Шэндзік, так і не зразумеў... што ўсе літаратурныя творы (летапісы) гэта другаснае ... а арыгінальныя дзяржаўныя дакументы Літвы/ВКЛ - першаснае!
Бритун, не тупи. Это называется "наука источниковедение" - основная база не науки "история".
летувіскіх доказаў,
Бритун, дай мне определение, кого ты понимаешь под словом "летувисы"?
Не ведаючы як адбрахацца спрабеш у чарговы раз выкарыстоўваць дамініканскую пропаведзь, каб з'ехаць з тэмы...
Ты спрабуеш прыкрыць дзіркі летувіскай жульхістары гістарычнымі эсэ суседзяў (шматкроць рэдэгаванымі і перакладзенымі) на тэму ВКЛ/Літвы... Але гэта толькі здагадкі асобных асоб, а арыгінальныя дзяржаўныя дакументы гэта дакументы, якім 100 адсоткаў веры для думаючага чалавека, а не нацыяналістычнага рамантыка ад гістарычнай навукі!..
Спачуваю летувіскім бедалагам...
Бо прасвятленне паволі прыходзіць для многіх... Падкрэсліваю - для многіх!
Дзякуючы арыгінальным дакуметам Літвы/ВКЛ - Літоўскім Статутам, Метрыцы, Судзебнічкам і арыгінальным старажытным картам, паступова гістарычная праўда выходзіць на міждзяржаўны ўзровень. Праз нейкі час для еўрапейцаў вы станеце не толькі смешнымі, але яшчэ і ўбогімі ізгоямі... Засталося даведацца толькі ў якасці яго народа!
І летувісы гэтага вельмі баяццо, так як ваша гістарычная парадыгма цалкам супярэчыць рэальным дакументах старажытнай Літвы/ВКЛ!!!
Ды чаго там і казаць - летувіская палітыка вас ўцягнула ў гэтую сферу. Але яна вас перапрадаст і выплюне... нават ўжо гідліва выплёўвае -
на ніжэйшы ўзровень развіцця, ад рэшты еўрапейцаў...
Кгароча, каб было менш балюча, летувіскім небаркам трэба аберуч брацца за галаву і вывучаць рэальную гісторыю сваёй Жмудзі/Самогціі... а не гуляць у латарэю!..
Добавлено: 30 Июнь 2017, 15:42:21
БС, я нічога не сцвярджаю... я проста НЕ веру розным аўтарам, якія складалі, гісторыю на свой капыл, часцяком з рэлігійнага, або палітычнага ці хіер ведама з якога пункта гледжання... Тым больш НІМА ў мяне веры розным шмацькротным перакладам... асабліва зробленых праз 400 год пасля яго смерці...
Мяне цікавяць дзяржаўныя дакументы ВКЛ/Літвы... што піша МЕТРЫКА ВКЛ,Р і Ж,.. Літоўскія Статуты,.. Літоўскія Судзебнікі і тысячы арыгінальных дзяржаўных дакументаў - пра нашу тэрыторыю.
Ну так и оригиналам верить нельзя. Вот, например, пишет про событие его эпохи писарь ВКЛ и он, что объективно опишет это историческое событие? Конечно нет. В "дзяржаўных дакументах ВКЛ" тоже самое, если это не опись площади шляхетских маёнтков, да и то могут приврать, чтобы налогов меньше Короне платить)))
Brzescze Ruthenicali
А как ещё должен называться русский город Брест?
І што ты кажаш?..
Так мае дакументы - гэта дакументы Літвы/ВКЛ, а Вашы - артыкулы з XІX-XX стагоддзяў па гісторыі ВКЛ!..
Напрыклад:
Глядзім хто ад імя літвінаў падпісаў Люблінскую унію - запар,
як самі сябе запісвалі:
"".
.. Григорий Ходкевич, Стефан Корибутович, Астафий Волович, Ян Ходкевич, Ежи Пичкович, Стефан Забаржски, Ежи Тышкевич, Мальхер Гедройц, Григорий Волович, Ян Гайко, Миколай Талвош, Миколай Олехнович, Лавриш Война, Лукаш Свирский, Микола Сапега, Ян Волчек, Павел Осторвски, Ян Полуцки, Василий Древински, Андрей Дзержко, Каспер Райски, Микола Станкевич, Иван Илговски и пр...."
Дзіўна, Не!?.. Навогул-та аніводнага (!!!) "Ёнаса -Кутиса-Путиса"!.. НІМА аніводнага (!!!) з характэрнымі летувіска-жмодускімі канчаткамі!..
Кгароча, а табе БС, спаць не дае байка Баранаўскаса пра "дзяшовых" рускіх пісарчукоў?..