Какие нахлебники?)) Он же ясно говорит: большая часть поляков работает по мусорному рабочему контракту, который не даёт НИКАКИХ(от слова вообще) социальных гарантий: ни отпуска, ни выходных ни больничных - все твои проблемы оплачиваются за свой счет. Что Вам здесь ніпанятна?
Кошт, канкрэтны кошт гэтай працы. Колькі пянёнджкаў адной асобе на хцівыя ручонкі выдаюць? Далей я сама з падаткамі-страхоўкамі паразбіраюся. Няхай
Юстас Алекс з Воляй агучаць суму, за якую яны пагадзіліся прадаць радзіму. Вось што цікава, ну.
Неяк смешна чытаць пра бар з алкашамі - а на што разлічвае "супрацоўнік" бару? На інтэлігенцікаў?
Дарэчы, пра ітэлігенцікаў. Пасядзела пачытала пра стыпендыю "Гаўдэ Палонія" для ўсялякіх там таленавітых музыкаў, літаратараў-перакладчыкаў і кіна- крытыкаў з мастакамі-рэстаўратарамі-мусейоншчыкамі з Беларусі, Украіны, Казахстану і ўсходу постсавецкага, ахерэваю паціху.
1. Ты павінен падрыхтаваць чоткі мастацкі праект высокай якасці, думкі і душы з культурнапольскім ухілам, простатак г.зн. бясплатна.

2. Высачайшая камісія разглядае твой чоткі мастацкі праект разам з тваім старанным партфолія і дзвюма рэкамендацыямі (бляха гэта жэсць па-беларуску) і мае магчымасць яго зарубіць.
3. Потым ты выйграеш, кідаеш усё і з'яжджаеш у Палонію, як у турму на паўгода. Мяркую, дарога за твой кошт.
4. У цябе ёсць асабісты турэмшчык-куратар-выведнік, які кожны дзень цябе кантралюе і нясе адказнасць выдаваць табе пісьмовы дазвол на тое-сёе. І ціпа навучае цябе.
5. Аднаразава табе даюць у лапкі 5000 злотых на закупы матэр'ялаў дзеля творчасці. Ці трэба аплочваць арэнду і камуналку студыі-майстэрні, ненапісана.
6. Цябе засяляюць у "камфортны" пакойчык у абшчазе. Ці трэба плаціць камуналку, ненапісана.
7. А! Да. Трэба загадзя купіць забяспячэнне (страховачку). Прыблізны кошт ненапісана.
8. Штомесяц табе плоцяць 3500 злотых, але напісана, што з гэтага возьмуць падатак. Колькі, ненапісана.

9. Табе дадзена шэсць месяцаў дзеля руплівай засяроджанай спакойнай працы над праектам. Але, ці можна пахуліганіць, ненапісана.
10. Але нешта я нідзе нічога не бачу пра аўтарскае права, на чыю карысць пойдзе зроблены праект? Ніпанятна.
Нешта мне надта падазрона, што агульны выхлап будзе нешта зноў "папіццот".

Мінус зроблены табою на карысць Палоніі мастацкі праект, бо "цябе ж навучалі".