Новогрудок - русский город!
Факт.
Видишь, Бритун, сразу за Ятвягией - Русь
Ну, а что там должно ещё быть? Не Украина же

)))
Упомянутые Лектавы, Йетвезы и Налсаны с легкостью крестятся, потому что христианские няньки их выращивают с колыбели.
Литва после набегов на Русь и Мазовию уводила полоны христиан, вот из русских или мазурских рабынь и были эти христианские няньки маленьких литвинов.
Снова твои
литвинские бредни не подтвердились, Бритун!

А как могут бредни вобще подтверждаться? Тем более такой псевдонаучный бред как литвинизм, это такая же феерическая шняга, как построение древними украми египетских пирамид.
Гы-гы-гы... шняга!?..
БЦ, тлумачу на пальцох:
Шняга, гэта калі глядзіш на гістарычныя карты і бачыш Жмудзь=Летува, дзе жылі жмудзіны і герб іхні - мядзведзік... якая аддзяляецца мяжой ад гістарычнай Літвы... НЕ ЛІТВА!
Шняга, гэта калі нейкія ёлупні кажуць : гэта Літва і мы літ-овцы і хочам звацца "літвінамі"...
Бачу Віцебск і Полацк у Літве = Беларусі... якія мелі і цяперыча маюць герб Пагоня...
Бачу на карце Мінск і Стаўбцы (месца нараджэння маёй жонкі - вёска Літва) - яны таксама знаходзіцца ў Літве = Беларусі.
Бачу на карце Брэст, Гродна... яны былі яшчэ да Літвы ў Ятвезі, затым у Літве = Беларусі...
Месца свайго нараджэння, Кобрын, там яшчэ у 19 стагоддзі 12 000 жыхароў запісаліся ЯТВЯГАМІ... на тэрыторыі маёй гістарычнай айчыны - Літвы... сёння Беларусі...
Гэта мая гісторыя... гісторыя Ятвезі... гістарычнай Літвы=Беларусі...
- Гэта гісторыя маёй сям'і...
- Гэта гісторыя маёй зямлі - Літвы = Беларусі.
Прычын хвалявацца НІМА... і побач дзе я жыву (6км. вёска Літвіны)... і процьма жыхароў носіць прозвшчы -ЛІТВІНЫ!...
Кгароча, БЦ, пад сакрэтам скажу - слухаць шнягу, ад тых "літ-овцев" каму, спяцом розныя бараны- Баранаўскасы склалі жульгісторыю... ад тых, каму не падабаеццо, што я, цікаўлюся гісторыяй сваёй зямлі, бо напрач рушыць іхнюю ху..-муйню - мне забаўна і смешна...