Проверено на личном опыте. Приезжая из Польши через год - полтора свободно говорят на беларуском.
Але не выкарыстоўваюць мову падчас набажэнстваў.. Дый і тых адзінкі.. У Барунах напрыклад, ксёндз увогуле беларускай мовы не ведае, хаця працуе даволі доўга.. Такіх прыкладаў я вам ад Мазыра да Браслава шмат магу прывесці
Откуда такой чуши выкопал?
А вы спасылку не бачыце??
http://kamunikat.fontel.net/www/knizki/brama/kraj3-4-2002/09.htm Аўтар спасылаецца на Чарняўскі У. Родная мова ў святынях // Устаноўчы з’езд Таварыства беларускай мовы імя Ф.Скарыны: Зб. мат-лаў. Менск, 1992. С. 23–24. Дарэчы бачна, што аўтар - аўстрыец, так што можна вызначыць пэўную незалежнасць поглядаў
Я могу такаю статейку забабахать, что тут чуть-ли не марсиане были первыми жителями,
Прабачце, а на якія вы досведы й веды абапіраецеся..?? Ці ў вас ёсць толькі адна
догма праграма "Каталіцтва => польскасць", якая заўсёды завісае..
или тебе все равно, абы не на польском?
Набажэнствы сярод беларусаў павінны праводзіцца па-беларуску..
Давай католики сами определят, на каком языке они будут молиться.
А як яны могуць выбраць тое, што ім на працягу 400 гадоў забаранялася выбіраць і паказвалася выключна з адмоўных бакоў.. ці ўвогуле не паказвалася.. На беларускіх каталіках ляжыць цяжкі камень паланізацыі, так што прабачце - няроўныя ўмовы.. Вось мне цікава, калі б у Польшчы панавала расейская мова й вырашалася б пытанне адраджэння польскай, вы, будучы патрыётам Польшчы, таксама сказалі б "Давай поляки сами определят, на каком языке они будут молиться"..

А ты иди и в церкви продвигай беларуский язык. Хорошо?
Не хвалюйцеся.. Праца й там ідзе... Усё паступова..