Летувіскім ёлупням хочацца каб было: паміж населенным пунктам (Навагрудак) і дзяржавай (Літва)?..
А лiцьвiньскiм ёлупням хочацца каб было: паміж сталіцай княства (Навагрудак) і вёскай (Літва)?

)))
britun, я даўно камунікую з нашымі "ліцьвінамі" і добра ведаю, што апалягеты ліцьвінізма, як дарэчы ўсе сектанты, гатовыя падганяць пад сваю тэорыю любыя факты і калі факты дзесьці супярэчаць іх тэорыі, то тым горш для фактаў. Мне можаце гэтыя мантры не пісаць, я добра знаёмы з іх поўным спісам яшчэ з канца 80-х - пачатку 90-х і прачытаў ўсіх больш-менш вядомых ліцьвіньскіх прапаведнікаў ў Беларусі ад святога Ермаловіча да вялебнага Дзеружыньскага, так што "Катэхізіс Ліцьвіна" я засвоіў)) i цяпер з'яўляюся адным з вядучых еўрапейскіх спецыялістаў па сакральнаму вучэньню ліцьвінізма.
Але каб спадар "Бацькiн сын" яшчэ чытаць карты патрапіў, як належыць, ну хоцяж адным вокам зірнуу
Шаноўны i шматпаважаны спадар "Бацькiн сын" чытаў гэных картаў цэлюткi сталыпінскі вагон, але чытаць мала - галоўнае карты ўмець разумець. І калі я гляджу на карту Еўропы XIX стагоддзя і бачу што каля Варшавы і Лодзі напісана Расійская Імперыя, я дакладна ведаю, што Лодзь з Варшавай гэта трошкі не Расея

))
але гістарычны факцік з срэднявечнай гравюры сведчыць, што, напрыклад няметчына дагэтуль мае герб надта падобны на тэўтонскі...
Ці не так?
Так. Таму што II Рэйх аб'яднала Прусія - спадкаемніца Тэўтонскага ордэна адсюль і пераемнасць герба. У часы ВКЛ быў вельмі распаўсюджаны трохкутны вымпел з крыжам Святога Георгія, выглядаў ён вось так:

А где флаг-шкварка?
або "Паўтары Польшчы". 100% натхненне чэрпалі ў харугвы Сьвятога Ежы.