Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
20 Август 2025, 22:45:40
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Свастика как символ Беларуси.... %(

Голосование
Вопрос: Свастика - белорусский символ?
да - 17 (28,3%)
нет - 43 (71,7%)
Всего голосов: 52

Страниц  : 1 2 4 5 ... 14 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Свастика как символ Беларуси.... %(  (Прочитано 49707 раз)
Почетный гродненец

Пачынаю, пакуль зрэдку, пісаць на беларускай мове

Просмотр профиля
« Ответ #60 : 03 Июль 2007, 00:03:14 »

Я нарадзіўся ўжо ў Беларусі, і я таксама не магу зразумець...
Значыць агітацыя адпрацоўвае свае грошы  Смеющийся  Подмигивающий

напэўна, менавіта па гэтаму маёй улюбёнай палітычнай партыяй зьяўляецца КХП-БНФ Подмигивающий
Спадзяюся, што не апушчу ў тваіх вачах гэтую партыю... Ці то дзед, ці то бацька Пазьняка выдаваў газету пры "немцах-акупантах", калі я не памыляюся Подмигивающий

Смеющийся Дарэчы тут +1 табе Подмигивающий
« Последнее редактирование: 03 Июль 2007, 00:04:00 от www » Записан

Няхай жыве магутны, сьмелы
Наш беларускі вольны дух.
Штандар наш бел-чырвоны-белы,
Пакрый сабой народны рух.

На бой! За шчасьце і за волю
Народу слаўнага свайго!
Браты, цярпелі мы даволі,
На бой усе да аднаго!
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #61 : 03 Июль 2007, 00:03:18 »

Герб Погоня, использовался когда - либо или кем - либо совместно со свастикой с коловратом? Или это самостоятельное дополнение?
Не знаю...
На данный момент нужное подчеркнул Улыбка

Ничего бы даже не сказал, используй ты её с теперяшним гербом "капуста" или на "закате над болотом" . А так - ПРОВОКАЦИЯ и ПОЗОР.
сапраўды, ганьба... у 17 стагоддзi iнтэрнэту не было... адлучайся  Смеющийся Смеющийся Смеющийся
i спадар Барэйка iм таксама ж не карыстаўся. зрабi сабе механiчную друкарню й працуй )))
альбо шукай сучасных Барэйкаў i спрабуй штосьцi скамбiнаваць разам з iмi, толькi я думаю, што яны адмовяцца. таму шта яны сучасныя Барэйкi.

I для мяне СССР не такая ўжо й дрэнная дзяржава была. Яшчэ з дзяцiнства памятаю, як кожную суботу ды нядзелю разам з мацi мы ездзiлi на прыгарадным аўтобусе пашпацэраваць у Друскенiкi, што цяпер Druskininkai.
I мне ёсць чым ганарыцца, калi ў якой-небудзь анкеце як месца народжання я адзначаю USSR цi Russia or USSR(калi няма пункту Беларусь)... I нават на дакумэнтах, паданых у польскае консультсва як месца нараджэння было зазначана BRRS(БССР па-польску)... А самае галоўнае - гэта дакладна з гiстарычнага пункту гледжання.... Подмигивающий
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #62 : 03 Июль 2007, 00:05:15 »

Я нарадзіўся ўжо ў Беларусі, і я таксама не магу зразумець...
Значыць агітацыя адпрацоўвае свае грошы  Смеющийся  Подмигивающий

напэўна, менавіта па гэтаму маёй улюбёнай палітычнай партыяй зьяўляецца КХП-БНФ Подмигивающий
кожный мае права на выбар i таму з беларускiх партый найблiжшую да маёй паставы праграму мае АГП, якая не ўздымае канфрантацыю з Расеяй i БСДГ, што датычыцца унутраных спраў дзяржавы.
I я нiколi не буду папiраць КХП-БНФ, але, спадзяюся, Капялюш, зразумее, чаму ))) Подмигивающий
« Последнее редактирование: 03 Июль 2007, 00:07:57 от tony_tosh » Записан
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #63 : 03 Июль 2007, 00:06:05 »

I для мяне СССР не такая ўжо й дрэнная дзяржава была. Яшчэ з дзяцiнства памятаю, як кожную суботу ды нядзелю разам з мацi мы ездзiлi на прыгарадным аўтобусе пашпацэраваць у Друскенiкi, што цяпер Druskininkai.
I мне ёсць чым ганарыцца, калi ў якой-небудзь анкеце як месца народжання я адзначаю USSR цi Russia or USSR(калi няма пункту Беларусь)... I нават на дакумэнтах, паданых у польскае консультсва як месца нараджэння было зазначана BRRS(БССР па-польску)... А самае галоўнае - гэта дакладна з гiстарычнага пункту гледжання....
Ганьба! Ці ў БССР ты карыстаўся дапамогай "сеціва"? Давай-давай, хутчэй адключайся  і вяртай СССР  Смеющийся Смеющийся
« Последнее редактирование: 03 Июль 2007, 00:07:02 от www » Записан

Народу слаўнага свайго!
На бой усе да аднаго!
afankirt
Сказочный фотограф
Мэр города

__МЭДЖЫК__       in/f34.1/europеец

svadbagrodno Просмотр профиля WWW Email
« Ответ #64 : 03 Июль 2007, 00:11:52 »

Ну, сейчас уже к оффтопу всё скатится...

www, неужели ты не понимаешь, что любой, даже самый чмошный ЛУКАШИСТ , зайдя на форум и увидев твою картинку будет с радостью потирать потные ладошки и злобно шипеть - вот они какие, "свядомые" белорусы. Провокация это, иначе не назвать. Зачем этот Герб то поганить???

Независимый гродненский Свадебный КАТАЛОГ!!!
- У нас есть лучшее! У Вас есть ВЫБОР!
   Svadba.Grodno.net-Ваш свадебный Интернет!
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #65 : 03 Июль 2007, 00:17:02 »

Н-да...
afankirt
Працягваю ланцужок:
Беларуская мова - гэта не мова Беларусі
Беларуская культура - гэта не культура Беларусі
Пагоня і бел-чырвона-белы - гэты не нацыянальныя сымбалі Беларусі...
даже самый чмошный ЛУКАШИСТ тебе это скажет... Потому что "беларускую мову" выдумали в лабораториях ЦРУ, "беларускую культуру" выдумали советские деятели, а "Пагоня і бел-чырвона-белы" - это национальные символы Летувы  Подмигивающий
« Последнее редактирование: 03 Июль 2007, 00:19:35 от www » Записан

Народу слаўнага свайго!
На бой усе да аднаго!
Капялюш
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #66 : 03 Июль 2007, 00:20:39 »

Тоширский
не крыўдуй, але мне падаюцца сьмешнымі усі гэтыя АГП, БСДГ, і іншыя ПКБ. Яны такія-жа марыянэткі Масквы як і Лукашэнка, і снуюць на той выпадак, калі Лукашэнка адмовіцца здаваць Беларусь Расеі. а ён напэўна адмовіцца.
Яшчэ мне не падабаецца ва ўсіх абсалютна партыях(акрамя КХП-БНФ) першасьць дэмакратыі за мову. Яны не разумеюць што дэмакратычная, але расейскамоўная Беларусь зьнікне хутчэй чым пры Лукашэнку.
Дарэчы, улада абвінавачвае Пазьняка у русафобстве, а я сустрэў у сеціве такія словы
"Ніколі ня чуў как Пазьняк гаварыў што-небудзь пра "высяленьне расейцаў", а чуў толькі адказ на пытаньне: Як будуць жыць расейцы у Беларусі, калі вы танеце прэзыдэнтам - Лепш чым у Расеі" Подмигивающий
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #67 : 03 Июль 2007, 00:21:17 »

I мне ёсць чым ганарыцца, калi ў якой-небудзь анкеце як месца народжання я адзначаю USSR цi Russia or USSR(калi няма пункту Беларусь)... I нават на дакумэнтах, паданых у польскае консультсва як месца нараджэння было зазначана BRRS(БССР па-польску)... А самае галоўнае - гэта дакладна з гiстарычнага пункту гледжання....
Ганьба! Ці ў БССР ты карыстаўся дапамогай "сеціва"? Давай-давай, хутчэй адключайся  і вяртай СССР  Смеющийся Смеющийся
дарэчы, калi б ты дакладней цiкавiўся сучаснай гiсторыей, то ведаў бы, што у 1990 годзе СССР атрымаў дамен верхняга ўзроўню .su, у 1979 годзе ў Маскве пачала дзейнiчаць пэйджынгавая сувязь для карэспандэнтаў, з 1983 году ў будове гарадзкiх тэлефонных сетак дзеля эканомii каблю ды ў месцы, дзе працягнуць кабель было немагчыма, пачала выкарыстоўвацца савецкая сiстэма сотавай сувязi Алтай-3С ды Алтай-3М.(тэхнiчная рэалiзацыя накшталт старога БелСелу з NMT). У Смаленску ў некаторых раёнах гэтая сiстэма яшчэ працуе, але пацiху замяняецца на DECT. Мiж iншым, пачынаючы з 1986 году, а менавiта, дзякуючы К.Чарненку ў Бярэсцi пачалася прадукцыя адукацыйных кампутараў "Карвет", якi тэхнiчна апераджаў свой аналаг прадукцыi Yamaha. Замест жа iнтэрнэту ў СССР(да ва ўсiм свеце на той час (60-я - 80-я гады) - iнтэрнэту тады не было нiдзе, апроч лабараторыяў у ЗША) выкарыстоўвалiся аматарскiя радыёстанцыi, з дапамогай якiх можна было злучыцца з цэлым сьветам. Iснаваў нават абмен паштоўткамi памiж уладальнiкамi такiх cтанцый. У музеi Смаленскага Каледжа Тэлекамунiкацыяў я бачыў паштоўкi з Аўстраллii i з ЗША. Так што я не буду адлучацца. Internet icнаваў у СССР, а FidoNET(папярэднiк iнтэрнэту) з'явiўся ў даследчых iнстытутах хiба ў 1987 годзе. Персанальны кампутар ды мадэм можна было свабодна набыць, пачынаючы з 1988 - пакуль што найранешую рэкляму я бачыў з таго часу. Так што адлучацца я не буду. А ты адлучайся i карыстайся ганцамi ды мэханiчнай друкарняй!!! Смеющийся Смеющийся Смеющийся
« Последнее редактирование: 03 Июль 2007, 00:34:57 от tony_tosh » Записан
Капялюш
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #68 : 03 Июль 2007, 00:22:00 »

пасьля такіх тваіх пастоў мне нехапае ніякай паліткарэктнасьці Улыбка
afankirt
Сказочный фотограф
Мэр города

__МЭДЖЫК__       in/f34.1/europеец

svadbagrodno Просмотр профиля WWW Email
« Ответ #69 : 03 Июль 2007, 00:22:10 »

Н-да...
afankirt
Працягваю ланцужок:
Беларуская мова - гэта не мова Беларусі
Беларуская культура - гэта не культура Беларусі
Пагоня і бел-чырвона-белы - гэты не нацыянальныя сымбалі Беларусі...
даже самый чмошный ЛУКАШИСТ тебе это скажет... Потому что "беларускую мову" выдумали в лабораториях ЦРУ, "беларускую культуру" выдумали советские деятели, а "Пагоня і бел-чырвона-белы" - это национальные символы Летувы  Подмигивающий

Ну, говорил же, к оффтопу придем...

КАКОЙ же наш символ?  Кто такая Летува?

Независимый гродненский Свадебный КАТАЛОГ!!!
- У нас есть лучшее! У Вас есть ВЫБОР!
   Svadba.Grodno.net-Ваш свадебный Интернет!
Капялюш
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #70 : 03 Июль 2007, 00:28:54 »

Кто такая Летува?

" - ой, таки да
 - Какая такида!?!?!?"
  Смеющийся
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #71 : 03 Июль 2007, 00:32:07 »

Тоширский
не крыўдуй, але мне падаюцца сьмешнымі усі гэтыя АГП, БСДГ, і іншыя ПКБ. Яны такія-жа марыянэткі Масквы як і Лукашэнка, і снуюць на той выпадак, калі Лукашэнка адмовіцца здаваць Беларусь Расеі. а ён напэўна адмовіцца.
Яшчэ мне не падабаецца ва ўсіх абсалютна партыях(акрамя КХП-БНФ) першасьць дэмакратыі за мову. Яны не разумеюць што дэмакратычная, але расейскамоўная Беларусь зьнікне хутчэй чым пры Лукашэнку.
Дарэчы, улада абвінавачвае Пазьняка у русафобстве, а я сустрэў у сеціве такія словы
"Ніколі ня чуў как Пазьняк гаварыў што-небудзь пра "высяленьне расейцаў", а чуў толькі адказ на пытаньне: Як будуць жыць расейцы у Беларусі, калі вы танеце прэзыдэнтам - Лепш чым у Расеі" Подмигивающий
усё, разумею, але я прыхiльнiк сацыял-дэмакратычных iдэяў Подмигивающий
Мяне таксамаж цiкавяць стасункi з Расеяй у выпадку, калi КХП-БНФ усё ж такi прыдзе да ўлады. I стасунак да расейскай мовы. Як-нiяк, але я хацеў бы, каб маi дзецi, калi я ўсё ж такi павернуся працаваць i жыць на Беларусi, у школе маглi навучацца па-расейску i вывучаць класiкаў расейскай лiтаратуры ў арыгiнале. Я рускi, i з гэтым нiчога не можна(i мне не хочацца) зрабiць. Я люблю Беларусь, я край, у якiм я нарадзiўся, але я хачу павагi да правоў нацыянальнай меншасьцi i да расейскай мовы, на якой размаўляе большасць насельнiцтва. Я не хачу гвалтоўных пераходаў, а пазьней праблем, як у Латвii, Лiтве цi Эстонii...
А кожная беларуская партыя, так альбо iнакш, мае якога-небудзь спонсара, ЕС цi Расею, Амерыку цi Украiну...
I я за захаванне добрых стасункаў з усходнiм суседам - мне падабаецца, што нямi пагранiчнага кантролю, калi я еду з Гродна ў Смаленск, няма дасмотру, калi я на самалёце прылятаю ў Калiнiнград, i для мяне было бы вельмi цяжка ад гэтага адмовiцца...
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #72 : 03 Июль 2007, 00:35:07 »

Тоширский, угу, я аб гэтым ведаю... Толькі вось галоўная праблема - ты ПАДЛУЧАЎСЯ да інтэрнэту ў СССР? Улыбка

Непонимающий Улыбка

КАКОЙ же наш символ?
В каком смысле наш? Улыбка

Народу слаўнага свайго!
На бой усе да аднаго!
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #73 : 03 Июль 2007, 00:41:09 »

Тоширский, угу, я аб гэтым ведаю... Толькі вось галоўная праблема - ты ПАДЛУЧАЎСЯ да інтэрнэту ў СССР? Улыбка

Непонимающий Улыбка

КАКОЙ же наш символ?
В каком смысле наш? Улыбка

не, калi Саюз распаўся мне было 5 гадоў. Але ў маiх знаёмых быў кампутар з FidoNET(у канцы 80, ды да году 95 гэта сетка была мацней iнтэрнэту)... I я казаў аб тым, што як ты хочаш жыць 17 стагоддзем, жывi iм i не перашкаджай сучасным людзям. Я толькшi адзiн раз пазытыўна сказаў пра СССР, але ж кожны твой пост на форуме апiраецца на старой гiсторыi... I я не хачу жыць у СССР. I яшчэ - я меў дома пластынкi замежных выканаўцаў...
Капялюш
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #74 : 03 Июль 2007, 00:41:32 »

Я мяркую, што калі КХП-БНФ прыйдзе да ўлады школ, у якіх быдуць выкладаць расейскую мову будзе больш, чым зараз беларускіх школ. Хаця дзяржаўная мова павінна быць адна.
А вось памежны кантроль, на маю думку, павінен быць, асбліва першы час, пакуль не ўсталююцца нармалёвыя адносіны без уплыву Расеі на Беларусь. А то бываюць такія выпадкі як з ваенна-патрыятычным клюбам "Беркут"
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #75 : 03 Июль 2007, 00:44:53 »

I я не хачу жыць у СССР.
В соседней теме ты говорил, что хочешь возвратить СССР, противоречивый ты мальчег  Смеющийся

Народу слаўнага свайго!
На бой усе да аднаго!
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #76 : 03 Июль 2007, 00:44:54 »

Я мяркую, што калі КХП-БНФ прыйдзе да ўлады школ, у якіх быдуць выкладаць расейскую мову будзе больш, чым зараз беларускіх школ. Хаця дзяржаўная мова павінна быць адна.
А вось памежны кантроль, на маю думку, павінен быць, асбліва першы час, пакуль не ўсталююцца нармалёвыя адносіны без уплыву Расеі на Беларусь. А то бываюць такія выпадкі як з ваенна-патрыятычным клюбам "Беркут"
трэба ўлiчваць, што гэта будзе складана зрабiць - гранiцы памiж Расеяй i Беларуссю няма.
i яшчэ людзi будуць супраць.
Капялюш
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #77 : 03 Июль 2007, 00:45:02 »

табе гавораць: Свастика не белорусский символ
ты пачынаеш з іроніяй гаварыць: да а белрускую мову прыдумала ЦРУ і г.д.
Са ўсяго апазыцыйнага насельтніцтва Беларусі напэўна чалавек 100 лічаць свастыку беларускім сымбалем.
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #78 : 03 Июль 2007, 00:45:42 »

I я не хачу жыць у СССР.
В соседней теме ты говорил, что хочешь возвратить СССР, противоречивый ты мальчег  Смеющийся
я жартаваў.  Смеющийся
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #79 : 03 Июль 2007, 00:48:19 »

Са ўсяго апазыцыйнага насельтніцтва Беларусі напэўна чалавек 100 лічаць свастыку беларускім сымбалем.
а можа й менш....
Капялюш
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #80 : 03 Июль 2007, 00:49:38 »

трэба ўлiчваць, што гэта будзе складана зрабiць - гранiцы памiж Расеяй i Беларуссю няма.
Вось таму я і думаю, што перад тым як зьвяргаць рэжым трэба давесьці да сьвядомасьці людзей, што Расея у яе сучасным выглядзе - імперыя, і яе трэба сьцерагчыся, ставіцца да яе палітыкі з недаверам. і адначасова наладжваць сяброўскія адносіны з Расеяй, імкнуцца ўплываць на дэмакратычныя антыімперскія зьмены ў ёй
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #81 : 03 Июль 2007, 00:55:23 »

Угу, это немцы начудачили в средневековье Улыбка Отказывайся до конца от всего беларуского Подмигивающий

P.S. "... за одобрение вопроса «Поддерживаете ли Вы предложение об установлении новых Государственного флага и Государственного герба Республики Беларусь?» проголосовали 3 622 851 человек, или 75,1 процента, против проголосовали 988 839 человек, или 9,39 процента, 211 792 бюллетеня в части этого вопроса признаны недействительными;"
http://www.rec.gov.by/refer/ref1995resdoc.html
Что тут поделать?   Улыбка

Народу слаўнага свайго!
На бой усе да аднаго!
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #82 : 03 Июль 2007, 00:55:26 »

Вось таму я і думаю, што перад тым як зьвяргаць рэжым трэба давесьці да сьвядомасьці людзей, што Расея у яе сучасным выглядзе - імперыя, і яе трэба сьцерагчыся, ставіцца да яе палітыкі з недаверам. і адначасова наладжваць сяброўскія адносіны з Расеяй, імкнуцца ўплываць на дэмакратычныя антыімперскія зьмены ў ёй
наконт iмпэрыi можна й паспрачацца... гэта геапалiтычная сiтуацыя ў свеце параджае iмпэрыялiзм. адносiны павiнны быць узаемакарыснымi партнёрскiмi. гэта лепш сяброўскiх.
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #83 : 03 Июль 2007, 00:57:26 »

Da_Mo, не пишите сюда, в Великой Украине все песдато, вы и так контролируете и Лукашенку, и оппозицию, и даже таких как www. Идите отсюда в другую тему. Здесь не обсуждают онанизм и яйца. Здесь вам будет неинтересно. Смеющийся Смеющийся Смеющийся
Капялюш
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #84 : 03 Июль 2007, 00:57:33 »

Тоширский
Напэўна ты маеш рацыю

такое уражаньне што ты - упарты імбецыл
Da_Mo
Кандидат в депутаты

Наем пропагандистов аутсорсеров, з\п от 1000 евро

Просмотр профиля
« Ответ #85 : 03 Июль 2007, 00:58:51 »

Свастика это древний символ. И он не на долго будет ассоциироваться с фашизмом. максимум лет 100-200. Свастика имеет такое же отношение к фашизму как звезда к большевизму.

... не могу оторвать глаз от Тебя...
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #86 : 03 Июль 2007, 00:59:09 »

Тоширский
Напэўна ты маеш рацыю

такое уражаньне што ты - упарты імбецыл
1. Дзякуй ))) Улыбка Подмигивающий Веселый
2. У мяне таксама ж.... Шокирован
Капялюш
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #87 : 03 Июль 2007, 01:00:41 »

Калі б ён паставіў на Пагоню чырвоную зорку, рэакцыя была бы аднолькавай
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #88 : 03 Июль 2007, 01:02:56 »

цi так, цi так, я б яго дэбiлам лiчыў... але, улiчваючы моду на савецкiя сымбалi сярод эўрапейскай моладзi, я бы просто пасьмяяўся.... Показывает язык
tony_tosh
Гость

Email
« Ответ #89 : 03 Июль 2007, 01:04:23 »

цi так, цi так, я б яго дэбiлам лiчыў... але, улiчваючы моду на савецкiя сымбалi сярод эўрапейскай моладзi, я бы проста пасьмяяўся.... Показывает язык
Страниц  : 1 2 4 5 ... 14 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт