|
Так, на изображении Христа - Вседержителя левая и правая свастики помещены на груди как символы начала и конца всего сущего, а на иконе "Богоматерь-Державная" на головном уборе изображена золотая свастика.  
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
|
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Аднак ты нiяк не хочаш узяць пад увагу адну рэч - свастыку выкарыстоўвалi й войскi Гiтлераўскай Германii, якiя руйнавалi наш край... I не мае дужага значэння, хто быў першы - Чырвоная Армiя цi Вермахт. I яшчэ - ты часам блытаеш партызанаў i рэгулярные савецкiя войскi. Сумняваюся, што саветы ў 1939 годзе нiшчылi Вiцебск або Гомлю... 
|
|
|
|
|
|
|
|
Значение моего аватара: Существует несколько версий происхождения герба. Одна из них связывает происхождение «Погони» с древними языческими культами Белой Руси. Наиболее почитаемым языческим божеством белорусов был Ярило, который фигуриловал в белорусской мифологии в качестве юноши на белом коне.
Крест, изображённый на щите всадника по некотрым предположениям в дохристианскую эпоху был солярным символом, связанным с культом Ярило. В христианской традиции такую форму креста принято именовать «Лотарингский»,«Патриарший» или «Архиепископальный». Форма креста на щите всадника повторяет форму знаменитой реликвии «Крест преподобной Ефросинии Полоцкой».
Символы, аналогичные «Погоне», также часто встречаются на просторах Восточной Европы. Знаком вооружённого всадника пользовался новгородский князь Александр Невский. Очевидно общее происхождение «Погони» и герба Москвы.
В Средние века всадник считался олицетворением великого литовского князя и означал погоню — военное действие, когда после отбития осады города, всё войско и часть мирных ополченцев гналась за отходящим врагом. Отсюда герб получил своё название. http://ru.wikipedia.org/wiki/Погоня_(герб) Коловрат (по геральдике) - Символ восходящего Солнца, символ победы Света над тьмой и Жизни над смертью. Цвет Коловрата играет важное значение: огненный - символизирует возрождение; небесный (голубой) - обновление; черный - изменение. Знаем-с легенду Погони? В кратце: если деревню-город разрушали или грабили, а мужчин не было на месте, чтобы защитить город от грабежей (разрушений), то они садились на коней и бежали за врагами (дабы уничтожить/наказать их) Разбираем мою аватару с коловратом - "Погоня" СВЕТА за тьмой (дабы изничтожить её), "Погоня" ЖИЗНИ за смертью (дабы извести её). Погоня в качестве с ЧЁРНЫМ коловартом - "Погоня" за изменениями (необходимость в них). 
|
|
« Последнее редактирование: 03 Июль 2007, 03:58:38 от www »
|
|
|
|
|
Капялюш
|
Ты паказаў адзінкавыя выпадкі... Сымбалі Беларусі гэта бчб і шасьціканцовы крыж, а ніяк не свастыка
|
|
|
|
|
|
|
|
Аднак ты нiяк не хочаш узяць пад увагу адну рэч - свастыку выкарыстоўвалi й войскi Гiтлераўскай Германii, якiя руйнавалi наш край... I не мае дужага значэння, хто быў першы - Чырвоная Армiя цi Вермахт. I яшчэ - ты часам блытаеш партызанаў i рэгулярные савецкiя войскi. Сумняваюся, што саветы ў 1939 годзе нiшчылi Вiцебск або Гомлю.. Савецкія войскі нічшылі нашыя гарады ў 40ыя... Дастаткова паглядзець на фотаздымкі "акупаванага" немцамі Менску... і на фотаздымкі "вызваленага" савецкімі "ваярамі" горада... 
|
|
|
|
|
|
|
|
Ты паказаў адзінкавыя выпадкі... Сымбалі Беларусі гэта бчб і шасьціканцовы крыж, а ніяк не свастыка Хм... Тут ужо трэба глядзець тваё паняцце "сымбаля"... Дарэчы я аб свастыцы-сымбалі нічоге на казаў 
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Цi можаш ты зразумець, што НАШЫЯ ВОРАГI ТАКСАМА УЖЫВАЛI ГЭТЫ СЫМБАЛЬ!!! I што гэта адносная сучаснасць а не якое-небудзь 17 стагоддзе...
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
Разбераем мою аватару с коловратом - "Погоня" СВЕТА за тьмой (дабы изничтожить её), "Погоня" ЖИЗНИ за смертью (дабы извести её). Погоня в качестве с ЧЁРНЫМ коловартом - "Погоня" за изменениями (необходимость в них) калі ты паставіш гэта сабе у подпіс, каб усі адразу гэта бачылі, я ад цябе адчаплюся
|
|
|
|
|
|
|
|
Ты паказаў адзінкавыя выпадкі... Пазаходзь па спасылках, калі ласка 
|
|
|
|
|
|
|
|
Цi можаш ты зразумець, што НАШЫЯ ВОРАГI ТАКСАМА УЖЫВАЛI ГЭТЫ СЫМБАЛЬ!!! I што гэта адносная сучаснасць а не якое-небудзь 17 стагоддзе... Мае ворагі - гэта савецкія, польскія і расейскія (таксама твае ворагі?  ) акупанты, зразумеў ці не?!
|
|
|
|
|
|
|
|
Разбераем мою аватару с коловратом - "Погоня" СВЕТА за тьмой (дабы изничтожить её), "Погоня" ЖИЗНИ за смертью (дабы извести её). Погоня в качестве с ЧЁРНЫМ коловартом - "Погоня" за изменениями (необходимость в них) калі ты паставіш гэта сабе у подпіс, каб усі адразу гэта бачылі, я ад цябе адчаплюся Не лезе, спрабаваў яшчэ ў сакавіку  [шмат "букафф"]
|
|
« Последнее редактирование: 02 Июль 2007, 23:38:17 от www »
|
|
|
|
|
Капялюш
|
Паставім пытаньне па іншаму... Што зьяўляецца большадпаведным для Беларусі: Свастыка, ці шасьціканцовы крыж?
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Тыя сымбалi, што ты паказаў - сымбалi роду, рэлiгiйныя алеж нiяк не сымбалi Беларусi. Iзноў, я раю табе больш выкарыстоўваць сучасную гiсторыю, гiсторыю ХХ стагоддзя, а не погляд у старажытнасць, сярэдневечча цi эпоху ажраджэння... Сымбалям менавiта беларускай менавiта дзяржавы свастыка была можа толькi з за часоў нямецкай акупацыi 1941-1944, а нiяк не больш, i нiяк не менш.
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Цi можаш ты зразумець, што НАШЫЯ ВОРАГI ТАКСАМА УЖЫВАЛI ГЭТЫ СЫМБАЛЬ!!! I што гэта адносная сучаснасць а не якое-небудзь 17 стагоддзе... Мае ворагі - гэта савецкія, польскія і расейскія (таксама твае ворагі?  ) акупанты, зразумеў ці не?! Расея - мая гiстарычная Радзiма, Польшча - мая другая гiстарычная Радзiма i край, у якiм я зараз навучаюся. Беларусь - знаходзiцца на тэрыторыi краiны, у якой я нарадзiўся.(СССР, а дакладней БССР), калi ты так ужо любiш гiстарычную дакладнасць. Старую казку пра акупантаў я ўжо чуў. Усё ад таго, што ты нiяк не хочаш прыняць сучаснасць...
|
|
« Последнее редактирование: 02 Июль 2007, 23:43:15 от tony_tosh »
|
|
|
|
|
|
Тыя сымбалi, што ты паказаў - сымбалi роду, рэлiгiйныя алеж нiяк не сымбалi Беларусi. А я б сказаў - сымбалі беларускай культуры... Абодва вызначыцеся з тэрмінам "сымбаль"... Бо свастыка - салярны сымбаль Беларусі і з гэтым нічога не паробіш... 
|
|
|
|
|
|
|
|
Паставім пытаньне па іншаму... Што зьяўляецца большадпаведным для Беларусі: Свастыка, ці шасьціканцовы крыж?  Ты так пытаеш, як быццам я памкнуўся падаваць заяўку на рэферэндум па замене шасьціканцовага крыжа чатырохканцовай свастыкай  P.S.  што рабіць са спадаром Барэйка? 
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
о-хо-хо....... Сымбаль - гэта тое, што абэядноўвае нацыю, сымбаль - гэта тое, пад чым я бы пайшоў змагацца з рэжымам... ябы не пайшоў змагацца пад сьцягамі эўразьвязу, ці АГП...і пад свастыкай бы таксама не пайшоў, і я ўпэўнен, што ніхто бы не пайшоў на плошчу са свастыкай...
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
о-хо-хо....... Сымбаль - гэта тое, што абэядноўвае нацыю, сымбаль - гэта тое, пад чым я бы пайшоў змагацца з рэжымам... ябы не пайшоў змагацца пад сьцягамі эўразьвязу, ці АГП...і пад свастыкай бы таксама не пайшоў, і я ўпэўнен, што ніхто бы не пайшоў на плошчу са свастыкай...
|
|
|
|
|
|
|
afankirt
|
Извиняюсь, что встреваю в вашу милую беседу. Вопрос к www: Герб Погоня, использовался когда - либо или кем - либо совместно со свастикой с коловратом? Или это самостоятельное дополнение?
|
|
« Последнее редактирование: 02 Июль 2007, 23:50:24 от FUCKkir »
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Свастыка можа быць сымбалям спадара Барэйка, але не болей...
|
|
|
|
|
|
|
|
Цi можаш ты зразумець, што НАШЫЯ ВОРАГI ТАКСАМА УЖЫВАЛI ГЭТЫ СЫМБАЛЬ!!! I што гэта адносная сучаснасць а не якое-небудзь 17 стагоддзе... Мае ворагі - гэта савецкія, польскія і расейскія (таксама твае ворагі?  ) акупанты, зразумеў ці не?! Расея - мая гiстарычная Радзiма, Польшча - мая другая гiстарычная Радзiма i край, у якiм я зараз навучаюся. Беларусь - знаходзiцца на тэрыторыi краiны, у якой я нарадзiўся.(СССР, а дакладней БССР), калi ты так ужо любiш гiстарычную дакладнасць. Старую казку пра акупантаў я ўжо чуў. Усё ад таго, што ты нiяк не хочаш прыняць сучаснасць... Когда пути неодинаковы, не составляют вместе планов... © Конфуций... 
|
|
|
|
|
|
|
|
Свастыка можа быць сымбалям спадара Барэйка, але не болей... Спадару з "СССР" не зразумець... 
|
|
|
|
|
|
|
|
Герб Погоня, использовался когда - либо или кем - либо совместно со свастикой с коловратом? Или это самостоятельное дополнение? Не знаю... На данный момент нужное подчеркнул 
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
Я нарадзіўся ўжо ў Беларусі, і я таксама не магу зразумець...
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Свастыка можа быць сымбалям спадара Барэйка, але не болей... Спадару з "СССР" не зразумець...  А ў спадара з "ВялiкаЛiтвы" нiчога папросту не атрымаецца - ён назаўсёды пазастанецца ў 17 стагоддзi, цi нават раней са спадаром Барэйкай ды свастыкай... Нажаль...
|
|
|
|
|
|
|
|
Сымбаль - гэта тое, што абэядноўвае нацыю, сымбаль - гэта тое, пад чым я бы пайшоў змагацца з рэжымам... ябы не пайшоў змагацца пад сьцягамі эўразьвязу, ці АГП...і пад свастыкай бы таксама не пайшоў, і я ўпэўнен, што ніхто бы не пайшоў на плошчу са свастыкай... Угу, а я ж кажу: салярны сымбаль Беларусі, калі знойдзеш тут "нацыянальны", то зараз жа іду шукаць для цябе нобелеўскую прэмію...
|
|
|
|
|
|
|
afankirt
|
Герб Погоня, использовался когда - либо или кем - либо совместно со свастикой с коловратом? Или это самостоятельное дополнение? Не знаю... На данный момент нужное подчеркнул  Ничего бы даже не сказал, используй ты её с теперяшним гербом "капуста" или на "закате над болотом" . А так - ПРОВОКАЦИЯ и ПОЗОР.
|
|
|
|
|
|
|
|
Значыць агітацыя адпрацоўвае свае грошы 
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
Значыць агітацыя адпрацоўвае свае грошы  напэўна, менавіта па гэтаму маёй улюбёнай палітычнай партыяй зьяўляецца КХП-БНФ 
|
|
« Последнее редактирование: 02 Июль 2007, 23:56:13 от Kapialush »
|
|
|
|
|
|