Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
11 Август 2025, 14:36:45
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Страниц  : 1 ... 63 64 66 67 ... 92 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Беларусь пад акупацыяй  (Прочитано 407741 раз)
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1920 : 28 Февраль 2010, 14:03:08 »

На працягу ўсёй "выбарчай" кампаніі, акупанты, як звычайны,  ціснуць на грамадзян Беларусі...

http://www.svaboda.org/content/article/1965372.html
З кожным сябрам ініцыятыўнай групы чыноўнікі вядуць асабістыя гутаркі.

...
Аднак Іван Крук высьветліў, што ягоных сябраў запалохалі супрацоўнікі райвыканкаму — абяцалі ўнесьці ў так званыя “чорныя сьпісы”.
“Двое паддаліся чыноўнікам, а трэці выставіў іх за парог”...

...
Ініцыятыўную групу Мікалая Ўласевіча з Астравецкага раёну хоць і зарэгістравалі, але з кожным сябрам ініцыятыўнай групы таксама гутарылі супрацоўнікі райвыканкаму.
Уласевіч: “Яны на ўсіх націснулі, на каго толькі можна было, але людзі былі розныя: двое паддаліся, а трэці іх выставіў за парог. А слабейшымі аказаліся простыя працоўныя людзі…”

...як распавядае Павал Севасьцян, нават добры сябра раптоўна адмовіўся ўдзельнічаць у ягонай ініцыятыўнай групе.
Севасьцян: “Перадумаў мой сябра пасьля таго, як яму патэлефанавалі з раённай камісіі. Адразу адмовіўся ўдзельнічаць у маёй ініцыятыўнай групе, напалохаўся нечага. Хаця раней ва ўсім мяне падтрымліваў”.

У вёсцы Алекшыцы Бераставіцкага раёну намесьнік старшыні райвыканкаму спадар Чыкун прыяжджаў асабіста да пэнсіянэра Яўгена Сінкевіча з тым, каб той не зьбіраў подпісы за сябра БСДГ Алега Рамашэўскага. Але атрымаў адмову.
Сінкевіч:“Адзін раз яны мяне прымусілі адмовіцца, цяпер я сказаў: не, выбары ёсьць выбары, і гэта мая справа…”

http://www.чарт.org/be/news/2010/2/17/26471/
По всей стране запретили «предвыборные» пикеты в многолюдных местах.

Белорусские власти ведут изощренную борьбу с оппозиционерами, делая все возможное, чтобы затруднить их работу во время избирательной кампании...

ссс, 12:54, 17.02
Ну и зачем нам такие выборы?!

госць, 13:37, 17.02
не, ну эти оппозиционеры как дети... в выборы всё играют... ну играйте не буду вам мешать.

http://nn.by/index.php?c=ar&i=34060
У БРСМ, «Белую Русь» — заганяюць, з апазіцыйных партый — выганяюць

15 студзеня загадчыца ўпраўлення адукацыі Мінаблывыканкаму Таіса Данілевіч прымала ў сябе настаўнікаў, якія з’яўляюцца сябрамі апазіцыйных палітычных партый.

«Раніцай у пятніцу мяне раптоўна выклікалі да начальніка аддзела адукацыі раёна, — кажа настаўнік фізкультуры з Нясвіжа, сябар КХП‑БНФ Алесь Язвінскі. — На службовай машыне павезлі ў Мінск. Нас там было шэсць чалавек.
Данілевіч па адным выклікала да сябе ў кабінет. Хаця яна размаўляе такім тонам, што добра было чуваць, што гаварылася астатнім».

Спадар Язвінскі кажа, што яму было прапанавана напісаць заяву аб выхадзе з партыі, у адваротным выпадку пагражалі звальненнем. «Спн.Данілевіч са мной размаўляць нават не хацела, звярталася толькі да начальніка РАНА. Яшчэ яе абурыў бел‑чырвона‑белы значок, што быў у мяне на пінжаку»...

Алесь Язвінскі кажа, што выходзіць з партыі не збіраецца, бо ў ёй ад моманту заснавання. «Як я дзецям выкладаць буду, калі зараз адмоўлюся ад сяброўства ў КХП‑БНФ? На ўроках я не вяду прапаганду, але вучу дзяцей патрыятызму», — кажа А.Язвінскі.

А вось Мікола Ляшчун і Надзея Агафонава былі вымушаныя напісаць заявы аб выхадзе з партый БНФ і АГП адпаведна...

http://nn.by/index.php?c=ar&i=35618
Пракуратура растлумачыла Таісе Данілевіч правы грамадзянаў + фота дакумента.

...Нагадаем, што 15 студзеня 2010 г. чыноўніца выклікала да сябе шэсць настаўнікаў з Мінскай вобласці: настаўніцу гісторыі з Пухавіччыны Наталлю Ільініч, настаўніца ангельскай мовы з Лагойшчыны Міколу Ляшчуна, настаўніка геаграфіі з Нясвіжчыны Уладзіміра Парэйку, настаўніка фізкультуры з Вілейкі Сяргея Клімёнка, настаўніцу дэфектолага з Любані Надзею Агафонаву. Усе яны з’яўляюцца сябрамі апазіцыйных партый. Паводле словаў настаўнікаў, чыноўніца ў грубай форме запатрабавала ад іх або звольніцца, альбо сысці з партый. А. Язвінскі і Н. Ільініч звярнуліся ў пракуратуру...

* danilewicz100119.jpg (17,44 Кб, 300x317 - просмотрено 281 раз.)
Страниц  : 1 ... 63 64 66 67 ... 92 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт