Тэму пераблыталі, паважаны мадэратар.
Але, артыкул пакрытыкую.

Когда наш сын поступал в гимназию в пятом классе, мы серьезно подготовились к экзаменам...Те, кто был уверен в своих силах, кто работал над результатом заранее, играючи справились с экзаменами...объем нагрузки, который многократно увеличивается после поступления в гимназию, становится откровением...Ничего самой собой не пошло
Такім чынам, Андрэй прызнаўся, што ён шмат уласнага часу і часу свайго дзіцяці ўбухаў у падрыхтоўку да ср.нага (прабачце) экзамена ў 5 клас. Пры тым шмат хто кажа, што экзамен насамрэч здаецца "іграючы". Вось дык гульня - сядзець "начамі" над
тыповымі дыктоўкамі і задачамі. Я гэтак не хачу, дзякуй. Мой асабісты час каштуе.
Па-другое, відавочна, гэтыя начныя дбанні ні да чаго добрага не давялі - вучэнне ў здабытай крывёй і потам гімке даецца цяжкавата. Бо!
просто заставить ребенка учиться (когда он не имеет для этого ни малейшего желания или способностей) невозможно.
Гэта даведзена магчыма. Сучасная псіхалогія бярэцца за гэткія задачы. Але! Гэта аніяк не гарантуе набыцця крытычнага мыслення і цікаўнасці да навукі.
В прошлом году в нашу гимназию поступил очень талантливый парень. До этого он учился в другом районе города, где просто не было учебных заведений, которые могли предоставить ему возможности, соразмерные его мозгам. Юный талант легко сдал все экзамены. Ему очень повезло — он получил совершенно легальную возможность раскрыть свой потенциал.
Нешта не складаецца ў мяне. Кажуць, што тыя экзамены лёхка здаць, гуляючы магчыма падрыхтавацца. Дык якім чынам выявіць, што гэты хлопец сапраўды таленавіты, калі ён рашаў тыповыя задачы? Здаецца, гэта гімке пашанцавала, што гэта дзіця трапіла ў яе. Парадуемся за гімку!

только у репетиторов, на дополнительных занятиях.
Амаль так, бо зараз шмат вееельмі цікавых прапаноў, з першага класу. Толькі гэта не абавязкова рэпетытар. І не выключна рэпетытар. І ўвогуле не рэпетытар.

необходимость «отбывать» уроки в школе
Трэба вучыцца гэта рабіць спакойна і адмыслова займаць сябе, бо за доўгае жыццё прыдзецца шмат чаго "адбыць". Так сусвет пабудаваны.

Я б параіла перакладаць разумова тэкст настаўніка на іншую мову.

Непрыемна, калі вельмі сярэднюю адукацыю выдаюць за "элітарную". Няёмка чытаць несправядлівыя выказванні вельмі сярэдняга розуму айцішніка. Неталенавіта пісана.