tony_tosh
Гость
|
 |
« : 02 Июль 2007, 22:41:34 » |
|
Итак, есть тут такой спадар www, который утверждает, что свастика - символ Беларуси и белорусской культуры, белорусской самобытности и истории. Вот как. Надеюсь, Админ перенесет из темы Купалле дискуссию...
|
|
|
|
|
|
|
|
По-моему спор уже закрыт, ибо сколько можно выкладывать картинки и рассказывать неучам об этом чудесном и близком для беларусов символе?  Предлагаю тему эту закрыть 
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
Капялюш
|
wwwне кідайся ў крайнасьці  на гэтым форуме я, а не ты размаўляю на беларускай мове ТоширскийСБМ - Саюз Беларускай Моладзі (штосьці кшталту БРСМ пад акупацыяй) БКА - Беларускай Краёвая Абарона(больш нічого ня ведаю  )
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
По-моему спор уже закрыт, ибо сколько можно выкладывать картинки и рассказывать неучам об этом чудесном и близком для беларусов символе?  Предлагаю тему эту закрыть  нет. ты пиши коротко и ясно. докажи нам. только найди достоверные источники, а не свою поебень. И, еще, как там, СБМ, КАБ, КБА, СБУ? не помню, что за фигня такая???
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
wwwне кідайся ў крайнасьці  на гэтым форуме я, а не ты размаўляю на беларускай мове ТоширскийСБМ - Саюз Беларускай Моладзі (штосьці кшталту БРСМ пад акупацыяй) БКА - Беларускай Краёвая Абарона(больш нічого ня ведаю  ) благодарю) тогда еще вопрос - они были ближе AK, которые сражались против коммунистов и против фашистов или же ОУН-УПА, которая активно сотрудничала с Вермахтом и СС?
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
СБМ быў арганізаваны фашыстамі, таму відавочна, што ён ім падпарадкоўваўся
Пра існаваньне БКА сам не так даўно даведаўся, тому не магу нічога сказаць
|
|
|
|
|
|
|
|
 Ржунемагу, читай старые темы, ёлупень 
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Пра існаваньне БКА сам не так даўно даведаўся, тому не магу нічога сказаць ну тогда для www свастика - белорусский символ.... п#здeц...
|
|
|
|
|
|
|
|
Пра існаваньне БКА сам не так даўно даведаўся, тому не магу нічога сказаць СБМ была под контролем БКА...  На днях, я надеюсь, выложу ещё раз дипломную работу, которую уже выкладывал ссылкой на другой форум, который к сожалению "полетел"
|
|
|
|
|
|
|
|
Я понимаю, что твоей логике "обезьяны с гранатой" всё кажется "зас##ным"... всё, но только не твои сверхинтеллектуальные посты 
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Я понимаю, что твоей логике "обезьяны с гранатой" всё кажется "зас##ным"... всё, но только не твои сверхинтеллектуальные посты  я имею ввиду твой оффтоп.
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
СБМ была под контролем БКА...  Можа быць... Я грунтаваўся на тым, што прачытаў на Радыё Свабода аб ты, як фашысты пагражалі спальваньнем жыхарам некаторых вёсак, чыя моладзь адмаўлялсь ісьці у СБМ
|
|
|
|
|
|
|
|
на гэтым форуме я, а не ты размаўляю на беларускай мове Гэта што - папрок, ці што? :-? Я размаўляю на беларускай мове з тымі, хто размаўляе на беларускай мове са мной 
|
|
|
|
|
|
|
|
Я понимаю, что твоей логике "обезьяны с гранатой" всё кажется "зас##ным"... всё, но только не твои сверхинтеллектуальные посты  я имею ввиду твой оффтоп. Ну да... правда, мой оффтоп не сравнится с твоим 
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Я понимаю, что твоей логике "обезьяны с гранатой" всё кажется "зас##ным"... всё, но только не твои сверхинтеллектуальные посты  я имею ввиду твой оффтоп. Ну да... правда, мой оффтоп не сравнится с твоим  я не закидываю на темы про Купалье по 5 огромных месаг с протоколом судебного заседания
|
|
|
|
|
|
|
FaN
Гродненец
Gott mit uns
|
Нужно было как голосование эу тему выставить...
|
|
|
|
Я не злопамятный, просто память плохая... отомщу, забуду..... отомщу еще раз....
|
|
|
Капялюш
|
www "ты не прав" на беларускай мове трэба размаўляць са ўсімі, хто яе разумее
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
на гэтым форуме я, а не ты размаўляю на беларускай мове Гэта што - папрок, ці што? :-? Я размаўляю на беларускай мове з тымі, хто размаўляе на беларускай мове са мной  Ён размаўляе на беларускай мове з кожным удзельнiкам дыскусii, бо гэта сведчыць аб тым, што ён - сапраўдны беларус, а не папулiст, як ты...
|
|
|
|
|
|
|
|
Пісалі бы пабольш на беларускай мове... Можа быць і размаўляў бы 
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Нужно было как голосование эу тему выставить... вроде ж есть голосование 
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
www "ты не прав" на беларускай мове трэба размаўляць са ўсімі, хто яе разумее I гэта - праўда.
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
Пісалі бы пабольш на беларускай мове... Можа быць і размаўляў бы  Шмат людзей так думае... і ніхто не размаўляе па беларуску. Камусьці трэба пачынаць 
|
|
|
|
|
|
|
|
на гэтым форуме я, а не ты размаўляю на беларускай мове Гэта што - папрок, ці што? :-? Я размаўляю на беларускай мове з тымі, хто размаўляе на беларускай мове са мной  Ён размаўляе на беларускай мове з кожным удзельнiкам дыскусii, бо гэта сведчыць аб тым, што ён - сапраўдны беларус, а не папулiст, як ты... Як казалі раней: Даражэнькая мая, У нас кузенька свая: Срака дзьмець, а член куець, Пізда жару паддаець. © Рыгор Барадулін "Як беларусы сэксам займаюцца" Перевожу: пашол на йух 
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Пісалі бы пабольш на беларускай мове... Можа быць і размаўляў бы  Шмат людзей так думае... і ніхто не размаўляе па беларуску. Камусьці трэба пачынаць  За гэта стаўлюся да цябе с павагай i адразу прашу пабачэньня за мажлiвыя памылкi, калi ведаеш 4 славянскiх мовы, яны часта памiж сабой блытаюцца. )
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Даражэнькая мая, У нас кузенька свая: Срака дзьмець, а член куець, Пізда жару паддаець. © Рыгор Барадулін "Як беларусы сэксам займаюцца" Перевожу: пашол на йух  нiчога разумнейшага не прыдумаў???
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
Тоширский ты першы расеец, які вызваў павагу у мяне) яшчэ б ведаць, як табе +1 дабавіць...
|
|
|
|
|
|
|
FaN
Гродненец
Gott mit uns
|
2 капялюш сможеш добавлять, когда будет больше 50 собшений
|
|
|
|
Я не злопамятный, просто память плохая... отомщу, забуду..... отомщу еще раз....
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Тоширский ты першы расеец, які вызваў павагу у мяне) яшчэ б ведаць, як табе +1 дабавіць...
ты хiба толькi зарэгiстраваўся на форуме... трэба яшчэ зачакаць ))) дзякую ))) просто я цiкаўлюся мовамi i жадаю ведаць як мага больш )))
|
|
|
|
|
|
|
|
1) На нашей земле самым выразительным примером будет герб семьи Борейко. Это имя, по легенде, было пожаловано одному боярину главой Великого Княжества Литовского Гедимином за победу над татарским воином, которая решила судьбу всего княжества. В гербе этого рода белая свастика расположена на красном поле. На этом рисунке мы видим главу рода с дружиной. Не правда ли, вид у них более чем внушительный и устрашающий?   2) Выразителен пример наконечника копья, обнаруженного под Брестом - так называемый "Ковельский наконечник". Он изготовлен из стали и инкрустирован серебром. Приблизительная дата изготовления - III век нашей эры.  3) Свастика или её варианты встречаются на печатях мещан, лавочников и чиновников  4) Более того, даже на известном кресте Ефросиньи Полоцкой присутствует стилизованная свастика.  5) Представляют интерес самые различные артефакты, такие как налобное украшение ХII-XIII вв. с изображением свастики (д. Кукли, Гродненская обл.), клейма на донцах, найденных около д. Пацова Слобода (XI-XII вв., Могилевская обл.) и д. Лоск (XIV-XVI вв., Минская обл.).   И так далее, и тому подобное...
|
|
« Последнее редактирование: 02 Июль 2007, 23:40:16 от www »
|
|
|
|
|
|