Это кто так у нас Россию ненавидит? Некий узкий круг змагаров, воспитанный своими идеологами в ненависти к соседям или выдуманный Вами "беларуский народ" разделяющий мнение этих змагаров?
Valera, чамадан-вакзал-Расея.
Ну, чужыя яны яшчэ тыя...
Па-рознаму можна:

Але больш усяго яны ў мяне асацыююцца з варварамі.
Во-

Але лепш усяго во-

Працаваць ня ўмеюць, а толькі рэзаць, рубіць ды рабаваць. Паўсюль несці боль і разбурэнне. Гэтая выява добра адлюстроўвае сучаснае становішча- гэтыя варвары- маскавіты, а вёска, на якую яны напалі- Беларусь.
Ай Valerык, ён не толькі рускіх підарасіць і украінцаў таксама. А і белмову з апарылымі змагаратарамі, на што ў адказ пшыкі некія, але калі пачынае выступаць пра яснавельможную беларус Ландвірт, апарыльня мае ў адказ: "Ой, ну ты ўжо палягчэй трохі. Такое толькі пра маскалёў казаць можна"©, спасылку з пытаннем да Паздняка пра польскі генацыд і злачынствы над беларусамі ад шчырага беларуса з Ліды хіба па-дурасці скінуў, потым яна знікла кудысці. Бо хіба, не можна ці чаму?
Авечка, калі трэба я і bvnor-у кажу (
Ты таксама, bvnor, перагібаеш.

Яны- людзі. Проста, хворыя.
)Чаго ж не заўважаеш? Калі ў усходняэўрапейскім кантэксце, то палякі, канечне, пераследуюць толькі свае інтэрэсы (калі, што дык апалячыць адразу). Але ў міравым кантэксце гэта годная нацыя.
Разница у беларусов с "Хэда-бвнорами" в том, что первые говорят что думают и хотят сказать, а вторые- что можно и за что заплатят.
Дык беларусы ж- "выдуманая нацыя". Ці ўжо не?)) Правільна- кажам толькі тое, за што заплацяць. Народнай памяццю.
Лет 10, назад, после выборов очередных во что-то, история случилась). Разговаривал с одним "змагаром в "звании", я на русском, он на беларуском. Я ему говорю, чево на "роднай", ведь выборы прошли, вчера с Карневичем (змагар из бывшей "Биржи информации") разговаривал, так он уже по русски во всю чешет. Продолжили по русски...
Это я про "зачем нам русский язык".
Ну, з гэтага можна зрабіць толькі адзін вывад- Valera мае зносіны толькі з рэжымшчыкамі і псэўдаапазіцыяй.
Але як ж кінулася агентура, як толькі пра газ сказаў! Міфы раствараюцца...
Ефросинья, ды супакойся ты. Ў на тэрыторыі сучаснае маскоўскае вобласці заўсёды жылі фіна-угорскія плямены. Руская мова эўрапейскай не з'яўляецца. Агульнай лексікі з беларускай у ей толькі 1/3% (таксама 1/3 фіна-угорскай і 1/3 татарскай). Маскавіты- азіяты і ніякія нават не індаэўрапейцы. Ад таго, што Пётр Шалёны збрыў вам борады і паўбіраў церамы (гарэмы) і дамогся ад географаў мяжу Эўропы перанесці да Ўралу вы эўрапецамі не сталі.
Если вы хотели сказать все то же самое, но про русский в пределах стран бывшего соцлагеря, то русский язык (как и белорусский, к слову), относится к восточной подгруппе славянской группы индоевропейской семьи языков.