kitangi
Гродненец
я рэп
|
Так все просто.... Взять и зыбать язык...... Зато нормально живут..... Вчтречное предложение: ввести в московских школах историю росии на молдованкском, а почему нет? пол москвы разговаривает на молдованском.... вот удивятся москали поганые!
Гнать росийский язык надо! Как в 60ые годы 19 века нас, Беларусав, вбили мордой в этот долбаный росийский язык, москали проклятые, своей русификацией, так щас время действовать в обратном направлении! Жаль, что Минск этого не понимает.... да ине сильно желает... потому что мозгов не хватает выучить даже английский на уровне 3 класника
Признаюсь, мне стыдно, что я не могу сам 100% грамматно писать и говорить на Беларускам, если бы мог- с удовольствием это делал! думаю, что не у одного меня такая проблема....
|
|
« Последнее редактирование: 23 Январь 2008, 00:53:57 от mytnu »
|
|
А давайте пазавем молдаван
|
|
|
Paladin
|
Гнать росийский язык надо! Как в 30ые годы 19 века нас, Беларусав, вбили мордой в этот долбаный росийский язык, москали проклятые, своей русификацией, так щас время действовать в обратном направлении! Не и мею ничего против... но хочу просто заметить что в 30е годы XIX в. "нас Беларусав" еще в проекте небыло.  Жаль, что Минск этого не понимает.... да ине сильно желает... потому что мозгов не хватает выучить даже английский на уровне 3 класника позволю себе еще вопрос... а Минск это кто? Признаюсь, мне стыдно, что я не могу сам 100% грамматно писать и говорить на Беларускам, если бы мог- с удовольствием это делал! думаю, что не у одного меня такая проблема.... Да уж! У меня например проблемма понять... как при наличии желания можно разговаривать не на белорусском? Вам что ктото запрещает? По моему вы просто лукавите.
|
|
« Последнее редактирование: 22 Январь 2008, 10:14:51 от Paladin »
|
|
|
|
|
|
Не и мею ничего против... но хочу просто заметить что в 30е годы XIX в. "нас Беларусав" еще в проекте небыло. Чего ты всем дуришь голову? Кривич-литвин-тутэйший-беларус - цепочка трансформации этнонимов здешних жителей. Хотя для тебя это трансцендентно.
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
Paladin
|
Не и мею ничего против... но хочу просто заметить что в 30е годы XIX в. "нас Беларусав" еще в проекте небыло. Чего ты всем дуришь голову? Кривич-литвин-тутэйший-беларус - цепочка трансформации этнонимов здешних жителей. Хотя для тебя это трансцендентно. Для всего имеет смысл формулировок относительно времени. Потому что если продолжить эту цепочку то получиться что гомосапиенс-краманьёнец-Кривич-литвин-тутэйший-беларус. Т.е. любой гомо сапиенс это белорус? Врятли... поэтому уж пожалуйсто употребляйте названия в соответствии со временем. Потому что что употребление "президент I Речи Посполитой Стэфак Баторы" звучит также смешно как "Мицкевич - белорус" или "итальянец Юлий Цезарь". Кстати "тутэйшы" какразтаки (если я правильно понимаю белорусский) означатет отсутствие какого либо признака национального самосознания.
|
|
|
|
|
|
|
|
Для всего имеет смысл формулировок относительно времени. Потому что если продолжить эту цепочку то получиться что гомосапиенс-краманьёнец-Кривич-литвин-тутэйший-беларус. Т.е. любой гомо сапиенс это белорус? Врятли... поэтому уж пожалуйсто употребляйте названия в соответствии со временем. Потому что что употребление "президент I Речи Посполитой Стэфак Баторы" звучит также смешно как "Мицкевич - белорус" или "итальянец Юлий Цезарь". Для всего имеет смысл знания в такой науке, как этнонимика... ниразу не слышал, да? Так вот наш разговор - разговор пещерного человека (тебя) и человека из постиндустриального общества (меня), речь в котором пойдёт о компьютерах. Результат - трата времени и толку 0  Всё в одну кашу, аёячки - и президента всунул, и римлянин, и "Мицкевич - белорус", и даже кроманьонцев, которые определённо имели свою государственность и сами так себя и называли. Ты бы уже определился, про что говорить будем, а то так много бреда в одном сообщении я разбирать не возьмусь. Сомневаюсь, что смогу объяснить тебе эволюцию критериев национально-культурной принадлежности в нескольких последних столетиях... а то ж такие замечательные примеры, нет с какой стороны подступиться - сначала говорим о трансформации этнонимов (на основе цитаты - "нас, Беларусов"), потом быстро перескакиваем на не знаю чей тезис "Мицкевич - белорус" и замешиваем! И быстренько-быстренько во всём виним www  Кстати "тутэйшы" какразтаки (если я правильно понимаю белорусский) означатет отсутствие какого либо признака национального самосознания. Ты это каждые два-три месяца спрашивать будешь?  Цытата па Язэпу Лёсіку, які ўважаў «тутэйшасць» за своеасаблівы спосаб захаваць народнае адзінства: «…Балючы падзел беларускага народу на праваслаўных і каталікоў выклікаў другі падзел, — нацыянальны. Праваслаўных сталі лічыць расійцамі („рускімі”), а каталікоў — палякамі. Сам-жа народ схаваў сваё сапраўднае імя ў сваіх песьнях, казках, паданьнях, а перад людзьмі называў сябе проста тутэйшым. Але й гэтым абаронным назовам ён выяўляў сваю нацыянальную асобнасьць і сваім найменьнем „тутэйшы” паказваў, што ён не расіец і не паляк. Пры тым барбарскім спосабе абрусеньня, быў адзін паратунак для свае нацыянальнай асобнасьці: схавацца пад найменьне тутэйшы, каб ніхто цябе не пазнаў ды прымаў за таго, хто каму падабаўся, бо пад тутэйшым можна разумець і расійца, і паляка, і беларусіна і каго сабе хочаш...» Дарэчы, трэба прыгадаць, што некаторыя гісторыкі, якія прытрымоўваюцца тэоріі балцкага ці балцка-славянскага этнагенезу беларусаў, супастаўляюць беларускае “тутэйшы” з літ. tauta, лат. tauta ‘народ, племя’, прус. tauto ‘краіна’ < і.-е. teut[ch257] ‘народ’. Хотя, Паладин у нас такой всеобъемлющезнающий этнограф и этнолог, что, мне кажется, придется умыть руки. А то ещё одно сравнения баварцев с литвинами, политических должностей с трансформацией этнонимов определённого этноса я не выдержу 
|
|
« Последнее редактирование: 22 Январь 2008, 12:20:19 от www »
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
litwin
|
Врятли... поэтому уж пожалуйсто употребляйте названия в соответствии со временем.
А якая розніца якой назвай мы будзем карыстацца..?? Беларус, ліцьвін, крывіч - сутнасць та адна й тая ж.. Проста спадар Паладзін вы такі мегаэтнолаг, што не разумееце звычайнай схемы, якую я ўжо тут пісаў безліч раз: ПЛЕМЯ - НАРОДНАСЦЬ - НАЦЫЯ Вось мне цікава, кіруючыся вашай логікай, палякі таксама не маюць права на гісторыю Мазавецкага княства, бо папросту іх тады яшчэ не было..??
|
|
« Последнее редактирование: 22 Январь 2008, 12:36:55 от litwin »
|
|
Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
|
|
|
Paladin
|
Врятли... поэтому уж пожалуйсто употребляйте названия в соответствии со временем.
А якая розніца якой назвай мы будзем карыстацца..?? Беларус, ліцьвін, крывіч - сутнасць та адна й тая ж.. Ну и сапрауды... якая розница? Итальянец ци Рымлянин? Армия Ксеркса ци проста муджахеды? Ну якая розница прауда? Фашысты-Немцы-Крыжаки... Паражка Фашыстских войск пад Грунвальдам... Прыгожа? Ну можа... Няма розницы? Можа и няма. 
|
|
|
|
|
|
|
litwin
|
А якая розніца якой назвай мы будзем карыстацца..?? Беларус, ліцьвін, крывіч - сутнасць та адна й тая ж.. Ну и сапрауды... якая розница? Итальянец ци Рымлянин? Армия Ксеркса ци проста муджахеды? Ну якая розница прауда? Фашысты-Немцы-Крыжаки... Паражка Фашыстских войск пад Грунвальдам... Прыгожа? Ну можа... Няма розницы? Можа и няма.  Ну як можна атаесамляць палітычную назву з нацыянальнай...!!!! Паладзін, вы што ўвогуле нічога не разумееце..??
|
|
|
|
|
|
|
Paladin
|
А якая розніца якой назвай мы будзем карыстацца..?? Беларус, ліцьвін, крывіч - сутнасць та адна й тая ж.. Ну и сапрауды... якая розница? Итальянец ци Рымлянин? Армия Ксеркса ци проста муджахеды? Ну якая розница прауда? Фашысты-Немцы-Крыжаки... Паражка Фашыстских войск пад Грунвальдам... Прыгожа? Ну можа... Няма розницы? Можа и няма.  Ну як можна атаесамляць палітычную назву з нацыянальнай...!!!! Паладзін, вы што ўвогуле нічога не разумееце..?? Якразтаки разумею что вашыми формулами робяцца спробы раслумачыць сувязь цяперашняга народу и падняць уласную самацэнку за кошт таго што рабилася на гэтай тэрыторыи некали. Таму вам бы хацеляся каб памиж беларусами и лицьвинами не было розницы... але як бы вам не хацелася гэта не тольки дзве розныя назвы... гэта яшчэ дзве розныя назвы розных народау бо (я вы мне самыя ужо даказвали) кали у народа аднимаецца поунасцю носьбиты культуры то што на яго месцы можа узникнуць? Што можа узникнуць кали тых хто акумулявау у сабе культуру нима! Ниводнага такога чалавека. Нима! Прыкладам можа паслужыць вам каланизацыя пауночнай амерыки. Индзейцы гэта лицьвины а каланизатары гэта усе напасци лицьвинскага народу у адным флаконе. Як рэзультат... Амерынканская нацыя ци у нашым перакладзе беларусы. то як? Цяперашния амерыканцы гэта индзейцы? Не? А як вы адззяляеце адно ад другога? Па колеру скуры? Хм... тут канешне з беларусаме выгодней... усе суседзи таксама белыя. 
|
|
« Последнее редактирование: 22 Январь 2008, 13:10:14 от Paladin »
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
А, сцыкун, ужо паправіў пост свой 
|
|
|
|
|
|
|
Paladin
|
А якая розніца якой назвай мы будзем карыстацца..?? Беларус, ліцьвін, крывіч - сутнасць та адна й тая ж.. Проста спадар Паладзін вы такі мегаэтнолаг, што не разумееце звычайнай схемы, якую я ўжо тут пісаў безліч раз: ПЛЕМЯ - НАРОДНАСЦЬ - НАЦЫЯ Вось мне цікава, кіруючыся вашай логікай, палякі таксама не маюць права на гісторыю Мазавецкага княства, бо папросту іх тады яшчэ не было..?? Паляки маюць права на гисторыю нават рымскай имперыи бо гэта проста гисторыя... але кали вы пачнеце сярод батракоу XIIIв шукаць нацыянальную польскую свядомасць у зале будзе стаяць рогат.
|
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш, да и без этого пост смешён до невозможности. Народ - нацию в постмодернистских понятиях в одну кучу мешает. Сначала баварцы и литвины, сейчас сравнение литвинов, которые несколько тысячелетий жили тут без всяких колонизаторов из Америки, сохраняя своё типичный генотип, и индейцы, которые вообще здесь не пойми к чему  гэта яшчэ дзве розныя назвы розных народау Ага. Настолько разные, насколько разные поляки, французы, англичане "сейчас" и поляки, французы, англичане "100 лет.../200 лет... etc назад" 
|
|
« Последнее редактирование: 22 Январь 2008, 13:29:31 от www »
|
|
|
|
|
Paladin
|
А, сцыкун, ужо паправіў пост свой  Ну поправил я его до того как вы успели об... обрадоваться... так что признаю что цитата из моего текста хоть и не полная. А убрал я ее потому что в виду иззменений текста потеряла смысл.
|
|
|
|
|
|
|
litwin
|
Якразтаки разумею что вашыми формулами робяцца спробы раслумачыць сувязь цяперашняга народу и падняць уласную самацэнку за кошт таго што рабилася на гэтай тэрыторыи некали. Таму вам бы хацеляся каб памиж беларусами и лицьвинами не было розницы... Ну гэта не мае формулы.. Яны ўжо даўно навукова распрацаваны без майго ўдзелу..  Тут нават і формула не трэба, можна было б самому лагічна падумаць.. А наконт астатняга я магу сказаць толькі адно - кожная нацыя мае права на сваю гісторыю і Беларусы гэтаму не выключэнне.. Я маю права на гісторыю сваіх продкаў таму што я іх нашчадак, і ніхто гэтае права ў мяне адняць не можа.. І кожная нацыя сёння фарміруе сваю тоеснасць дзякуючы ўсім духоўным і матэрыяльным здабыткам сваіх продкаў, дык чаму гэта нельга рабіць беларусам..? але як бы вам не хацелася гэта не тольки дзве розныя назвы... гэта яшчэ дзве розныя назвы розных народау бо (я вы мне самыя ужо даказвали) кали у народа аднимаецца поунасцю носьбиты культуры то што на яго месцы можа узникнуць? Што можа узникнуць кали тых хто акумулявау у сабе культуру нима! Па сваёй сутнасці носьбітам культуры з'яўляецца ўвесь народ, аднак падчас нацыятворчага працэсу асноўная роля ў своеасаблівым "узмацненні" культуры належыць нацыянальнай эліце.. Менавіта яна павінна зрабіць нацыянальную культуру дамінуючай.. Так, у кан. 18 - пач. 19 ст у беларусаў з-за паланізацыі й русіфікацыі амаль што не было нацыянальна скіраванай эліты, аднак тая культура, той нацыянальны дух захаваўся ў простым народзе.. Скуль потым выйшлі Каліноўскі, Багушэвіч, Луцкевіч..?? З былой уніяцкай дробнай шляхты, то бок з ліцьвінаў..  У культуры кожнага народа ёсць хвіліны стагнацыі й ўздыму, адраджэння.. Прыкладам можа паслужыць вам каланизацыя пауночнай амерыки. Индзейцы гэта лицьвины а каланизатары гэта усе напасци лицьвинскага народу у адным флаконе. Прыклад з індзейцамі тут не падыходзіць, падчас еўрапейскай каланізацыі яны знаходзіліся яшчэ на племянной стадыі развіцця, па-мойму толькі ў 17 ст. у іх пачало памалу фарміравацца протадзяржаўнае ўтварэнне - Ліга іракезаў, якое й да дзяржавы та не дайшло..
|
|
« Последнее редактирование: 22 Январь 2008, 23:45:03 от litwin »
|
|
|
|
|
coolasm
|
Как вспомню физику на Беларуском языке в универе, так дрожь берет, я пришел на лекцию понять физику, а не пытаться в уме переводить ее на русский язык. Если считать патриотизмом попытки говорить на белорусском языке, то я 100% не патриот своей родины. Если сдесь есть люди, которые считают "размаулять на роднай мове i мы будзем жыть лепей, i родная мова, гэта прызнак патрыатызму"- то мне откровенно жаль таких людей, они скоре предпочтут смотаться у Еуропу, и отдуда пытаться учить жить. Я не знаю НИ ОДНОГО человека который бы только используя язык своей нации, что либо изменил, ведь для того что бы что то менялось, нужно что-то делать, а не выберать самый простой путь (мы гаворым на роднай мове-мы патрыёты). Черт возьми, если я говорю на русском языке, значит и думаю на нем же, и от этого я не перестаю быть беларусом, ведь были времена, когда в Российской Империи аристократия говорила на французком, и при этом они не считали себя французами.
|
|
|
|
HTTP Error 404 - File or directory not found.
|
|
|
|