Пчалавод, хочаш - абіжайся, хочаш - не, але ў тваёй галаве натуральна каша. Нахапаўся недзе адрывачных ведаў, валіш усё і уся ў кучу, пярэчыш самому сабе, блытаеш паняцці і гістарычныя падзеі і уводзіш у зман менш дасведчанага апанента, калі такі, на сваю бяду, знойдзецца да тваёй дыспазіцыі. ... Але на гэтым сваё адступленне скончу, бо ўсёроўна не успрымеш...
Но помнишь про 1000 лет для Империи? Европа старше.
Ня трэба зацыклівацца на узросце імперый - гэта табе не біялагічны арганізм. Гэта па-першае. А па-другое, Еўропа гэта не імперыя, гэта цывілізацыя. Цывілізацыі таксама сыходзяць з гістарычнай сцэны, але іх існаванне абумоўлівае цывілізацыйнае развццё чалавецтва - кожная такая знікшая цывілізацыя гэта прыступка да новай, як правіла, больш развітай цывілізацыі. Імперыя гэта зусім іншая грамадска-палітычная фармацыя, якая узнікае, існуе і гіне на канрэтным цывілізацыйным падмурку.
Хаця, каму я тут усё гэта апавядаю...
Ничего я не переблытал. Погугли хотя бы когда Зеленский нам небо закрыл, когда Калий не пустил...
Табе б разам з медынскім школьныя падручнікі па гісторыі пісаць, цаны б табе, як аўтару, не было...
Та я и не боюсь, может там и не так страшно. Во показывают в соцсетях киевляне выходят на улицы с холодных домов и пляшут и шашлыки жарят.
Ну, во! А ты, седзячы ў цёплай хаце, у святле, у абдымку з тэлевізарам і яго абітацелямі, зусім, мабыць, замшэў-заскаруз, шкадуеш жыццярадасных, моцных, аптымістычна настроенных людзей. Пчалавод, прэкрашчай наводзіць цень на плецень!
Но как то все это печально мне.
Кінь журыцца! Разтапі лазьню, запар венік ды з крыкам-гікам прайдзіся па сваім старэчым маслам! Пасля чарку вазьмі, і убачыш, як журба сама знікне і думкі пасвятлеюць. Я так раблю, і кожнаму параю.
А за каіеўлянаў не баісь - дадуць сабе рады... Чытаў кніжку "Як загартоўвалася сталь"?