазіцыянерску, а тудакава чэл цікавіцца пра крыніцы жыццядзейнасці, тых хто заглядвае у кішэнь, а потым мемарандумы падпісвае з тымі, ў чыіх кішанях пашнырыў.

пс Па-беларуску не карман, а кармашік.

Head
Гость
« Ответ #434 : 12 Ноябрь 2012, 01:23:15 »

Ніхто не заглядвае ў кішэнь да таго, хто жыве на ўласныя грошы. Гаворка аб тых, хто атрымлівае грошы за правядзенне пэўнай палітыкі не ў інтэрэсах народу.
Head
Гость
« Ответ #435 : 12 Ноябрь 2012, 12:20:33 »

Гэта толькі такія як ты без падачак не пражыве. А нармальныя хлопцы ўмеюць зарабляць. У Пазьняка ўжо, здаецца, ў 21 год выйшаў першы фотаальбом. Клад ён знайшоў у агародзе (прапрапрадзед яшчэ закапаў) Смеющийся. Ён не абавязаны аб гэтым распавядаць таму, што за палітычную дзейнасць яму ніхто не плаціць.
Ляхтарат
Абы вайны не было.
Мэр города

Навошта нанач жрэш бульбу з мясам?

Просмотр профиля
« Ответ #436 : 12 Ноябрь 2012, 22:13:58 »

пс Па-беларуску не карман, а кармашік.
Пяць балаў!!!

Дарэчы, пра альтэрнатыву. Хто ведае, як вось гэты "альтэрнатыўшчык" пачуваецца ў замежжы? Што парабляе, чым корміццо? Мо, хто якую інфу сустракаў?

«Чувствую, что мы пришли к единому мнению, что если, не дай Бог, рухнет Россия, то под этими обломками наше место» ©
Админ
Administrator

Viva la DRF!

S alexey.rads forumgrodno Просмотр профиля Email
« Ответ #437 : 14 Ноябрь 2012, 00:14:28 »

Ближе к теме, господа!
Правописание белорусского языка в данной теме оффтопик.

Viva la DRF!
Жмотик пивной животик
хочу много минусов. СПАСИБО
Кандидат в депутаты

Мир вам, человеки!

S Просмотр профиля
« Ответ #438 : 15 Ноябрь 2012, 15:56:50 »

Epic Fail
хед нужно бы своим сопартийцем выдать буквари и учебники по математике за первый класс интересны только 9 секунд 1.19-1.28

Добавлено: 17 Ноябрь 2012, 02:32:26
да я тут тоже иногда пишу просто тут противостояние двух божков один в лице ныне действуещего президента второй позняк (божки они потому что их уже возвели в ранг их фанатики) что один себя считает голосом народа что второго хед таким считает (наверное не только он но еще куча фанатиков)
вопрос зачем менять одного выше чем бога на второго такого же?
может если бы не фанатики не сложилось бы такое мнение об Позняке ну а об оппозиции (в том числе БНФ) мнение сделал из ролика сам из тех мест и как увидел мини памятник который воздвигла оппозиция (у нас народ там только из БНФ оппозиционеры хотя может за последние пару лет там что то изменилось) написать что в честь освободителей которые погибли в 1863 а как оказываеться Виктор Калиновский похоронен в 1862
вопрос на кой такая оппозиция?
это просто   Epic Fail
PS хед может пора что то менять а не на форуме кричать например начать с букваря и книги по математике так как 1862 год раньше наступил чем 1863
« Последнее редактирование: 17 Ноябрь 2012, 02:32:26 от Жмотик пивной животик » Записан
Head
Гость
« Ответ #439 : 20 Ноябрь 2012, 15:22:19 »

Жмотик пивной животик, ты, наколькі я ведаю, ў Амэрыцы знаходзішся, дык ты за каго- Ромні ці Абаму быў?

Ты, напэўна, кліна злавіў як убачыў гэта. Глядзі з грузду ня з'едзь. Паўстанне гэта ня толькі само паўстанне, яно ўзнікае на падставе руху, які як раз і быў да яго, адным з удзельнікаў якога і з'яўляўся Віктар Отан Каліноўскі. Гэта старэйшы брат Кастуся Каліноўскага. Да на­вуковай дзейнасці К. імкнуўся далучыць i малодшага брата, на якога ён меў значны ўплыў. Відавочна, што не без яго ўздзеяння фарміраваўся светапогляд будучага кіраўніка паўстання. Прычапіўся нешта. Ў БНФ там цераз на каго не глянь- адні доктары ды кандыдаты навук, мабыць, яны ў цябе забылі спытаць??

Добавлено: 20 Ноябрь 2012, 08:24:21
Прыйдуць новыя людзі.
19.11.2012 ЗЯНОН ПАЗЬНЯК

На апошняй канфэрэнцыі ў Сеціве на радыё Свабода 8-га лістапада, адказваючы на пытаньне пра «Ракаўскі Бровар», я пералічыў прозьвішчы сакрэтных перамоўшчыкаў з прадстаўнікамі антыбеларускага рэжыму.

Файрверкавая рэакцыя на гэта Вінцука Вячоркі на інтэрнэт-старонцы радыё Свабода 10 і 11 лістапада, скажу шчыра, была для мяне нечаканай, нават здалася мне нейкай штучнай. Я ніколі ня меў зь ім ніякіх асабістых парахункаў, як некаторыя, ня ведаючы, часам могуць падумаць (дый асабістых дачыненьняў зь ім ня меў, ён быў значна маладзейшым).

Вінцук Вячорка ўваходзіў у групу раскольнікаў БНФ, быў у гэтым актыўным, але ідэолагамі і генератарамі расколу былі іншыя асобы. Гэта вядома. Вінцука Вячорку, якога ня выбралі на шостым Зьезьдзе БНФ (не дабраў чатыры галасы), маніпулятыўна зрабілі старшынём Фронту тыя, што ішлі на зьнешняе фінансаваньне і раскол арганізацыі. Вінцук Вячорка сам таго старшынства хацеў, сам пагадзіўся і сам потым са сваім старшынствам праваліўся. Я яго не рэкамендаваў на старшыню. Якія могуць быць у мяне да яго асабістыя прэтэнзіі? У мяне іх няма.

Той, хто праглядае матэрыялы пра палітыку, ня раз, напэўна, чытаў, што ў мяне быццам бы нейкія пастаянныя закіды Гансу Георгу Віку, якія незразумелыя, бо Вік, маўляў, такі заслужаны прыяцель дэмакратыі ў Беларусі. Але пытаньне з дзейнасьцю Ганса Віка ў Беларусі значна больш сур'ёзнае, чым некаторыя сабе ўяўляюць. Тут я закрану асобныя аспэкты яго дзейнасьці.

Вінцук Вячорка зьмясьціў на Свабодзе адразу два матэрыялы. Адзін называецца: “Вячорка: 1,5 мільёна даляраў пайшлі не апазыцыі, а на ўтрыманьне КНГ АБСЭ», другі -- «Вячорка адказаў Пазьняку: Мэсія ня прыйдзе». У тэксьце ён пяць разоў называе мяне «паклёпнікам» і піша наступнае: «Абразіўшы Бяляцкага, Зянон Станіслававіч апынуўся па той бок маралі. Па адзін бок з нашчадкамі Бэрыі й Цанавы».

З гэтага можна зрабіць выснову, што Вінцук Вячорка быў тут у нэрвовым стане і не зусім разумеў, што пісаў. Ён піша пра грошы Ганса Віка і хоча пераканаць, што іх было няшмат, бо гэта, маўляў, бюджэт Менскай місіі АБСЭ, а значыць на падрыхтоўку перамоўнага працэсу і на «бровар» пайшла толькі частка, мізэр. Такая тут відаць логіка.

На Інтэрнэт-канфэрэнцыі і ў іншых выступах я сапраўды згадваю пра грошы выдаткаваныя Гансу Віку і спасылаюся на ягонае інтэрв'ю газэце. Але сэнс размовы не пра грошы, а пра тое на якую мэту былі яны прызначаны, пра фактычную фальшывасьць новых вікаўскіх апазыцыянераў-прагматыкаў ды пра супрацу Ганса Віка з КГБ, пра што ён сам сказаў ў інтэрв'ю.

Ганс Вік адлюстроўваў намеры пэўных нямецкіх палітычных колаў па далучэньні Беларусі да Расеі. Ствараючы ў Беларусі сваю апазыцыю, немцы хацелі дамагчыся потым ад яе згоды на гэтае далучэньне да Расеі.

Маючы такое на мэце, была арганізавана падрыхтоўка да перамоўнага працэсу з рэжымам і адначасна (падвойным дном) таемныя спатканьні прадстаўнікоў улады і новай (толькі што створанай) прагматычнай апазыцыі ў півярні «Ракаўскі бровар» у Менску. (Легальныя перамоўшчыкі пра тое ня ведалі.) З гэтага вынікае (калі ўсё ўзважыць), што нямецкі спадар лічыў, відаць, гэтых апазыцыйных асобаў за поўных «лохаў» і, як ня дзіўна, ледзь не дасягнуў сваёй мэты. Але пра гэта потым. Спачатку пра «паклёпніка» і грошы Віка.

Вінцук Вячорка піша, што ён «не палянаваўся ўважліва прачытаць крыніцу» і там, маўляў, сказана, што гэта быў бюджэт Кансультацыйна-наглядальнай групы АБСЭ. «Гэта значыць, што КНГ АБСЭ, якая працавала ў Беларусі, здаецца, два з паловай гады, з гэтага бюджэту аплочвала свае выдаткі: арэнду, жытло для супрацоўнікаў, іхнія выправы, у тым ліку дадому, ня танных замежных экспэртаў, заробкі сабе і г. д.», -- піша ён.

Тлумачэньне В. Вячоркі бачым. А цяпер цытуем словы Віка з газэты цалкам.

«Когда я руководил миссией ОБСЕ в Беларуси, мы пытались правительство и оппозицию привести к общему столу переговоров, чтобы реформы были либеральными и чтобы они подходили одной и другой стороне. В 1999 г. Лукашенко подписал Стамбульские соглашения, в которых взял на себя обязательства диалога с оппозицией, обеспечения демократических выборов, свободы слова, прекращении давления на СМИ. Он все это подписал! ОБСЕ, решив, что подпись что-то значит, выделил деньги, все до последнего цента, на переговоры с оппозицией, на консультации с независимыми СМИ. (Бюджет КНГ и бюджеты ориентированных на эти цели фондов, доступ к которым открыла Европейская комиссия, в совокупности составили немногим меньше полутора миллиона долларов. Эти деньги прямо и косвенно были направлены на поддержку диалога между правительством Беларуси и оппозицией. - И.Ч.) И все европейские правительства были в курсе, не было никаких тайн! Единственной тайной было то, что бумаги подписывал также шеф белорусского КГБ, других тайн не было». (БелГазета, -- 2004, 12 студзеня).

Сутнасьць словаў Віка (і тлумачэньне журналісткі) мной выдзелена чорным шрыфтам.

АБСЭ «выделил деньги, все до последнего цента, на переговоры с оппозицией, на консультации с независимыми СМИ».

Далей журналістка ўдакладняе, што гэты «бюджет КНГ и бюджеты ориентированных на эти цели фондов, доступ к которым открыла Европейская комиссия, в совокупности составили немногим меньше полутора миллиона долларов. Эти деньги прямо и косвенно были направлены на поддержку диалога между правительством Беларуси и оппозицией.»

У першым тэксьце Вінцук Вячорка, магчыма, думаў увесьці чытачоў у зман (альбо не чытаў цытаты Віка). Потым, відаць пачытаў і ўжо ў матэрыяле «Мэсыя ня прыйдзе» надрукаваў словы з «БелГазеты», але пакінуў бяз зьменаў свае папярэднія тлумачэньні, што гэта, маўляў, «некалькігадовы бюджэт» КНГ АБСЭ, што тут і аплата супрацоўнікам, і аплата жыльля супрацоўнікаў, арэнды офісаў і г.д.

За каго Вінцук Вячорка прымае сваіх чытачоў? За ідыётаў? Ці можа ён думае, што яны не прачытаюць словы Віка, а толькі выкрутасы Вінцука Вячоркі? Вось вам і «паклёп».

Але мая інфармацыя была ськіравана тут не на аплату, а на тое, што сказана далей. Не істотна якую суму (хоць яна дакладна названа) немцам адпусьцілі на гэтую нямецкую справу. Істотна было наступнае: «И все европейские правительства были в курсе, не было никаких тайн! Единственной тайной было то, что бумаги подписывал также шеф белорусского КГБ».

Ці разумелі гэтыя гора-палітыкі, седзячы ў півярні, што яны трапілі ў распрацоўку дзьвюх палітычных сіл – нямецкай (Ганс Вік – былы кіраўнік зьнешняй разьведкі Нямеччыны) і расейскай (праз «белорусский КГБ»), у якіх была адна мэта: загнаць Беларусь у Расею. Калі не разумелі (былі «прастачкамі»), то гэта яшчэ неяк па-бытавому іх апраўдывае (хаця якая ўжо тут «палітыка»). Але калі разумелі і пайшлі на такое дзеля грошай, то гэта як называецца?

Пакуль што я стаўлю пытальнік, бо людзі там былі розныя. І ўсё пранесла (пры вялікім напружаньні і змаганьні грамадзтва) – Беларусь засталася незалежнай.

Але які вынік прагматычнай псэўда-апазыцыйнай працы на чужых грашах за 13 гадоў? Вынік нават не нулявы, а мінусовы. Ні адной станоўчай справы. Ні адной перамогі. Яны заехалі ў поўны тупік і працягваюць спадзявацца на замежныя грошы ды імітаваць палітычную дзейнасьць.

Ізноў жа, як гэта ўсё называецца? Падскажыце. Можа гэта прадажнасьць? Ці можа наіўнасьць? А пачалося ўсё адтуль, ад узаемадзеяньня з Гансам Вікам.

1999-2002 гады (як і раней 1996) былі вельмі пагрозьлівыя для незалежнасьці Беларусі. На гэты час прыпадае кульмінацыя нямецка-расейскай палітыкі па ліквідацыі беларускай незалежнасьці. Адзначу схематычна некалькі тычак гэтага пэрыяду.

Лістапад 1999 г. Стамбульскі саміт АБСЭ. Запрашаліся кіраўнікі ўсіх беларускіх партыяў. Ганс Вік лёг касьцьмі, каб ў Стамбуле не было мяне і прадстаўнікоў нашай партыі. З цяжкасьцямі паляцеў туды мой намесьнік Юры Беленькі. Лукашэнка пагадзіўся прыняць умовы АБСЭ аб правядзеньні выбараў у «палату» ў 2000 годзе.

Нямецка-расейскі плян заключаўся ў тым, каб міжнародна прызнаць выбары ў «палату» дэмакратычнымі. Потым «палата» (пры дамоўленасьці з Лукашэнкам) прымае рашэньне аб інтэграцыі з Расеяй. На 2001 год ў Расеі плянавалі рэфэрэндум аб «прыняцьці» Беларусі ў склад РФ, які далей мусіў быць прадубляваны ў Беларусі.

У Стамбуле пасьля саміту Лукашэнка запрашае ўсю прагматычную «апазыцыю» ў свой самалёт ляцець разам у Беларусь. «Апазыцыя» з радасьцю пагаджаецца. Але клямка не ляпнула. Катэгарычна не згадзіўся Юры Беленькі. («Я же говорил, я же говорил, – залемантаваў Гайдукевіч, – что Беленький будет против».) Лукашэнка паляцеў сам.

Чэрвень 2000 года. Ганс Вік запрашае ўсіх кіраўнікоў партыяў у Бэрлін на спатканьні зь нямецкімі палітыкамі. Туды ж былі запрошаныя і прадстаўнікі рэжыму Лукашэнкі. Ганс Вік зноў клаўся ўпоперак, каб не дапусьціць мяне. (Тады я вырашыў, што зноў паедзе Юры Беленькі.)

Спатканьні былі на высокім ўзроўні. Немцы ўсюды казалі беларусам, што адзіны шлях Беларусі, каб здабыць дэмакратыю – гэта далучыцца да Расеі, якая, маўляў, «у дэмакратыі пайшла далёка наперад». Усіх агітавалі яшчэ індывідуальна. Парадам камандаваў Ганс Вік. Рыхтавалі нейкае камуніке.

На заключным паседжаньні ўсе немцы выступілі ў адно – ідзіце ў Расею. Толькі адзін у канцы сказаў: «А ўвогуле вы можаце пагадзіцца ўвайсьці ў Расею, калі толькі зможаце потым глядзець у вочы сваім дзецям».

Вынік быў некарысным для Віка. Нямецкія парады разьбіў Юры Беленькі. Яго са скрыпам падтрымаў С. Шушкевіч, а потым і В. Вячорка. Астатнія змаўчалі. Камуніке не прынялі.

25-га верасьня 2000 года Ганс Вік выступае на міжнароднай канфэрэнцыі ў Беластоку і кажа наступнае: "На протяжении двух лет приоритетной задачей КНГ ОБСЕ было содействовать включению Беларуси в состав России. С одной стороны, это соответствует экономическим интересам Германии. А с другой - белорусы ведь не понимают, что для них это наиболее короткий и безопасный путь к демократии. Так как в этом случае и в Беларуси будут действовать куда более демократические законы Российской Федерации".  (БелГазета, -- 2000, 16 кастрычніка).

Гэтыя словы выклікалі абурэньне прысутных. 30-га верасьня Валянцін Голубеў (удзельнік беластоцкай канфэрэнцыі) расказвае пра гэта на Каардынацыйнай Радзе Дэмакратычных Сілаў і ... поўнае маўчаньне КРДС. Чаму? Таму што Ганс Вік на той час быў амаль што адзіным «рэсурсным цэнтрам» для прагматычнай апазыцыі.

Хіба прагматыкі, што таемнічалі з лукашыстамі ў «Ракаўскім бровары» пад кантролем Віка ня ведалі, што ён кажа і чым займаецца? Вось як апісвае сытуацыю зь Вячоркам Юры Беленькі:

«На наступны дзень (пасьля выступу палатніка Жушмы па БТ, які ўсіх заклаў) перад паседжаньнем «аб'яднанай апазыцыі» ў прысутнасьці чалавек, здаецца, васьмі я запытаўся ў спадара Віка: «Скажыце, калі ласка, хто з сяброў БНФ быў заўчора на згаданым Жушмам паседжаньні?»

-- Я не памятаю, -- коратка адказаў Вік.

Тут адчыняюцца дзьверы – уваходзіць Лябедзька. «Анатоль, -- пытаюся я, -- хто ад БНФ быў заўчора разам з табой у «Ракаўскім бровары»?

-- Вячорка і Хадыка, -- проста адказаў ён.

Адразу ж пасьля слоў Лябедзькі ўваходзіць Вячорка.

-- Вінцук, -- кажу, -- дык раскажы, аб чым ты заўчора дамаўляўся з лукашыстамі ў «Ракаўскім бровары»?

І тут зусім нечаканая для мяне рэакцыя Вячоркі. З абурэньнем, часта дыхаючы, на павышаных танах ён выгукнуў: «Гэта ўсё хлусьня, я там ніколі ня быў!»

І сьледам – спакойныя словы, здаецца Аляксея Караля: Вінцук, маўляў, цішэй. Лябедзька ўсё расказаў. Вінцук змаўкае, сядае на сваё месца. Пачынаецца паседжаньне. Сядзеў ён за сталом насупраць мяне. Я ня вытрымаў і зь лёгкім сарказмам пытаюся, кшталту, ці добрае піва падавалі ў «Бровары»? І тут жа ў адказ даволі гучна чую: «Калі ты дзе-небудзь яшчэ пра гэта скажаш, мы знойдзем спосаб з табой разабрацца». (Як кажуць, зьдзіўленьню майму не было канца – такое пачуць ад акуратнага Вінцука)». (З. Пазьняк. Цяжкі час. Працяг, т. 3, -- Варшава-Нью Ёрк-Вільня, 2010, с. 898).

Што кажа цяпер Вінцук Вячорка:

«Ня люблю той бровар ... я ніколі там ня быў ані зь Вікам, ані з рэжымнымі, ані на таемных перамовах. Ніякога Жушму ня ведаю».

Тут, як кажуць, без камэнтароў.

Выбары ў «палату» павінны былі адбыцца 15 кастрычніка 2000 года. Лукашэнка адкінуў умовы Стамбульскага саміту АБСЭ. Пасьля гэтага наша партыя (КХП – БНФ) прапанавала рэжымныя выбары байкатаваць. Усе партыі пагадзіліся акрамя «Народнай Грамады» М. Статкевіча (Статкевіч падтрымліваў і працягвае падтрымліваць усе фальшывыя выбары рэжыму).

Партыі выступілі з патрабаваньнем да АБСЭ не прысылаць на недэмакратычныя выбары назіральнікаў. Гэтаму запрацівіўся Ганс Вік. Ён запрасіў назіральнікаў з розных краін з мэтай пераканаць іх, што ў Беларусі дэмакратыя і што ўсе партыі за тое, каб прыехалі назіральнікі і каб далучыцца да Расеі. Перад гэтым ён наладзіў спатканьне са спонсарамі для «аб'яднанай апазыцыі». Спонсары паабяцалі рэсурсы.

На спатканьне з замежнымі назіральнікамі Вік спэцыяльна прывёз з Масквы групу перакладчыкаў – усіх рослых, як на падбор, са спартыўнай выпраўкай, коратка падстрыжаных.

Але паседжаньне ў Нямецкім цэнтры ў Менску прышлося перанесьці ў маленькую залю, бо пад вокнамі стаяў пікет КХП – БНФ з плякатамі аб адстаўцы Віка і замежнікі, якія нічога не разумелі, пачалі цікавіцца. Каб згладзіць сытуацыю, Вік выйшаў і запрасіў Ю. Беленькага на паседжаньне. Калі «апазыцыянеры» выступалі, маскоўскія перакладчыкі кожнаму замежніку шапталі пераклад.

І ўсё было б для Віка па-пляну, калі б Вінцук Вячорка, гэтак жа як і ў Бэрліне, казаў па-руску. Але ў Бэрліне за расейшчыну калегі потым зь яго зьедліва пацьвельваліся. Вячорка пакрыўдзіўся і ў Менску выступіў па-беларуску, ня бачачы адчайных знакаў Ганса Віка.

Працэс акалпачваньня замежнікаў спыніўся, бо «перакладчыкі» не разумелі мовы. Пачалася ціхая паніка. Юры Беленькі запатрабаваў беларускага перакладчыка. Вік быў вымушаны пагадзіцца. Ю. Беленькі выступіў і сказаў, што «Беларусь хочуць загнаць у расейскі канцлягер, што ў краіне няма дэмакратыі і зьнікаюць людзі».

І тут профі Вік сарваўся. Ён ускочыў і прарэзьлівым голасам закрычаў: «Гэта ня так! Гэта правакацыя Кансэрватыўна-Хрысьціянскай Партыі!»

Але ўжо ўсё перакулілася. Ашарашаныя замежнікі, распрапагандаваныя Вікам, аказваецца нічога ня ведалі, бо Вік казаў ім, што Беларусь хуткім тэмпам ідзе да дэмакратыі і хоча ў Расею.

Такі вось характэрны эпізод, што да паводзінаў Ганса Віка. Пасьля правалу з «перакладчыкамі» Вік двойчы прысылаў свайго «парлямантара» да кіраўніцтва КХП – БНФ з пагрозамі зрабіць ізаляцыю нашай Партыі ў сьвеце, калі Партыя ня выканае яго ўмоваў. У партыі над пагрозамі Віка пасьмяяліся. (Хаця, як мне здаецца, ажыцьцяўленьню сваіх пагроз Ганс Вік пасьвяціў потым добрую рэшту свайго жыцьця.)

Тут яшчэ дадам, што назіраючы гэтую вікаўскую палітыку, у нас, нарэшце, лопнула цярпеньне. Сойм КХП – БНФ аб'явіў Ганса Віка пэрсонай нон-грата ў беларускім палітычным асяроддзі, запатрабаваў яго адстаўкі і выезду зь Беларусі. Гэтае рашэньне і патрабаваньне Сойму мы накіравалі ў Парляманцкую Асамблею АБСЭ, Старшыні АБСЭ, Міністру замежных справаў Нямеччыны, амбасадару Нямеччыны ў Беларусі і ў Бундэстаг. 29 студзеня 2001 года мне афіцыйна паведамілі зь Місіі АБСЭ ў Аўстрыі аб разглядзе нашых патрабаваньняў. Ганса Віка хацелі адклікаць у траўні-чэрвені, але дацягнулі да канца кадэнцыі (восень 2001 г.).

Акрамя Бэрыі і Цанавы Вінцук Вячорка абыгрывае маё інтэрв'ю, дзе было сказана пра інфармацыю з КГБ, кажа пра «інфарматараў і дараднікаў», намякаючы, што я іх там маю і слухаю, што яны кажуць. І яшчэ ён піша: «скажы мне, хто твой дараднік, і я скажу, хто ты». Так пішуць тады, калі трацяць пачуцьцё меры.

Маю я інфарматараў ці ня маю гэта ня будзе публічна абмяркоўвацца. Можа я іх маю ўсюды, а можа нідзе. Страта невялікая. Сістэма настолькі дзіравая, што доўга нідзе нічога не затрымліваецца. Зьвесткі бягуць адусюль і ня трэба вялікага ўменьня, каб разабрацца, дзе факты, а дзе «ліпа».

У сакрэтных перамовах з прадстаўнікамі рэжыму акрамя Вячоркі ўдзельнічалі А. Лябедзька, М. Статкевіч, С. Калякін, С. Гайдукевіч , Ю. Хадыка і яшчэ М. Пліска (быў такі дэмакрат у АГП). Але сакрэт ёсьць сапраўдным сакрэтам тады, калі пра яго ведае толькі адна асоба. Гледзячы на тую небясьпечную камэдыю з «сакрэтным» броварам, часам ня ведаеш ці тут плакаць, ці сьмяяцца з тых «сакрэтаў».

Вяртаючыся да Віка. У аснове нямецка-расейскага пляну «далучэньня» Беларусі да Расеі, які ажыцьцяўляў Вік, з боку немцаў галоўным было эканоміка (транзыт газу і нафты) і геапалітыка (ціск на Польшчу). Тыя ж аспэкты і з боку Расеі. Поўнае супадзеньне.

Трэба сказаць, што Гансу Віку дапамагала група афіцыйных асоб (і ня толькі немцы). Памятаем, напрыклад, такога Адрыяна Севярына – былога старшыню Парляманцкай Асамблеі АБСЭ, а потым адмысловага дакладчыка ААН па правах чалавека ў Беларусі. Ў мінулым годзе ён быў пазбаўлены ў Эўрапарляманце дэпутацкага імунітэту і аддадзены пад суд у справе аб карупцыі і падробцы фінансавых дакумантаў.

Гансу Віку і ягоным лабістам, аднак, не ўдалася стратэгічная апэрацыя ў самым галоўным. Не ўдалося загнаць Беларусь у Расею, скарыстаўшы барацьбу за дэмакратыю, псэўдаапазыцыю, Лукашэнку ды ягонае русафільства. І таму двухсэнсоўныя паводзіны прагматычнай вікаўскай апазыцыі ў той час сталі неўзабаве якбы неактуальнымі.

Тым часам шкода, якую зрабілі для Беларусі Ганс Вік і ягоная «апазыцыя», велізарная. Найперш тое, што яны развалілі Народны Фронт і пазбавілі Беларусь у змаганьні з антыбеларускім рэжымам нацыянальнай альтэрнатывы. Сваім прагматычным падыходам да палітычнай барацьбы яны ператварылі палітычную дзейнасьць ў бізнэс на імітацыі палітыкі, сапсавалі гэтым цэлае пакаленьне маладых актыўных людзей. У 2004 годзе яны сваім удзелам у антыканстытуцыйным рэфэрэндуме, агітацыяй і дзеяньнямі актыўна паспрыялі ўсталяваньню антыканстытуцыйнай, бястэрміновай асабістай улады Лукашэнкі.

За 13 гадоў існаваньня на чужых грашах яны не зрабілі нічога станоўчага ў палітыцы, не дасягнулі ніводнай нават мінімальнай перамогі. Наадварот, удзельнічалі ва ўсіх антынародных праектах рэжыму.

Разваліўшы Народны Фронт, Ганс Вік і памагатыя, стварылі і пакінулі ў Беларусі такую квазі-апазыцыю, якая шчыльна кантралюецца агентурай рэжыму з Усходу і амаль цалкам кантралюецца грашыма з Захаду, выконвае ролю маніпуляцыйнай прылады ў палітыцы паміж Усходам і Захадам, Захадам і рэжымам.

І вось карцінкі фінальнага выніку гэтага прагматызму. 26 кастрычніка гэтага году «апазыцыянер» А. Лагвінец кажа на зборцы ў Празе, што «беларусы ніколі ня мелі такога ўзроўню дабрабыту як пры Лукашэнку». Яго падтрымала «апазыцыянер» Л. Гразнова і сказала, што «апазыцыя» павінна працаваць над мадэрнізацыяй сістэмы» і г. д. (Радыё Свабода, 26 кастрычніка).

Зрэшты, відаць, недакладна я гэта назваў. Тут не «фінальны вынік», а звыклая псэўда-ідэалягічная (сэрвільная) руціна палітызаваньня вікаўскай «апазыцыі». Яны ўвесь час такое казалі.

Камэнтары тут не патрэбныя. Байкот пацьвердзіў відавочнае, што на шляху да ліквідацыі антыбеларускага рэжыму гнілой калодай ляжыць гэтая вікаўская псэўдапазыцыя. Пакуль калода застаецца ляжаць, ніякага руху наперад ня будзе. І ніякага выніку. Аб'ектыўна яе неабходна прыняць з дарогі і ськінуць пад адхон. І чым хутчэй, тым лепей.

Што датычыць Вінцука Вячоркі і іншых, якія адкалоліся ад БНФ і пайшлі на «фінансаваньне», то зь імі здарылася тое, што я сказаў ім летам 1999 года. Людзі якія пойдуць да іх на прагматычныя каштоўнасьці пераўзыдуць па інтрыгах і сквапнасьці іх самых і вытураць іх у каршэнь разам з ўсёй іхняй адукацыяй і інтэлектам.

Так яно і сталася. Прыйшлі лейтэнанты і павыганялі ўсіх. Самы час задумацца. Можа нават пакаяцца. Хаця, як кажуць, ад сябе не ўцячэш.

Мы (народная партыя) імкнемся зараз ствараць беларускую народную альтэрнатыву і аднаўляем Ценявы Кабінэт Адраджэньня (ён ўжо, практычна, адноўлены), спрабуем гуртаваць (спакойна, бяз шуму) групы падтрымкі «народнай партыі» (КХП – БНФ). І мяркуем, што добрае пачынаньне будзе пачута. Людзі самы будуць гуртавацца ў групы падтрымкі. Гэта проста, пакуль што законна і эфэктоўна.

У пэрспэктыве павінна зьявіцца новая народная партыя беларускай салідарнасьці. Так некалі ствараўся Народны Фронт. Інфармацыю пра стварэньне групаў падтрымкі мы зьмяшчаем на старонцы narodnaja-partyja.org.

Прыйдуць новыя людзі і без заганы. Зьявяцца новыя лідары і змагары не за мамону, а за свабоду, за вольную, сьветлую, разумную і добрую Беларусь.

http://gazetaby.com/index.php?sn_nid=50993&sn_cat=37&sn_arx=&pas=1

« Последнее редактирование: 20 Ноябрь 2012, 16:02:28 от Head » Записан
Жмотик пивной животик
хочу много минусов. СПАСИБО
Кандидат в депутаты

Мир вам, человеки!

S Просмотр профиля
« Ответ #440 : 20 Ноябрь 2012, 16:14:57 »

Head к чему разгаворы про то  за кого я голосовал
про калиновского я знаю очень много
щас переведем на русский то что написано на камне
"борцам за независимость Беларуси, героям восстания 1863 года от благодарных наследников" вопрос повторю как человек который умер в 1862 мог стать борцом и героем восстания которое было на год позже он уже давно червяков кормит как бы
я конечно понимаю что у тя кроме позняка который чуть выше чем тот который чуть выше чем бог в голове ничего не осталось но все же ответь на вопрос без ухода от ответа как сделал в предыдущем ответе
Head
Гость
« Ответ #441 : 20 Ноябрь 2012, 18:54:13 »

Head к чему разгаворы про то  за кого я голосовал
А да таго самага.

Табе каб зразумець перакласці абавязкова трэба? Але нават і гэтага нармальна зрабіць ня мог- не "от наследніков", а "от потомков".
Далей, калі ты ня ўмееш думаць, то я дапамагу:
"Віктар Отан Каліноўскі павінен быць у спісе нацыянальных герояў Беларусі. Дзякуючу яму з’явіліся нацыянальна-рэвалюцыйныя погляды мірабачання ў Каліноўскага-малодшага. Дзякуючы Віктару да нас дайшлі многія факты з гісторыі Вялікага Княства Літоўскага і Рэчы паспалітай. Ён працаваў у Санкт-Пяцербужскай і Маскоўскай цэнтральных бібліятэках. Вядома, што пасля падзела Рэчы Паспалітай усе гістарычная матырыяла з нашых тэрыторый былі перавезены ў цэнтральныя бібліятэкі Пяцербурга і Масквы. Будучы працаўніком гэтых устаноў, Віктар Каліноўскі меў допуск да архіваў і ўпотай выносіў забароненую літаратуру для удзельнікаў таемных рэвалюцыйных суполак, гурткоў і клюбаў, многія з якіх ён сам ствараў і узначальваў. А удзельнікі клюбаў і суполак, рабілі рукапісныя копіі і распаўсюджвалі інфармацыю далей."
http://old.narodny.by/news/%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%83%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D1%9E%D0%BD%D1%8B%D1%8F/

Фактычна ён быў духоўным натхняльнікам Каліноўскага. Можна сказаць "падбіў" на паўстанне. Смеющийся Прашу звяргуць увагу "Будучы працаўніком гэтых устаноў, Віктар Каліноўскі меў допуск да архіваў і ўпотай выносіў забароненую літаратуру для удзельнікаў таемных рэвалюцыйных суполак, гурткоў і клюбаў, многія з якіх ён сам ствараў і узначальваў." Відаць, проста не дажыў да паўстання, але працу дзеля яго зрабіў нямалую. Да таго ж, там паміж "змагарам за незалежнасць Беларусі" і "героям паўстання 1863 года" стаіць коска, што кажа аб тым, што вельмі катэгарычна Віктара Каліноўскага да паўстання можна і не адносіць. Па логіцы гэта так: можна сказаць "сінім, зялёным людзям", г.з., што адносіцца гэта можа як да "сініх" так і да "зялёных" "людзей", а калі "сінім зялёным людзям", то тут ужо абавязкова трэба ім быць і "сінімі" і "зялёнымі". Кшталту тыповая таблічка, якую можна даць як проста змагарам, так і змагарам-героям паўстання. Так, што ты яго да герояў паўстання можаш адносіць, а можаш і не, але яго адносіны да самога паўстання адзначаны.

я конечно понимаю что у тя кроме позняка который чуть выше чем тот который чуть выше чем бог в голове ничего не осталось но все же ответь на вопрос без ухода от ответа как сделал в предыдущем ответе
З аднаго толькі гэтага параўнання можна сказаць, што для цябе лукашэнка вышэй за бога. Таму, што параўноўваючы яго з шаноўным дзеячом ты яму робіш шмат павагі. Яго такім ніхто не лічыць, але з усёй моцы хоча сябе такім уяўляць ("Да, мы там з Зеноном Позняком, тогда, в демократическом клубе..."). Зянон Пазьняк гэта чалавек, хоць і вялікі. Незалежнасць нам даў бог, а Пазьняк больш усіх зрабіў працы для яе прыняцця.
Afoniaeyp
Гродненец
**

Просмотр профиля Email
« Ответ #442 : 20 Ноябрь 2012, 19:24:38 »

параўноўваючы яго з шаноўным дзеячом

Чёт он шаноуны? За последние пару лет только в Нете про него и читал. С чего он тогда такой уважаемый?

Я Вам покажу кусикьну мать!!!!!!!!
sshundrik
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #443 : 20 Ноябрь 2012, 19:30:32 »

Пазьняк гэта чалавек, хоць і вялікі. ... больш усіх зрабіў працы для яе прыняцця.

Поконкретнее, чем же он помог родине. А главное - чем сейчас помогает, или Вы считаете, что гадить на родную страну - это заслуга?
Head
Гость
« Ответ #444 : 20 Ноябрь 2012, 20:20:03 »

Ён дамогся незалежнасці і адстаяў яе. Чытайце вышэй, там цэлы артыкул. Ці я проста так іх сюды капіпашчу??
Valera
Настоящий гродненец

Всегда рад помочъ

Просмотр профиля
« Ответ #445 : 21 Ноябрь 2012, 01:15:46 »

Ён дамогся незалежнасці і адстаяў яе. Чытайце вышэй, там цэлы артыкул

Он сам про себя написал.

На счет таблички, так если, не дай Бог, крякнет Зянон завтра, а в 2015 революция случится, так на могиле тоже табличку участника революции поставят. Это по сапрауднаму так положено.
sshundrik
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #446 : 21 Ноябрь 2012, 18:59:24 »

Ён дамогся незалежнасці і адстаяў яе. Чытайце вышэй, там цэлы артыкул.

Если честно, то твои скопированные откуда-то пространственные ненадобности ни о чём я не читаю.

А про незалежнасць: от кого он её дамогся? От кого отстоял? Если ты про развал СССР и подписание документов про независимость, то в то время все бежали куда хотели и никаких препятствий точно не было.

А вот про борьбу его за власть я точно знаю. Бедняжка - не смог победить, потому и сбёг.

Head
Гость
« Ответ #447 : 21 Ноябрь 2012, 21:56:23 »

Я не збіраюся адказваць на гэтую лухту. Вышэй артыкул добра адказвае на твае пытанне (па крайняй меры на палову гэтага пытання). Мне, што яго тупа сваімі словамі перапісаць? Смеющийся
latonar
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #448 : 21 Ноябрь 2012, 21:57:47 »

Ребята, извиняюсь, я человек случайный в этой ветке. Заинтриговала тема...альтернатива. А не кажется ли вам, что альтернатива не в лидере.....как то неважно они все приживаются в нашей действительности. Сначала лидер, потом диктатор, тиран. Все остальные, кто не у власти - политзаключенный, дисседент, лидер в изгнании,...Может есть смысл рассматривать лидерство как КОМАНДУ, КОАЛИЦИЮ, ПАРЛАМЕНТАРИЗМ....сами придумайте. Но без этих....вождей. Если я заблуждаюсь -поправте, убедите, без фанатизма.
Head
Гость
« Ответ #449 : 21 Ноябрь 2012, 22:03:08 »

Маеце рацыю. Альтэрнатыва нашая ў нацыянальна-арыентаванай сіле. Тую ж незалежнасць Пазьняк не адзін дасягнуў, а з группай дэпутатаў і вялікім натоўпам на Плошчы. Ці вось у польскай "Салідарнасці" быў дзесці мільён чалавек, а лідарам- Лех Валенса, ў Чэхіі Вацлаў Гавэл. Так, што народная рэвалюцыя робіцца рухам, але на чале заўсёды стаіць лідар.
Страниц  : 1 ... 13 14 16 17 ... 20 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт