Да няма, як няма мапы Рэчы Паспалітай 1903 году ці 705-га да н.э.
Прбач! Але здаецца мы гаварыли пра 1920 год и пра акупацыю такой краины як Беларусь такой краинай як II Рэч Паспалитая. Дык мне хацелася пабачыць мапы акупираваннай краины перад тым як яна была акупираваннай? Бо няма праблему здаецца у тым каб прывесци мапы Рэчы Паспалитай перад разборами и пасля раборау? Дык вось хацелася б праанализаваць стан Беларуси? Ци я неяк незразумела пытаюся?
Краіна была ёсьць і будзе, толькі назва зьмянілася і нарэшце яна спрабуе жыць самастойна не ўваходзячы ў сумніўныя уніі, якія вынішчаюць яе адметнасьць на карысьць крэатыўных (зараз модна казаць пасыянарных) "сяброў"-саюзнікаў.
Ну... тады можа здрадзице мне кольки разоу на год праводзяцца у Менску дни беларускай культуры... Выстауки творау народнага мастацтва? Выспленни сучасных писменникау, паэтау, музыкантау, харэаграфичных гуртоу? А можа у Беларуси ужо здаюць абавязковыя экзамены у школах па белораускай мове/литаратуры/гисторыи? Цяпер я канешне бачу мапу... але я зноу не да канца упэунены што гэта менавита тое аб чым шаноуны спадар гаворыць.
Бо усе што я пераличыу вышэй иснуе у сумніўнай вунии пад той самай назвай и трохи змененай канцоукай. А у незалежнай краине - дзе гэта усе? Першая мова на каторай я загаварыу была беларуская... другая - польская а трэцяя... мас... коуская

Але цяпер я увесь час, апрач гутарки з табой, ужываю мас... коускую мову. Чаму? Ци мы жывем не у Беларуси? У незалежнай краине гисторыя культура и незалежнасць каторай крэавалася на працягу амаль тысячагоддзя? Не! Я личу што я жыву на папялишчы той самай культуры и новая са старой мае тольки геаграфичныя абагульненни.
Эээм... здаецца мне мы не у той тэме ужо вядзем гутарку.
Наступны пост сюды
http://forum.grodno.net/YaBB.pl?num=1164184800