Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
14 Август 2025, 22:52:34
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Голосование
Вопрос: Палякі заўжды былі нам сябрамі?
Так, заўжды! - 24 (7,1%)
Амаль што так. - 16 (4,7%)
Не заўседы - 13 (3,8%)
Далека не заўседы. - 13 (3,8%)
Яны заўжды былі больш ворагамі, чым сябрамі - 42 (12,4%)
Яны і зарас нам не браты - 229 (67,4%)
Я іz AmеRыкі. Хtо такиia paliaки? - 3 (0,9%)
Всего голосов: 102

Страниц  : 1 ... 18 19 21 22 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Палякі, кім яны для нас з'яўляюцца?  (Прочитано 72457 раз)
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #570 : 31 Май 2008, 17:35:14 »

Дзиунае еркаванне... крытыкуецца амаль з першага абзацу...
 Дзяржаўныя ўлады імкнуліся паказаць польскі характар зямель, распаложаных на ўсход ад рыжскай мяжы, таму ў час перапісу прымаліся розныя меры, каб паказаць там як найменшую колькасць беларускага насельніцтва.
эээм.... дзяржауным уладам не патрэбна было ничога паказваць... тэрыторыя каторая належала да I рэчпаспалитай лагична мае належаць и да II.  Край каторы зауседы быу шматнацыянальны дый добраахвотна абъяднаны не вавинен ничога и никому паказваць.
 Працэнт беларускага насельніцтва ў гарадах быў у восем разоў меншы за такі ж паказчык у вясковым асяроддзі. У сапраўднасці беларускіх жыхароў гарадоў было ў сорак разоў менш чым сялян, якія размаўлялі на такой самай мове.
адкуль "сапраўднасць" такая узялася? публицыст прарок? Я к не... то кали нешта зацьверджваешь трэба гэта падтрымаць. Я напрыклад магу прывесци сведкам уласнага прадзеда которы пасля пацыфикацыи Рэчыпаспалитай ратавау то АДНАГО беларуса (АДНАГО на цэлыя Василишки) ад вяскоуцау каторыя хацели яго забиць атаясамливаючы яго з чырвонай армияй. То жыдоу ад немцау хавау у адрыне. Жыды то не забыли и хоць пасмяротна але адзначыли яго медалем за уратаванне... а беларусы "падзякавали" яму тым што вельми рэдкия у нашых краях беларуския партызаны зайшли на яго хутар зимой... вывяли з хаты у лес и прывязали да дрэва замярзаць у адной кашули на марозе... страляць не стали бо пан Пануры тады яшчэ круциуся у тых мясцинах... и за пана Шпака ен бы загадау бы гэтых партызанау парваць бярозами як самых астатних камунистау дый парабиць з их скуры заплатки  Смеющийся... Уласна кажучы Пануры з атрадам на яго наткнууся и так застауся пры жыцци мой продак.
Для 7% крыніцай утрымання была наёмная праца. Рабочыя беларускай нацыянальнасці працавалі на пасадах, якія не патрабавалі кваліфікацыі — у сельскай гаспадарцы, рыбалоўстве, лесаводстве, або ў якасці хатняй службы. Наглядальных пасад, лепш платных і патрабуючых кваліфікацыі, беларусы наогул не атрымлівалі.
Нагадаць вам можа арэндадауцау зямли майму прадзеду сямъю Иваноуских? Дык гэта тольки адзин прыклад с тысячау! Навошта писаць такую лухту?

Карацей кажучы... чытаючы такия пафасныя даклады... мне пачынае здавацца што "адна ТУТЭЙШАЯ бабка сказала" боль цягне на прауду чым мрои беларуских гисторыкау.
Страниц  : 1 ... 18 19 21 22 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт