http://www.svaboda.org/content/article/1981936.htmlМаладафронтаўца адлічваюць з унівэрсытэту.Лідэра магілёўскай суполкі незарэгістраванай у Беларусі няўрадавай арганізацыі “Малады фронт” непаўналетняга Станіслава Рамановіча адлічваюць зь Дзяржаўнага ўнівэрсытэту імя Куляшова. Хлопец адвучыўся на факультэце эканомікі й права толькі паўгода. Ён цьвердзіць, што прычынаю адлічэньня сталася яго грамадзкая дзейнасьць. У рэктараце ўнівэрсытэту сьцьвярджаюць, што студэнт Рамановіч дрэнна вучыўся.
“Падчас іспытаў патэлефанавала мне дэкан і папрасіла зайсьці да сябе ў кабінэт. Там ужо чакалі мяне супрацоўнікі. Адзін прадставіўся Алегам Ігаравічам. Ён прапанаваў мне, каб я “зьліваў” інфармацыю адносна сувязяў Магілёў — Менск і пра ўнутраную абстаноўку ў калектыве нашым у Магілёве. За супрацоўніцтва прапаноўваў дапамогу па вучобе. За адмову ж прыгразіў, што будуць праблемы. Ён мне потым тэлефанаваў цягам тыдня, але я не здымаў слухаўкі”, — зазначае Станіслаў Рамановіч.
“Так, прыходзілі работнікі, зь ім размаўлялі, але я спэцыяльна трымаю яго адказ па матэматыцы і хачу вам сказаць, што непісьменнасьць і адсутнасьць матэматычнай культуры зьяўляецца падставай. А мне ўсё роўна, які ў яго палітычны настрой. Пытаньне тут толькі ў недастатковай школьнай падрыхтоўцы”, — тлумачыць пазыцыю рэктарату дэкан факультэту Ала Сазонава.
Імя:: Ананім Горад:: Беларусь-Polska
12.03.2010 17:14
Ох як знаёмая гісторыя!..
Адна й тая песьня: " за академическую неуспеваемость"!.. Ведаем мы ўсё гэта на ўласнай скуры...
ТОЛЬКІ ЯКІ СЭНС -- НА ІНШЫ ФАКУЛЬТЭТ?!? Галоўнае -- не на гістарычны: Ўладзімер Васільевіч нас такіх там "не трымае"..
http://www.чарт.org/be/news/2010/3/14/27306/Власти не оказывают никакой помощи белорусам зарубежья. Об этом заявил президент Объединения общественных организаций белорусов в Литве Валерий Войницкий.
По его словам, проект программы поддержки белорусов зарубежья «Белорусы в мире» уже несколько лет лежит в администрации Александра Лукашенко. Кроме квот на обучение в высших учебных заведениях Беларуси, литовские белорусы никакой помощи от своей исторической родины не получают...
...У белорусов Литвы в Вильнюсе есть своя школа-двенадцатилетка, где многие предметы преподаются на родном языке. Школа носит имя Франциска Скорины. Всего в ней обучается 170 человек. В Клайпеде есть белорусская воскресная школа, в Висагинасе – курсы белорусского языка в белорусском культурном центре...24, 15:59, 14.03
а с какой стати табор должен оказывать помощь Беларусам?