«смысл до меня так и не донесли»: ) Пытайце, што не зразумелі : )
«Протест - протестом…
Чего Вы хотите этим добиться?»Ніякі не пратэст!
Прадусім, спроба вярнуць нашае слаўнае імя
ў сучасны, афіцыйна леґітымізаваны, кантэкст.
Мы — Літвіны — былі, ёсь, і жадаем быць надалей, і звацца — так, а ня йначай. І ствараці ў грамадзтве ўмовы, каб, пачуўшы, што мы Літвіны, рэякцыя была, як на любую іншую тутэйшую кшталту нацыянальнасьць: ніхто-ж не пытае Літоўца, Поляка, Рускага, Габрэя, Татарына тут, чаму яны гэнак завуцца, і навошта ім гэнае трэба? : ))
«Переименовать национальность, страну, язык, культуру и т.д.?»Ані я, ані Лукашэнка ня маем права ані начапляць камусьці ягоную нацыянальнасьць, ані пераймяноўваць нацыянальнасьць, якая ўжо існуе! Пакуль застаюцца беларусы, ё нацыянальнасьць «беларус», пакуль застаюцца літвіны, ё «нацыянальнасьць» «літвін».
Для мяне Літва — ад мора да Смаленску й Цьверы. Некалі этнарэґіён Русі Белай быў ля Смаленску, і за ім, у Масковіі. Цяперака там Расея і расейцы. Мо’ каму люба, каб урэшце расейская мяжа прайшла ля Белястоку — але толькі ня мне. Стаўлюся да назвы Беларусь лаяльна, але без імпэту. Русь Белая, Русь Літоўская — складнікі Літвы Вялікай.
Расквітнее Русь Белая — і Літва ўрэшце будзе Вялікай!Мова мяне пакуль задавальняе й дыялектная беларуская.
Культуру ўвогуле не пераймяноеш, бо ў маім уяўленьні, літвінская культура не ідэнтычная сучасным летувіскай, польскай, беларускай.
«Предлагаю вместо "литвин(ка)" писать "абырвалг(очка)". Вам всё-равно, а мне приятно. Цель и смысл яснее вашего»Ня бачу ані мэты, ані сэнсу : )
Я не абырвалг, і продкі мае не з абырвалгаў

І мне — не ўсяроўна!